Sol, bad & träning

Publicerat: 2011-06-29 Kl: 23:20:10 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Herrejösses vad jag har bränt mig.. röd som en tomat och det är varmt på kroppen! Japp, så går det när man ska ge sig ut och sola lite! Men det blir brunt så småningom. Jag får bara vänta lite längre än alla andra. Igår var vi på Angelica & Emmelies mosters brygga. Toppen då man kan sitta där med sitt fläsk å steka utan att man behöver skämmas! Li var superduktig och låg på filten med mamma å prata och busade. Skönt att ligga lite nakenfis!







Idag var vi på en annan brygga såå skönt att det är vackert väder och man kan packa med sig hund å unge och bara sitta några timmar. Li var så duktig så hon sov en liten stund också! Mysigt! Kan titta på mitt barn hur länge som helst när hon sover! ... Så ligger hon och tuttar lite i sömnen, gullunge!

Idag klockan 17:30 körde jag ett "zumba" pass nere på gymmet, jävlar i min själ vad svettigt det var! Usch och fy, borde vara olagligt att träna på sommaren... Men skönt var det efteråt! Blev en grillad kycklingfilé och sallad till middag som älskling fixade! Sen efter middagen blev det en powerwalk med Emmelie i spåret.. Nu är jag dödstrött! Dags att krypa till sängs, och i morgon bitti ska jag till tandläkaren!

Gaston i Tv4 nyhetsmorgon :)

Publicerat: 2011-06-28 Kl: 00:08:51 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Här kan du titta på avsnittet där Gaston är med Toffe på Tv4 !
Han var superduktig och skötte sig fint! Inte alla vovvar som är så fina på tv inte! ;) Mammas lilla prins! Nu sover han gott här hemma utslagen på golvet!

Själv har jag jobbat idag och sen varit på gymmet å träffat min pt för att gå igenom ett program jag skall följa. Ska bli spännande! Hoppas jag orkar och tar tag i detta nu så jag kanske kan gå ner något kilo eller två! Ska verkligen försöka, kan inte se ut såhär längre! :) Dags för förändring! Hur gör de i hollywood? Pinnsmala direkt efter en förlossning.. deppigt värre! Men men, nu jäklar!




Dagarna flyger förbi!

Publicerat: 2011-06-27 Kl: 16:00:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Läänge sen jag uppdaterade nu! Usch och fy på mig, men vi har varit i stugan hela helgen och där fanns varken internet eller mobiltäckning! Sköönt! Underbart att vara onårbar och bara känna lugnet. Jag kan annars kolla min fb flera miljoner gånger om dagen! Det är inte normalt! Så jag har försökt att dämpa ner det lite på antalet inloggningar. Det har funkar rätt bra. Försöker att inte logga in på mobilen utan använder mig av datorn så mkt som det bara går. Förhoppningsvis kan jag försöka hålla antalet inloggningar nere.



I torsdags åkte vi upp till Dalarna! Blev en visit hos mamma och fick även träffa lilla mormor :) God mat och goda jordgubbar och sen en kvällspromenad i regn och rusk. Hann med att träffa Emelie & Jejje en snabbis innan himlen öppnade sig! Sen hem och bädda ner lilltutan och sen slog vi på en film å somnade gott! Fredag morgon åt vi frukost med Helen som kom förbi för att vinka av sig innan hon far till Rhodos och jobbar i sommar! Min tjejj som ska vara ifrån oss så läänge, usch! :( Men är såklart superglad för hennes skull! Svängde förbi pappa på vägen upp till stugan i Närsen och hejjade lite på honom.

Midsommarafton tillbringades med Viola & Ingemar samt ett par bekanta till dem. När vi kom fram blev hundarna som galna och sprang runt överallt! Selma som är en blandras mellan collie och schäfer har 100gånger mer energi än Gaston och de lekte i oändlighet!




Vi bakade en liten midsommarkrans till lilltutan, dock var den inte sådär superrolig och lätt att sätta på huvudet. Får öva mer tills nästa gång! Men lika söt är hon för de!

Mammas lilla kulla! :)

Mot kvällen kom all jäkla mygg och knott och jag blev uppäten som vanligt,.. men men! Vi fick god mat och grillat och en liten tjej som inte kunde sova, övertrött och pipig. Hon somnade inte förrens pappa hade henne i famen och satt ute på altanen med resten av folket. Vi har kommit fram till att det är alldeles för tyst, det är ett annat lugn där uppe. Sen kunde vi lägga över henne i en resesäng som vi lånade. Toppen bra att ha ju! Ska köpa en sån för våra semestrar och besök hos vänner då det är lätt att packa med sig!



På lördagen åkte vi lite fyrhjuling och spelade kort med Viola & Ingemar! Åt mat hela tiden gjorde vi också... Lilltutan somnade som en stock när tiden var inne då vi satt i vardagsrummet och tittade på tv. Hundarna röjde runt och sprang in och ut hela dagen och Gaston var märkbart trött! Haha, har aldrig sett han så slut! :)





På söndagen packade vi väskorna och åkte tillbaka till storstaden efter att ha avnjutit en god älgstek i stugan!
Kan säga att jag gärna hade stannat kvar några dagar till! Har nog aldrig varit så lugn i mig själv. Längtar tillbaka

Fettma!

