Halloweenparty!

Publicerat: 2011-10-30 Kl: 18:17:11 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


I helgen var jag som sagt i Borlänge och skulle hämta hem vår kära hund! Hade turen att det var ett halloweenparty inbokat samtidigt! :) Li var hos mormor under lördagen, första gången som någon annan har nattat henne, gick tydligen jättebra och hon somnade vid 8 tiden och sov hela morgonen fram till klockan 6, egentligen klockan 7! :) Känns bra att ha gjort det också, att lämna ifrån mig henne till någon annan, men det tog emot lite, men nu vet jag att det har gått bra och då känns allt toppen! Jag fick chansen att roa mig själv! Hade sån tur att jag blev sminkad av Emelie för kvällens outfit!


:)

































Var en galen fest och det  blev lite mkt hallondricka där ett tag, men det bjuder vi på när man aldrig är ute! ;) Nu är jag hemma med hela min familj och njuter!

Halloween party!

Publicerat: 2011-10-30 Kl: 08:54:35 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


I går var jag på halloween party, super roligt och tjejerna som hade anordnat partyt hade verkligen gått all in! Dildoparty först och sen var det lite mat :) lägger ut bilder så fort jag har fått några! Li har varit med mormor, och hon hade varit jätte snäll och duktig. Inget grin alls utan hon var så snäll så! Nu ligger vi här i mormors säng och nyss ätit frukost. Snart kommer eric och med sig har han Gaston! Äntligen!! <3 sen bär det av mot stockholm då blir hela familjen komplett!


Någon som är lite avundsjuk?

Publicerat: 2011-10-27 Kl: 19:40:34 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Oliwer är så rolig! Som jag sagt innan så börjar han komma fram mer och mer och nosar och styker sig mot Li. Tidigare idag hittade jag honom såhär,





Å nu när jag kom hem efter affären så verkade alla ligga å mysa!




Min lilla fina!





WSPA !

Publicerat: 2011-10-27 Kl: 14:59:02 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


Band för livets hundpromenad

Nu har jag gjort det! Genom att gå in på länken WSPA

(World Society for the Protection of Animals)
Så kan du hjälpa till att skydda hundarna ifrån massavlivning! Den vanligaste orsaken till det grymma och stora antalet dödade hundar är rabies. Människor tror att om man dödar hundarna så stoppar man sjukdomen, vilket är fel. 20 miljoner hundar dödas varje år i tron om att det ska stoppa rabies.

WSPA skriver:
För att visa världen att massdödande av hundar inte stoppar rabies, släpper vi 100 000 hundar lösa på nätet: en för varje hund som vi vaccinerar mot rabies och räddar från en grym död.

 


Jag har anmält mig och döpt min hund till Twitter :) Det är gratis!

Band för livet. Varje vaccinerad hund får ett särskilt halsband som visar samhällena de lever i vilka individer som skyddats mot sjukdomen. De röda halsbanden blir därför en symbol för trygghet och hopp, och det naturliga bandet mellan hund och människa.

WSPA anser att

  • Djur har biologiskt bestämda instinkter och egenskaper och kan känna smärta och stress

  • Varje enskilt djur har har ett egenvärde, och att det är människors ansvar att se till att djurs välfärd blir respekterad och skyddad

  • Djur i människors förvar ska leva sina liv utan plågor

  • Djur i människors förvar ska få sina psykologiska och fysiologiska behov tillgodosedda och deras naturliga beteende ska respekteras.

”De Fem Friheterna” är vår måttstock för god djurvälfärd:

• Frihet från svält och törst
• Frihet från obehag
• Frihet från smärta, åsamkade skador och sjukdomar
• Frihet från rädsla och nöd
• Frihet att utveckla ett naturligt beteende och få uppfyllt sina naturliga behov.

Kan inte annat är hålla med och blir så ledsen när jag ser oskyldiga djur bli svårt skadade. WSPA har även en tv reklam som går runt nu på tv, så du har säkert sett den. Du kan även stödja deras arbete med en engångsdonation. Eller bli en så kallad Animal protector där du kan välja att bildra med en slant varje månad. Varenda krona är räknad!






