Regnbågsbron

Publicerat: 2011-04-29 Kl: 20:18:04 | I kategori: Djuren | 1 kommentarer


Min vackra Texas,.. jag saknar dig så det gör ont och tårarna rinner längs min kind... Jag tyckte mig höra dig inatt komma gående över parketten med dina tassar. Av ren reflex vände jag mig om i sängen och tittade ner mot din bädd, men du låg inte där... Jag blundade och önskade att det var ditt sätt att säga att du är med mig för alltid.

Det finns en bro, Regnbågsbron, som förbinder Himlen och Jorden.
När ett husdjur dör, kommer det till en plats bortom Regnbågsbron. Där finns kullar och dalar med mjukt gräs, där våra älskade vänner leker tillsammans hela dagarna. Där finns vattendrag med friskt vatten, massor av mat och solsken som håller dem varma. De gamla och sjuka djuren blir unga och friska igen, precis som vi minns dem i våra drömmar.

Djuren är glada och lyckliga, men de saknar någon som betydde mycket för dem, någon som blivit lämnad kvar.
Varje dag springer de och leker, tills den dagen kommer, då en av dem stannar upp, och tittar bort i fjärran. Blicken skärps, öronen spetsas och plötsligt flyger han iväg över det gröna gräset. Hans ben bär honom fortare och fortare tills han återförenas med den han älskar. Ni möts i en omfamning som varar för evigt. Ditt ansikte blir kysst om och om igen, dina händer smeker hans huvud som så många gånger förut och du tittar än en gång in i ögonen på ditt trogna husdjur som så länge saknats i ditt liv, men aldrig i ditt hjärta.
Sedan korsar ni Regnbågsbron tillsammans för att aldrig mer skiljas...
Borlänge visit!

Publicerat: 2011-04-26 Kl: 18:13:53 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


På söndagen bestämde jag mig på 15 minuter att jag och Li skulle ta tåget upp till Dalarna för att överraska släkt och vänner! Vi satte oss på tåget och det gick såå bra! Hon sov hela vägen i sin vagn och vaknade när vi var hemma hos mamma, duktiga tjej! Skakade och ruskade väl så hon kunde väl inte annat än sova, jag som inte hade köpt med mig tidning eller någonting för jag trodde hon skulle sitta med mig i famnen.

Ringde upp mina kära vänner och försökte luska ur var de var någonstans så gick jag och Li dit, snacka om överraskade de blev! Mina vackra vänner! Så skönt att träffa er, även om det bara är korta stunder så är ni toppen! Har haft jättemysiga dagar med massa kärlek och människor som har träffat Li. Hat fått jättefina presenter, bilder kommer senare eftersom jag inte har med mig kamerasladden... Men jättefina klänningar, skor och har även fått en slant så får vi hitta på något fint till Li!

Nu sitter jag hos min mamma och snart kommer Helen & Emelie förbi för att hjälpa mig med håret, ska lägga i lite ljusa slingor, börjar bli en lång utväxt nu! Länge sen man tog hand om sig själv, men nu ska det bli lite ändring.

Vi saknar dock pappa jättemycket,.. ! Åker hem på torsdag!


Lurenbedrejjeri!

Publicerat: 2011-04-23 Kl: 20:55:50 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer


Jag ska aaaaldrig mer tro på reklamen om rengöringsmedel iaf.. Köpte hem Cillit bangs "smuts & mögel" för att kolla om de kunde ta bort de fula fläckarna mellan kaklet inne i badrummet. På reklamen ser man ju hur de enkelt sprutar på låter de verka i 15 minuter sen torkar bort smutsen med en trasa... det funkar INTE kan jag härmed berätta för er så slipper ni slösa 80 riksdaler på skit... Jag som trodde jag skulle få ett skiinande rent badrum... nej istället luktar det starkt rengöringsmedel för hela slanten. Jaja,.. nu har vi iaf provat. Någon som har något tips på hur man kan få bort fläckar/missfärgningar i fogarna på kaklet?


Påskmiddag!

Publicerat: 2011-04-22 Kl: 22:49:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Påsklunch och middag hos Antons syster, jättetrevligt! Massa god mat och till kvällen grillat! Massa, massa sol och trevligt folk!

