Disney on ICE - Let´s celebrate

Publicerat: 2012-12-30 Kl: 13:49:45 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag var hela familjen i Globen på Disney on ice! Li var cool och lugn i början och tittade överallt med stora ögon, sen när alla klappade händerna och röjde runt så hängde hon snabbt på! Hon klappade och "dansade" i mitt knä och pekade på figurerna. Lamporna i taket och saker som kom uppifrån var extra spännande! "Kolla mamma!" Strax innan pausen så började hon krokna så snutte fick göra sitt tills vi hunnit köpa en korv och sen var det dags igen! Popcorna i hinken var en favorit och det var knappt så vi andra fick ta! 
 
 
 
 
 
 
 
 
Var en rolig show och Li satt iaf still hela uppvisningen så jag är nöjd och glad! Nästa år blir det nog ännu roligare! Påväg hem somnade hon med hinken i famnen och nu ligger hon och vilar middag! Kan passa på att tipsa detta evangemang som en julklapp/överraskning till era barn ! Barn under 2 år får dessutom gå in gratis och sitta i en vuxens knä! Får boka evangemanget till nästa år igen! Få se dock om pappa följer med en gång till... Det visar sig! 

Julaftons morgon!

Publicerat: 2012-12-24 Kl: 14:18:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


I morse blev jag väckt av Mari som ringde och god julade,.. som alla julaftons morgonar! Ingen julaftonsmorgon utan att bli väckt på det viset! Åt tomtegröt och skinksmörgås till frukost och sedan blev det julbad för hela familjen. Li var inte sådär skit imponerad, men hon blev ren hon också!
Efter lite lunch så fick Li öppna julkappen ifrån oss!
 
 
 
 
 
 
 
 
Lego duplo Zoo! 
 
Nu är det lite julmys här hemma, Li skulle behöva vila en stund, men det vill hon inte..... Så vi får se hur detta går ikväll.. Snart kommer faster Catharina med familj och farmor så ska vi mysa lite till Kalle innan vi åker vidare allihopa till faster Jenny med familj. 
 
 
 

Dagen före julaftons julstök!

Publicerat: 2012-12-23 Kl: 20:45:52 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Har spenderats på bästa vis! Det har varit städning, tvättning dammtorkning för att det ska vara fint här hemma i juletider! Det är så himla mysigt, och det är alltid lika roligt att städa som dagen före julafton! På förmiddagen plockade vi upp granen och klädde den så vackert! Li tjatade om granen och hade himla roligt med alla kulor!
 
 
 
WooOhoo! 
 
När granen hade fått på sig allt glitter och alla kulor så ska ju självklart toppen sättas dit! Självklart ville Li sätta stjärnan på toppen av granen!
 
Med bara liiite hjälp ifrån pappa såklart! 
 
Våran vackra julgran!
 
Julkappar!
 
Efter lite julstädning så gjorde jag min första rocky road! Med hjälp ifrån min sue chef tutan! Gjorde receptet efter Leila, dock bytte jag ut 200g av den mörka chokladen till mjölkschokad, 
 
 
Nu står den i kylen och kallnar! En provbit senare ikväll!
 
Oooops.... 
 
Vispa ägg & mjölk!
 
"Vad är de mamma?"
 
Glädje klappar får jag av min sue chef! 
 
Saffranskaka, vilken är den goooOdaste jag ätit! Mormors recept!
 
Nu sover min lilla kock och pappa håller på å julstökar med lite knäck! Jag hör hur han svär ifrån köket,.. Själv hatar jag att göra knäck.. Anton också.. Men det får minsann mannen i huset göra, det finns faktiskt lite regler för vad en man ska göra på julen! Knäck är en av dem! 
 
Knäcken klarade kultestet!
 
Dags för lite diskning och försöka få ihop alla bakelser lite tjusigt och sedan ska vi slå oss ner i soffan! Nu är det dags för vila och bara njuta! I morgon kommer tomten, kan knappt bärga mig! 
 
Lussekatt!
 
 
 
 

Ansiktsbehandling!

