Full av inspiration!

Publicerat: 2011-08-31 Kl: 10:29:40 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


Nu är det dags att rycka upp sig! Känner mig glad och full av liv! Det blir inte bättre än vad man gör det till. Känner att det inte är likt mig att vara deppig så nu får det bli ändring! Har massa projekt på gång och vill bara sätta igång. Får förhoppningsvis en beställning på tårta snart så då får jag köra igång igen! Ska bli kul, ska ge mig på att börja modellera också, det gillar jag! Kommer ihåg när man var liten och lekte med cernitlera. Så det kan nog vara något som passar mig, om det går för sig och tålamodet är på topp! Vi får se!

Sen vill jag bara gratulera min bästa vän och hennes kära Micke som har fått bebis igår! Helt otroligt, han ville ut lite tidigare än beräknat men lika välkommen är han för det! Så spännande, en liten bebis på mossen! Åh vad jag längtar tills de kommer hem och man får snusa på bebis och ta låånga promenader ihop igen! Är så glad! Grattis, grattis Angelica & Micke! Ni kommer bli dom bästa föräldrarna!

Vädret är toppen, inte sådär supervarmt utan skönt med blå himmel och sol! Känner att hösten är en av mina favoritårstider och jag brukar aldrig hamna i höstmörker depressioner utan snarare tvärt om! Mysiga kalla promenader med kärleken, Li & Gaston! Underbart! Håller lite utkik efter en hundpulka till Li & Gaston, tror det skulle bli en succé om vi köpte en sån! Vi får hålla lite koll på marknaden om det finns någon som passar.

Förra fredagen kunde man skymta och känna en liten tand påväg upp också! Underkäken, tanden till höger. Mys! Man ser hur hon riktigt känner med tungan och drar ihop munnen! Den har inte riktigt kommit upp ännu, men snart så! Min lilla tjejj! Gud så fort det går.. alla sa till mig att de går så fort, men jag trodde inte på dem. Nu vet jag! Det värsta är att man aldrig kan få gå tillbaka till de stadiet då hon var så liten, det är lite ledsamt. Men man får se fram emot ett helt underbart liv fullt med glädje och nya utvecklingar! Kommer bli så spännande!

Vart börjar vi!?


Nacka Forum!

Publicerat: 2011-08-30 Kl: 21:43:33 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


I morse vaknade lilltutan vid 8 och gick upp med pappa som skulle till jobbet! :) Hon vaknade inatt klockan 1,.. men pappa fixade lite flaska och gav henne vid hennes säng så somnade hon snabbt om. Så det var skönt att få sova en stund idag! :) Sen var vi uppe och käkade frukost. Böt bandage och passade på att bada henne medans hon var utan bandaget. Det var lite grin, men absolut inte panik. Skönt! Sen myste vi lite på skötbordet och då ringde Elin så tog vi allihopa en promenad med hundarna! Elins mamma följde också med med sina två småpudlar så det var trevligt.

Sen packade vi in ungarna i bilen och åkte till Nacka Forum. Käkade lunch och gick runt å kollade i butiker. Hittade en overall till Li inför vinter. Det fick bli en skaloverall så jag kan plocka ur fodret så blir det en höst overall som hon kan ha när det är regn och rusk! När det sen blir kallt så fodrar jag den och vips har hon en vinteroverall! :) Bra med saker som man kan använda till flera olika saker. Hoppas den blir lika bra som jag hoppas på! Köpte även en höstmössa, vantar och knäppen så man kan knäppa fast vantarna.



Sen fick jag även reda på en underbar nyhet när vi var påväg hem och jag kan bara säga grattis och att jag är så glad för eran skull! Det kommer bli helt underbart! :) <3

Åkte tillbaka till mossen och mötte upp pappa så käkade vi lite middag och jag åkte iväg till Kakburken! Har beställt lite mer fondant så tänkte jag skulle åka iväg dit och titta vad som fanns. Hittade lite småsaker som ska provas! Förhoppningsvis har jag ett projekt på gång snart igen! Kul!


Allt känns hopplöst...

Publicerat: 2011-08-29 Kl: 16:49:55 | I kategori: Födelsemärket | 4 kommentarer


Det har verkligen inte varit min mening att denna blogg skall vara full av tråkigheter,.. men just nu känns det som att hela mitt liv är fullt av klagomål, ångest och smärta. Jag beundrar de föräldrar som lever med sjuka barn, vilken otrolig styrka de måste ha! Jag känner mig helt utmattad av Li´s födelsemärke som ständigt orsakar smärta, sjukhusvistelser. Känner mig trött och slut som artist,.. det gnager ända in i själen och jag känner mig så orkeslös.. :( Skulle behöva en månads semester utan sjukhus, omläggningar, smärta och bara fyllt med massa kärlek. Jag vet att jag kommer orka, vi är byggda för att klara påfrestningar, men ibland måste man bara få tycka lite synd om sig själv och inte minst min lilla tjejj. Att hon ändå trots detta hemska födelsemärket är glad, skrattar och älskar att träffa människor! Det svider i hjärtat när hon gråter för att det gör ont.

Idag var vi på sjukhuset igen och gjorde detta ättik/syraomläggningen. Hon grät som en tok och jag försökte trösta. Vilket inte är så lätt alla gånger. Man känner sig så hemsk, hur ska hon veta att jag försöker hjälpa henne! Mammas älskling! Hon stod på ett ben och stötte knappt på sitt vänstra ben,. men vi ska fortsätta med omläggningen och alvedon så ska vi tillbaka på torsdag igen....

Sen fick jag lov att avboka babysimmet som jag sett fram emot så länge! Jävla skit.. Förstår såklart att man inte vill ha i bakterier i vattnet samt att det inte är så bra för hennes sår. Tänkte först att det borde funka med sånna där vattentäta omlägg jag har, men doktorn sa att det inte var någon bra idé och inget att tänka på.... Så jävla deppigt,.. Känner mig jätteledsen!