Li fick sitt första påskägg av farmor, det innehöll en söt body från P&P :)

Texas fick vara hund för en gångs skull och springa lös på tomten och träffa Donna. Hon inte är så sugen på att leka så gick det jättebra! Nu blir det till att sova!


Vart tog all tid vägen?

Publicerat: 2011-04-21 Kl: 16:54:30 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


De senaste dagarna har tiden bara sprungit iväg! Helt otroligt,... Jag som trodde man skulle ha hur mkt tid som helst när man blev mammaledig,.. Hade mer tid när jag jobbade heltid! Konstigt de där, tar tillbaka alla mina tankar om mammalediga! haha :D

Igår var vi nere i hamnen och promenerade med Marie och hennes lilla dotter Tilde! Supertrevligt att träffas igen och prata om förlossningen och livet idag, tänk vad spännande! Kommer ihåg när vi satt på Dellan och spekulerade i hur det skulle bli och vara, kan säga att så mycket kärlek trodde jag aldrig fanns! Men det gör det!


Fikar ute i den vackra vårsolen!
----------------------------------------------------------------------------------
Li växer så det knakar, var hos barnmorskan i tisdags och hon hade gått upp 410g! helt otroligt! På längden ska vi inte prata om, hela 57 cm! 2cm på 6 dagar, helt galet! Hur lång ska hon bli? Så nu väger hon 4190g! och 57cm! Våran älskade lilla unge, känner mig så lycklig över att vi har henne och ska bli helt underbart att få se henne växa upp och se vad det blir för tuff liten tjej! :)


Sova ute i vagnen är de västa som finns! :)

Jag skulle aldrig överleva på 1300-talet...

Publicerat: 2011-04-17 Kl: 21:50:55 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


I några dagar har jag haft kliande bett på kroppen som inte vill ge med sig, och ibland har det även poppat upp nya bett. Dem har suttit på ryggen, magen men framförallt på fötterna! Jag är för övrigt superkänslig mot myggbett och får stora kliande sår överallt när sommaren kommer. Så tänkte inte att detta var något annorlunda...

Min syster var på besök i torsdags och så visade jag betten, hon utbrast: "men det där ser precis ut som loppbett"
vafan loppbett? Så jävla äckligt och det kliade överallt! Kontrollerade djuren och rakade till och med av Oliwer pälsen på sidorna... inte bara för "loppkontroll" utan mest för hans tovor. Inte en enda loppa kunde jag se på varken katten eller hunden,. man borde ju se dem hoppa tycker man om de skulle ha loppor.

Städade hela morgonen, dammtorkade, bytte sängkläder, damsög ur sängen osv. höll på i flera timmar för jag blev så nervös att vi hade loppor hemma. Men till kvällen lugnade jag mig och kunde njuta av mitt rena hem!
Klockan var 03.43 när jag helt plötsligt vaknade och fick för mig att lysa med mobilen nere i fotändan för min syster hade sagt att loppor kryper fram när det är mörkt. Av någon konstig anledning kröp jag ner i fotändan och lyste med mobilen, och vad ser jag!? Till min fasa en liten, liten svart hoppande loppa på mitt vita lakan! Fick tag i den mellan tummen och pekfingret och sprang ut i köket. Rev fram en tejp och klistrade fast loppan så jag kunde ta med den till jobbet för att artbestämma. Så vaken var jag! Sedan kunde jag inte somna och jag väckte Anton och berättade att jag hittade en loppa, ok sa han och fortsatte sova. Själv googlade jag på loppor med mobilen hela natten och kunde inte sova... På morgonen vaknade Anton, mamma och mormor och vi satt och diskuterade om det var en loppa eller ej, för den äldre generationen som inte har så bra syn längre röstade på en barkbit... Tills Anton också såg att "barkbiten" hade ben... Helt knäckt över nattens fynd tokstädade jag igen och tvättade om allt och dammsög ur sängen igen och städade och torkade...

Idag kunde min kära chef Karin titta i mikroskopet på jobbet och kunde konstatera att det var en råttloppa! Fan så äckligt, men tur i oturen kunde ju vara värre! Råttloppor är rätt vanligt att man kan få in om man har katt som springer ute. Tydligen så hade Oliwer tagit in denna varelse innan jag hann behandla honom med fronline...
Finns inget mer jag kan göra än att städa som jag har gjort, man vet ju inte om han bar med sig 1 eller 10 loppor,.. har dock inte hittat flera och jag har städat överallt!

