Hundtrix inomhus!

Publicerat: 2011-03-31 Kl: 17:49:15 | I kategori: Djuren | 0 kommentarer


Det är inte direkt så man kan vara inne och göra konster med Texas, men vi har spelat lite spel! Här går allt i 120 och kraffsa på allt verkar hjälpa, hade ju sett att han sköt luckorna med nosen, men det kommer väl senare när han förstår att han inte behöver använda sååå mkt energi som han gör ;) Flåset kommer igång direkt då hjärnkontoret får arbeta litegranna!



Nu är vi trötta och anfådda efter en stunds "lek"

Tvättmedel?

Publicerat: 2011-03-31 Kl: 16:30:00 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer


En fråga till alla föräldrar, vad använder ni för tvättmedel när ni tvättar ert barns kläder?
Man har ju hört så mkt om allergier osv. vet att man inte ska lyssna på allt, men vi har iaf köpt parfymfritt tvättmedel. Kom dock att tänka på att vi fortfarande har samma sköljmedel som luktar äpple. Kanske är hyckleri att använda ett parfymfritt tvättmedel sen ovanpå de ett skölmedel med massa parfym,.. Inte tänkt på det alls förrän nu när jag skriver! Har dock reducerat mängden sköljmedel för att det inte ska bli för stark lukt, vad puckat,.. Varför ens bry sig om att köra parfymfritt och barnvänligt tvättmedel om man ändå häller på ett sköljmedel med äppellukt, kan ju knappast vara parfymfritt? ;)


Sen försöker vi även tvätta hennes kläder separat just för att det ibland kan vara rätt mkt hår på våra strumpor ifrån djuren. Försöker att separera våra kläder och Li´s kläder, men det är inte alltid hennes kläder täcker en hel maskin, knappt en halv. Samtidigt är hon ju i våran miljö hela tiden och det är hår i soffan, men kan man reducera mängden hår så kanske det är bra. Får hoppas hon inte blir allergiker, men det är tydligen inte så vanligt att bebisar blir de om inte föräldrarna är det sa vår barnmorska. Vem vet, alla säger olika! ;)

Promenad till Mölnvik

Publicerat: 2011-03-31 Kl: 12:33:42 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag var jag & Elin ute på promenad igen! Såå skönt att bara vara ute å knata lite, vi gick ner till mölnvik där vi kikade lite på Rusta och Brisak. Hittade två bodysar för 50:- styck på brisak som var fina. Hon kräks ju ner kläderna så man behöver ha lite ombyte ibland. Hon har fortfarande storlek 50 och vissa av bodysarna är fortfarande för stora. Men snart kanske vi får klättra upp på 56 om hon ska äta och gå upp i vikt. Spännande!

Det var iaf allt som handlades, gäller att hålla i alla slantar så de räcker hela månaden. Kanske är bra för oss att se att det faktiskt kostar litegrann å ha bebis och sen även gå ner i tid. För innan spenderade vi pengar på saker vi ville ha och brydde oss inte så mkt om att vara ekonomiska. Nu har vi gjort ett matschema för 2 veckor i rad och storhandlade utifrån vad vi behövde. Annars var vi och småhandlade minst en gång om dagen för minst 2-400kronor varje gång. Känns som att detta passar oss bättre, samtidigt får vi koll på hur mkt vi spenderar på mat varje månad.

Lillsmurfan sover i vagnen och jag har ätit min matlåda från igår, nu är det snart Oprah och Hells kitchen ;)
Svårt att inte bli ett tv freak när man tid i otid ammar och myser med bebis, vet när alla program går nu!


Tänk att allt ska vara i rosa, lila och rött....
Men man vill samtidigt inte ha något blått med bilar på heller....

Idag var första gången hon tog nappen!

Publicerat: 2011-03-30 Kl: 21:38:22 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer


Idag vid skötbordet var Li så himla ledsen och bara av ren nyfikenhet så provade jag att stoppa in nappen, och den fick vara kvar! Hon tuttade på där och låg och tittade, sen åkte den såklart ur efter några sekunder, men hon tog den iaf! Provde igen och då nappade hon en bra stund för att vara första gången. Men sen tog hungern över och då fanns det inget alls som dög förutom maaat! :) Men hon gjorde det iaf, duktig tjej! Kan vara bra att ha en napp för tröstningssyfte känner jag. Men har varit lite anti napp eftersom jag har hört så mkt skit om det. Att det ger snett bett, svårt att sluta med osv. Vi får se helt enkelt om hon fortsätter ta den eller vad som händer.

Kommer dock aldrig att ge henne nappen när hon är glad bara för att hon ska ha en napp. Finns inge värre än barn som är glada och springer runt med en napp i munnen. För napp som tumme, finns inte många barn som springer runt med en tumme i munnen som är glad eller leker. Så därför är jag lite försiktig med nappen så man inte skapar några onödiga moment som sen blir ett problem att lära bort. Men ska aldrig säga aldrig, vi får se!


Li med sin napp för första gången!

Promenad och present!

Publicerat: 2011-03-30 Kl: 14:02:43 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Nu ska ni få höra något roligt! När jag och Anton låg inne på bb så träffade vi ett par som hade fått en liten son bara 2 dagar efter oss. Vi pratade vid fika/matstunderna sen så åkte man ju hem och mer än så blev det inte. MEN när Anton var ute med Texas efter att vi kommit hem berättade han att han sett "knut olle" här uppe på bergmossen där vi bor. Kunde det vara möjligt att vi bor på samma ställe? Jajemänn det gör vi! Träffade på Elin som Olles mamma heter under en promenad förra veckan och vi bytte nummer och idag tog vi en promenad med de små! Fan vad skojj! Tänk vad liten världen är egentligen när det sen visar sig att vi har en gemensam bekant också, haha
Så idag har vi gått på promenad till Mölnvik och pratat massor och det är så roligt att träffa en tjej som är som jag! I morgon ska vi köra en till promenad, ska bli så kul! Träffa någon som är på samma nivå i livet, toppendag!


Hämtade även ut ett paket som min älskade vän Jennifer skickat till Li! Åhh vad söt du är gumman!
Kläder att växa i och ett supergullig kort ifrån "moster" :) Tack så jättemycket !!

Nu sitter Li i babysittern här brevid mig och jollrar för fullt, hon låter som en liten fågel som piper till blandat med en liten skrikmås :) Mammas fina hjärta! Helt otroligt att hon är så vacker... Våran lilla tjej! <3

Vilka blöjor väljer ni??

