Sångstund

Publicerat: 2013-01-28 Kl: 21:57:43 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Igår kväll satt Li och sjöng för fulla muggar i soffan, helt självklart var det en låt hon kunde, bara det att vi förstod inte vad det var för låt. Man hörde att mamma, pappa, Li och Oliwer var med i låten,.. sen frågade jag på förskolan i dag när jag hämtade trollet om de visste vad det var för låt och Lena förklarade att de sjunger varje morgon om alla barnen som är här, självklart var det den låten hon sjöng! haha! Så roligt! 
 
Idag har vi vikt tvätt... jag kan säga att det gör jag i fortsättningen själv.. När barnet har somnat! Hon rev upp och jag vek,.. tror det tog 30 minuter,.. lite skäll och diskussion.. men sen så fick jag min tvätt vikt. Hon är så rolig, så ibland kan man inte hålla sig för skratt! Hon tar mer och mer för sig här hemma och det är verkligen roligt att se, hon vet precis vad hon vill, när och hur! Jag får inte en syl i vädret och djuren här hemma får utstå en hel del.. Jag försöker förklara för henne att Gaston inte vill äta heeeela tiden då hon tjatar på honom att han ska äta maten, skäller och pekar. Undra var hon fått de uifrån? haha! Oliwer drar hon i svansen så han river henne, och då beklagar hon sig och går i flera dagar/veckor.. och säger "oliwäär biti, oliwär biiti" .. Fröknarna på dagis lär ju tro vi har värsta elaka katten,.. han vill helt enkelt inte vara med Li och flyr så fort han bara kan. Stakkars katt! Verkar dock inte gå in att man inte kan dra katten i svansen eller att man ska klappa fint. Det är lite tufft, men vi får traggla på som vanligt, djuren är absolut ingen leksak! Ibland vet jag dock inte om hon menar att vara elak eller om hon helt enkelt är lite för hårdhänt? Får försöka förklara som så många gånger innan. 
 
Nu har ja betalat räkningar och fixat i ordning alla papper och dyligt. I morgon är en ny dag! 

Träningsverk!

Publicerat: 2013-01-24 Kl: 21:12:52 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Ja idag har ja träningsverk! I rumpan och höfterna! Jösses vad de värker! Men det är väl så de ska kännas när man är och tränar för sällan! Annars har dagen varit bra, har tagit helg nu då jag är ledig i morgon enligt mitt schema! Så skönt! Så nu blir det till att slänga sig i soffan luta sig tillbaka och njuta lite!

Finns så många måsten, men ikväll så lägger ja mig tidigt och bara njuter istället! Funderade på å plugga lite, men orken försvann, istället tog jag en promenad med finaste Rita så hundarna fick leka! Så skönt å ha en trött hund också, det är så mysigt när han ligger å snarkar på golvet! Eftersom han dessutom inte kan slappna av på jobbet så är han lixom redan mentalt trött när vi ska hem. Men trötta hundar pga. lek är väl ändå toppen! 
 
Har dessutom hittat ett superfint golv på Rusta som jag vill ha... Vi måste kanske byta vårat golv, då det är massa resningar och sprickor som gått sönder... Detta endast efter 3! år! Men de ska bara till ork och tid med det också! .. Vilken inte riktigt finns, men annars lägger man ju ett golv på en dag! :) Får ta med Anton ner på Rusta så vi får kika på golvet, 15 års garanti! Låter ju toppen! Dessutom värsta rean nu, så ska man slå till så är det nu!
 
 
Skulle dessutom behöva slipa våra ekgolv vi har här i sovrummet och vardagsrummet... men behöver bara hitta någon vänlig själ som vill göra det också! Vi håller på å kollar runt för full! Sen kanske farfar får komma hit å tapetsera i vardagsrummet, tapeterna ligger i källarn... Så grejjer finns! Komsi komsi! ...
 
 

Träning!

Publicerat: 2013-01-23 Kl: 21:13:40 | I kategori: Viktnedgång | 0 kommentarer


Igår kväll kom suget efter träning och jag hakade snabbt på och åkte till gymmet klockan 8! Man får lixom passa på att tagga när suget kommer, man vet aldrig när de kommer tillbaka ;)

Idag hade jag och Angelica planerat att gymma tillsammans så det var bara att klä på sig och tagga! Jag sprang nästan i 30 minuter med lite vila å snabbt på igen, stolt över min prestation, dock har jag redan nu ont i rumpan!! Sedan körde vi lite maskiner, armar och ben! Efter en timme så avslutade vi med en 20 minuters solsemester!

Nu sitter jag här hemma ny duschad i morgonrock framför Efterlyst! Snart sooova! För i morgon tar vi helg! :)


Sjukling!