Råttloppan Xenopsylla cheopis är den största orsaken till att människor smittades av pestbakterien, och på medeltiden var svartråttan det vanligaste värddjuret för lopporna, även om man idag vet att det fanns omkring 250 olika arter som lika gärna hade kunnat orsaka epidemin. Bakterien kan även smitta från gnagare till människa via direktkontakt, men lopporna beskylls för att ha spridit pesten i den omfattning som senare blev känd som Digerdöden. Så eftersom dessa små loppor verkade gilla mitt blod och inte någon annan i familjen så skulle jag med största sannolikhet dö av pestbakterien Yersinia pestis om jag levde på 1300-talet.

Såklart finns det flera olika arter innom dessa råttloppor så de vi har här i Sverige kanske inte skulle överföra pesten, vem vet? Äckligt är det iaf och idag har jag inte sett flera loppor,.. har dock städat som vanligt och hoppas på att jag får sova inatt, skulle vara skönt! Nu ska jag ta min lilla loppcirkus och sova!

Underbara vår!

Publicerat: 2011-04-16 Kl: 20:26:53 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Idag kom Bella på besök så vi tog en promenad ner och handlade oss lite lunch, blev en god räk & kräftsallad!
Såå fint väder så vi promenerade och pratade om allt mellan himmel och jord, rensa tankarna lite och bolla idéer.

Hon hade med sig en supersöt liten jeansklänning som Bella, Emelie & Fia köpt i Thailand, såå söt!

Tack så jättemycket mina fina vänner! <3


Älskade unge!

Nu blir det ett bad och massa kärlek! <3

Släktbesök!

Publicerat: 2011-04-16 Kl: 16:20:00 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


Min mamma och mormor har varit här på besök sen i torsdags och det var lika skönt denna gång då mamma & mormor kom ner och myste med oss! Li saknar dig mormor kan ja lova! :) Mormor har haft en riktigt bra hand med Li och fått henne att sova låååånga stunder så man ibland blivit lite orolig, men hon verkar fortsätta med det. Rullar ut vagnen på balkongen så får hon sova klart där ute, funkar toppen!


Mormor & Li <3


Gammelmormor & Li <3

Nu är hon verkligen mätt och belåten!

Publicerat: 2011-04-15 Kl: 19:42:51 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Nu har jag ändrat taktik! Har först låtit henne amma och sen när det går för trögt för det så ger jag henne ersättning, hon kan ibland dricka 100ml och ibland bara 10 ml så det verkar verkligen vara olika hur mkt mjölk jag har på dagen, vissa tider osv. På nätterna vaknar jag av att det verkligen är sprängdfyllda och läcker så då vet jag ju att det är massa mjölk där i :) Då blir hon verkligen nöjd och belåten. Men nu på dagarna när jag ger henne ersättning också så känner jag i hela kroppen när hon blir nöjd, för hon blir tyst och verkligen mätt. För nu vill hon vara med lite och inte bara ligga vid bröstet hela dagarna, utan nu har vi varit ute massor och flera gånger och det känns som att hon är mätt längre då jag även ger ersättning. Hon sover jättebra på nätterna, helt otroligt bra så där får man inte klaga! Har ingenting att klaga på egentligen utan hon är helt underbart snäll! Peppar, peppar.. :)

Idag har jag städat heeela lägenheten inkl. torkat golven, grovrengjort soffan, tvättat m.m! Så nu tänker jag sätta mig i soffan med min mamma och mormor och äta en fet pizza, fast man egentligen borde tänka på mammakilorna istället, men det är roligare med en pizza!

Barnmorskor,.. olika varje gång!

Publicerat: 2011-04-13 Kl: 19:13:34 | I kategori: Allmänt | 6 kommentarer


Var hos bm idag med Li, hon hade gått upp som tur var men ändå lite lite tyckte bm. 140g på en vecka.. Kollar man runt så är ca 100-200g/vecka ok. Finns dock de som går upp 500g per vecka. Helt olika.