Ringde FK och kollade med dem om man kunde använda sig av sjukdagar istället eftersom det kräver omläggningar, resor till-från sjukhuset, antibiotika osv. men då är hon för liten.. hon måste ha fyllt 240 dagar eller ligga inlagd på sjukhus.. Jävla tråkigt. Sen kollade jag även upp min försökring och där står det ju att man har medicin, rese och sjukhuskostnader som täcks av försäkringen. Läser man lite till så finns det en liten kolumn där det står Försäkringen gäller inte för:
*Hemangiom och lumfangiom

Toppen! Skit bra.... Blir så jäääävla trött!! Finns det någon försäkring som täcker allt!? Det är ju jävligt roligt att det alltid ska vara just ett undantag för det man själv råkat ut för! .............................. Fy fan! Men jag ringde in och frågade och de skulle skicka ut en blankett om skada så får vi väl se. Tänker försöka ändå eftersom det är en mekanisk skada. Blöjjan har ju påverkat skadan också. Så får vi se, men som sagt det finns väl kryphål i allt nu förtiden. Ska man skratta eller gråta? Har gråtit en skvätt och det känns möjligen lite bättre... Men jag är bra trött på allt. Känner mig som en grinig gammal tant. Tålamodet är inte på topp och jag gnäller/skäller på Gaston för minsta lilla, vilket såklart inte är hans fel så får jag dåligt samvete att jag skrek på han efteråt... :( När folk frågar om allt är bra så svarar man alltid "Jo det är bra, hur är det med dig" Varför? Varför inte bara vara ärlig och säga att allt känns skit och man är ledsen men det gör man inte för man vill inte packa på andra sina sorger och problem...

Tappade Anki i garaget på södersjukhuset också... hade kört ut och åkt en bit när jag kom på att Li tappade henne när jag packade in henne i bilen, glömde att plocka upp henne. Gjorde en rejäl jävla u-sväng och körde med ilfart tillbaka till garaget i hopp om att hon låg kvar på marken. Vilket hon gjorde, så jag grät en extra liten tår att hon nu var tillbaka i vår familj igen. Jävla anka.......





Dagens tips: Bookbinders!

Publicerat: 2011-08-28 Kl: 20:20:00 | I kategori: Dagens tips! | 2 kommentarer


Dagens tips: Bookbinders!

Tänkte tipsa om detta fantastiska koncept där man kan beställa en bok, pärm eller vad man nu vill ha. Som sedan blir prydd med en egen text! Jag valde att göra en sån bok till Li´s namngivning där alla gäster skulle skriva en rad. Blev jättefint och man kan välja på vilken färg boken skall ha och textfärg/stil.



Kanske svårt att se för er, fick ingen bra bild. Står iaf "Li´s namngivning.
Men jag fick se en annan person som hade beställt en stor fotopärm med svarta papper inuti där det stod "Niklas fotoalbum" Superfint! Kommer nog försöka göra en sån här bok till Li om året, där jag ska samla alla fina bilder så det sparas. Tycker det är så frukansvärt tråkigt på ett sätt att man nuförtiden har alla bilder i datorn. Så tråkigt! ... Har gjort en fotobok på nätet också fast jag har inte beställt hem den. Vet inte hur jag skall göra nu om jag ska göra på detta viset eller en fotobok .. Vi får se! :) På detta sätt så kan man ju blanda in lite srapbooking som jag för övrigt tycker är superroligt!

Snickeri & Oväntat besök!

Publicerat: 2011-08-27 Kl: 22:57:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Imorse kom Chris ner till oss för vi har turen att ha en egen möbelsnickare inom "familjen!" Lyx! Han hade fixat vårat problem som vi hade ovanför kyl/frys. Sen vi byggde om har vi inte hittat något som passar ovanför så det har varit ett tomt hål.. men nu blev det en egenbyggd snygg vinhylla!






Får ta en bättre bild sen men jättefint!

Sen lite senare mot eftermiddagen ringde det på dörren och där utanför stod Maritha & hennes kille Erik! Jösses så överraskad jag blev! Supertrevligt och det blev lite kaffe och planering inför kvällen, blev en tur mot GrönaLund! Vi tog bussen in till Slussen och tog färjan.




Kräftskiva!

Publicerat: 2011-08-26 Kl: 20:40:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


I fredags efter jobb blev vi bjudna hem till Elin & Chris för lite kräftor och paj! Supergott och jättetrevligt sällskap!
Ungarna satt på varsin sida av bordet och lekte med saker, Olle hade en visp som var hans bästa vän, och Li hade Anki med sig.




Anki har blivit hennes bästa vän!

Bakterier...

Publicerat: 2011-08-25 Kl: 18:27:16 | I kategori: Födelsemärket | 0 kommentarer


Då är vi tillbaka efter ytterligare ett besök på Sachsska barnsjukhuset.. Fick svar på odlingen att det växte Stafylokocker & Pseudomonas.. stafylokockern var ju väntad med Pseudomonasen var ju mindre roligt... Tänker bara på alla hundar vi får in som har så svårt att bli av med denna elaka bakterien. Man vill bara kräkas! Träffade iaf en hudspecialist idag och jag tog verkligen upp allt jag kände och frågade när de ansåg vara steget då man väljer en annan behandling istället. Hon var helt klart inte främmande mot att sätta in propranolol behandling. Men hon tyckte att vi skulle behandla bakterierna först, såklart vi ska! Det blev en ny penicillin behandling som vi ska pilla med i 7 dagar, dock fick vi en annan variant då vi slipper ge henne det 3 gånger om dagen, så nu blir det bara 1 gång. Det tackar vi för! Försökte även få tag i denna läkare men han var på semester i 2 veckor till, men hon skulle lämna en lapp om att jag sökt honom. Så får vi se vad han säger när han ringer :)

För behandlingen mot pseudomonasen så fick hon göra ett ättik/syra "bad" på behandlingsrummet. Vilket vi ska tillbaka på måndag för att göra igen.... Blir en väldigt massa åkande fram och tillbaka men vad gör man inte för de små! Det enda jag vill är att mitt lilla hjärta ska må bra och inte ha ont, det är det enda jag vill just nu!


Såhär såg det ut när vi plockade bort det nya bandaget..... Ser ju sådär spännande ut! Fan så trött jag blir


Men efter ett litet ättikabad såg det ju lite finare ut... Om man nu kan tycka detta ser fint ut. Tyckte fortfarande att det såg bättre ut med sorbact kompresserna. Var inte alls så geggigt! Efter att ha talat med min chef så är det sorbact behandling som vi behandlar djuren med, så vad är skillnaden? Så frågan är om jag ska lita på mig själv ännu en gång och göra det jag själv tror är bäst. Hittills har det ju visat sig vara helt rätt... Å har ju använt sorbact i 3 månaders tid och det har aldrig sett såhär illa ut.

Jagar efter en doktor!