Publicerat: 2012-12-22 Kl: 19:01:24 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Igår kväll när jag skulle tvätta av mig så var det värre än någonsin... Sedan jag köpte Make up store ansikts dayprimer och cool balm så har mitt ansikte brakat! Det är det värsta jag varit med om! Jag har blivit uttorkad, röd och stram i hela ansiktet! Vet ej om det är en allergisk reaktion på produkterna eller vad det kan vara. Vet bara att nu när jag har haft uppehåll med dem så börjar det sakta men säkert bli bättre. Har i alla år bara använt vanlig tvål och vatten, aldrig återfuktat huden ibland bara med vanlig lotion om det varit lite torrt. Men min hud har vad jag anser alltid återfuktat sig själv. Men tänkte att jag skulle slå på och börja ta hand om min hud, å tji fick jag! Värre än någosin, och i ett desperat försök att gömma min röda hy har jag använt mig av make up stores cover up för att ta bort det röda... Och uppenbarligen så har jag gjort det mkt värre! ...  
 
 
Hade så ont i ansiktet igår kväll och smörjde mig med ekologiska oljor som Li fått av faster Jenny, det blev såklart bättre! Men aj, aj vad ont det gjorde! Så jag bestämde mig för att försöka få bukt med problemet med en ansiktsbehandling! Jag googlade hela kvällen/natten efter en hudterapeut i närheten av värmdö och mailade en kvinna för att kolla efter tider. Fick svar på morgonen att hon hade en tid vid 16:00 (idag lördag) och jag tog den direkt! Vilken himla tur!
 
Åkte till Rita som hon heter som är diplomerad SPA- och hudterapeut i Saltsjöbaden där hon hade sitt ställe. Efter mitt mail hade hon redan rekomenderat en ansiktsbehandling med tillval som AHA och sp mask. När jag väl kom dit och fick läggam ig under handdukar, njuta av lugn musik sa hon att jag var väääldigt torr... Det visste jag ju redan, men jag var verkligen torr överallt! Så vi började med behandlingen och när vi sedan skulle komma till AHA behandlingen så började det svida, sticka, brinna något så jävulskt och hon fick plocka bort den på en gång och sa att min hud var tyvärr för skadad för att göra en sån behangling och vi körde vidare på en riktigt återfuktande bomb istället. Höll på att somna flera gånger och när de var klart hade jag gärna stannat en timme till. Massage är ju så underskattat! Att bara få möjligheten att koppla av och njuta... guld värt! Vi pratade såklart produkter och hon bad mig avstå allt smink i ett par dagar och fokusera på återfuktning och ej använda mig av make up stores produkter. Köpte med mig en barrier repair från dermalogica som jag ska använda över hela ansiktet. Denna produkt används oftast bara på ställen där det är riktigt torrt, men fick order om att använda den på hela ansiktet, morgon och kväll. Jag hoppas verkligen att det kommer ge med sig nu! Har knappt kunna sminkat mig för det spricker och flagnar så nu blir det att boosta sig med fukt här för hela slanten! 
 
Hoppas verkligen det blir bra nu med denna produkt, är trött på att betala dyra pengar för produkter som inte fungerar! Borde finnas provburkar så man ser om man tål grejjerna först innan man behöver köpa stora mängder. Sitter här och känner mig len som en babyrumpa! Hoppas det förblir så! En härlig känsla av rent och fräscht! 

Äntligen julledigt!

Publicerat: 2012-12-21 Kl: 22:08:40 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Ääääääntligen är det julledigt! Gud så underbart! Bara koppla av, drömma sig bort i soffan! Eller så ska jag städa, plocka ur Li´s gamla urvuxna kläder, städa ur förrådet och ställa upp granen! Ut med det gamla och in med det nya!   Ha julaftonsmys med Antons släkt och sedan bär det av mot Dalarna! Där min mormor fyller år och Li ska träffa sin mormor och alla släktingar på min sida. Vi ska hälsa på 2 nykomlingar till våran familj! Lilla Olivia & Gustav som precis har anlänt och så blir det mys med Gaston såklart som har haft träningsläger hos Daniel! Mycket ska hinnas med på dessa få dagar! Förhoppningsvis så hinner vi med lite av det vi planerat iaf! Brukar alltid bli en massa "måsten" när man åker upp och ångest för att hinna träffa alla man vill träffa! Jag vill hinna dela mig i tusen bitar så jag får vara med överallt, men man får ta det den mänskliga vägen helt enkelt, mer kan jag inte göra.
 
Mormor & Li på julafton -11 
 
Nu har jag precis kollat på svenska hjältar galan och är helt svullen i ögonen! Vilka fantastiska människor! Helt otroligt vad en människa kan göra för en annan. Man kan inte hjälpa alla människor men man kan alltid hjälpa någon i sin omgivning som Emerich sa! Jag fortsätter min kväll framför tvn och väntar tills min kärlek kommer hem efter kvällsjobb! Sen blir det förhoppningsvis en liten sovmorgon om tutan behagar sova lite, liiiite längre i morgon bitti. Den som lever får se! 
 