Pratade med min barnmorska i tisdags då vi var där på efterbesök om just ammningen. Hon sa att det är helt normalt om bebis vill tutta mer/mindre vissa dagar och att jag inte behöver oroa mig över ammningen. Ju mer hon ammar desto mer mjölk. Jag vet ju att jag har mjölk, för trycker ja sprutar de ju och på nätterna bli dom sprängfulla... Så jävla jobbigt med alla olika åsikter... Nu tyckte barnmorskan att jag skulle ge tillägg för hon var inte i mitten på kurvan, hon är ju inom ramarna så hon svälter ju inte! Hon väger idag 3780g och har gått upp 140g sen sist. Så svårt att veta tycker ja!... Blir ju knäpp på alla åsikter,.. Tänk om man kunde lita på sig själv.

Under den första tiden ökar barnet i vikt med 100-200 gram per vecka eller cirka 400-800 gram per månad.

Du kommer att märka att det finns dagar då barnet vill ammas ofta. Det kan bero på att barnet är inne i en tillväxtperiod just då. Den ena dagen är barnet helt enkelt mer hungrigt än den andra. Det kan också bero på att mjölkmängden och fetthalten varierar över dygnet eller från dag till dag. Därför kan det vissa dagar upplevas som om mjölken sinar fast det inte alls är så. Dock kan stress, oro eller trötthet hos mamman bidra till variationen.
Länk

Frågade om tillväxtperioder men det sa hon inget om,.. Blir bara mer och mer irriterad när jag läser osv, där står det ju att det är normalt om bebis vill ha lite mer kärlek och ammas oftare vissa perioder.. Hon kanske inte har så lätt att gå upp i vikt. Bajsar gör hon ju, ibland så mkt att man är rädd att vikten ligger där ;) Någon mer som haft det som jag? Gav ni ersättning??.... Blir väl så stressad så mjölken försvinner helt, då är det ett problem mindre.


*

Närhet är kärlek!

Publicerat: 2011-04-12 Kl: 18:58:26 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag har det bara varit närhet som gäller för Pyret! Får dock vara glad över att hon sover så bra på nätterna! Inatt sov hon från 21:30-04:30 så det är såå skönt! Fast blir nästan tröttare än vanligt när det blir så många timmar... MEN jag ska inte klaga, man får vara glad att hon väljer att vara vaken på dagarna så hon sover på nätterna.

Min fina lilla tjej! Kan inte sluta titta på henne och när jag väl fått henne att blunda någon timme på dagen saknar jag hennes ansikte så mycket att jag vill att hon ska vakna. Konstigt de där! Är inte och pillar på henne så hon ska vakna om ni tror det, utan hon får sova så länge hon behöver. Äta, sova & bajsa är vardagen för mig just nu. Mellan dessa tre områden kommer skratt, gråt och massa massa kärlek!


Finns inga ord för hur lycklig jag är över min fina familj!

Jordbruksverkets svar!

Publicerat: 2011-04-12 Kl: 18:52:15 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Har mailat med en person på Jordbruksverket angående legitimationen som ska vara införd 2014. Hade lite frågor om mammaledighet kommer att vara ett hinder för att kunna få ut sin legitimation när det väl gäller. Jag kommer kunna få ihop mina sex år heltid även om jag är borta ett helt år. MEN då krävs det att jag går upp på 100% direkt efter mammaledigheten, vem gör det? Jag kommer inte vilja gå upp på 100% när Li är så liten fortfarande. Ska man då behöva välja på att se sitt barn växa upp eller ta sin legitimation för att få fortsätta jobba som innan?

Detta har de såklart inget svar på när man frågar dem! utan de tycker att jag ska "Du fortsätter att samla så mycket tid som möjligt när du är tillbaka från din föräldraledighet för att det ska bli sex år på heltid (aktiv tjänst). Skulle det sedan visa sig när det återstår ett halvår av år 2014 att du inte uppnår kravet så ansöker du om undantag från att behöva ha arbetat så mycket. Ansökan gör du baserat på särskilda skäl som i din situation då är föräldraledighet."

Jag frågade också:
Men kommer min graviditet och mammaledighet påverka om jag kommer kunna få legitimation på grund av tiden som går förlorad under min tid när jag är mammaledig? Eller räknas tiden då man är mammaledig bort?

En generell bedömning över din sammantagna situation görs för att bedöma om frånvaroperioden ska påverka och då ska föräldraledighet ska bedömas generöst. Det är inte meningen att någon som har lång kontinuitet i yrket faller på att man bildat familj. Det svåra för din del är kanske framför allt att du inte kan få tydligt besked förrän i slutet av 2014 eftersom det är först då som ansökan kan bedömas. Det beror på att bedömningen måste utgå ifrån hur mycket tid någon verkligen har, inte vad man tänker sig ha.