Publicerat: 2013-01-18 Kl: 20:33:40 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Li har varit sjuk typ hela veckan! I måndags så var hon jättevarm och hade feber! .. Som tur var så kunde vi trixa lite med Antons tider och på måndag fick hon trots hög feber sova hos farmor, vilket gick jättebra! Var hos farmor hela tisdagen, vilket räddade mycket av jobbtider för mig och Anton, men så hade hon fortfarande feber på onsdagen... Då fick jag vabba,.. Torsdagen löste vi med att anton jobbade hela dagen och jag jobbade ju kväll, så det gick och pussla där med och idag jobba ju Anton kväll igen och farmor täckte upp för timmarna innan jag kom hem! Så hela veckan har varit rätt mkt pusslande, men med farmors hjälp klarade vi det utan större förluster! 

Kändes dock bra att hon inte var ensam, var tydligen över 5 barn som var sjuka denna vecka. Hon har trots allt bara varit sjuk 3 ggr, sen dagis, så jag är fortfarande nöjd. Vissa ungar är ju sjuka varje månad! Så då kändes det lite bättre att det var fler som var dåliga med feber som tagit om. Förskolan skickade ut ett meddelande via appen som jag tycker är toppen! Där de påminde igen om 48 timmars regeln vid sjuka barn, tycker de är viktigt! 


 
Nu är det nya tag och Li känns på bättringsvägen! Ingen feber idag, vad jag vet så nu tar vi helg! I morgon ska jag scrappa med finaste Sollan och Anna-Lena! Såå kul ska det bli! 
 
För övrigt fick jag en riktigt feelgood känsla när en djurägare utbrast vid receptionen " Dig ska vi ha, du måste vaccinera vår katt" Jag var påväg hem, men efter detta uttalande så fick jag såklart hjälpa kunden! haha! Katten hade skickat en veterinär till sjukan med 2 veckor antibiotikakur och förr förra gången hade de varit 5 stycken som höll med handskar, väska och klämbur! Men förra året hade visst jag vaccinerat och det hade gått hur bra som helst, därför de kände igen mig. (Blev lite nervös faktiskt!..) När de lyfte upp katten på bordet var ögonen stora som svara klot, han fräste och morrade högt,.. hjäälp..... Jag har för övrigt skadat mig varje dag denna vecka så jag kände att lite mer blod spelar ingen roll! Men djuräg. förklarade precis hur jag hade gjort förra gången och jag gjorde likadant. Tygväska, öppnade båda öppningarna, väskan föll ihop lite, ut tittade huvudet och vips på 2 sek så var vaccinet i katten, "woooow! utbrister matte och klappar händerna! Sedan säger hon: "Du får aaaaaaldrig sluta här för då vet jag inte vad vi gör!" 
 
Jag gick hem med ett leende på läpparna och kände mig duktig! Hurra för mig! 
 

Veckan lång!

Publicerat: 2013-01-14 Kl: 00:02:13 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Har inte haft tid till att blogga, eller kanske inteh aft något att säga, jag vet inte! Men har några tappra läsare som verkar följa mig dagligen även om ja inte uppdaterar alltför ofta längre, ska försöka bli bättre! 
 
Står inför ett litet val som jag inte vet hur jag ska göra,.. Har anmält mig till en stor tenta, samtidigt som den kraschar lite med mina övriga planer.. som jag för övrigt jättegärna vill göra, men de kanske inte passar sig både tidsmässigt och ekonomiskt. Får fundera lite, lite till inann det är dags att bestämma sig! 
 
Li växer och frodas! Hon blir bara större å större, pratar mer och mer och man förstår mer och mer! Hon börjar bli mer och mer en människa som ska blir så himla spännande att följa! Vet precis vad hon vill! Vilket känns tryggt, ingen kommer sätta sig på henne om hon inte vill! Men tur hon har en mamma som förhoppningsvis är ännu envisare, men man kanske får välja sina strider! Det är helt fantastiskt att titta på henne, hon gör och säger precis som hon vill! Här hemma är favoriterna fortfarande apan och hennes kundvagn som hon kör med... Roligast av allt är att köra på Gaston och Oliwer. För de sticker så fort de ser henne komma med vagnen, och då tycker ju Li det är skit roligt :) Har fått plocka bort den några gånger då hon inte har lyssnat på oss när vi talat om att man inte får köra på djuren... Ibland lyssnar hon, ibland åker vagnen in i förrådet.. 
 
 
Mina små troll!
 
 

Långpromenad!

Publicerat: 2013-01-06 Kl: 18:11:06 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Både igår och idag har vi tagit en långpromenad på morgonen efter frukost! Både idag och igår gick vi i 2 timmar! Anton var inte sådär skit sugen i morse, men när vi väl kom ut var det inga sura miner! Så skönt att komma hem vid 12 tiden och man känner sig både pigg och fräch efter ett litet pw pass! Idag körde jag barnvagnen hela tiden, bara det är ju lite extra vikt! Så det blev en dusch efter vi kom hem, jag var svettig! 
 
Efter lite tvätt så slog vi oss ner i soffan! Började kolla på dirty dancing 2 som gick på tvn och det tog inte många minuter innan båda mina hjärtan snarkade högt...
 