Publicerat: 2011-08-25 Kl: 10:57:03 | I kategori: Födelsemärket | 2 kommentarer


Idag ska vi på återbesök till en hudspecialist... Ringde idag för att kolla hur jag skulle göra om jag skulle bada henne nu på morgonen eller om jag skulle vänta. För det är ju lite jobb att bada å smeta på salva å plåster om man sen ska ta bort det 3 timmar senare. Lite pill med tiden på smärtstillande, alvedon också. Kunde vänta med det tills vi var på sjukhuset, kalas.. då petar jag i henne en alvedon strax innan vi åker så den är i max effekt när vi är där. Hoppas det hjälper lite. Hon berättade att svabb provet kommit och att det var stafylokcocker... Får man gråta nu?

Orkar verkligen inte längre.. Känner att allt jag gör spelar ingen roll,.. kan inte lindra smärtan för henne hur jag än gör. Har pratat med en kollega som så gulligt varit aktiv i detta och försökt hjälpa oss. Tack du vet vem du är!
Har nu på morgonen jagat en läkare på Kalmar sjukhus för rådgivning och information. Är på jakt efter ett utlåtande om ett läkemedel som läkarna här i Stockholm nte använder sig av. Som verkar fungera så hon slipper smärta, och att det växer. För det är när de växer som det spricker och blir infekterat. Det fortsätter växa tills hon är 1 år. Så då kan man ju bara med lite enkel mattematik räkna ut att det är lika lång tid som vi har hållit på nu.... Kalmar sjukhus skulle ringa upp mig vid 1 tiden, så hoppas jag kan få hjälp därifrån.

Uppdaterar mer efter läkarbesöket idag.




Sovmorgon och hinkbad!

Publicerat: 2011-08-24 Kl: 12:19:50 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag sov lilltutan till 7 i morse, så skönt med sovmorgon! Förhoppningsvis så är det smärtlindringen som hjälper henne till sömnen, å då är jag glad! I morse plockade jag av plåstret och det var rätt geggigt. Men torkade av det och gjorde i ordning en hink med vatten istället för badbaljan. Tänkte att hon kanske tycker det är mer ok att stå i en hink än ligga i en balja. Hon blev rätt ledsen ändå, men absolut inte lika mkt gråt som igår. Hon hade ju Anki med sig! Så Anki fick agera bitkudde och ljuddämpare så badade vi i 10 minuter!



Hon var helt orange på underdelen, jösses..! Man kanske skulle lägga sig i ett sånt bad själv för att få lite färg, funkar ju bättre än bus!


Kolla skillnaden!

Torkade henne torr och smetatade på lite slava och ett nytt plåster. Då kom krokodiltårarna och hon blev otröstlig igen... Denna gång la jag ner henne i vagnen nästan på en gång och hon somnade som en stock! Det verkar funka bättre än att försöka trösta henne med kramar och pussar, hon verkar bli ännu mer frustrerad då än när jag lägger henne i vagnen.

Nu sover hon sedan en timme tilbaka och förhoppningsvis vaknar hon som den glada och goa lilla tjej hon är!

Presenter ifrån namnkalaset!

Publicerat: 2011-08-23 Kl: 17:53:22 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Namnakalaset var verkligen helt toppen! Är så glad för alla människor, god mat och jättefina presenter! Kul att släkten äntligen fick träffas och att Li var så glad! Trots sitt onda födelsemärke så tyckte jag hon var superduktig!


Massa fina blommor!


En resväska från mormor


I väskan låg ett par rosa converse ifrån mormor!


Halsband ifrån farfar & Ulla-Britt


Conversedojjor ifrån faster Jenny, Mange, Tobbe & Johanna


Ett halsband från Farmor & gammelmormor Hilda


Bok & halsband ifrån moster Jessica, Matthias & Kusin Ian


Dinglis och böcker från faster Catharina, Mikael och kusinerna Maritn & Adam


En slant ifrån gammelmormor Viola


Majas Alfabet av Elin, Chris & Olle


Fototavla av Angelica, Micke & Emmelie


En pall ifrån Mari, Viola, Ingemar, moster lina & morbror Emil


Läragåvagn av mina fina vänner ifrån borlänge!


Hoppgunga, presentkort på babyproffsen, fotostund av vännerna ifrån Borlänge!


Ram av Mange & Angelica


Kläder ifrån Andras & Amanda


Massa fina kort!

Tack än en gång för alla för jätte, jättefina presenter!

Skrik & Panik

Publicerat: 2011-08-23 Kl: 13:26:58 | I kategori: Födelsemärket | 0 kommentarer


I morse vaknade min lilla tjej vid halv 6! Kanske var det alvedonen och den nya smärtstillande salvan som hjälpte henne att kunna sova lite längre, eller helt enkelt att hon var slutkörd efter sjukhusvistelsen.. Hoppas på det förstnämnda. I morse skulle vi såklart köra med det där jävla vattenbadet.. klädde av henne och började ta bort plåstret då hon såklart började gråta direkt. Hon visste ju vad som skulle hända. Fyllde upp ett bad med kalciumet och stoppade ner henne där och hon panikade. Hoppas verkligen inte att hon kommer avsky att bada efter detta. Vet inte om det svider eller om det bara gör ont när såret är så ulcererat? ...

Man vet ju själv hur ont det gör och vad det svider när man har ett litet skärsår och så ska man diska.. :(
Men sen var det på med salvan och plåstret igen. Hon var superledsen och inte ens jag kunde trösta henne, försökte med allt! Vi gick runt i lägenheten, vyssade henne, ammade henne, gav henne flaskan, vi la oss i sängen, kollade på tv inget hjälpte.. Efter en timmes gråt var hon helt röd och svullen i ansiktet,. så jag klädde på henne lite raskt och la ner henne i vagen för att försöka bryta mönstret. Allt gjordes i lite snabb fart så hon lixom glömde bort att hon grät, för sen så fort vi kom ut och hon såg löven så gav hon ifrån sig ett litet skratt så somnade hon...  Mammas lilla tjej!

Hoppas verkligen att det hjälper.. för jag kan säga att mina naglar och nagelband ser ut som skit efter detta, helt bruna och ser lortiga ut! Men vad som helst är värt det bara hon blir bra. Men får gå och köpa mig ett par diskhandskar och prova om hon tycker det är ok att jag håller i henne med dem. Så ska det nog funka.


Liten omplåstrad tjej!

En fin gåva!

Publicerat: 2011-08-22 Kl: 19:00:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


När vi kom hem ifrån doktorn idag så låg det ett paket adresserat till Li innanför dörren!