Publicerat: 2011-03-30 Kl: 09:00:00 | I kategori: Allmänt | 5 kommentarer


Dessa blöjor som byts stup i kvarten, kiss och bajs överallt! :) Vi har provat två olika blöjmärken och har en klar favorit, Libero. En perfekt blöja som tål lite kiss och inte läcker igenom! Vi är supernöjda med Liberos babyblöjor, kommer härdanefter aldrig köpa några andra. För oss skulle det vara slöseri med pengar, tvätt och kläder...

Pampers new baby blöjor läcker inte bara igenom när hon kissat utan det läcker i alla sömmar runt benen vid bajs! Blöjan fastnar också i hennes stjärt! Detta håltyg som jag antar ska fungera som uppsugning eller luftning?... Blir inte klok! + att de åker ner så de tillslut inte ens sitter kvar på ryggen/stjärten utan snarare nere vid knäna... Varför är de så? Det som är ett litet + i alla dessa -tecken är att de är mjuka, men vad hjälper det när inget annat fungerar?

Vi har båda sorterna nu för det var extrapris på Pampers men kommer aldrig köpa Pampers igen. Vi kan inte längre sätta på henne en sån blöja om vi ska någonstans för att vi är rädda att det är bajs eller kiss överallt sen.

Vilka blöjor använder ni?


vs


Present från Jobbet!

Publicerat: 2011-03-29 Kl: 15:44:16 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


Man blir så bortskämd med alla presenter man får, men det är väldigt roligt!
Idag fick Li en present ifrån Karin, Fredrik och Toffe! Jättefina kläder från P&P! En blommig tunika med matchande brallor och en supersöt mössa :) Är lite roligt att det finns tunikor för bebisar!

Tack så jättemycket för både bullar och present! :)
Jag är så glad att jag har ett så bra jobb! Tänk vad perfekt allt blev tillslut!
Egen lya, 7 minuter gångavstånd till jobb och nu bebis!

Hundsim!

Publicerat: 2011-03-29 Kl: 13:19:43 | I kategori: Djuren | 1 kommentarer


Nu har ja äntligen bokat en simtid till Texas för hans korsband. Lördag vid halv 1 ska han ner i poolen och simma,.. Lycka till säger jag eftersom jag har en hund som knappt kan simma, men spännande ska det bli! Han har simmat förut i bålsta så han vet vad det är som gäller. Synd bara att det är sånna fruktansvärda priser.. :/ Helt otroligt!
20ggr för 5300:- inte billigt direkt, men hjälper det att han blir frisk så är jag nöjd! Sen i sommar så får han simma i sjön med husse, det ska jag se till! För det är ju ingen hund som simmar av sig själv direkt, står hellre på strandkanten och hoppas personerna simmar in till honom istället.


"hjälp ja kommer döö!"


Texas när han simmade i Bålsta, då enbart för att få upp konditionen.


Han kunde inte simma för 4 år sedan heller....
Här skrattade jag nästan så jag själv sjönk!

Ska bli spännande på lördag! Nya bilder kommer ! :D

Äntligen!

Publicerat: 2011-03-28 Kl: 11:04:58 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


I morse var vi hos BM och vägde lilla Li, äntligen har hon gått upp! Förut var vi så glada med de 60g hon har gått upp osv, idag slog hon alla rekord och hade gått upp hela 165 gram! YES! Så nu är vi snart uppe på födelsevikten igen. Idag vägen hon 3425g. Nästa vecka när vi ska dit så är vi nog en bit över födelsevikten (3510g) om allt fortsätter som de ska! Känner mig så lugn nu, hade verkligen inte orkat med ännu en dålig viktuppgång, vi vill ha lite flyt i vårat liv nu tack!

Texas mår bra med smärtstillande och korta, korta kisspromenader, han tycker dock det är lite tråkigt och för första gången i hans liv så cirkulerar allt omkring hans mat,. Jag trodde för övrigt att han aldrig skulle bli tjock för han har alltid varit knepig med maten och äter ibland osv. nu är det slut varje gång och han påminner oss konstant om att han är hungrig. Stakkars liten.. han ligger dock på ca 5kg övervikt idag, så han behöver gå ner, känns xtra viktigt nu! Men nu står han på Specific CJD vilket ska lätta för både lederna och artrosen i knät. Har även kontaktat Haninge hundhälsa för att boka upp simtider, men måste nog ringa upp dem för de har inte svarat på mitt mail. Så måste nog försöka få tag i dem på telefon, vilket inte är det lättaste...

Själv behöver jag också förlora lite i vikt kan ja säga, är trött på detta bukhäng som gör att ja inte kan knäppa mina jeans. Kanske inte så konstigt eftersom det snart är 1 månad sen bara, men inte långt kvar på knappen nu! haha! Ut och promenera i detta vackra vårväder så ska nog kilona försvinna inom en snar framtid,.. hoppas!

Så medans jag och Texas behöver gå ner i vikt så vill vi ha upp Li i vikt, tänk om man hade de problemet ;)

Deg dag!

Publicerat: 2011-03-25 Kl: 16:47:20 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag har vi inte gjort mkt om man bortser från de vardagliga sysslorna, som städning,plockning, diska osv.
Var ut en sväng till affären med vagnen och köpte lite frukost så vi slipper äta knäckebröd utan pålägg. Så det fick bli lite frukost så får vi åka och storhandla i morgon! Har äntligen för första gången slagit slak i att vi ska ha ett matschema. Fan så skönt, så handlar vi alltihopa till veckans mat förutom de som behöver handlas samma dag såklart. Men så kanske man kan spara någon krona nu när man för övrigt är lite fattigare än vanligt, men det är de värt! ;) Så om någon har någon billig/god maträtt så hojta till, vill ha nya förslag!

För övrigt är vi ensamma idag, pappa jobbar kväll idag, det är verkligen dessa dagar jag hatar mest, då han jobbar från 12.30-24.00 .... De suger, blir så länge utan varandra. Vilket I-lands problem!
Så ikväll blir det tjejkväll förutom Oliwer & texas då, men eftersom de inte har sina ägg kvar längre så får de vara med på våran "tjejjkväll" Hoppas för övrigt att hon har gått upp lite nu tills vi ska till bm, kan inte riktigt släppa att hon går upp så dåligt, blir jobbigt i längden att gå och tänka på hela tiden. Ligger och gnager i mig...

Nu kommer iaf pappa hem snart för lite mat i magen! Sen åker han iväg igen, men har lagat en god sallad!


Jag sover!

Nöjd skattebetalare!