Sammantaget tycker jag dock du bör satsa på legitimationen. När de gäller föräldraledighet är som sagt riktlinjen att vara generös i bedömningen, speciellt när man varit yrkesverksam flera år före att nya behörighetslagen trädde i kraft.

Så i det hela så bör jag försöka jobba så mkt jag "kan och vill" för att få ihop tillräckligt med tid och varje timme räkas in! Kul om man nu väljer att lägga så mycket tid och pengar på att plugga för provet, jag ska ha gått kurser inom 4 olika områden och ha 20 kurstimmar uppnådda för att få ta legitimationen. Samt klara tentan. För de första kostar det att bara ansöka om att få ta legitimationen, sen kostar det att skriva tentan och sen kostar det ytterligare att få ut legitimationen om allt blir godkänt! Det är flera tusen vi pratar om. För att inte tala om all tid jag behöver lägga ner. Så vet jag inte om jag i slutändan kommer få ut legitimationen för att jag varit mammaledig! "Generös i bedömningen" Fan så ovisst allt är! :(

Jag vill inte stå där 2014 och inse att jag skulle kunna ha fått legitimationen OM jag hade haft lite mer tid arbetad och jag vill heller inte stå där och inte få träffa mitt barn för att jag behöver jobba så mycket! Känner mig så stressad över detta, trodde jag skulle få njuta av att vara mammaledig och kunna fokusera på Li, men det kan jag tydligen inte,.. För detta ligger och trycker över mig som ett åskmoln! Hoppas på lite solsken!Sköna helg!

Publicerat: 2011-04-10 Kl: 20:39:39 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Helgen har varit underbar! Anton har varit hemma och det har varit saker att göra varje dag!

I fredags kom Kicki, Robert & Neo på besök till storstaden! Vi käkade lite tacos och pratade massor :) Fick även lite kläder till Li av dem, tack så mycket!


De hade även med sig en stor gåva ifrån de flesta av mina kära vänner där hemma!
Tack så mycket Kicki, Robert, Nicke, Sölve, Jejje, Fia, Emmelie, Helen, Bella, Stina & Nicklas! Ni är helt otroliga!
Li ska få köpa sig något hon behöver!I lördags var vi hos Antons pappa som hade 70 års fest med mat och dryck. Li har varit lite knölig de senaste dagarna och helst vela vara vid bröstet hela tiden. Hon äter, somnar, äter sover.. Efter jag ammat henne i över en timme då hon emellanåt slumrat till så tänkte jag att vi kör på en promenad i vagen för då brukar hon ju somna. Men icke sa nicke! Hon skrek hela tiden och jag började få lite panik, men så åkte vi hem och i soffan sen så somnade hon utan problem... Barnmorskan sa något om denna tillväxt som är vid 5 veckor. Hon kanske är lite extra tuttig nu och napp vägrar hon ta! Tillbaka på ruta ett med nappen iaf, haha :) Hoppas denna "tillväxt period" är klar om några dagar, för just nu är det mys i soffan konstant när hon är vaken! Fast det är rätt mysigt ändå, men vill ju inte att hon blir "beroende" av att ligga vid mitt bröst hela tiden. Tiden får utvisa om det är denna tillväxt period som knölar lite :) Hon sover dock på nätterna så man får väl ta att hon är lite knölig på dagarna ;)

God morgon!

Publicerat: 2011-04-08 Kl: 12:28:01 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag fick vi sova lääänge! Eller vi gick upp sent iaf, vid halv 10 kändes det som att det vore dags att gå upp och äta frukost! Li sover som vanligt jättebra på nätterna och vi får sova vi också. Sista måltiden som brukar vara vid 4 innan vi går upp får hon amma liggandes i sängen så jag också kan vila en stund till innan vi går upp. Det är lite skillnad mot mina 12 timmars sömn jag behövde förut för att må bra, mot dessa kanske 4-6 sovtimmar per dag.Var ute med Texas och han var inte halt denna gång heller trots den ökade simtiden och springvändorna vi körde för sjukgymnasten. Känns toppen, hoppas det fortsätter såhär så vi slipper ett bakslag! Men nu kunde vi uttöka promenaderna till ca 10 minuter för att de hur det går. Blir han halt eller reagerar så får vi gå tillbaka till kortare turer. Inom 3 veckor borde vi vara uppe i ca 20-30 minuterspromenader iaf! OM allt går som det ska.