Publicerat: 2011-06-22 Kl: 23:21:05 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag var jag som sagt in på worldclass och skulle säga upp mitt avtal, tjejen som stod i kassan tyckte såklart det var supertråkigt att jag skulle avsluta medlemskapet och erbjöd mig 5 tillfällen med en pt gratis under uppsägningstiden på 2 månader. Jag tackade snällt nej och sa att jag inte var intresserad men hon promade på att jag borde prova en tid med en personlig tränare.. Kom ut därifrån med en lapp i handen att jag skulle infinna mig klockan 17:30 för ett pass... Varför är jag så mesig när det kommer till sånna saker? Men jag har iaf sagt upp kortet och vi får väl se om jag ångrar mig eller inte. Sa att det var även pengarna som styrde för jag menar gå på gym 20 gånger om året och betala 549:- i månaden är ju inte direkt billigt.. Men då berättade hon att man kan få det billigare om man är föräldraledig. Jaha det visste jag inte! Men så kom haken.. man måste binda sig i 60!! månader för att få betala 369:- i månaden istället, vilket jävla skämt!

Nåja, efter att jag suttit i kö i 20 minuter för badjävlarna börjar komma till ön så kom jag 15 minuter för sent till passet, kanske lika bra det för annars hade man väl dött. Vi började med att väga in och så när jag ställde mig på vågen så visade den 80kg, 10kg + sen graviditeten, det måste bort hur som helst! Sen ska jag helst ner till 62kg då kan jag känna mig nöjd. Men när man sen fick på papper hur kroppen mådde så ville man ju bara kräkas.. Enligt vågen är jag 39 år gammal, 41,2% fett i kroppen! Hallåååå! Vafan hände lixom??.... :( Men han sa ju att jag nyss fått barn och det kan visa lite annorlunda samtidigt om man ammar osv. Men ändå... kul att kroppen består av 41,2 kg fett... Vilket skämt! Det blev en halvtimme på löpbandet och svetten rann... OM detta inte ger mig kraft att ändra sättet jag lever på så kan inget ändra det! Nu jävla är det all in!


Bara för att vågen visade det den gjorde så blev det ett varv runt spåret också! Här ska det straffas!

Jävla skit dag! Åska å regn..

Publicerat: 2011-06-21 Kl: 15:26:33 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag har vi inte ens varit utanför dörren och klockan är snart halv 4! Helt otroligt, men skönt också! Oliwer kom in nyss när det pissade ner vatten och lilltutan sover på soffan. Nyss gick strömmen också, så då passade jag på att sortera lite räkningar å andra viktiga papper. Sedan länge tillbaka antecknar jag alla våra räkningar och utgifter i ett block, och det är superbra att göra för då får jag en översikt hur det ser ut den kommande månaden och hur mkt pengar vi får in och hur mkt som går ut. Toppen tycker jag!

Måste gå ner på worldclass och säga upp mitt gymkort som jag betalar 549! kronor i månaden för,.. skitdyrt tycker jag! Har varit där max 20 gånger... vilket absolut inte är värt för mig. Gick ner för att kolla vilka pass som finns också och det var inget som direkt lockade mig och de som lockade mig var helt fel tider i mitt liv.
Sedan har jag även sagt upp en försäkring på våra mobilelefoner som jag betalar 748:- i kvartalet för! När jag dessutom har en drulleförsäkring som jag står och betalar för varje månad, pucko jag är! Så det finns pengar att spara om man bara ser över sina utgifter! :)



Idag kom även korten som jag har beställt! WihoO! Så nu ska de in i ramar och upp på väggen, sen ska vi även gå förbi Antons mormor för vi har gjort några förstoringar till henne på lilla Li :)

Måndag!

Publicerat: 2011-06-20 Kl: 16:17:07 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag har jag jobbat, gick jättebra! :) Beställt lite grejjer å donat med saker. Sen hem till mina kära och vinka hej då till kärleken som skulle till jobbet. Li är nog inne i en liten grin period igen nu, och det ska vara närhet och kärlek som gäller! :) Men lika bra att hon får det, för sen när hon blir äldre blir det väl svårare och svårare att få lite kärlek!

Håller på å kollar över våran ekomoni för stunden och har kommit fram till att vi inte ska handla på kortet längre,.. Blir så jävla trött när man tror man har mera pengar än vad man har, för att det inte har hunnit dragits bort. Så nu blir det att ta ut pengar som förr i tiden så man ser vad man gör av med. Det funkade bäst för oss förra månaden, men så slarvade vi lite nu och vips så handlas det mer! Sen drogs det en mobilförsäkring på 748:- sådär mitt i månaden den 17,.. vafan är det för påhitt?... suck!

Ska lämna in lite mer tider jag kan arbeta också ! Ska försöka hjälpa till så mkt jag kan så hjälper det ju mig att spara dagar också :)

Nu ut på promenad med Elin, Olle och Argos!

Söndag!

Publicerat: 2011-06-19 Kl: 23:32:08 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Idag i regnet blev det en tur till ikea igen, denna gång kom vi fram! Blev ramar, stol, ljusstakar, plädar och lite mjuka leksaksklossar till Li :) Börjar bli roligt nu när hon greppar saker och håller i dem! :) Har även tvättat 2 maskiner ikväll och sedan kom våra kära vänner Chris och Elin på fika! Slängde ihop en ananaspajj å glass till de!
Li har knappt sovit något på hela dagen idag, så hon slocknade vid 8 för kvällen,.. supertrött, gnällig så det var lika bra det. Får vi se hur länge hon sover inatt, har haft tur de senaste dagarna då hon sovit till klockan 8! I morse klev vi upp halv 10! :)

Hon börjar bli riktigt stark i ryggen nu och det står nog inte på förrens hon snurrar över från rygg till mage, hon är nästan där då hon skjuter ifrån med benet så hon trillar över. Hjälper man henne å låter hon ta tag i min hand så åker hon lätt över. Men hon ska göra det själv! Vi får se hur lång tid det tar.