Dillkyckling

Publicerat: 2011-10-27 Kl: 10:30:16 | I kategori: Barnmat | 0 kommentarer


Dillkyckling
200g kycklingfilé
3 potatisar
1 morot
1 lök
Dill
smör


Hackade potatis, morot och lök i små bitar och tillsatte dillen under tiden de kokade. När de var klara plockade jag upp de med en sil och slängde ner kycklingen. Även här var kycklingen i små bitar så det behövde inte alls koka många minuter. För att få den konsistensen jag vill ha. Blev ändå lite för mosat tycker jag, men det går nog ner ändå. Tillsatte en skvätt grädde och smör i purén och även en del av spadet som blir av kokvattnet. Tycker det är viktigt att det finns en del vätska med i maten också. Li dricker rätt bra ändå, men det blir ju inte samma mängd vätska nu som när hon enbart drack ersättning.



Hoppas det smakar!

Sötpotatis, kött & Paprika

Publicerat: 2011-10-27 Kl: 10:18:29 | I kategori: Barnmat | 0 kommentarer


Sötpotatis, kött & Paprika

200g. kött
1 sötpotatis
1 ½ morot
1 palsternacka
En bit purjolök
Paprikapulver
Finmalen vitpeppar
Smör
Grädde

Hackade allt i små delar och tillsatte paprikapulver & smör under kokningen. Kokade sedan tills de var klara. Plockade upp grönsakerna med en sil och slängde sedan i kycklingen. Eftersom köttet var delad i små bitar så behövde de inte koka många minuter. Jag brukar klippa i köttet för att se att det är klart. Under tiden köttet kokade mixade jag grönsakerna. Har nu börjat mixa de lite grövre. Därför mixar jag sen köttet separat så det blir tillräckligt mixat. Mixar jag alltihopa tillsammans blir det bara mos av grönsakerna. På så vis kan jag nu få den storlek på grönsakerna jag vill ha. Sen rör jag ihop allt och tillsätter en liten svätt grädde och lite smör för att det ska bli extra gott. Tog en liten, liten nypa med finmalen vitpeppar för lite extra smak!





Låter det svalna sen lägger jag ca 3 matskedar i en fryspåse, knyter igen och märker med frysettiketter vad det är i påsen samt datum.


Svar:

Publicerat: 2011-10-27 Kl: 08:07:00 | I kategori: Svar: | 0 kommentarer


Jag tror att detta är från min gamla arbetskollega Louise, om inte säg till!

Vi pysslar mest hela tiden. Hon är otroligt snäll, hon kan ligga och roa sig själv på golvet ganska länge, älskar att ligga i sitt gym! Det har nog varit min räddning. Hon kan ligga där och leka i en timme utan problem, sen somnar hon oftast vid sin sovstund. Men så finns det dagar då det inte funkar alls.

Jättekul att du följer och prova så många du vill! Det är meningen! :) Säg gärna vilka/vilken Isak gillar! Kan vara spännande.

Tack! Provar gärna ditt recept!
Kram!

 


Matlagning!

Publicerat: 2011-10-26 Kl: 17:32:03 | I kategori: Barnmat | 2 kommentarer


Nu kokas det mat för fulla muggar! Åker upp till Dalarna på fredag, så måste ha med mig lite barnmat. Så ikväll får det bli till att laga lite barnmat och fylla upp frysen. Det blir att göra baby Jakob, kycklignågonting och nå mer. Vi får se vad jag hittar på :) Håller på å tinar köttet. Så någonting med kött också.. undra vad de kan bli, kanske något köttigt med sötpotatis.. hmm :)


JAAA!