ZzzzzzzZzz 
 
I morgon är de dags för jobb igen! Gud, tycker inte man gör annat än jobbar, lagar mat, städar och sover.. så rullar det på sådär! ... Men ska bli skönt att få ungen på dagis så hon får utlopp! Hon lär sig så himla mkt och det är lika roligt varje gång man hör något nytt ord eller förstår hennes brutalt långa meningar... Dags att låta fröknarna på dagis få lyssna på hennes berättelser åtminstonde halva dagen! ;)

Helg!

Publicerat: 2013-01-04 Kl: 19:55:21 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Åh ätnligen helg igen! Det behövs! Jag tror att ju mer ledighet man har desto mer vill man ha! Man kan lixom inte få nog av ledighet! ... Det blir bara jobbigare att gå tillbaka till jobbet! Men skönt att mjukstarta såhär med 3 dagar och sen helg igen! Det gillas! Li har haft lite dåliga rutiner nu under julledigheten, och det är dags att ta tag i de så det blir som normalt igen! Sjukt att man ska behöva ha dagis för att få en fungerade vardag! Med bra läggtider och få in den där sovstunden på dagen.. Det har inte fungerat under ledigheten kan jag lova! Såvida vi inte åker bil, för då somnar ju tutan på en gång! Men idag somnade hon klockan 7! Jag väckte henne inte kan jag lova, hon behöver sova, så vi borstade tänderna, slängde på pyjamas och sen hoppade vi ner i sängen. Hon sov innan jag la ner henne... :)
 
Själv har jag pysslat lite här hemma, med papper, kollat in mitt nya körkort som ja fått med posten! Funderar över att kanske öppna pluggboken nu när tid finns, men så kommer jag på att det är fredag! :D haha! Finns alltid en ursäkt! Men skulle verkligen behöva, men det är inte direkt något som jag längtar efter! Usch! Lyckades spärra min internetbank också... Men vad gör de en fredag såhär?! Man kan ju inte annat än vara lycklig! Släppa ut hunden en snabbis så han får kissa innan husse kommer hem sent ikväll. Skulle vilja scrappa lite också.. men finns inga kort, så skulle behöva framkalla.. haha :D guuud vilka problem jag har! Eller skaffar mig! Nää, får se vad kvällen erbjuder, kanske popcorn i soffan!? Eller lite plugg och fb framför datorn, den som lever får se! 
 
Bjuder på ett kort på vår vackra dotter med sina två favorit leksaker! Bilar och apan! 
 
 
 
 

Nyår 2012!

Publicerat: 2013-01-01 Kl: 12:22:54 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Spederades med Micke, Angelica & Liam! Detta har vi gjort de senaste 4 åren, så det har blivit som en liten tradition! Tyvärr så kunde inte Elin, Chris, Olle, Linus, Sandra & Juni komma pga. sjukdom.. Tråkigt! Får sikta på nästa år! Dessa basilusker! 
 
Till förätt blev det en toast skagen!
 
Vill inte ha party hatt!
 
Sötnos!
 
hmm
 
Det här var inte roligt...
 
Oxfilé!
 
Oxfilé med kantarellsås! 
 
Smaksens! 
 
Självklart fanns det tid att busa i Li´s rum! Det lagades mat samtidigt som det byggdes lego på mattan, älskade ungar! Man blir så varm i hjärtat när man ser hur fint de leker och pratar med varandra. Tidigare under dagen passade jag på att klistra upp Li´s julklappar ifrån gammelmormor Viola, sockersöta cupcakes!
 
Självklart måste det finnas en café lista på godsakerna som säljs! Gjord av AnnaForm
 
Liam handlar glass!
 
Mums!
 
 
 
 
 
Liam leker med Lego!
 
Nyårspuss!
 
Efter att ungarna somnat rätt så sent och fyrverkerierna började öka så var det dags för efterätt! Självklart måste vi ju ha tre rätters på nyår! 
 
Denna gång blev det denna goda choklad/kladdkaka ! Mums! 
 
Vid 00:00 slaget var vi ute och skulle skicka upp våra tjusiga rislampor... Men det blåste, duggade och var risigt väder så den ville inte alls lyfta sådär fint mot himlen! Tycker ändå inte det var lika mycket raketer/smällare i år som det har varit förut. Det som också var bra var att de faktiskt var slut vid 00:15, då var det helt tyst på bergmossen och förhoppningsvis så kunde de som har rädda hundar pusta ut och ev. ta en kort liten rastning. Gaston har inga problem alls med raketer och det är så skönt. 
 
Nu har vi plockat undan julen här hemma! Granen åkte ner i kartongen så fort jag vaknade. Packade ihop tomma flaskor, tog morgonpromenaden med Gaston ner till återvinningen och slängde alla flaskor. Dammsugit och plockat lite, dags för tvätt och sedan blir det nog soffläge med min fina familj hela dagen! 
 
GOD fortsättning mina fina vänner och kom ihåg att
Idag är första dagen på resten av ditt liv! 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0