Idag ska vi åka och handla lite hundfoder, människomat och vänta tills ikväll då familjen Lindberg-Mattson dyker upp! Ska bli kul att träffa er! Längtar massor!Hundsim!

Publicerat: 2011-04-07 Kl: 21:24:00 | I kategori: Djuren | 0 kommentarer


Idag var vi återigen och simmade Texas på Haninge hundhälsa. Synd bara att det är så långt bort! Borde finnas närmare tycker jag, men men vad gör man inte för att han ska bli "frisk"!

Idag ökade vi på simmet med 30 sekunders aktiv simmning, 4x1,5 minut sen vila mellan gångerna.
Texas skötte sig jättebra och idag var vi i den stora poolen så nu kunde han verkligen simma och ta ut vändningarna som han skulle, duktiga hund! Efter vi simmat klart gick sjukgymnasten igenom honom och mätte musklerna. Det var inte så illa som vi trodde utan det är ca 3 cm muskelskillnad på låret. Däremot är han väldigt spänd över ryggen och vi skulle försöka massera upp och även köra lite bindvävsmassage. Får hoppas det hjälper, annars finns det en annan metod, eller också skulle jag vilja säga som är laser.


I början får Texas simma med linor för att vi ska kunna kontrollera simningen.


Vilar i husses famn!


Jennifer på besök!

Publicerat: 2011-04-06 Kl: 20:04:00 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Idag kom min älskade barndomsvän Jennifer ner på besök över dagen till oss! Hon kom vid tio tiden så då passade vi på att ta våran dagliga promenad underbart! Vi promenerade till Mölnvik och handlade lite lunch och gick tillbaka igen. Det var så mysigt och det betydde så jättemycket att hon kom ner till oss! Nästa gång får du komma över helgen så vi kan ut och hitta på lite saker, saknar dig redan! :)


Födelseannons!

Publicerat: 2011-04-05 Kl: 18:12:25 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag var Li med i Nacka Värmdöposten under rubriken nyfödda! :)
Helt otroligt att det är vår lilla bebis! Kommer fortfarande ihåg när lillebror och lillesyster föddes och hur de ser ut på sina "födelsekort" och det är snart 14 år sedan! Herregud!


Legitimation Djursjukskötare

Publicerat: 2011-04-05 Kl: 09:00:00 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


Vafan? "Djursjukskötare" var fanimejj det fulaste beteckningen jag hört på en legitimerad person... Kunde ju vara kvar djusjukvårdare eller något,.. hmm jaja! Har lite ångest inför denna tenta,.. Känns som när man skulle göra C15 i plugget och mådde pyton fram tills man skrev och fick veta att man var godkänd. Nu ska man göra en tenta igen, för att få fortsätta jobba med det jag redan jobbar med! Tycker dock det är jättebra att man införskaffar detta så man kan få titulera sig något, men är man redan i yrket och har jobbat flera år så borde man kunna gå på arbetslivserfarenhet. Vet flera människor runt om mig som har jobbat i flera, flera år och måste nu göra denna tentan för att få fortsätta sitt jobb! Helgalet.

För att man idag ska kunna få kalla sig djursjukskötare så ska man ha gått den treåriga utbildningen till djursjukskötare vid SLU, eller söka legitimation på övergångsregler. Vilket jag kommer att göra. För att ens få söka på dessa övergångsregler så måste man ha varit yrkesverksam inom djursjukvårdaryrket före den 31 december 2009 och att yrkeserfarenheten uppgår till sex år på heltid innan år 2014.