Pyssel!

Publicerat: 2011-06-18 Kl: 23:55:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag fick jag äntligen upp gardinstången över ytterdörren där en gardin skall hänga för att dämpa ljudet utifrån. Vitmålad och klar, jag var till och med så duktig att jag var på byggolle och köpte betongborr, plugg å skruv! :) Sedan hade jag sån väldans tur att jag stötte på min kära granne i trappen så hon hjälpte mig att lägga upp gardinen! Vilken jättetur jag har! Nu är vi alla trötta efter dopet, allt pyssel och jag gav mig även ut på en långtur med hunden i spåret igen! Duktiga jag!



God natt alla glada!

Dopdag!

Publicerat: 2011-06-18 Kl: 18:21:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag var vi på dop för lilla Olle! :) Var superfint inne i kyrkan och Olle var så fin i en egengjord dopklänning! Såklart fick jag inte med mig systemkameran... Otur! Det var iaf jättefint och Li skötte sig utmärkt i kyrkan, dock hade vi laddat upp med både ersättning och hello kitty skallran! :)






Mamma och Li i kyrkan :)

Efter kyrkan åkte vi hem till mossen där de hade hyrt lokalen som stod uppdukad för smörgåstårta och fika! Mums, jättegott och supertrevligt, tack för att vi fick komma på Olles dop!


Såhär trött var jag efter dop, fika och tårta!

Otursfredag!

Publicerat: 2011-06-17 Kl: 23:16:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Ja vi var ju som sagt påväg till IKEA i fredags, men kom inte längre än till tunnlarna då köerna började,.. vi kom aldrig till IKEA kan jag säga för det var en slambil som hade vält omkull och låg över hela två körfält så alla bilarna slussades upp norrgående.... Köerna ringlade långa och det var kö ända till Järva krog då vi tog av för att ta färjorna via Vaxholm hem! Jisses vilken resa,... Li var jätteduktig, blev lite less där på slutet vid färjorna.. Då hade hon tröttnat helt klart på att sitta i bilen!





Min lilla tjej! :)

IKEA

Publicerat: 2011-06-17 Kl: 13:00:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Nu är jag och Angelica påväg till IKEA! :) Helt sjukt, men har inte varit där sen i början på Januari! haha, kanske lika bra det så man spar pengarna, men nu blir det till att handla lite fotoramar som ska sättas upp på våra tomma väggar. Har skickat efter kort och förstoringar så nu ska det bli lite liv här hemma! Tänkte även passa på att köpa en antiloop stol och bricka till lilltjejen som snart ska börja med smakportioner! Jisses vad tiden går... Hur ska detta sluta? Vill att min lillsmula alltid ska vara liten, men inser att det inte kommer bli så.


Målat

Publicerat: 2011-06-16 Kl: 23:27:19 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Nu ska jag äntligen gå och lägga mig, ska faktiskt upp och jobba imorgon! Men jag och älsklingen har målat lite grejjer ute på altanen och nu jäklar måste jag ta tag i detta,.. har så många projekt, men blir aldrig av att man grejjar det. Nu har jag bara en grej kvar att måla, tror jag! Men det är en klädhängare som skall bli vit den också :) Nyss målat en hylla som ska vara i badrummet, sen en gardinstång och en liten trälåda!



Har även idag gått en runda i elljusspåret! Med stavar denna gång, fick man prova på det också, blev genast mycket svettigare! haha, tack Emmelie för en härlig promenad och pratstund!

Värmdöbebis fika!

Publicerat: 2011-06-16 Kl: 19:10:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Dirket efter vistelsen på barnsjukhuset åkte jag ner till hamnen igen för att möta upp mina värmdömammor! :) Är så sjukt roligt att vi träffats och försöker hålla upp träffarna, det är så roligt att vi alla är i samma sits och tid. Blev en jos på dellan och lite senare en kula chokladglass... jag vet att jag inte borde, men ibland måste man unna sig något!

Blev en hel del skrik mellan mat, blöjbyten och fika :) Men det är lika bra de vänjer sig för har en känsla av att Dellan kommer vara vårat hak i sommar! :) Perfekt för alla mammor och barnvagnar att sitta där ute :) Mys!









Så glad att jag träffat alla dessa fina människor!

Tant doktor på barnsjukhuset

Publicerat: 2011-06-16 Kl: 16:17:00 | I kategori: Födelsemärket | 0 kommentarer


Idag var vi hos doktorn nere i hamnen för att kolla på födelsemärket på stjärten. Hon tyckte som jag att det hade blivit bra, men inte helt bra och tyckte vi skulle träffa en hudspecialist på Sachsska barnsjukhus. Sagt och gjort, fick tid en timme efter bokat besök här i Gustavsberg, snabbt slänga sig i bilen och köra mot SÖS.

De var supergulliga, och Li var så pratsam! Hon pratade hela tiden med doktorn och gjorde höga ljud ifrån sig. Doktorn fick spela in informationen i sin datorn några gånger för man hörde Li´s tjut i bakgrunden! ;) Fick ett nytt plåsterbandage som hon tyckte jag skulle använda som andades lite bättre, dock vettefan om det är vattentåligt eftersom det lossnade nu på kvällen,.. då är det ju inte sådär superbra eftersom det kommer en del kiss... Hmm.. Jaja, fick även ut en bakteriedödande sårtvätt som vi kunde badda på om det började vätska sig igen. Så förhoppningsvis är födelsemärket påväg bort och så är det klart med detta snart. Håll alla tummar!