 

Terrängfordon!

Publicerat: 2012-12-20 Kl: 22:42:49 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag äntligen... strax innan allt går förlorat har jag iaf varit och tagit ett passfoto för mitt terräng/skoter körkort som ska bytas ut! Tydligen så får man ett med bild och alltihopa nu! Förut var det bara grönt, men nu ska det ju synas att man är skoter/terränhjuling förare! haha! Detta körkort fick vi genom skolan efter utbildning och prov!
 
Så i Sickla foto fick jag 8! av dessa urtjusiga! foton för 225:-! spänn.... är inte de lite dyrt eller? ..
 
Julklapparna är fortfarande på villovägar om de någonsin kommer komma fram... Vi får se! Det absolut roligaste skulle ju vara om de kommer fram i morgon lixom! Då skulle julen vara räddad! Men sån tur har jag nog inte... Får bli ett tomt kuvert för släkten på julafton! Men det gör väl inget! ;) 
 
I morgon efter jobbet ska ja försöka städa lite, pyssla ihop hemmet så det blir juligt och vackert! Kanske till och med ta fram granen?! Men det får nog bli på lördag förmiddag när Anton är hemma så det blir lite mysigt! Li kommer nog tycka det är himla roligt med julgran och alla kulor! Längtar! NU sova, ska upp vid 6 då jag öppnar kliniken! Sova, duscha jobba! Sen är det ääääntligen julledigt! 
 

Julpanik!

Publicerat: 2012-12-19 Kl: 21:00:32 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Ja... det är precis vad jag har! Vi trodde vi var klara med alla våra klappar! Men efter att beställningar som gjorts via nätet inte behagar dyka upp sitter vi lite i klistret... Varorna levererades från företaget, i dett fall smartphoto, redan 2 dagar efter min beställning vilket var den 6/12... när jag ringde i förrgår så förklarade man att de tyvärr måste vara borta i posten. De erbjöd sig att göra om alla våra produkter, men sa att de tyvärr inte skulle hinna levereras innan jul. Vilket då är helt försent. Vi hade bland annat gjort superfina julkort och verkligen ansträngt oss för att få dem, samt varit ute i god tid! Är så himla ledsen! :,( Fan så tråkigt! .....
 
På företaget sa de att de beklagade så himla mkt och att jag självklart skulle få pengarna tillbaka, men just nu är det inte så mkt till tröst! Hela känslan är förstörd och klapparna till släkten är på villovägar... Vad gör man nu? Personen på SmartPhoto sa att ibland har paket dykt upp ett par veckor senare, men OM det inte gör det då? Så nu står jag lite i valet och kvalet om jag ska beställa nya, eller ha is i magen så får våra kära släktingar försenade julklappar, vilket de får ändå! Eftersom inget företag hinner fixa i ordning nya produker på så kort tid.... Usch så ledsen jag är! Inte alls roligt! .... Att vi dessutom får pengarna tillbaka först om 2-3 veckor....
Bara det är ju sorgligt! .... 
 
....God Jul alla! ....

Lucia, hundmässa & Julbord!

Publicerat: 2012-12-16 Kl: 15:03:29 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Har varit dåligt på uppdatering mina kära vänner! Men det har varit sjukstuga hela denna veckan hos oss, så det har inte varit så mkt att uppdatera om man säger så... Men i torsdags så var det iaf lucia, och eftersom Li var feberfri på morgonen så bestämde vi att åka med henne till dagis strax innan luciatåget så hon fick vara med! Hon blev jätteglad över att träffa alla barnen och fröknarna! Vi hade redan klätt på henne, så vi lämnade bara in henne på dagis och gick runt på baksidan eftersom det var där de skulle komma och lussa!
 
Våran fina lilla tärna!
 
Efter lucia tåget var det lite lussefika och pyssel på avdelningen! Man märkte rätt fort att Li saknat dagis! Hon blev överlycklig över att vara där! Efter hon druckit lite varm saft och ätit en pepparkaka pysslade vi lite.
 
 
När musiken började i lekrummet så var Li snabbt på plats!
 