Publicerat: 2011-03-24 Kl: 11:39:38 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer


Nu kommer denna tid då vi ska få tillbaka på skatten. För vissa blir det säkert ett lyckligt datum då det återbetalas en viss summa pengar, andra får restskatt och semestern är förstörd. Men samtidigt måste vi komma ihåg allt det bra vi har här i Sverige med sjukvård, tandvård, barnvård osv.

Efter de dagar vi låg inne med Li och såg alla människor behandla henne på största allvar och alla dessa prover och behandlingar som de utförde kommer jag aldrig mer klaga på skatten vi har i Sverige. Tänk er att jag endast betalade 80 kronor/dag. Vad är de för summa egentligen mot all den vård och omsorg vi fick ta del av. Mitt kejsarsnitt, mediciner, all eftervård, kontroller av Li, mat osv. för 80 kronor om dagen. Det är helt otroligt! Vilken tur vi har som bor i Sverige säger jag bara! Tänk er folk som inte har råd med sjukvård för att de inte har försäkringar som täcker den vård du behöver. Hemskt säger jag bara! Så jag hoppas för guds skull att sjukvården inte privatiseras allt för snabbt och att alla människor ska ha råd att gå till doktorn utan att bli utblottade.

S
en en till sak som folk har delade meningar om, Försäkringskassan.
Idag fick jag prata med en jättetrevlig tjej när jag ringde som förklarade för mig det jag inte förstod, perfekt! Nu tror jag att jag kan det här med "dyra" dagar och föräldrapenning osv. När man tänker till så är det rätt fantastiskt att man har möjligheten att vara hemma med sitt barn så pass länge och att man faktiskt kan få ut 80% av sin lön samtidigt som man går hemma och tar hand om sitt barn! Vilken gåva är inte det egentligen?


Tummen upp för sjukvården!

God morgon!

Publicerat: 2011-03-24 Kl: 10:03:57 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Natten har varit perfekt som vanligt! Hon vaknar när hon ska och äter, duktiga tjej! Hon tog för övrigt nappflaskan på en gång utan grin, vi blev faktiskt förvånade eftersom hon totalvägrar napp.. Hon suger på fingrarna istället!
3 gånger har vi gett henne ersättning nu och sen direkt till bröstet. Funkar utmärkt! Blir lite inspirerad eftersom det är så jäkla smidigt! inte hålla på å fram med bröstet i tid och otid. Men samtidigt finns det inget som klår närheten av att ha mitt barn vid bröstet och se henne äta och somna.

När vi koppade henne på bb så kräktes hon nästan direkt efter vi gett henne ersättningen. Tycker de går bättre nu, på bb körde vi semper men testade Nan nu, mkt bättre!
vs:D

Idag har vi badat lite och hunnit med och solat i 40 minuter sen kom ett stort moln och så blev Li lite grinig :P
Nu äter hon för fullt medans jag skriver. Det funkar de med i värsta fall :) Snart kommer pappa hem, dags för att hitta på något idag! Tråkigt att inte Tex kan följa på långpromenaderna...

BVC besök igen!

Publicerat: 2011-03-23 Kl: 18:27:53 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Känns som vi har klippkort på bvc, där hela tiden!
Viktuppgången går inte alls så bra som vi vill utan sen i fredags hade hon endast lagt på sig 30g! Vilket är lite för lite. Bm säger att hon får jobba extra mycket nu eftersom hon fortfarandre är lite gul och sen har hon ju haft en liten jobbig start på livet. Men sålänge hon ändå går upp och inte ner så är vi nöjda. Vi bestämde oss för att ge henne lite ersättning, ca 30ml 3ggr per dag för att se som något händer. Detta ska vi ge innan jag tar henne till bröstet, för att försäkra oss om att hon får i sig det. Tycker det ändå känns lite jobbigt, eftersom jag har ju mjölk! Mycket också skulle jag vilja säga, för varje gång hon ammat och drar bort munnen så har hon ju mjölk överallt i ansiktet och det läcker ifrån tuttarna. Men som sagt, kanske bara har minimjölk ;)

Vi får helt enkelt hoppas att detta hjälper henne igång på traven ordentligt så det händer något snart.
Hon vägde idag 3260g. Inte ens i närheten av sin födelsevikt som var 3510g. Så vi har en liten bit kvar tills vi är där, men på måndag nästa vecka hoppas jag att hon iaf är på 3300 någonting. Vore ganska skönt, vill att det gula försvinner och att hon går upp i vikt! Men hon har ju ändå dragit iväg på längden, så vi vet ju att hon mår bra för hon är pigg, vaken och har humöret kvar så det är vi inte oroliga för! Min lilla lilla tjej!


:)

Solning på gång!

Publicerat: 2011-03-22 Kl: 14:49:30 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Idag har vi fått premiärsuttit i babysittern! På köksbordet dessutom, nu ska vi försöka sola bort det gula! I början var det inte alls roligt att sitta där, men efter ett tag så verkade hon ändå ganska nöjd! Skönt att sola lite, skulle verkligen jag också behöva göra! Är så vit så jag nästan är genomskinlig! :(


Mammas lilla flicka!

Idag efter promenaden har jag börjat fylla i Li´s bok som handlar om hennes första år, vilket jag tycker är jätteroligt att ha kvar så man vet hur allt gick till från första stund! Så det har vi pysslat med idag!


Så roligt att fylla i alla dessa saker i boken, ska försöka piffa till den lite med lite blommor och andra scrapgrejjer så det blir lite mer personligt. Sedan ska ju såklart alla kort in också! :)

Kejsarsnitt & blödning

Publicerat: 2011-03-22 Kl: 09:50:52 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Ej för de känsliga!

Efter ett kejsarsnitt kan man tydligen blöda länge, vilket är helt normalt. Jag hade turen att blöda i 4 dagar när vi var kvar på bb, sen har det inte varit mer. Tills i natt då jag vaknade upp och det var blod överallt... vaknade av att jag kände att jag blödde. Det var rätt mkt blod och jag fick ställa mig i duschen. Efter de funderade ja på om ja skulle ringa gynakuten, men gick och la mig istället. Hade lixom inte ont i magen mer än vanligt så det kändes så onödigt. Akuttider,...

Ringde nu på morgonen och de frågade om jag var öm i magen, hur såret såg ut, om jag är svullen, feber osv. allt känns precis som vanligt, och jag blöder inte just nu. Först tänkte jag om jag fick mens såhär fort efter! Men sjuksyrran som jag pratade med trodde inte det utan var mer inne på ifall jag hade bärt tungt, ansträngt mig.. Igår gjorde jag verkligen de, en 40kg tung hund i och ur bilen... Men vad skulle jag göra då? Hmm får hoppas det inte blöder mer och att det bara var ett blodkärl som spruckit. Men läskigt när man inte vet anledningen.