 


Babymonitorer

Publicerat: 2011-06-15 Kl: 23:11:26 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer


Vi kommer förmodligen att köpa en babymonitor! Låter som en perfekt grej att ha, speciellt nu på sommaren då man kanske vill sitta på balkongen, ute och grilla på kvällen fast man vill att bebis ska sova i sin säng. Samtidigt då ha koll så att hon inte vaknar eller gråter. Den stora frågan är nu istället vilken man ska välja. Märket är redan valt då Topcom är den ledande tillverkaren, då företagen endast specialiserar sig på babymonitorer.

Frågan är om man vill ha med eller utan videoövervakning. Kan vara skönt med en videoövervakning så man kan titta på henne och se att hon mår bra. Samtidigt så hör jag ju om hon inte gör det, men det är väl mer för att kunna hålla koll och man skulle nog kanske känna sig säkrare att gå ut och sätta sig på altanen om man kunde titta på henne också. Det är ju en ganska stor prisskillnad, nästa det dubbla om man vill ha med videoövervakning. Dock inte ett för dyrt pris enligt mig då detta kan göra att jag kan springa ut och kissa Gaston med gott samvete utan att vara rädd att hon vaknar. Sover hon nu så lämnar jag ju inte henne för att gå ut, utan då får han vänta tills husse kommer. Men om det skulle behövas någon gång.



Eller



Någon som har babymonitorer och kan ge lite råd, vad ni tyckte ni behövde och inte? Mottages tacksamt! :)

Nacka Forum!

Publicerat: 2011-06-15 Kl: 17:56:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag mötte jag upp mina kära vänner från Borlänge, så mysigt att träffas och prata lite medans man kollar runt lite, dock hittade jag absolut ingenting till mig själv som vanligt! ... Så jävla tråkigt! :( Måste nog åka dit själv en dag och bara försöka gå igenom, jag blir lite stressad av att kolla på kläder när jag har henne med i vagnen, trots att hon ligger där supersnällt! Vi käkade en supergod lunch, ceasarsallad mums!




Nicke & Emelie :) Fia hjärtat satt med mig!

Var inne på panduro och köpte fingerfärg till Li´s hand och fotavtryck som vi ska göra, dags att göra det nu innan hon blir alldeles för stor! :) Min lilla tjej! Nu har hon verkligen börjat skratta! Liten blir stor!

Kärlek på Nacka Forum!

Publicerat: 2011-06-15 Kl: 09:40:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag kommer mina kära vänner Emelie, Fia & Nicke till Stockholm på ett återbesök! ;) Ska bli såå kul att träffas och jag har saknat dem så in i norden! Så tänkte möta upp dem på nacka forum och käka lunch och kolla runt i butiker! Kanske kan jag använda mitt presentkort jag fick ifrån Antons släkt? Får hoppas jag hittar något fint!


Hittade en supergammal bild på mig och Emelie från flera, fl

Födelsedagen i all ära!

Publicerat: 2011-06-14 Kl: 23:26:25 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Min födelsedag har varit toppen trots att Anton har jobbat! :) Fått en slant av mormor på banken och fina presenten ifrån Anton & Li. Jättevackra blommor ifrån mina tjejjer från Borlänge!


Fick besök ifrån mina vackra vänner Angelica & Emmelie! De hade med sig lite thaimat så vi åt och pratade massa skit. Sen fikade vi med lite bulle och saft! Fick även presenter! Så roligt! Fick två böcker, godis, och en jättesöt liten "karusell" som det står happy birthday på! Även ett "spel" som verkar hur roligt som helst som man kan använda till lite allt möjligt, ett sätt att få igång festen på kan man säga! Knäppgök!




Födelsemärke med stafylokocker!

Publicerat: 2011-06-14 Kl: 16:10:00 | I kategori: Födelsemärket | 0 kommentarer


Eftersom läkaren inte hade ringt mig så ringde jag upp vårdcentralen och sa åt dem att jag ville att läkaren skulle ringa upp mig under dagen och meddela provsvaret. Hon ringde vid 2 tiden och berättade att det var bakterier och stafylokocker i såret och att hon står på rätt behandling. Tur de! Frågade vad det var för bakterier och fick till svar att det var "mag och tarmbakterier" samt stafylokocker... Hmm..

Såhär står de på vårdguiden om stafylokocker:
Gula stafylokocker är bakterier som kan orsaka allvarliga, svårbehandlade infektioner. Gula stafylokocker är en av de vanligaste bakterierna. Kontakta vårdcentralen om du har en hudinfektion som inte ger med sig efter egen behandling eller om du, i samband med en hudinfektion, blir sämre och får feber och sjukdomskänsla. Stafylokocker kan också ge upphov till matförgiftning.

Symtom på stafylokockinfektion

Symtomen beror på vilken typ av infektion som de gula stafylokockerna orsakar. Vid hudinfektioner ses ofta gult var i såret.

Behandling av stafylokockinfektion

Läkemedel

  • Lindriga infektioner kan behandlas med enbart sårvård utan antibiotika.
  • De flesta stafylokockinfektioner som kräver antibiotika kan behandlas med tabletter.
  • Svåra infektioner med gula stafylokocker behandlas med antibiotika som injiceras i blodet.
  • Stafylokocker som är motståndskraftiga, resistenta, mot dessa antibiotika, till exempel MRSA, måste behandlas med speciella antibiotika.
Jag hoppas ju för gods skull att det inte är mrsa bakterier,.. men det borde hon väl ha sagt till mig då om det hade varit dessa bakterier va??