Det var ifrån Gunilla Wiking-Johnsson som hade skickat denna sockersöta Burberry klänning åt Li



Tack så hemskt mycket! Lite för stor nu, men kanske till sommaren ränner hon runt i denna!

Barnsjukhuset!

Publicerat: 2011-08-22 Kl: 16:08:00 | I kategori: Födelsemärket | 3 kommentarer


Imorse ringde jag direkt klockan 8 och krävde att få en tid nu på morgonen annars sa jag att jag skulle åka dit akut ändå. Fick en tid klockan 10 och fick träffa en läkare på hud. Berättar vad som har hänt och hur hon mår, att hon har fruktansvärt ont och har svårt att sova på nätterna. Klädde av henne och genast då började hon gråta. Lilla tjej som vet vad som ska hända. Men det gick bra, hon grät inte alls lika mkt som hon brukar när vi tar av plåstret, hon hade lite trollhassel att titta på i taket med fina isdroppar i. Duktiga tjej!

Läkaren tittade på födelsemärket och sa att man ibland kan få hålla på sådär i flera år med plåster osv. vilket jag frågade om de inte kunde operera bort det istället. Fick till svar att det gör man inte med sånna här märken, man låter dem helt enkelt vara eftersom man inte vet hur djupt det sitter. Det kan sitta ända ner till större muskler och inne i vitala organ. Om man vet att de sitter på vitala organ, då kan man ibland överväga en operation. Eller om det sitter på ett ställe som kan orsaka synfel eller liknande. Frågade även om en medicin som en kollega tipsade mig om men det använder man inte i heller fick jag till svar,. I enstaka fall om det absolut inte går att få bukt med kan man överväga att sätta in den medicinen eftersom det är en hjärtmedicin egentligen. Vad ska vi göra då?


Hon fick bada i kaliumpermanganat som ska hjälpa till med att hindra bakterier och torka ut såret. Detta ska vi göra hemma 1 gång om dagen i ca 10 minuter tills på torsdag då vi har fått en återbesökstid till en specialist läkare på hud. Sen fick hon hydrocortisonsalva och ett nytt omläggningsplåster. Då släppte hon bomben, otröstlig och bara skrek och skrek... Gick inte att trösta henne, omöjligt! Samtidigt väldigt skönt att de fick se hur ont hon faktiskt har! Dock gjorde det väldigt ont i mamma hjärtat och hon somnade tillslut av utmattning i bilen när vi åkte hem.

Detta plåster som hon har nu ska tydligen andas bättre och släppa ut luft. 45 minuter innan omläggning av såret och bad ska vi ge en 125mg alvedon för att ta bort den värsta smärtan. Sen ge henne en alvedon innan läggdax också. Hoppas verkligen att detta kan hjälpa till nu.. annars vet jag inte vad jag gör.. Känns så långt ifrån bra, men det är väl bara att härda ut och hoppas det hjälper så hon slipper ha ont! När vi kom hem käkade vi lite lunch och sov i nästan 2 timmar tillsammans på soffan.  Finns inge mysigare att bara ligga brevid varandra och mysa! Nu är hon glad igen och ligger i sitt gym och busar med kossan och åsnan :)

Födelsemärket!

Publicerat: 2011-08-21 Kl: 19:43:38 | I kategori: Födelsemärket | 4 kommentarer


Det gör så ont i mamma hjärtat... Födelsemärket från hell är så uppluckrat nu och täcker en stor bit av hennes ena skinka.. Hon ställer knappt ner benet och ryggar till när man nuddar eller kommer nära födelsemärket. Det är hur tydligt som helst att hon har jätteont. Jag vet inte vad jag ska göra.. har försökt med allt känns det som. Men nu vet jag inte vad jag ska ta mig till! Hon har gråtit här idag så hon har varit otröstlig efter jag skulle byta plåstret. Som för övrigt var helt igengeggat.. Nu måste de göra något. Ska boka en akut tid i morgon för nu måste det hända något. De får skära bort fanskapet eller ge mig någon smärtstillande salva. Det här går inte längre.. Tänker inte gå därifrån förren jag fått hjälp på riktigt! Har hållt på med detta födelsemärket i över 4 månader.. Är så jäkla trött nu! Blir ju orolig om hon redan nu lär sig att det gör ont, tänk om det hindrar henne i hennes utveckling?! ... Hon är ju alltid så glad annars, så det är så hemskt att detta skall göra så hon blir ledsen.


:(

Li´s namngivningstårtor

Publicerat: 2011-08-21 Kl: 14:18:00 | I kategori: Tårtbakning | 0 kommentarer


Jag bakade själv Li´s tårtor till hennes kalas, dock fick hon inte smaka men jag kan säga att dem var supergoda! :) Alla tre tårtor var fyllda med hallon/geischa fluff, min nya favorit!







Tårtorna är spacklade med grädde och har ett överdrag gjorda på dekorfondant och marsipan.


Skorna är gjorda i moddeleringsfondant.

Li´s namngivnings ceremoni

Publicerat: 2011-08-20 Kl: 22:55:10 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


2011-08-20
Idag kom dagen vi väntat på så länge! Även fast vädret var skit så var det fortfarande en helt perfekt dag! En vecka fullt med saker att göra lönade sig i slutänden. Är så lycklig! Massa vackra fina människor närvarade och delade vår dag tillsammans med Li.


Vi började med en välkomsdrink i form av pärondricka så alla kunde vara med och skåla för det lilla barnet.


Sen höll jag och Anton ett litet tal där vi hälsade alla välkomna och berättade vilka namn som vi givit henne. Hilda Li Aronsson med Li som tilltalsnamn. Anton berättade lite om varför vi valt Hilda och jag berättade lite om Li och vad hennes namn betyder. Det betyder den vackra vilket helt klart stämmer!

Vår present till Li var var en egen stjärna som nu pryder hennes namn på himmelen. Så fint! Vi fick med ett certifikat och kordinaterna så vi kan hitta stjärnan på himmelen. Vi tyckte det var en passande present som nu kommer följa med henne resten av livet.

Anton läste även upp en fin dikt till henne som vi skrev in i kortet på stjärnan.