Veterinärbesök!

Publicerat: 2011-03-21 Kl: 15:01:45 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Så idag fick vi veta vad som gjort Texas halt, känner mig ledsen samtidigt som jag hoppas att allt kommer gå vägen! Han har i princip slitit av sig korsbandet, det är inte helt av och med lite tur så kanske de läker som det ska. Han har även fått artros i knät, vilket i sig kan ligga och skava. Just nu känner jag mig mest glad att det inte var helt av och att vi hade en stor operation framför oss. Hade kunnat bli väldigt jobbigt nrär man själv är nyopererad och har fått bebis. Nu får han bara gå ut och kissa i 2 veckor, korta korta promenader och nsaid. Sen blir det simning som gäller för att försöka bygga upp benet och alla muskler han har tappat. Vem vet, kanske håller korsbandet livet ut eller så kan det gå av helt när som helst.

För att förhindra att det går av helt så får han helt enkelt ta det lugnt. Inte leka med andra hundar, korta promenader, inte gå i trappor, hjälpa honom i och ur bilen på smidigaste sättet. Helt enkelt vara väldigt försiktig med honom. Han kommer även få äta Specific CJD för lederna och artros för att smörja upp allt vad det går! Hoppas verkligen att han inte kommer bli alldeles för deppig nu med så korta promenader och vila hela dagarna. Så nu får vi hålla alla tummar att han kommer kunna få leva som en "normal" hund i framtiden och med hjälp av lite rehabilitering kan få ett bra liv! Min älskade, älskade Texas!



Dx är höger knät, vilket ser jättefint ut, inga pålagringar alls!
Bilden till höger har jag gjort tunna röda linjer på där man kan se förändringarna...
Tog för övrigt bilder på länd och höft, vilket såg jättefint ut! Inga pålagringar fanns att skymta, så det känns bra! Detta kan ha hänt i samband med att han bröt tån, det vet vi inte, men med tanke på att det är samma knä som den brytna tån är det inte helt omöjligt att det hände samtidigt. Toffe trodde att detta med knät kunde ha hänt för ca 6 månader sedan, och det är i samma veva som Tex bröt tån. Vem vet, men nu hoppas vi han kommer bli bättre! Just nu ligger han i sin biabädd och sover, trött efter lugnande vilket han kommer vara hela dagen.

Håll alla tummar och tår mina kära vänner!
<3


Farfar på besök!

Publicerat: 2011-03-19 Kl: 21:55:25 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Idag sov vi verkligen länge! Vi gick upp vid halv 9 hela familjen! Vilken liten pärla jag har som sover så duktigt!
Hon äter ungefär var 3dje timme på nätterna, ibland kan det gå 4 timmar också. Men sen så vaknar hon och piper lite att hon är hungrig, duktiga tjej! Man får verkligen hålla tummarna att detta fortsätter i samma riktning.

Idag kom farfar och hans fru på besök! Var mycket trevligt och de tyckte lilla Li var helt perfekt! <3



Li fick en slant så vi får köpa något hon behöver och det kommer med största sannolikhet bli en babysitter. Känner att det behövs nu så man slipper bära runt på henne och bli fast i soffan hela dagarna. Finns så många olika typer att välja mellan men det finns två modeller som jag tycker ser väldigt fina ut på bilderna och vet att en kollega är väldigt nöjd med sin babysitter. Så vi får åka iväg och kolla vilken vi tycker känns bäst!


Båda ligger runt 500-600 kronor så det får helt enkelt bli den som vi tycker är finast! :)

Barnmorskebesök & Läkarbesök

Publicerat: 2011-03-18 Kl: 16:00:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag var vi hos barnmorskan igen för att kolla Li´s gulhet. Ibland tycker jag hon ser väldigt gul ut och sen i nästa veva tycker jag hon blir mindre och mindre gul. Mamma tyckte också att hon ljusnade under de dagar hon var här.

Hos barnmorskan vägde vi henne på vågen som fanns i hennes rum och det visade samma vikt som i måndags, alltså 3200 så jag blev lite orolig att hon stod kvar på samma vikt. Bad henne hämta den där "hängvågen" för att se om det skiljde något då, och det gjorde det, inte så mkt men ändå 30g. Vilket är rätt mkt på små bebisar. Hade dock önskat att hon gått upp lite mer på 4 dagar, men det kanske rullar på lite mer tills nästa vecka vi ska dit. För de senaste vägningarna har hon ju gått upp med bravur!

Barnmorskan tyckte dock hon var lite för gul fortfarande och vi fick en tid bokad hos en barnläkare på vårdcentralen. När vi kom dit så tittade läkaren på Li och hon tyckte inte alls att hon var speciellt gul för sin ålder och sa att det kommer gå över med tiden och hon sa som alla andra att vi skulle försöka sola henne hemma i dagsljus. Så var det med denna gulhet, och vi får hoppas hon bleknar tills vi ska till barnmorskan på onsdag igen! Alla dessa besök hit och dit, man blir ju lite nervös, samtidigt som det är det man ser fram emot under veckorna för att se hur hon växer! Hon hade för övrigt växt en cm till på längden och är nu 52 cm lång och en till cm på huvudet hade hon lagt på sig! ;)


Hälften av alla muskler är borta...

Publicerat: 2011-03-17 Kl: 19:05:17 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Besöket på jobbet hos Anna gick som jag trodde. Han har som sagt tappat hälften av alla muskler på vänster bak, samma ben som han bröt tån på. Det visste jag ju sedan innan, men det är i höften/länden som han reagerar i även när hon gör undersökningen. Typiskt! ... Gjorde ingen röntgen idag utan bokade en tid till Toffe på måndag så får han kolla igenom honom och ev göra en röntgen då för att se det verkliga problemet. Tills dess så kommer han få stå på Rimadyl, smärtstillande och antiinflammatoriskt för att dämpa smärtan. Så vi får vänta med att se hur stort problemet egentligen är tills på måndag, så tills dess, korta kisspromenader och vila som gäller för min vackra!



För övrigt så kommer Gaston att åka upp till Dalarna i morgon till Daniel som han i princip är uppväxt med. Vilket känns skönt! Han kommer få bo där en stund tills jag kan gå bättre och hantera hans ständiga dragande i kopplet. Under de kommande 1,5 månader så får jag inte bära tyngre än Li och inte utsättas för en hund som drar konstant. Så Gaston ska få åka på semester en sväng och Texas får vila upp sig här hemma hos oss.
Tack Daniel för att han får komma till dig på semester! <3

Våtservetter, bra eller dåligt?