Stafylokocker – rekommenderade läkemedel (staphylococcus aureus)

Antibiotika/Penicilliner

Heracillin

Heracillin är ett bakteriedödande läkemedel som tillhör antibiotikagruppen penicilliner. Läkemedlet har effekt på flera olika slags bakterier, men särskilt på så kallade stafylokocker. Det används till exempel för att behandla hudinfektioner, men kan också användas mot infektioner i leder och skelett, eller andra infektioner.

Det är Heracillin som Li står på så det var tur vi hamnade på rätt antibiotika på en gång :) Ska ju också smörja med denna fucidin hydrocortison salva morgon och kväll, men läkarn tyckte som jag att hon skulle köra med sorbactbandage nu fram tills vi ska på återbesöket på torsdag. Tycker inte alls det ser så bra ut som det ska, så vill gärna att de kollar en gång till på det. Men förhoppningsvis ser det bättre ut tills på torsdag!


Min dag idag!

Publicerat: 2011-06-14 Kl: 13:04:16 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag fyller jag 24 år ! Helt otroligt! Kommer ihåg när man fyllde 18 och livet började på riktigt, trodde jag! Helt fel ute kan jag säga, livet för mig hade nog inte ens börjat på rikitgt innan jag fick Li! Det är verkligen Anton & Li som lyser upp min tillvaro och i morse fick jag mig en riktigt lång sovmorgon och present på sängen! Vaknade av pussar från älsklingen 8:45! Shiit tänkte jag och frågade om Li redan var vaken, "nej hon sover" fan har du kollat så hon andas utrast jag! Jag trodde hon gått och dött för mig!... Sovit till 8:45 har aldrig hänt! Men när jag ropade på henne från min säng så vaknade hon! Lyckligare än någonsin och fick komma till mamma och pappa i sängen :)

Fick ett presentkort på valfri behandling av älskling, kan ja välja vad ja vill om ja vill ha massage, ansiktsbehandling, spa massage, frans & brynfärgning osv. allt i naturlig, ekologisk anda tydligen! :) Ska bli spännande, ska se till att boka så fort som möjligt! :)



Inväntar också ett blombud tydligen! Jag tycker sånt är så spännande att se vem det är ifrån! Vem kan det vara som skickar blommor med bud till mig ? :)

Mår kalas!

Publicerat: 2011-06-13 Kl: 22:24:43 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag har jag jobbat, gick jättebra idag igen, såå skönt att komma ut å arbeta litegrann sådär ibland :) Ska köra ett pass på fredag också för då är ena kollegan på semestrer, så tänkte hoppa in och stödja upp litegranna.

Sen har bästa Elin & Chris bjudit mig på tacosmiddag! underbart gott och såå trevliga människor, blir så glad! Tänk vilken tur att vi hittade på varandra, helt otrolig historia, men klockren! :) Fick goda jordgubbar till efterätt och Li skötte sig, lite gnäll å skrik men det är ju en bebis! Med lite mat och kärlek så blir hon nöjd!




Födelsemärke

Publicerat: 2011-06-13 Kl: 15:34:10 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Trodde att jag skulle få höra av läkaren idag, men har fortfarande inte fått ett samtal om svabbprovet. Hmm.. Nu vet man hur det är som djuräg. att gå och vänta på provsvar! Man tycker ju att när hon är så liten så är det viktigt att de är rätt antibiotika så hon inte äter det i onödan... Får hoppas att läkaren ringer annars får jag väl ringa i morgon. Jag tycker det har blivit lite bättre, dock tycker jag inte att det är helt ok. Fortfarande lite kletigt i morse men all den läskiga gula vävnaden är ändå borta. Så ab kuren har nog dragit sitt strå till stacken iaf :)


Före behandling


3 dagar efter

Hon börjar mer och mer vänja sig vid antibiotikan, nu är det inte alls lika hemskt som det har varit innan, men det gör väl sitt när hon måste få det 3 ggr om dagen! Det svåraste är att få henne att svälja, men det går bra!

Födelsedagsfirande!

Publicerat: 2011-06-12 Kl: 23:01:05 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag har vi varit hos Jenny & Mange och kalasat lite för han fyller nämligen år den 13 juni, så det blev lite tårta och grillning i solen! Han fick en fatboy säck av oss som skramlade ihop! :) (den gröna)






Lillsmurfan sover sött i vagnen! :)

Fick även jag en överaskning av Antons släkt! De hade samlat ihop till en födelsedagspresent till mig! Fick ett presentkort i Nacka Forum, så det blir till att köpa mig något själv denna gång! :) Det var en order.. Ska verkligen försöka hitta något åt mig själv, men man blir lite snål när det numer gäller sig själv och sen är det roligare att handla åt liten! Vi får se vad jag hittar! :)

Dagens tips!

Publicerat: 2011-06-11 Kl: 18:25:02 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Idag var jag till barnenshus i Nacka och köpte mig ett parasoll till vagnen! Såå himla bra, är trött på att dra vagnen bakochfram, hänga över filtar osv. speciellt nu när det är så sjukt varmt ute så kan jag inte täcka över något över kroppen heller. Kostade 159:- och funkar toppen, kanske inte hur kul som helst att behöva ändra ställning på parasollet hundra gånger, men det är det värt för att min lillstrumpa ska få ha det perfekt!



Sen inhandlade jag även två stycken plastade frotehanddukar att ha i vagnen så idag har hon fått legat nakenfis i vagnen, perfekt! Kissade men det gick inte igenom utan då böt jag till den andra och hängde den blöta på tork! Perfekt! Tänk så skönt att få ligga nakenfis och sprattla med benen utan blöjja! Måste vara frihet om något! ;)


Gick ner till sjön så Gaston fick bada, nu är pappa inne i stan och ska spela med sitt band och vi myser här hemma! Gjort ugnspannkaka och inväntar glass!


