Sjuk hund!

Publicerat: 2011-03-10 Kl: 11:10:37 | I kategori: Djuren


Efter Texas drog på sig brottet på tån har han inte varit helt återställd. Under ca 2 månaders tid var det korta promenader, sko och koppeltvång. Men det verkar aldrig bli riktigt bra. Samtidigt som röntgen av tån har sett fint ut och när man klämmer och känner så verkar det ändå inte sitta i tån längre.

När hundarna var hos Monica och levde drömmlivet med massa långpromenader, massage och mys varje dag upptäckte hon att Texas reagerade när hon masserade länden. Hon gjorde även en neurologisk undersökning av tassarna - inga problem. Så som jag också tror så sitter inte hältan i den brytna tån utan det verkar sitta högre upp. Länden eller höften. På jobbet när Maria klämde och kände lite på honom sa hon samma sak, när hon stretchade höften rakt bak så reagerade han.

Monica rekomenderar även benmanchetter för att få honom att belasta alla ben lika mycket. Det gör han inte nu, han använder knappt vänster bakben, finns inga muskler kvar. Så med hjälp av dessa benmanchetter ska vi försöka få Texas att lyfta på benen, vilket ger starkare muskler, stabilare rörelser och steglängd pandelrörelser ökar. Jag hoppas verkligen att han kommer bli bra igen! Mår dåligt när man ser min fina kille ha ont!

Han är ju friröntgad som unghund men han är ju som sagt snart 6 år...
Har gett han lite smärtis nu och hundarna har inte fått lekt ihop sen vi kom hem från Monica. De leker alldeles för häftigt och om Texas nu har ont i kroppen är det verkligen ingen bra idé att de får leka ihop. Fan så tråkigt.
Men det smärtar i mig att se han ha ont! Måste in till jobbet för att få någon att klämma på honom och känna igenom honom, ev göra en röntgen. Ska åka iväg å köpa lite tillskott för artros och se om det blir bättre.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0