Publicerat: 2011-03-17 Kl: 15:00:00 | I kategori: Vardagsprat | 3 kommentarer


Det är först nu som jag har engagerat mig i vad det finns i alla dessa olika krämer, shampo och dessa våtservetter. Det som jag blir mest nervös över är dessa våtservetterna som man torkar lillan i rumpan med. Eller som det står på vissa: "Fungerar utmärkt för babys stjärt, händer och ansikte" Känns jätteläskigt att de ändå innehåller alla dessa kemikalier och dessutom är väldigt miljöbelastade. Om man läser om dessa våtservetter på internet så finns det flera olika tester där man kan se innehållet och alla dessa allergiska reaktioner som de kan ge. Ett tv program (tror de heter skitiga hem) som jag & Anton kollade på var det en familj med barn som hade ritat med permanent penna på elementen och då använde de babyvåtservetter för att ta bort tursen! Och det försvann från elementet,.. Då kanske man inser hur mkt skit det är i dessa våtservetter...

Ett test som gjordes 2007 visade att de undersökta produkterna innehöll sammantaget elva kemikalier med påvisad eller misstänkt risk för att kunna orsaka bland annat allergi, eksem eller överkänslighet.
Bensoesyra, Butylparaben, Cetremoniumbromide, Citronsyra, Etylparaben, Natriumbensoat, Propylparabe, Parfym, Methylparaben, Limonene & 2-Fenoxietanol
källa


De servetter som innehöll minst antal ämnen med påvisad eller misstänkt negativ hälsopåverkan var: Libero, Willys, Änglamark Sensibel, Änglamark, ICA utan parfym, Coop, X-tra och Euroshopper.

Fan så läskigt... Har nu bestämt mig för att enbart använda mig av ljummet vatten och tvättlappar.
Det finns dock ekologiska våtservetter som innehåller ekologiska ingredienser. De är inte bara mjuka och sköna mot huden utan också 100 % nedbrytningsbara, alkohol-och parfymfria och allergitestade. Så dessa är ju ett skonsammare val om man inte vill använda alla dessa andra läskiga våtservetter. Visst de kostar lite mer, men det kanske är värt att slippa en röd stjärt och allergier, klåda osv.

Det finns lite olika märken på dessa ekologiska våtservetter, de som är flest servetter och billigast är Earth Friendly Baby, 72 stycken och kostar, vad jag har hittat billigast 49 kronor. Ska beställa hem ett par, för det kan ju vara bra att ha med sig i skötväskan och ibland kanske man inte har tillgång till vatten.


Jag hoppas ingen tar illa upp av detta inlägg utan jag bara undrar vad ni använder när ni gör rent bebisen stjärt?
Jag har fram till nu använt mig av Liberos eftersom vi fick de i startpaketer osv. men ska beställa dessa ekologiska ifall vi behöver använda oss av dessa våtservetter.

En skön vecka!

Publicerat: 2011-03-17 Kl: 11:34:57 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


Idag åkte min kära mamma hem! :( Har varit toppen att haft henne här hos mig och hjälpt till med allt! Trodde att det kunde bli lite jobbigt, men det har bara varit skönt att haft någon här som har lagat mat, städat och gullat med Li så jag har fått tagit hand om mig, Anton och hundarna :)

Du är toppen mamma, eller mormor!

I morse badade jag & Li och nu tycker hon det är så skönt, nästan så hon somnar! Hon ligger och småler och tycker livet är toppen! Har fått ett så snällt barn som mamma säger hela tiden. Hon har faktiskt varit väldigt snäll och nöjd över livet verkar det som. Enda som hon tycker är jobbigt är det där jäkla skötbordet! Skrik och gråt blir det nästan varje gång vi lägger ner henne och ska byta blöja,..! Men förhoppningsvis blir det bättre också :)

Nu har vi nyss varit ute på en liten promenad och kisspaus för Texas, Gaston är med husse på jobbet eftersom jag inte kan gå ut med honom... Så synd att han ska dra så väldigt! Men kanske lika bra att de säras på lite eftersom Texas ändå har problem för stunden. Hoppas han blir bättre med dessa benmanschetter och glukosaminer. Vi ska träffa veterinär Anna ikväll så ska hon få titta på honom lite och säga vad hon tror. Så får vi eventuellt boka upp en tid till Toffe om det blir röntgen osv. känns som att jag vill veta vad det är för fel så man inte gör något man inte borde. Hoppas han kommer kunna gå långpromenader osv iaf, så han inte ska få bli koppeltvingad hela livet. Så håll alla tummar där ute för oss! Min vackra ljusa springare! <3


Moster på besök!

Publicerat: 2011-03-16 Kl: 18:40:35 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag kom moster på besök! Äntligen får vi träffas! Var planerat att ses redan innan på BB men då blev vi ju nerflyttade till Neo, så det blev inget av. Sen blev syster å Ian sjuka men idag kunde vi äntligen ses!
Så mysigt! Ian har blivit så stooOr! Helt otroligt att det går så fort!


Stolt moster! <3


Li´s första jeans fick vi av moster! KappAhl har ett grymt märke som heter Newbie som är av organisk bomull och jättemjukt. En supersöt body till och sen en haklapp och en mössa. Tack så jättemycket syster, Matthias & Ian!
I morgon får det kanske bli jeans på lilla pyret, de är sååå mjuka innuti! Tänk om våra kunde vara så mjuka!


Mormor på besök!

Publicerat: 2011-03-14 Kl: 18:35:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag kom mormor på besök! Som vi har väntat och som mormor har väntat! Det enda hon har pratat om sen Li kom ut! Äntligen är hon här! Li var vaken under hela barnmorskebesöket och sen när mamma kom var vi vaken en liten stund till. Sen somnade vi en stund till. Det gör ju inge annat än sover och äter de små liven!


Stolt pappa och stolt mormor! <3




Min lilla guling!

Fick massor av kläder av mamma och det är perfekt!
Med sig hade hon även massa kläder som jag hade när jag var liten, fina spets kläder osv. som inte går att få tag i längre. Så roligt! Hoppas hon kan ha några av de fina kläderna i sommar! Helt oanvända nästan, helt sjukt! Kläder som funnits i över 23 år!



Denna lilla jeans klänning är dock ny, men tröjjan under är från när jag var liten!
Så fiiint!