Fredag...

Publicerat: 2011-06-10 Kl: 21:41:18 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Förr längtade man efter fredagarna, nu är det som vilken dag som helst, egentligen känns det ännu värre nu då jag vet att Anton oftast jobbar å alla andra är med sina respektive. Men jag är ju med min dotter, inte fy skam det heller! Dock kan hon inte riktigt prata med mig som Anton kan men jag förstår henne dock alltför väl :)

Idag har vi verkligen inte gjort mycket.. Handlade kattmat på jobbet för det var slut, å åkte till granngårn för å köpa hundmat för Gastons mat var också slut å det fanns inget å beställa på jobbet. Så lite har vi varit ute iaf, sen tog vi en promenad ner till centrum å handlade lite jordgubbar och hälsade på pappa :) Mysigt att kunna jobba och vara ute hela dagen! Kallar jag lyx!

Det går bättre och bättre med antibiotikan för Li, hon blir inte lika sur längre, men det är inte alls kul! Hon gör grimaser, kanske inte så konstigt med tanke på att mjölk är de enda hon ätit! Men jag smakade på det och det smakar förjävligt! Så förstår henne,.. stakkars barn! 3 månader gammal och står redan på sin första antibiotika kur... Jävla smultronmärke... Tycker dock att det redan ser bättre ut! Har haft sorbactförband på samt Fucidin-hydrocortison salva på 2 ggr om dagen. Hoppas, hoppas det går bort! Fick inte provsvaret idag heller,.. De trodde ev att jag skulle hinna få det efter lunch idag, men tydligen inte, så de ringer väl på måndag. Får hoppas bara att det är rätt ab kur så man slipper starta om! Nu sover lillsmurfan och mamma inväntar pappa som jobbar. Sen om jag är vaken och orkar kanske de kan bli lite pappa & mamma tid :)


Härlig dag!

Publicerat: 2011-06-09 Kl: 21:41:17 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


I morse vaknade vi vid 8 och gjorde i ordning oss för en heldag med moster och kusin Ian! Innan läkarbesöket hann vi med lite magövningar och jag kan säga att det tar sig på bara några dagar! Hon är så duktig! Har kommit på ett knep, att lägga henne på bordet med tvn framför, det funkar utmärkt! Då orkar hon dra upp huvudet och hålla det en stund, sen blir det pick pick i filten med näsan ;)





Efter besöket hos läkaren tog vi bilen till moster! Vi promenerade en liten bit till en dunge där vi käkade lunch som hon hade gjort till oss, mums! Förr var jag inte så mycket för "konstiga nyttiga" saker, men jag börjar lära mig! Detta var iaf supergott! Duktiga syster på å göra mat!




Vackra syster!

Vi fortsatte promenaden mot söderbysjön och käkade en glass vid kiosken sen vidare ner mot vattnet. Ian plaskade på som sjutton och tyckte vattnet var roligt, mycket roligare än att äta mellanmål! :)


Mosters gullegris!

Jag & Li myste på filten


Mitt vackra barn!

Hos barnläkaren

Publicerat: 2011-06-09 Kl: 17:19:00 | I kategori: Födelsemärket | 2 kommentarer


Läkaren tyckte inte heller att det såg så roligt ut så vi blev nerskickade till labbet för ett svabbprov och hem med antibiotika och salva att smörja! Kul att ge en liten bebis en antibiotika kur, dessutom 3 gånger om dagen, 2ml... man tror inte det är så mkt, men när det ska ner i den lilla munnen så är det mycket! Dessutom kom allt upp lika fort,.. får hoppas det går bättre i morgon annars vettefan hur detta ska gå, massa gråt, var inte alls nå roligt! :(


Li blev omplåstrad hos syster med ett sorbact bandage som har suttit hela dagen och får fortsätta sitta över natten, får vi se i morgon hur det ser ut. Det hade börjat savat litegrann nu när vi satte på kvällsblöjan så i morgon får vi nog byta bandage. Sitter ju på ett sånt dumt ställe, jävla smultronmärke! Hoppas det blir bra nu iaf!

Barnläkare igen!

Publicerat: 2011-06-09 Kl: 10:13:39 | I kategori: Födelsemärket | 0 kommentarer


Lis födelsemärke är inte å leka med, nu ser det värre ut än vanligt och det blödde jättemycket imorse när jag skulle byta blöja. Har haft på sorbact kompress och tycker det har blivit bättre, vilket då tyder på att det måste vara någon slags bakterie i det också. Ringde till barnläkaren och fick en tid 10:40 så får vi höra vad dom säger. Sitter ju på ett sånt dumt ställe också, kan inte lufta riktigt och när hon ska sitta i famnen så sitter hon ju på födelsemärket. Vilket vi nu upplever gör ont också. Så det är bäst att kolla upp det igen så vi får veta hur vi ska göra.

Hörs sen!

Träff med alla bebisar!

Publicerat: 2011-06-08 Kl: 23:31:25 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag har varit en kanon dag! Är så glad att jag har träffat på alla dessa underbara människor och bebisar! Var ute hos Sara en av tjejerna i värmdöbebis gänget, jättetrevligt! Hon hade dukat upp en god buffe så satt vi ute på altanen och pratade massor, så kul att träffa fler mammor och det roliga är att alla bebisar är födda samma månad med Li i toppen! Så det är Li & Tilde mot Olle, Liam, Morris och Love :)




Supersöt liten hund hade hon också, kunde inte låta bli att ta ett kort på lilla Torsten!


