Födelsemärke med stafylokocker!

Publicerat: 2011-06-14 Kl: 16:10:00 | I kategori: Födelsemärket


Eftersom läkaren inte hade ringt mig så ringde jag upp vårdcentralen och sa åt dem att jag ville att läkaren skulle ringa upp mig under dagen och meddela provsvaret. Hon ringde vid 2 tiden och berättade att det var bakterier och stafylokocker i såret och att hon står på rätt behandling. Tur de! Frågade vad det var för bakterier och fick till svar att det var "mag och tarmbakterier" samt stafylokocker... Hmm..

Såhär står de på vårdguiden om stafylokocker:
Gula stafylokocker är bakterier som kan orsaka allvarliga, svårbehandlade infektioner. Gula stafylokocker är en av de vanligaste bakterierna. Kontakta vårdcentralen om du har en hudinfektion som inte ger med sig efter egen behandling eller om du, i samband med en hudinfektion, blir sämre och får feber och sjukdomskänsla. Stafylokocker kan också ge upphov till matförgiftning.

Symtom på stafylokockinfektion

Symtomen beror på vilken typ av infektion som de gula stafylokockerna orsakar. Vid hudinfektioner ses ofta gult var i såret.

Behandling av stafylokockinfektion

Läkemedel

  • Lindriga infektioner kan behandlas med enbart sårvård utan antibiotika.
  • De flesta stafylokockinfektioner som kräver antibiotika kan behandlas med tabletter.
  • Svåra infektioner med gula stafylokocker behandlas med antibiotika som injiceras i blodet.
  • Stafylokocker som är motståndskraftiga, resistenta, mot dessa antibiotika, till exempel MRSA, måste behandlas med speciella antibiotika.
Jag hoppas ju för gods skull att det inte är mrsa bakterier,.. men det borde hon väl ha sagt till mig då om det hade varit dessa bakterier va??

Stafylokocker – rekommenderade läkemedel (staphylococcus aureus)

Antibiotika/Penicilliner

Heracillin

Heracillin är ett bakteriedödande läkemedel som tillhör antibiotikagruppen penicilliner. Läkemedlet har effekt på flera olika slags bakterier, men särskilt på så kallade stafylokocker. Det används till exempel för att behandla hudinfektioner, men kan också användas mot infektioner i leder och skelett, eller andra infektioner.

Det är Heracillin som Li står på så det var tur vi hamnade på rätt antibiotika på en gång :) Ska ju också smörja med denna fucidin hydrocortison salva morgon och kväll, men läkarn tyckte som jag att hon skulle köra med sorbactbandage nu fram tills vi ska på återbesöket på torsdag. Tycker inte alls det ser så bra ut som det ska, så vill gärna att de kollar en gång till på det. Men förhoppningsvis ser det bättre ut tills på torsdag!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0