Barnmorske besök

Publicerat: 2011-03-14 Kl: 15:00:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag kom barnmorskan hem till oss för ett hembesök där vi pratade massor, fikade och vägde lilla pyret
Nu har hon gått upp ännu mer och väger idag 3200g! Det går sakta men säkert uppför! :) Det gillar vi!
Fick en massa papper och böcker som det står massa information om allt. Det är perfekt!


Så praktiskt när de kan komma hem på hembesök! Kanske för att kolla läget ;) Hur städat man har, men det hade pappa fixat innan bm kom! haha

Baddags!

Publicerat: 2011-03-13 Kl: 11:14:45 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag badade jag tillsammans med Li för första gången, var sådär populärt i början, men sen verkade det ändå ok. Faster var här tidigare i veckan och lämnade massa fina oljor, lotions, baby badgrejjer som ska vara av prima kvalité! Det är av märket Dermanord som bygger på Aromaterapi och Fytoterapi; växternas inneboende kraft. Så det är fritt från alla kemikalier som andra cremer har, så nu ska vi göra faster nöjd och använda dessa produkter så vi inte förstör pyrets hud! :) Nu luktar vi apelsin båda två! Mums!*




Halsband!

Publicerat: 2011-03-11 Kl: 13:58:16 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer


Idag kom mitt halsband som jag har beställt i brevlådan!

Titta så fiiint! <3
På baksidan av Li´s stapel står även hennes födelsedatum.
Så nöjd!

God morgon!

Publicerat: 2011-03-11 Kl: 11:37:17 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Natten har varit jättebra! Hon är så duktig och sover sig genom nästan hela natten, vaknar för en snutt efter ca 3 timmar så det är perfekt! Har fått rådet att ge henne mat så ofta hon vill å det ska helst inte gå mer än 3 timmar mellan varje mål, för att återbygga vikten efter den snabba andningen. Så det verkar hon reglera själv! Toppen!

Men det där med napp verkar hon inte gilla, blir mer gnäll å skrik när man försöker stoppa in den, har provat med 3 olika nu och det är ingen höjdare alls! Bara äkta vara som gäller tydligen! Men hon är så snäll lilla pyret!


Funderar på om jag orkar ta en liten promenad i det fina vädret! Skulle vara skönt om man kunde få göra det!
Kanske orkar man förbi jobbet för att köpa lite Glycoflex till Texas? Måste göra det på ett eller annat sätt!

Glycoflex är det nya toppade glucosaminprodukten på marknaden och sägs vara det bästa enligt tillverkarna ;)
Glyco Flex innehåller en kombination av ämnen som bidrar till att försörja leden med värdefulla näringsämnen/byggstenar som behövs för en god ledhälsa på lång sikt. Glukosamin och grönläppad mussla är ämnena som finns i denna produkt!

I Grönläppad mussla ingår bl. a följande ämnen:

Naturligt glukosamin, kondroitinsulfat, hyaluronsyra, essentiella fettsyror (omega 3 samt omega 6), amino syror, mineraler samt vitamin.



Blombud!

Publicerat: 2011-03-10 Kl: 14:50:45 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag åkte vi till banken för att fixa med våra lån på lägenheten. Det var dags för nyförteckning.
Passade även på att teckna barnförsäkringen till Li och tog i princip allt man kunde, så får man hoppas det ger något om den dagen kommer då hon gör sig illa. Får hoppas att det aldrig händer dock.

När vi kom hem så låg det ett blombud utanför dörren!
Öppnade och hittade världens finaste tulpanbukett med nalle! Åh vad glad man blir när man får sånt!


Tack Frida, Gustav, Herman, Neo & Pyrks! <3

Igår var även Angelica & Micke här på besök för att titta på vårat underverk!
De hade shoppat loss på massvis med kläder! Sötnosar! <3

Sjuk hund!

Publicerat: 2011-03-10 Kl: 11:10:37 | I kategori: Djuren | 0 kommentarer


Efter Texas drog på sig brottet på tån har han inte varit helt återställd. Under ca 2 månaders tid var det korta promenader, sko och koppeltvång. Men det verkar aldrig bli riktigt bra. Samtidigt som röntgen av tån har sett fint ut och när man klämmer och känner så verkar det ändå inte sitta i tån längre.

När hundarna var hos Monica och levde drömmlivet med massa långpromenader, massage och mys varje dag upptäckte hon att Texas reagerade när hon masserade länden. Hon gjorde även en neurologisk undersökning av tassarna - inga problem. Så som jag också tror så sitter inte hältan i den brytna tån utan det verkar sitta högre upp. Länden eller höften. På jobbet när Maria klämde och kände lite på honom sa hon samma sak, när hon stretchade höften rakt bak så reagerade han.

Monica rekomenderar även benmanchetter för att få honom att belasta alla ben lika mycket. Det gör han inte nu, han använder knappt vänster bakben, finns inga muskler kvar. Så med hjälp av dessa benmanchetter ska vi försöka få Texas att lyfta på benen, vilket ger starkare muskler, stabilare rörelser och steglängd pandelrörelser ökar. Jag hoppas verkligen att han kommer bli bra igen! Mår dåligt när man ser min fina kille ha ont!

Han är ju friröntgad som unghund men han är ju som sagt snart 6 år...
Har gett han lite smärtis nu och hundarna har inte fått lekt ihop sen vi kom hem från Monica. De leker alldeles för häftigt och om Texas nu har ont i kroppen är det verkligen ingen bra idé att de får leka ihop. Fan så tråkigt.
Men det smärtar i mig att se han ha ont! Måste in till jobbet för att få någon att klämma på honom och känna igenom honom, ev göra en röntgen. Ska åka iväg å köpa lite tillskott för artros och se om det blir bättre.


Första bvc besöket!

Publicerat: 2011-03-09 Kl: 15:00:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


I morse skulle vi för första gången befinna oss på bvc för att kontrollera vikten igen på pyret.
Hon har fortsatt sin viktuppgång och idag låg hon på 3120g! Toppen säger vi!
Hon har även växt en cm på långden så kan idag titulera sig 51 cm lång ;)
Även huvudomfånget har växt 1 cm så det låg idag på 35cm!


Igår köpte vi även ett skötbord. Vi trodde att vi skulle klara oss utan men insåg snabbt att vi verkligen behöver en station där alla saker finns. Just nu håller vi på att inreda rummet till lilla pyret så det iaf ser lite beboligt ut. Var på Jysk och köpte korgar så vi kan förvara blöjor osv. även ett par gardiner. Så vi får det lite hemtrevligt där vi kommer spendera en stund varje dag ;) Men snabbt insåg vi att det finns en annan liten kille här i hemmet som tror att alla nya saker är till honom och han provar gärna ut dem innan de kommer till användning!....