Här diskuteras det någonting


Marie passade alla bebisar! :)


Elin, Klara och Marie


Jag & Elin


Det är tur vi tycker så mycket om varandra! :)


Mamma & Li! :)


Malena & Morris


Klara & Love


Värdinnan Sara & Liam

En heldag som förhoppningsvis kommer fortsätta och hålla i sig så vi kan träffas oftare och hitta på saker med tiden. Var jättetrevliga människor hela bunten så det här kan inte gå annat än kalas!

Kvällen slutade med ett resturangbesök med kärleken och ett pass i elljuspåret med kära grannen Rita! En fullspäckad dag, precis som jag vill ha det!



Duktiga jag!

Publicerat: 2011-06-07 Kl: 10:16:49 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Igår var vi ju som sagt och sprang elljusspåret 2 gånger! Vi var så duktiga trots alla jävla mygg som åt upp oss,.. myggbett i hela huvudet! När vi kom hem så drack vi vatten i mängder för jag svettas som en gris! Helt otroligt, men var helt dyngsur, men såå skönt! Då känner man verkligen att kroppen har fått jobba sig svettig! Åt en morot till kvällsmat eftersom vi hade ätit middag innan vi var ute. Hade godis kvar i godisskålen, men jag lät pli! Jag kände mig så stolt! Hoppas det håller i sig och jag har varit ännu duktigare nu i några veckor för jag har slutat med oboý! Eller rättare sagt inte köpt hem något mer sen de tog slut, funkar faktiskt jättebra! Har "åkt dit" 2 gånger då jag varit så sugen så jag fick lov att göra egen varm choklad istället. Men bättre 2 gånger på några veckor än 2 gånger om dagen! Käns ändå ok eftersom det har varit min stora last hela livet! Sen köper vi inte heller hem mjukt bröd längre eftersom det lätt blev att vi åt mackor till kvällmiddag i mängder, vi åt nog en hel limpa på en dag ibland, inte bra!

Så jag hoppas jag kan fortsätta vara duktig och känna att en förändring behövs!


Lördag hela veckan! :)

Stegräknare

Publicerat: 2011-06-06 Kl: 18:34:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Blir så trött på att kolla mig själv i spegeln varje dag! Trodde när jag hade tappat 10 kg nästan direkt efter graviditeten så tänkte jag "Jaha det här blir lätt"! Tjena.... Nu står jag still kan jag lova! Behöver gå ner 10 kg för att komma till min vikt innan graviditeten och 10 till för att må bra! Så har beslutat mig för att prova en stegräknare för att komma igång och få upp motivationen! Har ni provat det?

Provade för övrigt mina shorts iförrgår.. trodde ja skulle grina, kommer ju inte ens över rumpan! Deppigt värre!
Så nu måste jag börja ta tag i det här på riktigt! På en hemsida för stegräknare.se så kan man även omvandla mat i hur många steg man måste förbränna,... kommer aldrig mer äta en pizza! Fan i helvete, måste ju gå flera mil för å förbränna en pizza,.. blir nog lite lättare att se det om man räknar steg och ser hur mycket extra jag måste gå för att förbränna den där pizzan eller godisbiten!

Jag funderar på en

Silva Ex30 Plus

Funktioner:
Steg
Distans
Kaloriförbrukning
Automatiskt tidtagning
7-dagars minne
Stegbarometer
Klocka

Vi får se! Men något måste göras! Självkänsla önskas! Så jag slutar tänka
"Det gör inget om jag äter denna godisbit idag, jag börjar i morgon"..........

Äntligen!

Publicerat: 2011-06-06 Kl: 15:22:16 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag fick jag leka lite med min kära vän Angelica! Så länge sen vi faktiskt bara pratade och var med varandra. Det var mycket trevligt och jag har saknat henne! :) Vi tog en promenad ner till vattnet så hundarna fick svalka sig lite och pratade om allt mellan himmel och jord! Underbart! Snart kommer även en till liten lekkamrat till Li! Ska bli så roligt!


Vackra!


På betessläpp!
Mollie har opererat knät och får inte leka, men det hindrar dem inte från att äta lite tillsammans!


Li låg i vagnen och hade fått tag i djuren som hänger ovanför och dinglar! Min fina unge!

Grillkväll med kära vänner!

Publicerat: 2011-06-05 Kl: 22:10:00 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Idag åt vi middag ute på gården med Elin, Chris & Olle! Såå trevligt! Tänk vilken tur jag har som bor i ett barnrikt område och att Li förhoppningsvis kommer kunna springa runt med massa kompisar här uppe på mossen! Nyfunna och trevliga vänner, det är så roligt! Kul att även Anton & Chris har lite delade intressen, bilar! :) Blev gott grillat medans barnen låg i vagen en stund sen var det full fart! Längtar tills de springer runt och leker!


Kärlek! :)


Min älskling!

Gaston fick lite grillat han också! Tur han har en mage av järn! Annars hade pappa fått springa ut i natt kan ja lova så mycket som han gödde honom!

Mamma & pappas hjärta var med och charmade publiken!

Våran lilla tjej!

Långpromenad!

Publicerat: 2011-06-04 Kl: 17:03:00 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Idag var Anton ledig och vi tog en långpromenad i Gustavsberg! Det är så fint här ute, det känns som hemma fast ändå så långt ifrån på något vis. Fin natur, vackra byggnader och det känns som man bor i en bra miljö för barn! Var runt och tittade på naturstigar, dyra villor och så hamnade vi nere i hamnen. Där fick Gaston svalka av sig lite bland alla vackra båtar! Promenerade in till hamnen och köpte oss en isglass! Mums säger jag, en isglass när det är varmt väder är ju toppen! Gaston tycker också om Calippo!