Utöver yrkeserfarenheten ska jag även:
  • kunna visa på vidareutbildning om sammantaget fyra veckor (20 dagar) från minst fyra olika områden som rör yrket
  • få intygat av en veterinär som känner dig väl och har sett att du praktiskt kan utföra och behärskar vissa moment på typdjuren häst, hund och katt
  • göra en teoretisk examination hos SLU.
Nästa eximinationstillfälle hålls 22 Oktober 2011 i Uppsala, kanske skriver jag då om jag känner mig redo!
Nu gäller det att ha ett mål med denna legitimeringen, ska jag eller ska jag inte? Klart jag måste försöka iaf! Annars känns det som att jag har slängt hela min utbildning i sjön om jag inte ens ger det ett försök!
Att det dessutom kostar massa pengar för att söka för att få legitimationen, skriva emininationen, och sen om man klarat eximinationen kostar det någon tusenlapp för att få ut legitimationen. Ingen billig historia det här inte... Kanske inte ens kommer ha råd att göra alla dessa delar, speciellt inte när man är mammaledig. Men som sagt, det är eximinationstillfälle två gånger om året, så någon gång måste man väl ha sparat ihop.

Så dags att sätta sig vid skolbänken igen! Trodde jag hade gjort det för sista gången när jag klev ut i min vita hatt sommaren 2006, men icke sa nicke! Nu måste jag bara väcka mitt läshuvud och försöka hålla kvar allt nytt man lär sig, det sägs ju att man inte har "alla hästar hemma" efter en förlossning, man tappar minnet. Får försöka iaf! Har man inte försökt kan man inte uttala sig om det går eller inte går!

Barnmorskebesök!

Publicerat: 2011-04-04 Kl: 13:04:10 | I kategori: Graviditet | 0 kommentarer


Idag var vi nere hos barnmorskan igen! Vi har klippkort där, vilket dock lönar sig i längden! Li har äntligen passerat sin födelsevikt och det med bravur! Hon har gått upp till 3.640g! Duktiga tjej! Barnmorskan tyckte även att hon idag endast var lite "citron gul" vad nu det ska betyda, men hon trodde iaf inte att det skulle påverka hennes viktuppgång längre och hon tyckte även att vi får göra som vi vill med ersättningen. Vi har gett henne 30mlx3 om dagen och barnmorskan sa att det inte är de som påverkar hennes viktuppgång längre heller. Känns toppen! Så vi får se hur vi gör med ersättningen, och om jag tycker vi behöver den i fortsättningen. Kan vara ganska skönt att ge henne lite innan läggdags och på morgonen då hon är så himla hungrig, men som sagt. Vi får se, hon har blivit lite bekväm med flaskan. Nu har vi dock köpt en flaska som ska vara för mammor som ammar också. Medela heter den och den köpte jag på apoteket, tycker den är toppen, man ser att hon får arbeta lite och att det inte bara rinner rätt ner.

Tekniken bakom Calma bygger på barnets naturliga sugteknik. När barnet ammas och gör en paus för att svälja, förs tungan upp mot gommen och mjölkflödet bromsas. Calma har samma teknik , så att mjölken bromsas upp när barnet pausar för att svälja. Dessutom tillämpar Calma samma vakumteknik som vid amning. 
Sammantaget gör detta att barnet behåller den naturliga sugtekniken fast det matas med flaska.
Barndop eller namngivningscermoni?

Publicerat: 2011-04-04 Kl: 12:00:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Har nu suttit och läst lite om dop och har kommit fram till att det inte alls passar oss och våran livsstil. Vi lever inte som kristna och tron på gud vet vi inte heller om vi har men något hoppas man ju att det finns efter.

Så här skriver Svenska Kyrkan om dopets innebörd: ”Dopet är ett löfte från Gud att vara med oss på ett nära och personligt sätt i hela vårt liv ända in i döden. Vi får del av den heliga Anden, som är Guds osynliga närvaro i vårt inre. Det är en skatt vi kan bära med oss genom hela livet - en slags ”vattenstämpel” som aldrig försvinner.

Man skulle kunna sammanfatta dopet i tre punkter:
1. Dopet symboliserar frälsningen, att gud redan har räddat det lilla barnet undan ondskan.
2. Vattnet symboliserar rening, men inte för att tvätta bort något som är smutsigt, utan för att påminna om att gud redan har befriat barnet från synd.
3. Dopet är ett löfte för framtiden: “Jag ska alltid vara med dig!” lovar gud.

Detta är inget som varken jag eller Anton känner hör hemma hos oss, och därför känns det fel med ett dop. Att Li väljer att döpa sig som vuxen eller när hon skall konfirmera sig är inget jag skulle sätta mig emot utan det är ett val hon får göra själv. Så det får vi helt enkelt se när hon blir äldre vad hon väljer.

