Tårtförberedelser!

Publicerat: 2013-02-25 Kl: 23:40:08 | I kategori: Tårtbakning | 0 kommentarer


Ikväll var de dags att börja med lite modellering för Li's tårta! :) inspirationen på topp! Fick lite gjort och kanske kan man ana temat utav dessa små grejer, vem vet! ;) men nu sova! Upp tidigt i morgon så ska bli skönt att sooova nu! Men mkt i tankarna inför kalaset, men som sagt! Hon fyller ju 2 i vilket fall som helst, oavsett om ja är klar eller inte! ;)


Städlördag!

Publicerat: 2013-02-23 Kl: 17:17:21 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Inspiration på topp efter att jag fått låna Hasse & Hélene´s bakmaskin! Har inte börjat ännu, utan började såklart med att städa hela köket, vilket resulterade i att jag städat alla skåp och luckor också! Mina bakgrejer har fått flytta in i ett helt eget skåp och det blev kalasbra! Lite ovant kanske, men det blir lättare att ha allt samlat i ett skåp! Lite roligare att plocka fram också kanske. Besticklådorna är rengjorda, tvätten är tvättad, gardinerna ska strykas, det är dammat och sammsuget överallt! Dags att baka bullar och cupkakes för provsmakning inför helgens kalas! Det är massor som skall göras, men mkt kan jag förbereda innan så det är skönt! Har fortfarande inte börjat med dekorerna till tårtan, som självklart skall inspireras av Lis stora favoriter! Det kommer nog bli hur coolt som helst om de blir som jag planerar, förhoppningsvis så krashar inte denna tårta som hennes 1års tårta gjorde.. Det blev lite smått panik, men då fick de bli en vanlig gräddtårta. Det funkade det med, men i år ska det bli andra bullar! 
 
Idag har vi varit på loppis! Gustavsberg bjöd på en stor och fin loppis som vanligt! Hittade dock inte så mkt, men det blev iaf en tårtspade samt gaffel. Vi har inga tårtspadar, så det blev ju passande att ja hittade dessa sockersöta "bestick" 
 
 
Ikväll är det tjejkväll då pappa är ute på träff med Mange, de ska titta gå på bio! Så vi får se hur länge hon tänkte vara uppe, för sen är de bakdags! Då är de skönt om liten sover,.. men vi får se!
Pizza ikväll kanske, Li får bestämma! 

Måndag!

Publicerat: 2013-02-18 Kl: 17:30:46 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Denna vecka är min korta vecka och jag jobbar 8-15 sen ledig fredag! :) Såå skönt! Idag lämnade jag liten på dagis och sedan var de dags för arbete. Eftersom det var så lugnt idag så kunde jag gå 30 minuter tidigare vilket resulterade i att jag åkte till gymmet 1½ timme! Hämtade Li på dagis strax efter kl 4 och hon var lika glad som alltid! Känns som att ja behöver träningen för att må bra och bli pigg! Nu är det som ett måste efter 3 veckor á 3ggr/vecka på gymmet! Rutiner är bra! Dock är de lika lätt att bryta dessa rutiner, så ja hoppas på att ja får vara frisk så jag kan hålla i detta så det blir permanent. 
 
Idag hade även en annan liten individ tagit en tugga på Li... ! 
 
Det är tredje gången som det händer på kort tid och fröknarna är lika ledsna varje gång när de måste berätta... Jag förstår dem! Kan inte vara roligt med ett barn som bits! Jag är bara så glad att det inte är mitt barn som bits utan hellre den som blir biten. Låter kanske hemskt,.. men vill inte ha ett barn som bits, det kan vara så svårt att få bort dessa små vampyrer! Tydligen är det kommunikationen som brister och det är inte lätt att förstå dessa små barn alla gånger. Hoppas de inte blir fler gånger bara och att inte Li börjar bitas! ... 
 
Nu sitter trollungen och tittar på Nemo och är supernöjd,.. jag har skalat kålrot, morötter och potatis! Dags för rotmos och fläskkorv! Sjukt gott och ja förstår inte varför ja inte lagat det tidigare! Det är mums! I morgon är en ny dag mina fina vänner! 