Efter en stund åkte vi hem igen och myste ner oss i soffan! Li somnade snabbt på kvällen och fredagen var vi ju lediga enligt vårat schema. Vi tog en liten tur till Nacka forum och kikade, tyvärr hittade vi inte mkt. På kvällen blev det bara mys och film och på lördag morgon lämnade vi Li hos farmor! Eftersom vi skulle på julbord med mitt jobb på kvällen så skulle hon sova där. Passade även på att åka in till Älvsjömässan för att titta på fina hundar! Träffade Pluto och massa andra fina vovvar och vänner! Hann inte med så mkt att kolla på grejjer då vi beslutade oss för att åka hem och hinna göra oss i ordning för julbord på Morten Trotzig i gamla stan! Var en himla trevlig middag och det var så himla roligt för detta året fick även våra respektive följa med för första gången! Så roligt! Var tyvärr inte sådär superrolig mat, kanske var för jag enbart äter köttbullar, prinskorv, och ägg? haha! Men sällskapet var betydligt roligare och trevligare, vilket är huvudsaken! Var kvar där till strax innan tolvslaget, sen splittrades vi upp och alla åkte hem till sitt. Jag hoppade i säng så fort vi kom hem! Sov till 10:30! Det är kärlek! Har plockat lite här hemma, Anton är och hämtar trollet hos farmor och sen ikväll blir det middag hos farfar! Sen blir det soffläge igen! :D 
 
 
 
 
 
 

Ullared & Sjukdom!

Publicerat: 2012-12-11 Kl: 21:18:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


I lördags morse åkte jag, Annika, Kristina & Annie på utflykt! För flera månader sedan bokade vi en stuga till Ullared och i helgen åkte vi! Hade förberett mig på det värsta tänkbara, men det var helt ok! Lite mkt vagnar, men absolut inget som störde! Inte värre än sommarveckorna om man säger så. Hittade lite julklappar till släkten men det blev ändå inte så mkt som jag trodde det skulle bli. Var lite dåligt med inredningsartiklar tyckte jag, på så vis sparade jag väl lite extra pengar, eller gjorde inte av med så mkt heter det kanske! Var iaf en mycket lyckad resa och jag hade verkligen superroligt! Vi spelade spel på kvällen i stugan, åt chips och drack bubbel! Hur mysigt som helst! På söndags morgonen tog vi en frukost på varuhuset och plockade det sista vi ville ha! Lämnade varberg, Gekås 11:10! Hemma i Stockholm 16.00! Gick smidigt och smärtfritt! 
 
Självklart blev liten sjuk när jag åkte. Sa redan i bilen att jag sovit dåligt, och att även Li sovit dåligt och vaknat och vridigt sig. Men trodde det var för jag hade resfeber! Men när jag pratade med Anton vid 7 tiden på lördagsmorgonen så hade hon feber! Min lilla tjej, typiskt att det ska hända när man inte är hemma! Väl hemma i söndags så var hon fortfarande varm och hade lite feber,..Hostan förvärrades och blev plötsligt mkt värre. Sovit dåligt sen i fredags, lördagen var hon vaken flera gånger under natten och pratade med Anton. Åkte till doktorn som fick lyssna och titta lite i halsen. Grät varje gång hon hostade och blev lite orolig då hon sovit så dåligt så många nätter samt att hon grät otröstligt. Väldigt röd i halsen, och vi fick lite hostmedicin utskrivet. Efter kvällsnattningen med medicin, spolning/sugning av näsan sov hon faktiskt bra under måndagsnatten! Hostar fortfarande, men inte alls lika mkt efter man gett lite medicin och massa vatten. I morgon ska hon få gå till dagis! Hon har ej haft feber idag och varit pigg. Jag vet ju att de ringer om de skulle vara något, så känner mig trygg. Verkar dock som att alla ungar hostar och är lite småförkylda! Hoppas det inte tar om igen nu till lucia och julen! 
 
 
 

Personlig almanacka!

Publicerat: 2012-12-06 Kl: 12:32:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag kom min nya almanacka för 2013 i brevlådan! :) Det är lika roligt varje år den kommer! Den är helt ekelt toppen! Du kan redan via datorn lägga in påminnelser, folks födelsedagar egna notiser! Som dessutom sparas år för år, och räknar om födelsedagarna så de blir rätt. Kanon tycker jag! Hatar att skriva in allas födelsedagar mm. och nu är de lixom redan gjort! Packat och klart! Med en ballong brevid dessutom! 
 