"Ditt liv ska vi följa och finnas för dig,
och dela din glädje och sorg. När skuggorna hotar ditt solsken,
är vi din trygga borg"

"Idag vill vi visa för vänner och släkt
den gåva vi fått att bevara.
Ett fantastiskt barn att få älska
en lycka för stor att förklara"



Medans vi pratade stod alla runt om oss och lyssnade, det var så pinsamt att prata inför folk, det kan man inte tro om mig om man känner mig. Då jag för övrigt kan prata hur mkt och hur länge som helst,.. men det var lite nervöst, men det var nog för att det låg så mycket planering under allt. Ville vekligen att allt skulle bli perfekt!


Vi spelade även upp en låt som jag har sjungit och spelat för Li ända sen hon låg i magen. "En värld full av liv" ifrån Lejonkungen. Folket som stod samlade kunde berätta att hon sken upp och blev helt till sig när hon hörde musiken. Min fina lilla unge!


Sen bjöd vi till smörgåstårta! Superduper god som Li´s farmor hade gjort, hon fick så mycket beröm av alla som tyckte den var väldans god! Hon gjorde 2 stora tårtor och Anton hade förhoppning om att det skulle bli lite kvar, men det blev en ensam liten bit kvar :)


Vi hade dukat upp för alla, blommorna gjorde underbara Elin dagen innan!


Är så nöjd! Så vackra!




Min kära syster & Li


Sötaste Neo


Vackra Emmelie


Kusin Ian med pappa :)


Efter smörgåstårta var det kaffe, tårta & presentöppning! Fick jätte god respons på mina tårtor! Kul att dom var goda och att folk tyckte dem var fina! Själv var jag jättenöjd!


Hade gjort en bok som folk fick skriva i sina hälsningar, är så glad för nu när jag bläddrade i den på kvällen har alla skrivit en hälsning och det var fina ord!


Fick jättemycket blommor och vackra presenter! Lägger upp mer bilder i morgon på alla presenter!


Tack alla för att ni var med och gjorde våran dag!




Hurtbulle & Bottenbakning!

Publicerat: 2011-08-18 Kl: 17:03:04 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag har jag varit duktig! (Efter telefonsamtal ifrån min pt...) så var jag minsann där och fick mitt ett rejält pass! Jösses säger jag bara.... Trodde jag skulle dö! 30 sek är som en evighet.. men efter stretching och ett klarat pass är jag som ny! Jisses vad duktig jag känner mig! Sen har jag faktiskt gått ner 3! kilo sen jag slutade med kolhydraterna, dessutom fuskat med promenader och träning! Det börjar ta sig! Så väntar på vilket resultat det kan ge med träning och bra kost!

Nästa vecka går mitt kort ut,.. har sagt upp det som jag skrev i ett tidigare inlägg,. men fick en pt under min uppsägningstid som skulle hjälpa mig hitta tillbaka. De kan sina knep! För nu är jag ju fast igen.. typ..
har fått ett bra erbjudande om 449:- i månaden istället för 549:- visserligen så kostar det ju en del, men ändå! Billigt för att vara stockholm. Känner att detta är viktigt för mig, vill verkligen tillbaka till min startvikt (som inte är så långt bort!) sen -10kg på det då skulle jag vara nöjd! :) Å sen vill jag ha några pt timmar som vi kan köra ihop, minst 1 gång i veckan. Vi ska diskutera lite jag och kärkek här hemma och kolla över ekonomin. Så förhoppningsvis kommer det här bli toppen! Jag har fått motivation nu!

För övrigt så håller jag på och bakar som attan! Håller på med andra tårtbotten, den står i ugnen nu! Så snart ska jag slänga ihop smeten till den tredje så är jag klar sen! Eller ja åtminstonde för stunden, för sen ska de fyllas och in i kylskåpet! Sen ska det skrivas ihop lite så vi vet vad vi ska säga under kalasets gång osv. Men jag gillar det! Fullt ös är verkligen min grej, och inatt kan jag sova med gott samvete för jag har tränat!




Första smakportionen med gröt!

Publicerat: 2011-08-18 Kl: 09:11:04 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer


Igår fick Li prova gröt för första gången, usch säger jag bara. Smakade typ sand och luktade ingenting... Fy så äckligt.. Li tyckte det var lite knasigt hon också, men får ge det några gånger, klart man gör miner när det stoppas något nytt i munnen! Hade persiko/päron burk för att gotta till det lite extra, men haha jösses vilka miner! Var inte som med blomkålen om man säger så ;)






haha Min lilla sockertopp!







Men hon äääälskar vatten! Hon blir sådär exalterad så hon skakar och vibrerar! Fick ingen bra bild, men ögonen stora som bollar och hon skiner upp, sträcker ut händerna och vill smaka! Bara i glas dock....

Dagens tips!

Publicerat: 2011-08-17 Kl: 15:55:00 | I kategori: Dagens tips! | 0 kommentarer


Dagens tips: Tvättpåse!

Nu vet jag ett superbra tips till alla föräldrar som tycker att dessa små jävla strumpor försvinner varje gång man tvättar... Jag har alltid en strumpa för lite när jag är klar med tvätten och ska vika. Li får gå stumplös snart, blir tokig! Men läste i någon tidning där någon hade tipsat om att tvätta bebisstrumporna i samma påse som man tvättar bh:ar! Vilket kalastips! Så hoppas nu att ni finner era stumpor!


Oj oj oj!

Publicerat: 2011-08-17 Kl: 10:43:46 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Inatt var vi vakna till 01:30.... helt galet, men har gjort en sån sjuk grej! Det kommer bli så jättekul att baka tårtorna nu! Bildbevis kommer tyvärr lite senare då jag inte vill avslöja allt nu! :) Så ni får hölla ögonen öppna här så ska jag såklart lägga ut bilderna på mitt konstverk!

Idag har jag städat, tvättat, diskat och vikt ihop Li´s alla kläder som låg utspridda överallt! Nu sover hon och har gjort en stund så det har varit skönt! Fått mkt gjort, tur vi inte ska vara här hemma med alla gäster iaf, fått städat som en tok sånna fall! :) Men det börjar arta sig! Ska göra mig i ordning och ta en promenad med Gaston och sen kommer älskling hem på lunchen för att lämna bilen så åker jag vidare till Sicka ännu en gång och lämnar tillbaka kläderna och hämtar upp boken om det är klart! Hoppas, hoppas hoppas!!

Sen hoppas jag att våran present till Li kommer hem på posten idag... Det måste den göra annars blir jag lite nervös.. Tänk om det skulle vara nå strul.. då blir man ju tokig! Så håll alla tummar och tassar!


Namngivningsbok!