Fredag!

Publicerat: 2013-02-15 Kl: 19:46:50 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Idag har det varit en liten mindre rusch på jobbet! Allt har gått bra, men adrenalinet har varit påslagen 2 gånger, därav lite tröttare än vanligt idag! Idag har varit en bra dag, inspiration på topp och när jag hämtade Li idag från dagis så var de utomhus! Vilket tyvärr inte händer så ofta, men idag blev det en positiv överrasking när ja såg tutan leka med sin kompis i lekstugan ute på gården. Hon ville inte följa med hem.. så vi stod där ett bra tag tills jag hotade med att Nemo hade simmat bort...  Pappa hade lämnat vagnen vid dagis idag, men hon gick heela vägen hem själv och det gick super! Kan ju vara lite knöligt med overallen, men det var inga problem idag! När vi kom hem väntade Gaston på oss så vi gick ut och kastade lite snöbollar med honom. Li tycker det är superroligt och gapar och skriker på honom när hon är påväg att kasta sin snöboll, det roliga är att han står ju precis bredvid henne när hon kastar eftersom hon inte kastar så långt, det har han lärt sig! 
 
 
Så fort vi klev in över tröskeln så var det någon som ropade "Neeemo!" ..... 
Måste vi kolla på Nemo nu, kan vi inte mysa lite först?
Nej..
Jo, men bara lite? 
Neej! Nemo! 
 
Nemo it is! Har för övrigt beställt något ifrån USA som jag fick hemskickat till mig i veckan, såå spännande! Har en liten idé till Li´s 2års tårta så jag skickade efter dessa små figurer eftersom de inte gick att hitta nåågonstans här i Sverige,.. Så finaste Skrika hjälpte mig och köpte dem via E-bay! Har alltid varit lite rädd för sånt där, men med PayPal så verkar ju allt gå sjukt smidigt! 
 
Nemo and friends!
 
Mina vackra tulpaner som jag fick av älsk på alla <3 dag! 
 
Ikväll blir det bara att ta det lugnt och mysa ner sig i soffan! Vänta på älsk som jobbar till sent och i morgon får vi hitta på något litet äventyr, vi får se eller så blir det en skön hemmakväll helt enkelt! 

Gymträning!

Publicerat: 2013-02-13 Kl: 19:31:44 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Jag har faktiskt varit duktig på gymmet nu alltså i ett par veckor! Känner mig stolt att jag har hållit i de så länge nu, och återigen börjar det bli roligt och man känner ett sug av att musklerna rör på sig och man blir trött! Idag fick jag träffa en annan PT som heter Nina, och det gick bra! Desvärre vill de ju alltid att man ska köpa på sig dyra timmar och köpa fler i paket, men känner att jag inte riktigt har råd med det just nu och jag har faktiskt gått ner 6kg av mig själv, så ja kan om jag vill! Behöver bara lite stöttning ibland!
 
Idag körde jag intervallträning på löpbandet... nu är ja död! Kuta 10sek, vila 5 sek.. så körde jag i 30 minuter, så är lagomt slut nu! Det tar mer än vad man tror, det är drygt! Får mig att tänka tillbaka på alla intervallträningar som jag hade med fotbollen och när man blev tvingad att springa ifrån Bergebo, ner till älven för att där köra intervaller i en lååång gammal trätrappa å tillbaka..... mjölksyra vid bara tanken! Men det är så skönt efteråt! Det är fan aldrig för sent att börja träna! Snart har jag nått mitt delmål! Är några kilo kvar, men det ska bort! Sen är det ytterligare ett steg, sen kanske jag är nöjd! Alla har vi våra mål och de är inte så långt bort bara man börjar någonstans!
 