På kvällen blev det soffhäng hela natten lång! Criminal Minds säsong 4 avslutad! Nu är vi inne på 5ans säsong, det är såå spännande! Det är verkligen min favorit serie!

Babysim!

Publicerat: 2011-06-04 Kl: 11:00:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Såklart vill vi gå på babysim! Li äälskar vatten och paddlar och viftar med armar och ben i badkaret så vattnet stänker överallt! Gaston är med och fångar de vatten som råkar hamna utanför! Har mailat en tjej på Gustavsbergsbadet för att kolla när de tänkte köra igång babysimmet för nybörjare. Förstod inte riktigt det som stod på hemsidan, som jag förstod är det bara att "hoppa på" kursen när som? Men låter ju inte riktigt helt rätt. Så hoppas hon svarar snart och att vi kan börja bada och plaska på riktigt!



Hoppas på att våra vänner Elin & Olle vill hänga på, vi har nämligen pratat om detta flera gånger!

3 månaders vaccination!

Publicerat: 2011-06-03 Kl: 23:38:12 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag klockan 10:30 hade vi tid hos barnmorskan för 3 månadersvaccinationen. Var faktiskt lite nervös över den eftersom jag själv är så otroligt rädd för vaccinationer & blodprover. Men måste säga att jag har faktiskt vant mig sedan jag blev gravid med alla blodprover, stick och kontroller. Det har dämpat min ångest. Men idag när det var lillsmurfan som skulle ta hade jag kunna tagit hennes vaccinationer 100 gånger om sålänge hon slapp!

3 månaders vaccinationen innehåller Difteri, stelkramp, kikhosta, polio, Hib och pneumokocker. Difteri är en mycket smittsam och allvarlig halsinfektion som kan orsaka kvävning hos barn. Stelkramp orsakas av en bakterie som finns i jord och kan infektera sår. Biverkningar som svåra kramper och andningsförlamning, ofta med dödlig utgång. Kikhosta är som difteri mycket smittsam luftvägsinfektion som kan ge svåra hostattaker som kan pågå i flera månader. Polio är barnförlamning, en virussjukdom som sprids via avlopp och förorenat vatten. Har vi dock inte kvar här i Sverige utan finns i ett fåtal länder i Afrika och Asien. Hib är en bakterie som kan orsaka allvarliga och snabbt förlöpande infektioner. Pneumokocker är bakterier som kan orsaka lindrigare infektioner som öron- och bihåleinflammation men kan även orsaka allvarligare sjukdommar som blodförgiftning och hjärnhinneinflammation.

Men det gick bra! Hon grät med vi kunde trösta henne rätt bra efteråt. Kändes ändå ganska tryggt och jag vet av erfarenhet att en allergisk reaktion efter en vaccination är ovanligt och det var lika för små bebisar tydligen. Kommer det så gör den det rätt snabbt efterråt. Det var rätt ovanligt med spädbarn som blir otröstliga, gråter i flera timmar, feber som håller i sig eller når över 39 grader, kraftiga svullnad/rodnar, feberkramper, slapphet och blekhet. Li blev lite röd precis där injektionen är men det är kanske inte så konstigt. Hon var lite gnällig när vi kom hem men har badat med glatt humör och somnade som vanligt så får hoppas det inte blev värre än såhär!



Såklart mätte vi och vägde också! Spännande, jag trodde dock att hon skulle ha rännt iväg rejält på längden sedan sist men idag hamnade vi på 61 cm lång och 5840g.



Hemma hos faster

Publicerat: 2011-06-02 Kl: 22:30:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag åkte vi hem till faster och kusinerna för att hjälpa till med altanbygge. Anton hjälpte Mange och plocka lite medans jag och Li satt och myste i soffan. Fick tillfälle att prova solhatten på riktigt nu också, haha ser inte klok ut! Men lika söt för det är min lilla tjej!


Hon har börjat dreggla något så kopiöst också! Här behövs det säkert 3 dreggellappar om dagen som får bytas ut och torka emellanåt. Känner dock ingen tand än så länge! Tiden går så fort!

Operation!

Publicerat: 2011-06-01 Kl: 22:07:19 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Idag har jag varit iväg på operation, fick smärtis, morfin, och en god dags sömn! Jag har varit jätteorolig för själva narkosen, blir väl säkert så när man själv jobbar med det,.. Ingreppet var jag ju tvungen till så det var verkligen ingenting jag kunde oroa mig för. När jag väl låg på op bordet så fick jag propofol och så bad narkosläkaren mig ta ett andetag så vaknade jag på uppvaket! Haha, jag tänkte för mig sälv att "jaha, var det här allt som jag har gått och oroat mig för" ... Men här sitter jag, känner mig faktiskt som vanligt! Var lite vinglig och trött, likblek sa Anton när jag kom ifrån sjukhuset. Men med lite mat som hjärtat gjort så piggnade jag snabbt på mig igen! På uppvaket sov jag i 3 timmar, så skönt att veta att Li var i trygga händer å samtidigt känna att jag inte kan göra något åt saken heller, bara sova vidare! Så jag tror jag blev ordentliget utvilad. Har pysslat lite här hemma och fick en liten "present" ifrån älskling som jag köpte efter sjukhusvistelsen. Två jättfina kuddar som vi ska ha i soffan och en gardin som vi ska hänga framför ytterdörren för att dämpa ljudet innifrån och så förhoppningsvis dämpar det lite av allt drag vi har i huset! Bild kommer så småningom!




RSS 2.0