Faster på besök!

Publicerat: 2011-03-08 Kl: 23:49:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag på kvällen kom faster Jenny förbi och tittade på Li!
Hon sov mest hela tiden, men till slut vaknade hon men då var det dags för käk!


Vi fick massa oljor och krämer som vi ska änvända till lillsmurfan!

Mor & Dotter bukett

Publicerat: 2011-03-08 Kl: 19:13:25 | I kategori: Graviditet | 0 kommentarer


Idag knackade det på dörren och där stod en kille med ett stort blombud.
När jag öppnade fanns där världens finaste bukett! Herregud, var nästan så tårarna kom lite för den är så fin!
Mina favoritblommor fanns med också, liljor! Dessutom i rosa! Vilken lyckoträff!
En stor bukett för mamma och en liten för lilla Li <3







Mor & dotter buketten kom ifrån mitt jobb!
Tack så himla mycket Karin, Fredrik & Toffe! <3

Första vagnpromenaden!

Publicerat: 2011-03-08 Kl: 10:43:42 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


Tisdag 8 Mars
H
är hemma går allt jättebra! Vi känner oss lugna och harmoniska hela familjen. Skönt att börja leva livet!
Hon äter som hon ska och igår hade hon gått upp till 3105g så det var toppen!
Vi gjorde även ett hörseltest som var helt normalt, så även där är hon godkänd. Skönt att allt börjar bli normalt.

Idag klädde vi på oss och tog en liten långsam promenad hela familjen! Var skönt! Men det är inte långt man orkar gå och speciellt nu när det är lite halt så får man verkligen vara försiktig. Men hade vagnen som stöd så var inte orolig. Men man får skynda långsamt så att säga. Men svårt att hålla sig inne när det är så fint väder! Vill bara ut och gå långpromenader och komma igång igen!

Hundarna skötte sig bra. Texas är så duktig när han går bredvid vagnen. Gaston drar gärna åt andra håll men det har han ju alltid gjort, men nu kan inte jag hålla honom. Kan inte använda mina magmuskler på samma sätt så Anton får ta honom. Skönt att han blir hemma här några dagar :)


Min familj!


Våra dagar på BB Neo

Publicerat: 2011-03-06 Kl: 19:51:18 | I kategori: Graviditet | 3 kommentarer


Fredag 4/3-2011
Natten gick jättebra, hon ammar fortfarande bra och suger med stora fina tag. Har fått beröm av barnmorskorna att det ser perfekt ut! Känns skönt att mjölken har kommit igång som den ska. Andningen är fortfarande hög, men jag tycker ändå att den stundtals går ner och ligger lite lugnare. Men så fort hon blir ledsen så ökar den.

På morgonen fick vi träffa en barnläkare eftersom de vill hålla kolla på Li´s andning så att det går åt rätt håll.
Väl därinne så är det två läkare som lyssnar på lungor och hjärta och de tycker allt låter normalt, de kan inte hitta något som de tycker låter konstigt. Eftersom det är oklart hur de ska gå till väga rings en överläkare upp och kommer och lyssnar. Han tycker sig höra ett mindre blåsljud,.. Mitt hjärta stannade,. var den absolut värsta stunden i mitt liv. Vad händer nu? Jag som trodde vi skulle få åka hem. Känslorna var miljoner. Jag grät. Läkaren ville ha en ny lungröntgen, nya blodprover, EKG och ett ultraljud på hjärtat.

Vet inte varför det blev sån fart på alla för snabbt blev vi tillbakavisade in på vårat rum på bb avd. 73 och ombads plocka ihop våra saker för vi skulle få plats nere på Neonatalavdelning där de skulle utföra alla tester. Vi hade ju haft henne hos oss ända sen födseln och nu plötsligt blev det sån fart på alla, vi blev såklart jätterädda.

Väl nere på Neo avdelningen blir vi inslussade i ett rum där det ligger en förtidigt född bebis med slangar påkopplade överallt och där stod vi med lilla Li och våran packning. Vi fick ett litet hörn att sitta i till de visste vart vi skulle ta vägen. Jag var i chock, var så hemskt å se den där lilla parveln ligga där samtidigt som vi satt med Li som vi inte alls tyckte verkade så sjuk. En röntgen gjordes snabbt på plats inne på rummet sen var det lunchtid och vi ombads lämna henne på platsen. Var första gången som vi lämnade henne och hjärtat brast i tusen bitar, kunde inte äta mycket den lunchen utan vi skyndade oss tillbaka till henne där hon låg i sin lilla "vagn"

Efter en stund fick vi komma in till ett annat rum där en läkare utförde ultraljudet på hjärtat. Eftersom jag varit med på mkt ultraljud på jobbet vart det extra jobbigt då jag förstod en hel del av ultraljudet och deras läkarspråk.
Minuterna var långa som timmar, men efter avslutat ultraljud sa läkaren att allt såg helt normalt och fint ut! Äntligen kunde vi pusta ut för stunden. Men vi hade fortfarande inte fått svar på röntgen och tagit blodproverna.

Dagen gick och tillslut efter alla prover och tester kommer en läkare och säger att allt ser jättefint ut och att hon självklart tycker vi ska få ett föräldrarum och inte behöva lämna henne där eftersom allt faktiskt ser normalt ut, trots den snabba andningen. Så vi fick ett rum inne på neonatalen där vi fick ha henne med oss hela tiden.

De tre dagarna innan hade jag haft en sån jättegullig barnmorska på bb 73 som hette Anna som vi tyckte så mycket om som kollade till oss och kontrollerade Li´s andning. Hon var verkligen helt toppen och vi kollade efter henne under lunchen då Li fortfarande var kvar på neo avdelningen under, men vi hittade henne inte.

På kvällen då vi var i vårat rum på Neo kommer hon in! Var som ett kärt återseende och hon var lika glad att se oss då hon läst i journalen att vi blivit nerflyttade till Neo. Hon hade bytt pass och skulle jobba på Neo avdelningen den kvällen, lyckan var gjord! Väl när Anna satt där på rummet kontrollerade vi  Li´s andning igen som då gått ner rån ca 80 som det varit innan till 53! (Andningsfrekvensen ska ligga mellan 40-60)
Äntligen börjar det hända grejjer! Det är detta vi väntat på att vätskan ska drivas ur så andrningen blir lättare.
Nu sov vi gott den kvällen!

