Barnsjukhuset!

Publicerat: 2011-08-22 Kl: 16:08:00 | I kategori: Födelsemärket


Imorse ringde jag direkt klockan 8 och krävde att få en tid nu på morgonen annars sa jag att jag skulle åka dit akut ändå. Fick en tid klockan 10 och fick träffa en läkare på hud. Berättar vad som har hänt och hur hon mår, att hon har fruktansvärt ont och har svårt att sova på nätterna. Klädde av henne och genast då började hon gråta. Lilla tjej som vet vad som ska hända. Men det gick bra, hon grät inte alls lika mkt som hon brukar när vi tar av plåstret, hon hade lite trollhassel att titta på i taket med fina isdroppar i. Duktiga tjej!

Läkaren tittade på födelsemärket och sa att man ibland kan få hålla på sådär i flera år med plåster osv. vilket jag frågade om de inte kunde operera bort det istället. Fick till svar att det gör man inte med sånna här märken, man låter dem helt enkelt vara eftersom man inte vet hur djupt det sitter. Det kan sitta ända ner till större muskler och inne i vitala organ. Om man vet att de sitter på vitala organ, då kan man ibland överväga en operation. Eller om det sitter på ett ställe som kan orsaka synfel eller liknande. Frågade även om en medicin som en kollega tipsade mig om men det använder man inte i heller fick jag till svar,. I enstaka fall om det absolut inte går att få bukt med kan man överväga att sätta in den medicinen eftersom det är en hjärtmedicin egentligen. Vad ska vi göra då?


Hon fick bada i kaliumpermanganat som ska hjälpa till med att hindra bakterier och torka ut såret. Detta ska vi göra hemma 1 gång om dagen i ca 10 minuter tills på torsdag då vi har fått en återbesökstid till en specialist läkare på hud. Sen fick hon hydrocortisonsalva och ett nytt omläggningsplåster. Då släppte hon bomben, otröstlig och bara skrek och skrek... Gick inte att trösta henne, omöjligt! Samtidigt väldigt skönt att de fick se hur ont hon faktiskt har! Dock gjorde det väldigt ont i mamma hjärtat och hon somnade tillslut av utmattning i bilen när vi åkte hem.

Detta plåster som hon har nu ska tydligen andas bättre och släppa ut luft. 45 minuter innan omläggning av såret och bad ska vi ge en 125mg alvedon för att ta bort den värsta smärtan. Sen ge henne en alvedon innan läggdax också. Hoppas verkligen att detta kan hjälpa till nu.. annars vet jag inte vad jag gör.. Känns så långt ifrån bra, men det är väl bara att härda ut och hoppas det hjälper så hon slipper ha ont! När vi kom hem käkade vi lite lunch och sov i nästan 2 timmar tillsammans på soffan.  Finns inge mysigare att bara ligga brevid varandra och mysa! Nu är hon glad igen och ligger i sitt gym och busar med kossan och åsnan :)

Kommentarer
Postat av: Sofia

Hej! Jag har läst din blogg sen i våras då jag hittade den i samband med att jag sökte efter mammabloggar som har barn i samma ålder som jag har. Min Stella är född 1 mars.



Hur som helst, jag ville bara säga att jag tycker så himla synd om din lilla Li som har det där hemska födelsemärket, och då tycker jag såklart synd om dig och Lis pappa som måste se henne lida

2011-08-23 @ 12:29:56
URL: http://Twitter.com/sofwi
Postat av: Sofia

...lida av det. Ja, så hoppas det blir bättre av den där badkuren. Verkligen! Lycka till!

2011-08-23 @ 12:31:34
URL: http://Twitter.com/sofwi
Postat av: Jennifer

Hej Sofia! Vad kul att du har hittat min blogg!

Vad har du för blogg?



Tack för ditt stöd! Jag hoppas verkligen det blir bättre nu av detta bad och salva... annars vet jag inte vad jag gör! ..

Tack igen! <3

2011-08-23 @ 13:21:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0