Publicerat: 2011-10-26 Kl: 09:21:22 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Fick ett samtal från min kära vän Emmelie att vi har bokat biljetter till premiären av Twilight! Jag är så glad! Det är verkligen en saga som har inspirerat mig och jag älskar alla filmer! Ska bli så sjukt roligt att få se den näst sista filmen! Den 16 novemer klockan 20:30 sitter jag för första gången sen Li föddes på en biograf och ska få se på min favorit film!



Nu får det gärna bli den 16 november, utan att tveka!

Bus & Lek!

Publicerat: 2011-10-25 Kl: 22:05:16 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag har vi varit inne heeela dagen! Har gjort massa mys ändå. Plockade ut pappas täcke på golvet och låg där och myste en stund! Tänk att det är vår lilla tjej! Vad har vi gjort när vi inte hade henne? Idag fick hon sitta lite i sin gåstol. Första gången som hon faktiskt satte ner fötterna, annars har hon dragit upp dem utan att nudda golvet. Nu såg jag att de små fötterna äntligen hamnade på golvet. Hon har inte suttit här så mkt faktiskt. Hon tröttnar så fort och blir så frustrerad.. funkar i typ 5 minuter..





Men sen blir hon lika glad som hon var innan! :)

Dagens tips: Patrull petskydd!

Publicerat: 2011-10-25 Kl: 11:19:32 | I kategori: Dagens tips! | 0 kommentarer


Dagens tips: Patrull petskydd!

I morse har jag varit så duktig som har städat och tvättat! Älskling tycker jag är stökig och lägger grejjer överallt.. han hade faktiskt rätt denna gång, jag hade spridit ut allt jag ägde och hade på mindre än 1 dag! Hur lyckas man? Nu är det iaf städat, diskat och tvättat! Duktiga jag! När jag satt och vek tvätten så hade Li ålat sig raka vägen till gungstolen och pillade på den,.. nästa sekund jag tittade upp


Ajja bajja!

Hur kunde det gå såhär fort? Blir till att åka till IKEA och införskaffa dessa "petskydd" från IKEA, verkar vara dags för det nu. Här går det undan! Nu börjar hon bli intresserad av allt möjligt! .. Hon ålar till det hon vill helt enkelt, fortfarande baklänges! :) Dags att flytta upp allt 1 meter över golvet,.. Blir till att skaffa en ny tv bänk.. med lådor så hon inte kan få alla filmer över sig. Mycket att tänka på!

PATRULL
Petskydd, vit

39 kr / 12 styck
IKEA FAMILY

Baby Jakob

Publicerat: 2011-10-24 Kl: 18:46:00 | I kategori: Barnmat | 0 kommentarer


Baby Jakob

ca 200g Kycklingfilé
ca 2 dl Ris
1 Banan
En skvätt grädde
Dragon, timjan eller andra färska kryddor.
Jag kör med de frysta findus kryddorna, super!


D
enna gång köpte jag färdig styckad kyckling och slängde ner i kokande vatten. Kokade tills det inte kom någon röd saft ur köttet, utan det var vitt och fint. Hade redan här i kryddorna så kycklingen fick koka med örterna. Kokade riset, utan salt. Mixade allt med stavmixern och slängde i en banan och toppade med grädde. Mums! Till och med pappa stod och grävde i skålen och smakade. Li gillade det och nästa gång blir det ett större storkok!


Härliga måndag!

Publicerat: 2011-10-24 Kl: 14:09:46 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag var det jobb på schemat 8-12 :) ! Fanns lite att göra idag, fick iväg mina beställningar, fyllde på skåpen, pysslade lite. Dock ingen röntgen innan jag gick hem, men får bli nästa gång! :)

Käkat lunch med liten här hemma för ett tag sedan och så har hon ålat lite på golvet. Jag sitter och googlar inspiration på barnrum. Känner att det är dags att hon får flytta in i sitt rum snart och börja sova där. Nu ammar jag henne inte längre och då är det dags att hon får sitt eget rum. Måste bara fixa i ordning så det blir lite hemtrevligt :) Nu sitter hon i sitt babygym och suger på en visp!