Samtidigt känner vi att vi vill ha något som ett litet "tecken" på att hon kommit till oss och vi funderar på ett litet namngivnings kalas, eller vad man kan kalla det. Mest för att hon ska få en "helt egen dag" och att alla våra nära och kära kan samlas på ett och samma ställe vore väldigt trevligt. Ett av många minnen som vi kommer dela med varandra. Detta är helt klart något att spåna vidare på så alla som har haft något form av "namnkalas" säg till och berätta gärna hur ni gjorde, vart ni var någonstans, vad ni bjöd på osv. Vill ni inte skriva det här så maila gärna! jennaizen@hotmail.com

Bakdag med systra mi!

Publicerat: 2011-04-03 Kl: 19:40:38 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Idag har min syster varit här och bakat inför Ians 1års dag! :) Jäklarns vad massa gott han ska bjuda på när han ska ha kalas! Hoppas vi är friska och kan gå på hans kalas, dock kommer vi nog att gå dagen efter, eller innan för det kommer komma rätt mkt familjer med barn som går på dagis och är så rädd att Li skulle åka på något när hon är så liten, kanske inte behöver utsätta henne för miljoner baciller första gången... Kanske löjligt men det är så ja känner.

Det blev bullar, kärleksmums, cocostoppar, sirapskakor & syltkakor! Syster var helt slut nu när hon åkte, efter att ha bakat sen 11 tiden! Duktiga du! Får hem och slänga sig på soffan och vila lite. Var kul att ha dig här! <3

Li har för övrigt haft en liten "gnäll dag" idag, första gången som ingenting verka duga åt lilltjejen. Men efter mat, blöjbyte och massa gos så kunde hon iaf ligga i babygymmet en stund innan hon blev lite grinig igen.

Nu sover mamma & pappas lilla mirakel! Tänk att man kan ha så starka känslor för något så litet!

Hundsim!

Publicerat: 2011-04-02 Kl: 18:31:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag var vi på Haningehundhälsa för att simma med Texas. Vi hade tid vid halv 1 och kom dit i tid för att rasta och läsa papper innan. Sen gick vi igenom hur vi skulle börja och hur vi skulle få ner honom i poolen utan att han skulle bli rädd. Anton fick hjälpa honom ner i poolen och när han väl var i så gick det ändå rätt bra! Han kom igång rätt fort och insåg hur han skulle göra. Han simmade endast några sekunder i början och sedan fick han vila vid kanten och så simma igen. Så körde vi så några gånger och sedan räckte det för att vara första gången. Lotta som hjälpte oss idag tyckte han var jätteduktig! Inte alla hundar som är så duktiga första gången sa hon ;)Li var så duktig och sov hela tiden, vilket var toppen eftersom vi behövdes båda två vi poolen så vi hann inte ta några kort när Texas simmade :( Men som sagt, kommer flera gånger så kanske nästa gång. Men än så länge behöver vi vara två när vi åker iväg, vågar inte riktigt åka ensam ifall Li skulle vakna och skrika för då står jag där med en hund i poolen och en dotter som är ledsen. Går ju inte att "pausa" sin timme på simmet för att mata bebis ;) Så vi får försöka trixa in de tider vi båda kan och det är ledigt på simmet. Nästa gång är på torsdag!


Mammas duktiga tjej som sov hela tiden! <3

Criminal minds och regnpromenad!

Publicerat: 2011-04-01 Kl: 15:27:22 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag har vi varit så duktiga att vi gick till mölnvik för att handla lite mat till kvällen. Eftersom det duggade lite fick vi använda regnskyddet till vagnen för första gången, konstigt att man har en svart vagn men regnöverdraget är grått? Är inte de lite skumt? Inte för att det spelade oss någon roll, men konstgit tyckte vi :)

För övrigt har vi fått låna 5 säsonger av Criminal minds av Eric & Elisabeth! Fan så skojj! Snart har ja plöjt 1a säsongen, tycker det är lika spännande fast jag har sett vissa avsnitt, dock har jag ju somnat till de flesta i sista pausen så nu får ja äntligen se vilken som var mördaren! woho! Ikväll blir det en köttbit och god mat till lite fler avsnitt av Criminal!

Ha en trevlig fredag!

RSS 2.0