Publicerat: 2011-08-16 Kl: 22:35:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Igår efter allt tårtbakeri så åkte jag till Sicka för att beställa en bok som gästerna ska få skriva i till Li på kalaset. Super duper fin bok blev det! Kostade lite mer än en vanlig bok, men det var det värt! Ett minne för livet, är ju inget som vi kommer köpa igen till henne så det blir perfekt! Är så nervös och glad över att få träffa alla i helgen!



Sen hittade jag en supersöt klänning till Li på p&p som jag ville att hon skulle ha, den hade blivit perfekt. Dock var den alldeles för stor på henne så det blir å lämna tillbaka. Hade redan köpt en klänning till henne, men det kändes inte helt rätt. Inte heller min tröjja jag skulle ha på mig så handlade en ny igår. Men väl hemma när jag provade jag båda och kändes allt skit... provade en vit tunika som jag hade hemma, funkar alldeles utmärkt! Så det blir att lämna tillbaka 2 tunikor och en klänning. Skönt att man kan spara in lite pengar!

Tårtbakning och planering!

Publicerat: 2011-08-16 Kl: 21:03:00 | I kategori: Tårtbakning | 0 kommentarer


Jösses man kan nästan tro att jag går på något så mkt jag håller på! I morse spacklade, täkte och dekorerade jag tårtan som mina arbetskollegor skulle provsmaka. Ville som sagt prova geischafluffet innan jag har det på kalaset. Det blev en dunderhit! Mums så gott det var, godare än dumlefluff!




Bjöd såklart på våran vackra logga!

Överallt och ingenstans!

Publicerat: 2011-08-15 Kl: 22:18:24 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag jobbade jag från 8-12 :) Lilltjejen fick följa med pappa på jobbet och hjälpa till! Hem och lämna hunden, iväg å hämta Li hos pappa, vidare till Sickla för att köpa lite grejjer till kalaset. Sen kila in och köpa genomskinlig vaxduk för tårtorna,.. Förbi Emmelies jobb en sväng för att kolla tårterktyg så fick jag mat av kocken! Mums duktiga du!

In till Brisak för att handla bestick, tallrikar, glas.. dyrt! Men som sagt ville inte ha några fula bestick så det fick bli såhär nu när man inte kan använda sig av riktiga bestik. Blir nog bra det här! Lagomt snurrig man är idag..
Skulle även ta ut pengar och stoppade i kortet, knappa in allt å så kom kortet ut, stoppade jag ner de i plånboken igen och klappa ihop och var påväg bort då jag i ögonvrån såg att det kom ut pengar...... Fasen sån tur jag hade som såg de annars hade jag fortsatt på min färd utan mina pengar..

Vidare till Ica för att hämta ut mitt paket med tårtgrejjerna! Sen äntligen hem och göra lite mat! Har skrattat idag när Li käkade, provade sträcka fram ett glas med vatten till henne och hon blev som besatt, helt exalterad. Skakade och "mmade" haha! Hon fick nog i sig lite vatten iaf, och när jag skulle ta bort glaset blev det ett jäkla liv!









Hann med ett snabb bad efter maten med Li och sen var det bara att plåstra om hennes födelsemärke som för övrigt är större än vanligt igen.... dags för den miljonte fasen i det där födelsemärket från helvete..



Som ni ser så har ju den nedre delen lagt sig och fått ny vävnad, men den övre sidan är täckt med granulationsvävnad... nu är det plåster som gäller hela tiden.. annars gråter hon för minsta lilla rörelse och står på ett ben när man håller upp henne... usch vad detta måste göra ont.. som ett stort öppet sår! ... Hoppas att det har hunnit lagt sig lite till kalaset, annars kommer hon inte vilja bli förflyttad till alla folk som vill ge henne lite kärlek på lördag! Lillsmurfan fick lite kärlek och omplåstring så somnade hon sött vid 9 tiden. Får se hur länge hon sover inatt, i morse fick jag sova till 6 så förhoppningsvis börjar hon få tillbaka sig normala sömnrutin.

Planering, planering!

Publicerat: 2011-08-14 Kl: 22:02:45 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Oj jösses vad tankarna spritter i huvudet! Känns som man måste komma ihåg tusen saker....... ! Antons mamma har varit här idag och hjälp oss planera den stora dagen! Ska bli så roligt och underbart att få träffa tjocka släkten och alla kära vänner! Hoppas det kommer bli en underbar dag med fint väder!

Idag var jag en snabbis till Forum för att försöka hitta lite kläder till kalaset,.. fasen så svårt det är! Hittade en gullig klänning till Li som hon kanske får ha på sig. Det behöver inte vara något superspeciellt.. men ändå,.. Vi får se! Hittade en tunika till mig också så var de iaf klart! Tack och lov, har haft ångest över vad jag ska ha på mig..

Har planerat hur vi ska möblera lokalen, funderat ut hur jag ska dekorera med blommor å grejjer... färger, form, bestik, ballonger, servetter... Hela huvudet snurrar! Sen har vi planerat smörgåstårta. Beställt tårtgrejjer så jag kan baka tårtorna.. försökt fundera ut hur jag ska dekorera tårtorna och vad de ska innehålla, hade verkligen vela gjort en provtårta till innan kalaset med geischa fluff å hallonmousse. Men vet inte hur all tid ska fördelas på dagarna...  Beställt vår present som vi ska ge till Li. Så snart är nog allt under kontroll och förhoppningsvis glömmer vi inget!

I morgon ska jag jobba 4 timmar sen ska jag vidare ut på jakt efter plastglas, bordsdukar, bestick, fixa ballonger och dekoration. Sen även in till bookbinders i Sickla för att köpa en bok som alla ska få skriva i på kalaset! Sen vidare till Emmelie på hennes jobb för en fika och sen hem igen! Lagomt till middag och älskling kommer hem från jobbet! Förhoppningsvis kommer mina beställningar med posten också! Sen måste jag planera hur tårtorna ska se ut också,.. vilket projekt jag dragit in mig i! Hoppas det kommer gå bra... blir lite nervös... haha!


Tårtorna kommer inte se ut som denna utan lite mer "rena" :)

Utflykt Skansen!

Publicerat: 2011-08-13 Kl: 17:02:54 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Det blev snabbt bestämt att vi skulle ta en liten dagsutflykt till Skansen idag! Micke & Angelica följde med oss!




Bebis på slutspurt! :D Snart kommer det ut en lekkamrat till Li!


Visste ni att älgar är färgblinda?


Jättefin dag att vandra runt på och djuren låg och solade sig!