Nu dusch

Träning & Kaatach

Publicerat: 2013-02-10 Kl: 10:17:11 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Igår hade jag & finaste Angelica en heldag tillsammans! Vi började med nästan 2 timmar på gymmet och det gick skit bra! Jag var så nöjd med gårdagens träning, 10 min crosstrainer, körde maskiner, hantlar, armar och ben. Sen 15 min cykel och sedan 20 minuter på löpbandet! Sedan en riktigt stretcning! Sååå skönt! Hem för att snabbduscha och så åkte vi med ungarna mot Kaatach!
 
Li äälskar rutchkanan! 
 
Li hade somnat i bilen påväg mot Kaatach och därför fick jag väcka henne när vi var framme, hon blir alltid lite extra kinkig och grinig när man väcker henne. När vi kom sen kom in till Kaatach var det suupermycket folk och jag lyfte upp henne för att sätta ner henne så vi kan ta av skorna. Där blev hon nog rädd av allt stimm och liv och  hon brast ut i grååt och var otröstlig! Läskigt otröstlig, fick typ ingen kontakt med henne och hon ville heller inte vara i närheten! Jag lyfte upp henne och det blev ännu värre! Gick iväg med henne till en liten avskild plats där jag släppte henne och hon lugnade ner sig. Sjukt läskigt när hon beteer sig sådär knäppt! Efter lite lugn och ro så kunde vi iaf gå in till leklandet och följa planen! - Att leka! 
 
Pannkakslunch och massa bus och lek! Idag kunde hon för första gången åka elbilarna själv i några cm! haha! De är rätt mkt man måste trycka ner med foten för att bilen ska åka av sig själv, men snart så fattar hon nog hur hon skall göra. Liam sprang runt och charmade alla gamlingar och bjöd den på dricka! ;)
 
Påväg hem!
 
 

Liten dagsutflykt!

Publicerat: 2013-02-03 Kl: 16:37:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag åkte jag & Li till Kaatach för lite bus och lek! Moster Jessica & Ian följde också med! Vi åkte massa bilar, cyklar och sprang runt överallt! Li äälskar verkligen att vara på Kaatach och jag tycker det är de bästa leklandet vi har besökt någonsin! 

 
 
Moster & Ian åker brandbil!
 
Det var lite svårt för Li ... Men med lite hjälp ifrån mamma kunde vi åka massvis!
 
Hittade lite spännande knappar att trycka på!
 
Efter lite mysig lunch, fika och mera bus och x antal vändor i rutschkanan så var det dags för hemgång 4 timmar senare! Li slocknade direkt i bilen och sov heela vägen hem samt en halvtimme till hemma. 
 
Utslagen lekhjälte!
 
Jag fick till slut liv i henne när jag mutade henne med Nemo... 3dje gången idag!  Pappa sover brevid,.. han kan alla repliker och Li är fortfarande vaken, kan ju inte vara med än toppen! :) Nu dags för lite planering och pyssel!
 

Inspiration på topp!

Publicerat: 2013-02-02 Kl: 16:10:00 | I kategori: Tårtbakning | 0 kommentarer


Åh! Jag har fått tillbaka min inspiration för tårtbaket! Det började med att ja fick vara med i en fantastisk liten grupp och sedan har ja fått över 4 tårt förfrågningar under januari månad, men behövt tacka nej för jag inte har haft något material hemma. Har verkligen inte haft någon inspiration, så har inte beställt hem något. Fick i veckan ett mail ifrån Klara som frågade om jag kunde tänka mig att göra Lowes 2 års tårta och då helt plötsligt kom inspirationen tillbaka och nu googlar ja tårtor i förbannelse! Lowe ska självklart få en "I drömmarnas trädgård tårta!" 
 
Lowes favorit är macca pacca, så han ska självklart få pryda tårtan!
 
Sen har jag ju en liten tjej som blir 2 år! Vad kan då passa bättre än en tårta med favorit temat! Hitta nemo! Kan ju bli hur häftigt som helst! Inspiration på topp och ska alldeles strax skicka iväg en beställning på lite marsipan och nya härliga färger! Inspiration på topp, hoppas det håller i sig! 
 
"Neeeemo, titta NeemooO" 

RSS 2.0