Börjar bli lite kinkig så det är nog god tid att gå ut på en promenad med yrvädret :)

Röntgen teknik

Publicerat: 2011-10-23 Kl: 22:13:26 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


I helgen har vi som sagt varit i Göteborg där jag har gått en kurs i röntgenteknik! Verkligen en superbra kurs och jag är såå nöjd! Har fått hur mycket bra tips och trix så det finns inte! Nu är jag taggad att få prova mina nya skills på jobbet! :) De två kursledare, Maths & Ove gjorde en storstilad insats och har nog lärt alla kursdeltagarer ett och annat inom röntgenteknik. Helt klart en kurs som man måste gå om man är intresserad. Eller om man vill ha bra tips för att lyckas med en bogled på första exponeringen! ;)

Fick några bra saker att tänka på inför röntgen av djuret.
* Tänk igenom undersökningen
* Precisera, vad som ska röntgas
* Sedering
*Bestäm var man ska mäta på djuret

Några andra små tips som jag inte direkt har tänkt på när jag röntgar ett djur är att:
*Alltid vända bort ansiktet ifrån primärstrålningen, vänd kraniet till för att skydda dina ögon
* Om du ska ta två projektioner av en katt som inte alltid är så medgörlig, börja alltid med vd bilden. Ibland har katten redan tröttnat efter första bilden och då är det bättre att ha kvar den laterala bilden.
* Man får mycket bättre bilder om man ställer in kV och mAs själv, istället för att använda sig av färdiga inställningar.

Innan kursen så visste jag inte så mkt mer än hur man tar en bild, framkallar, beskär och gör i ordning bilden. Följer alltid våra färdigskriva papper när jag ställde in för en röntgen. Visste inte riktigt vad kV och mAs innebar och vad man kan ändra på för att få bättre svärtning osv. Men nu kan jag det! Så lyssna här nu!

mAs är antalet fotoner, alltså mängden stålning. Både mAs och Kv (Kilovolt) påverkar svärtningen. Enbart kV påverkar skärpan. Kv är spänningen över röntgenröret och avgör i huvudsak gråskalan. Tjockare delar kräver högre kV. Skelettregeln: Höj mAs sänk Kv- mer kontrast

Maths som har jobbat som röntgentekninger i många år har jobbat sig fram till bra värden som han använder sig av när han röntgar. Vi fick med oss de värderna hem! Ska bli kul att prova! Dessutom jobbar han mycket med att få ner stråldosen, låga exponeringar samtidigt som han levererar bra bilder! Bra att tänka på! Han sa att använder man sig av värden som redan är förprogramerade i röntgenapparaten så har de mycket högre stråldoer för att de ska passa fler "individer" än om man ställer in de själv.

Vi var på husdjurshälsan och blev indelade i 2 olika grupper och vi fick börja med att lära oss teknik och tips inför en röntgen. Maths lovade oss att om vi använde oss av hans teknik kommer vi aldrig behöva ta om en bild igen.  Han använder sig av tape för att "rama in objektet" som skall röntgas. Vi använde oss även av klädnypor för att sen kunna se var vi hade våra referenspunkter.

Bukhåla
En klädnypa vid höftkulan, räknar 7 revben fram, sen en till klädnypa. Använder en klädnypa som ska vara på krysset i ljuskällan. (Den vita) Enkelt sätt att veta att hela buken är med på bilden!



Thorax
En klädnypa vid sista revbenet, lungfickan på fästet. En lädnypa på bröstbensspetsen. En i mitten. Då har du ramat in lungan och får med hela lungan på bilden!



Ryggen
En klädnypa vid L7S1, en klädnypa övergång mellan länd - bröst, bröstbensspetsen. En klädnypa vid sista halskotan. När en veterinär ber Maths ta en bild på ryggen så får de alltid 6! projektioer för att allt ska vara med.


Sen var det bara dags att börja röntga! Kan ärligt säga att jag aldrig tagit bara en bild på bogleden, men detta var på första försöket!


Här har jag markerat med en klädnypa där jag trodde att bogleden låg. Perfekt!