Mamma & Li tyckte grisarna var roliga att titta på!




Varken björn, varg, järv eller lo katterna var så man kunde se dem.... tråkigt, men lika glada för det är vi!


Tjusig påfågel


Picknik!

haha, lägg märke till påfågeln som står precis bakom mig!


Man ska inte mata djuren...


Ekorrn käkade chokladmuffins! Det bjöd vi verkligen inte på.. Dom var ju nästan tama!



Var en trevlig dag fylld med massa fina djur! Ska dock bli roligare när Li blir lite större så hon får utnyttja dagarna till max hon också! :) Längtar!

Blomkålspurée!

Publicerat: 2011-08-12 Kl: 18:30:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Vi har hittat en ny tävlande mot palsternackan! Blomkålspuréen! :) En hit, första gångehn idag som hon smackade och man faktiskt såg att det åkte ner något på riktigt.. hon svalde och gapade för mer! Fort skulle det gå också!






Vår underbara unge! :)

Babysim!

Publicerat: 2011-08-12 Kl: 15:00:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Jaaaaaa! Har bokat och köpt en plats till babysimmet som börjar den 1 september :)
Ska bli så kul att få gå och bada med lilltutan och ha något att göra varje torsdag. Hon älskar ju att bada i badkaret så hoppas hon tycker om att bada i bassängen med mamma och pappa!



Elin & Olle samt Klara & Love ska också bada samtidigt, så det ska bli kul!


Li´s badtrosa som vi köpte på Ullared för 50:- :) Dags att åka och köpa mamma en bikini också... mindre roligt, kanske ska satsa på en baddräkt denna gång.. haha!

Sjuklingar x3...

Publicerat: 2011-08-11 Kl: 23:07:27 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Usch fy fan säger jag bara.. Lagomt tills när vi kom hem från Borlänge förra fredagen blev Anton dålig och låg med hosta å feber hela helgen.. å jag bara skrattade och tyckte han var löjlig.. som vanlig.. Påminn mig snälla att jag aldrig ska driva med honom när han blir sjuk igen.. För det slog tillbaka på mig själv 1000 gånger om.. Skit förkyld, hosta, ont i bihålerna, skakis, feber, you name it! ... Li fick också feber och var gnällig som aldrig förr!

Dessutom har hon vaknat runt 1-tiden varje natt sen jag blev sjuk å sen hon fick sin vaccination.........3 dagar i rad! Mindre roligt när man annars varit så bortskämd med att hon sover hela nätterna.. Har varit otroligt jobbigt då man själv haft feber och svårt att sova å lagomt när man somnat till så vaknar hon. Får hoppas att hon inte gör det inatt. Har inte blivit många timmars sömn dessa dagar.. Dock börjar jag piggna på mig och känner att det är åt rätt håll! Skönt! I går så trodde jag nästan att mitt liv var över.. ;)

Försökte hålla henne vaken så länge jag kunde ikväll för att förhoppningsvis få henne å sova längre än till 1.... Vi får se om min plan funkade! Hon slocknade vid 22.. så har jag tur vaknar hon inte om 2 timmar... Men vi får se!
Gnälligaste ungen på bergmossen är det iaf... Bara mamma som gäller sen 3 dagar tillbaka,.. men kanske är för att hon har varit sjuk nu också så man får försöka trösta henne så mycket det bara går. Men det är inte lätt att hålla en unge glad heeela dagen.. Det ska underhållas 100% hela hennes vakna tid....


Mamma & Pappas hjärta! <3

5 månaders vaccination!

Publicerat: 2011-08-10 Kl: 18:58:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


I måndags var vi till BVC igen för att få den där vaccinationen. Samma som förra gången och hon blev lika ledsen denna gång.. dock kunde jag trösta henne fortare och sen var hon lika glad som innan! Tyckte inte hon blev så svullen vid injektionsstället heller och hon kunde stå på mina lår som vanligt och hoppa å trampa.

På eftermiddagen testade vi även sitt delen till vagnen eftersom hon vägrar ligga still med liggdelen.. Hon ligger med huvudet böjt framåt så tyckte det var dags!


Tycker dock att vagnen är sjukt stor eller så är Li liten, men bullade upp med ett påslakan så blev det jättebra!

Hur ser era matvanor ut?

Publicerat: 2011-08-07 Kl: 12:05:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Det är helt otroligt... Man kan inte sluta förvånas över hur mycket pengar vi lägger på mat varje månad. Det är läskigt! Vi har gjort så att vi spar varje kvitto och lägger det i en burk, sen i slutet på månaden så räknar jag ihop allt som vi har handlat och delat in det i olika kategorier för att se vart våra pengar försvinner någonstans. Sen har vi även börjat att plocka ut kontanter för att inte dra kortet överallt i tid och otid. Det gäller att tänka sig för nu när man har en till familjemedlem som vi hellre vill lägga pengar på och oss själva såklart.

Mat

Bensin
Kläder

Övrigt

Är våra kategorier vi har. Denna månad har vi ju även varit på semester så då har det rännt iväg lite på de olika katgorierna men ändå. Men en normal månad lägger vi ca 5-6000 på mat varje månad, där finns det även bjöjor, ersättning och allt man handlar på affären. Men ändå! Hur mycket lägger ni på eran matkasse varje månad?


Lunch hos Li´s farfar :)

Publicerat: 2011-08-06 Kl: 18:32:06 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag blev vi bjudna på lunch hos Li´s farfar! Blev potatisgratäng & fläskfilé fylld med salami & gorgonzola ost! Var supergott!


Blev lite bus och lek innan maten!


Fick smaka på en melonbit!


Farfar fick agera melonhållare. Den där lilla tungan ska slicka på allt! Men det är bra att hon får upptäcka världen!

Nu ligger mina hjältar utslagna i soffan och sover båda två! Anton är lite krasslig och Li blev nog lite trött efter vistelsen hos farfar :) Ikväll blir det lugnt och jag funderar på att åka och hyra en film! Var så länge sen man såg en hel film utan att somna.. så tänkte försöka ge mig på det ikväll! :)

08 land igen!

Publicerat: 2011-08-05 Kl: 20:22:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Nu efter nästan en vecka som husägare är vi hemma i storstaden igen! Känns lite sådär, jag älskar att vara uppe i Borlänge och bara ta det lugnt och vila upp mig! Träffa släkt och vänner! :) Li har varit sååå duktig! Sovit som hon brukar, har inte varit något problem alls! Så skönt! Min duktiga lilla tjej! <3


Underbart!