Lördag 5/3 2011
Läkaren kom efter rondningen och kollade på Li och konstaterade även han att andningen gått ner och att det inte var något problem längre. Nu hade hon istället tappat i vikt från 3510g till 3115g. Han tyckte även att hon var för gul och vi påpekade att hon faktiskt var gulare dagen innan. Då vi själva bad om ett gulsotstest som utfördes på bb 73 som var utan anmärkning.

Nu gjordes testet om och det var tydligen lite förhöjt enligt Neos uträkningar, hur man nu kan ha olika mätningsspalter på olika ställen? Och det blev prat om att hon skulle få sola under en lampa i minst 24 timmar osv. Det togs ett blodprov för att mäta gulsotet i blodet, vilket kom tillbaka helt normalt. Uppstressade i onödan igen! Fan vad trötta vi börjar bli på alla olika människor som kommer in och ut! Strax efter vi fått resultaten om gulsoten kommer 2 nya bm in som minsann inte tyckte hon var så gul... Ett sockertest togs som visade 2,9 vilket de tyckte var lågt, på bb 73 går gränden vid 2,6... Man blir nästan knäpp på att man har olika mätningar och rekomendationer från avdelning till avdelning. Samtidigt som vi såklart är glada över att allt kollas noga.
Blodsockret följdes upp under dagen och natten och alla var helt normala, då enligt Neos uträkningar, tur de!

Söndag 6/3 2011
Idag vaknade jag & Li upp utan pappa, han sov hemma lördagsnatten. Eftersom att allt såg så fint ut valde vi att han skulle åka hem för att ta hand om djuren och boa in sig lite och jag känner mig så pass rörlig så jag klarade mig. Under morgonen vägs Li som har gått ner lite till, nu ligger hon på 3080g, vilket dock är vanligt att man går ner efter en födsel. Huvudsaken är att vikten vänder.  Vilken de vill kontrollera med en ny vägning i morgon.

Så här sitter vi nu! Våran alldeles egna fina familj. Jag, Anton, Li, Texas, Gaston & Oliwer.
Hundarna har luktat och kollat in henne och Gaston markerade genast att hon faktiskt hade bajsat..
Oliwer var framme och luktade på bilbarnsstolen och kontrollerade var det var för liten som låg där.

Li sover i skrivandes stund, mätt och belåten!
Gaston sover, Texas tuggar ben och Oliwer är ute.
Anton kollar TopGear och jag ska hoppa in i duschen!




Förlossningen!

Publicerat: 2011-03-03 Kl: 14:46:49 | I kategori: Graviditet | 7 kommentarer


Onsdagen den 2 mars 2011 klockan 7:45 var vi på sös avdelning för planerade kejsarsnitt.
Vi fick byta om och lämna våra kläder i ett inlåst skåp. Galet snygga kläder, och trosorna ska vi inte tala om,. :)
Fick 2 avledon, en infart i handen, sedan kontrollerade barnmorskan att bebis fortfarande satt på stjärten.
Sedan fick vi åka vidare till operationssalen,.. Där blev jag nervös då jag såg båren, alla instrument, all personal som steriltvättade sig.

Alla hälsade oss välkomna och narkosläkaren som skulle sätta den spinala ryggbedövningen kom in och steriltvättade. Det gick inte sådär superbra med den bedövningen såklart eftersom jag gruvat mig mest för de.
Han fick prova över 4 gånger då den inte ville fungera. Började må dåligt och samtidigt som man skulle kolla ner i golvet, och skjuta rygg. Fick ett blodtrycksfall och var nära på att tuppa av men de la mig på sidan på båren så fick narkosläkaren lägga den när jag låg på sidan. Gick mkt bättre och några sekunder senare började benen domna bort. Till slut var halva kroppen förlamad och de började duka in mig och tvätta.

Anton satt uppe vid mitt huvud och vi pratade om att snart skulle vi få se vårat lilla pyre!
Operationen började 09:29 kände av allt som de gjorde, men det gjorde inte ont. Dock tyckte jag att det var obehagligt när de skulle pressa ut pyret för då var det rätt tuffa tag, även om det inte gjorde direkt ont så kändes det som ett starkt tryck som jag upplevde som ganska obehagligt. 

 Klockan 09:42 tittade en liten tjej ut och gapskrek direkt! Vilken känsla att höra henne skrika, vilken pipa!
Båda pappa och jag blev jätterörda och tårarna kom i lyckorus! Jag bara frågade hela tiden "vad är de för något" säg då någon!" En liten tjej! 50cm lång och vägde 3510g, lilla pyret! ´

Fick upp henne på bröstet nästan på en gång efter att pappa klippt navelsträngen, sedan låg hon där. Men det var lite jobbigt under operationen då de slet och bökade så det blev lite tungandat, så fick syrgas men sedan klockan 10:19 var operationen slut och jag sydd intracutant med monocryl, och subcutant med vicryl, riktiga grejjer! haha

Efter op rullade de oss till uppvakningrummet där jag låg med pyret på bröstet och barnmorskan kommer in och säger att det är dags för matning. Hon hjälper mig lägga till pyret rätt och genast börjar hon suga och fastnar. Suger kraftfullt i ca 20 minuter. Efter ca 1,5 timme så får vi åka upp till vårat familjerum där vi ska bo nu i några dagar. Här kommer barnmorskorna in och tittar till oss lite titt som tätt, känns tryggt!

Igår ammade hon på som vanligt och bajsade 2 gånger, och kissade. Duktig tjej! Men vilket humör hon har! Har dock blivit lite bättre men det är en bestämd ung dam vi har fått. Våran alldeles egna lilla tjej!

Idag vaknade vi och hon ammade direkt, lite svårt att få till en bra ställning, men de senaste två gångerna har hon varit på jakt efter tutten så då har det gått riktigt bra. Hon har lite för snabb andningsfrekvens, ligger på ca 80 så hon bör äta minst var 3dje timme för att kompensera det hon gör av med. Barnläkarna har kollat på henne och tagit blodprov och lungröntgen, vilket allt ser fint och normalt ut. Barn som föds via kejsarsnitt kan ibland få något som kallas för pas omställning i lungorna, ansträngning av andningen. Vilket går över efter några dagar, upp till en vecka. Så i morgon ska de kolla på henne igen, de är dock inte alls oroliga utan det är mest lite rutinkontroller.
Skönt tycker vi!

Våran lilla tjej!

Hilda Li Aronsson


RSS 2.0