 
 
 
Du kan själv beställa en här!

Snökaos!

Publicerat: 2012-12-05 Kl: 20:28:40 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Jösses vilket kaos det var idag! Strömmern gick flera gånger i morse och när vi skulle lämna Li på dagis så var det helt mörkt inne på dagis, lagomt när vi kom dit så kom elen tillbaka och i rummet satt alla barnen runt ett bord med ett tänt ljus! Duktiga barn! Li knatade in och när vi stängde grinden så slocknade elen igen,.. 
 
Dagis stängde till och med idag pga. säkerhet. Tycker det är bra att de tar säkerheten före allt annat. Tänk hur många barn som kanske fick stanna extra länge idag pga. att föräldrarna inte han i tid. Så bra av dem att ringa och säga att de har fått klartecken både från polis & chefen att stänga ner. 
 
Flertalet bilar satt fast och det var drygt 3 patienter idag som lyckades ta sig fram i snökaoset! Helt otroligt! De fick vi hjälpa genom att putta på bilarna för de kom inte loss! Kaoset fortsatte även när jag skulle gå hem ifrån jobbet! Såg två övergivna bilar som stog i dikerna/längst vägkanten som antagligen inte kom längre,.. Väl hemma så ser jag massor av grannar som skottar på parkeringen. Som en god granne jag är hälpte jag självklart till! Var så mysigt att alla faktiskt hjälpte till och vi skottade av nästan hela parkeringen! Man får lite glädje och hoppet om att hjälpa varandra kanske inte är helt bortblåst! Förhoppningsvis träffar man på lika goda människor när man själv behöver hjälp! Efter snöröjningen kom jag in till en nygräddad ugnspannkaka! Mums! Sen har jag faktiskt plockat, städat och diskat här hemma. Heelt slut i kroppen, knäna värker så har faktiskt tagit en värktablett. Jag får sån himla smärta i mina knän när jag har gått för länge under en dag, eller som idag typ stått/gått hela dagen, då blir de lite griniga på mig. Så nu är jag nyduschad, ska lägga mig i soffan och kolla på stalkers sen blir det hopp i sängen!
 
 
 
 

Pepparkaksbak!

Publicerat: 2012-12-02 Kl: 16:15:10 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag har vi haft adventsmys med pepparkaksbakning! Kusin Ian & Lo var självklart på besök och bakade med oss! Efter lite lek i Li´s rum så dukade vi fram bakgrejjerna! 
 
Li handlar kakor av Ian
 
 
 
Happy!
 
Baka baka liten kaka!
 
 
 
"Häääär pappa lägg på plåten!"
 
Hela familjen!
 
Lo gillade degen bäst! Mums!
 
Efter lunch och pepparkakor behövdes det en powernap för ungarna som slockade direkt! 
 
Pepparkakor!
 
"pitatpengar!"
 
Här pysslas det för fullt! Medans ungarna soover :)
 
Tack för en kalas dag kära syster! Hur underbart som helst! Vi får göra detta till en tradition! Samma tid, samma dag nästa år :) 
 
<3
 
 

Julmys!

Publicerat: 2012-12-01 Kl: 16:46:37 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag har jag och älsk varit hemma och pysslat inför lite advent/födelsedags fika! Igår bakade vi den godaste lussekakan! Ett recept som mormor har, jag älskar den verkligen!
 
Saffranskaka!
 
Eftersom Li sov hos farmor har vi haft en rejäl sovmorgon till 10:00! Lite panik inför allt som skulle fixas! Men det gick de också! En dörrkrans ska man självklart ha när det är jul, såhär blev årets! Enkel och elegant!

Lite kranspyssel!
 
Självklart ska julen upp innan 1:a advent! 
Årets advents ljusstake blev den såhär!
 
Vår vackra kandelaber! (från Brisak)
 
Fika med släkten! 
 
Martin & Li spelar fotboll istället!
 
Farmor, Faster Jenny & Mange
 
Faster Catharina & Micke 
 
Fina faster Jenny & Mange
 
Farmor & Li 
 
Efter glögg, pepparkakor, saffranskaka och mys så har alla gått hem. Ikväll blir det mys middag hos finaste Angelica & Micke! Så länge sen vi träffades och bara njöt av varandras sällskap, saknat dem massor! Li har saknat Liam också, så ikväll blir det massa kärlek! 
 
Njut mina fina vänner av helgen! 

RSS 2.0