Gaston har varit en riktig vakthund under veckan och legat på trappen och myst! Bus och lek har det såklart blivit mycket av! Här är en bit avklippta jeans som han gillar väldigt mkt, smart leksak, som dessutom är hållbar!


Min lilla tjej har fått lega ute i vagnen varje morgon och tittat på blommorna och sovit en stund innan vi har gett oss ut på äventyr! :)

Nästa vår/sommar ska jag också köpa mig en tomatplanta! Det är 100 gånger godare med självodlade tomater än de man köper! :) En plan tills nästa år! Får hoppas på lika många och stora tomater som Viola!

På onsdagskvällen blev det lite grillat med kära vänner och födelsedagsfirande för min kära vän Kicki som fyllde.

Stina & Li


Fina Emelie! :)


Sötaste, sötaste Neo! Han ville att Li skulle ha alla leksaker! :)



Vatten i alla glasen! :)

Tack för god mat och trevligt sällskap! Önskar det blev oftare bara :) Men snart ses vi förhoppningsvis igen!

Torsdagen åkte vi hem till min pappa och rensade klart allt som jag hade kvar i huset. Han ska sälja så det var dags att rensa ut alla mina gamla grejjer! Var 7 kartonger med gamla skolböcker, skor, kläder, my little ponnysar, lego och gossedjur! Hämtade även hem en liten stol och en vagga som min morfar gjorde till mig när jag var liten.




Första kortet på Li & Morfar :)

Har varit en toppenvecka och tråkigt att man måste vänta ett år till innan det blir sommar igen! :) Men då är min lilltjej äldre och då är det full fart!


Sista semesterveckan!

Publicerat: 2011-08-03 Kl: 15:29:52 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Sista semesterveckan spenderas i borlänge! Vi bor i Viola & Ingemars hus och det är verkligen toppen! Skönt att ha ett hus för sig själva, prova på att vara husägare! Det gillas och Gaston älskar att kunna springa ut och ligga på trappen! Blir nog till att köpa ett hus så småningom! ;) Vart och när det vet man aldrig!

Igår bjöd jag hem mig själv till mormor och fick köttfärslimpa! Mums säger jag bara! :) Såå gott! Sen plockade vi lite hallon och vinbär som vi ska ta med oss hem för att frysa in!


Blir nog en god smootie med hallonen!

Senare på kvällen gick vi till sportfältet och tittade på min lillasyster som spelade fotbollsmatch :) Hon är så duktig min lillsyrra! Brås på mig! ;) Sen blev det hem till huset och koppla av! Somnade 22:30! Sååå skönt!

Idag vaknade vi och käkade lite frukost, sen klippte jag gräsmattan! Solade lite och sen vidare till mamma så fick vi lite mat! Kyckling, sallad och strips :) Mums! Så skönt å vara hemma å bli lite bortskämda med mat!



Ikväll ska vi vidare till Kristin som fyller år och grilla lite med alla tjejor! :) Ska bli mysigt att träffas igen!

Dagens tips: Disneyklassiker!

Publicerat: 2011-08-01 Kl: 11:37:00 | I kategori: Dagens tips! | 0 kommentarer


Dagens tips! -Samla klassiker

När lejonkungen kom ut 94 blev jag förälskad i disneyklassiker och har samlat på mig filmer under åren. Hade de hade flesta på vhs men som man inte längre använder... Har dock börjat få ihop en komplett samling med de flesta klassikerna på dvd. Det finns i dagsläget 50 stycken och jag saknar 15. Vissa är klassiker som jag inte har känt att jag vela köpa när de kom och andra har inte kommit ut på edition. Det är såklart roligare med en komplett samling så ska försöka ge mig på att köpa dem när jag hittar dem eller när de släpps som nyutgåva.

Lejonkungen köpte jag på tradera för 400:- för ca 4 år sedan, gå inte att få tag i längre. MEN nu släpps den på Diamond Edition till hösten och jag kan lova att den kommer finnas i min samling, även fast jag redan har den i special edition, men ändå. De som är markerade med fet stil, är de som vi har i vår samling!

1. Snövit
2. Pinoccio
3. Fantasia
4. Dumbo
5. Bambi

6. Saludos Amigos
7. The Three Caballeros
8. Make Mine Music
9. Fun and Fancy Free
10. Melody Time
11. Ichabod and Mr Toad
12. Askungen
13. Alice I Underlandet
14. Peter Pan
15. Lady och Lufsen
16. Törnrosa
17. Pongo Och De 101 Dalmatinerna
18. Svärdet i Stenen
19. Djungelboken
20. Aristocats
21. Robin Hood

22. Filmen om Nalle Phu
23. Bernard och Bianca
24. Micke och Molle

25. Taran och den Magiska Kitteln
26. Mäster Detektiven basil Mus
27. Oliver Och Gänget
28. Den Lilla Sjöjungfrun
29. Bernard och Bianca I Australien
30. Skönheten Och Odjuret
31. Aladdin
32. Lejonkungen

33. Pocahontas
34. Ringaren i Notre Dame
35. Herkules
36. Mulan
37. Tarzan
38. Fantasia 2000
39. Kejsarens Nya stil
40. Atlantis
41. Lilo och Stitch

42. Skattkammarplaneten
43. Björnbröder
44. Kogänget

45: Lilla Kycklingen
46: Vilddjuren
47: Familjen Robinson
48: Bolt
49: Prinsessan och grodan
50: Trassel


51: Nalle Puhs film - Nya äventyr i sjumilaskogen
52: Wreck-it Ralph
53: King of the Elves


De tre sista filmerna är kommande filmer och kommer komma ut under 2012-2013. Ända sedan Lilla kycklingen kom 2005 har jag varit besviken på Disney och deras klassiker... Det har varit speciellt för mig att de har varit traditionellt animerade, dvs tecknade. Jag kommer ihåg när jag var liten och man kunde få se hur de satt med block och penna och ritade varje bild i filmen. Men när lilla Kycklingen kom ut och var datoranimerad så försvann denna speciella känsla jag hade. Men nu kan jag ärligt säga att Trassel som är deras nyaste film och datoranimerad, är en av mina personliga favoriter, dock toppar den inte nr 32, men det ligger nära!

När Li blir lite större så kommer hon garanterat ha lika mycket nöje över dessa filmer som jag hade när jag var liten, det känns som en samling som skall gå i arv!


RSS 2.0