Jag har lärt mig så mycket på så kort tid! Hoppas att det vill stanna kvar i huvudet, om inte annat så ska allt material fram för att pluggas på! Älskar att lära mig nya saker, då man känner att man utvecklas!








Kursdag!

Publicerat: 2011-10-21 Kl: 22:30:46 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Idag hade jag kurs i röntgenteknik! Superroligt och en väldigt givande! Känns som att man faktiskt börjar förstå vad det egentligen är som händer när man exponerar bilder. kV och mAs ! I morgon ska vi köra allt praktiskt så då ska vi vara på röntgen hela dagen och få tips och trix! Kul ska det bli!



Mötte upp Erika & Anton efter kursen i Nordstan där vi tog en liten repa och kikade lite. Hittade inget speciellt, men det blev en liten fika. Skulle stolt dricka mig en chailatte.. men kan säga att Göteborg INTE kan göra chailatte.. fan så jävla äckligt, blev riktigt besviken och det blev inte bättre med att den smakade både jul och glögg! Blää.. Tacka vet jag Dellan latten, mums! Så när jag kommer hem måste jag ta mig en riktig chailatte!


Kärlekstårta!

Publicerat: 2011-10-20 Kl: 22:27:49 | I kategori: Tårtbakning | 2 kommentarer


Första kärlekstårtan tillägnad min bästa vän Erika och hennes sambo Miguel! <3










Dagens tips: Bilbarnsstolar från IF !

Publicerat: 2011-10-19 Kl: 16:03:00 | I kategori: Dagens tips! | 0 kommentarer


Dagens tips: Bilbarnsstolar från IF !

I förrgår ringde jag och beställde en bilbarnstol ifrån IF försäkringar. De har ett kanonerbjudande där man som kund har möjlighet att hyra bilbarnsstolar under hela bilbarnstolsperioden. Det finns 3 olika stolar som man enkelt byter till i samma takt som bebis växer! Toppen tycker jag då det är viktigt att man har säkra stolar. IF använder sig av märket BeSafe och håller absolut högsta kvalitet när gäller säkerhet, komfort och design. BeSafe-stolarna har fått flera utmärkelser och blivit utvalda till bäst i test. Så det känns som ett bra kap! Dessutom tjänar du på att hyra dessa stolar jämfört med att gå att köpa dem i butiken. Eftersom rådet är att man aldrig ska köpa begagnade bilbarnsstolar så är detta ett perfekt sätt att göra!

Så här enkelt fungerar hyrpaketet:

  • Beställa bilbarnstolen här. Den skickas till dig inom några dagar utan extra kostnad.
  • Du får en ny stol om din bil råkar ut för en trafikolycka, även om stolen ser oskadd ut.
  • Blir stolen stulen skickar vi en ny.
  • Du betalar 89 kronor/månad i hyra. Fördelen med vårt hyrpaket är att totalkostnaden blir betydligt lägre än om du skulle köpa stolarna i butik.
  • Efter hyresperioden får du behålla den sista stolen.

Hur bra är inte detta? Hade jag vetat att detta fanns innan vi köpte vår första stol hade jag gjort det. Perfekt!

Nu plingade det i min telefon och stolen finns att hämta på Ica! Ringde i måndags och idag onsdag är den framme! Det kallar jag snabb leverans! Blir att åka med den stolen till Göteborg! Skööönt!


Currykyckling lunch!

Publicerat: 2011-10-19 Kl: 13:46:50 | I kategori: Barnmat | 0 kommentarer


Igår kväll ställde jag mig och slängde ihop ett nytt recept som vi provade idag till lunch. Det var currykyckling!

Currykyckling

1 kycklingfilé
2 potatisar
1 stor morot
1 stor palsternacka
Gröna ärtor
Purjolök
Curry

Hackade potatisar, morot, palsernacka i lika stora bitar och kokade med curry. Kycklingen skar jag och delade upp i mindre bitar och när rotfrukterna nästan var klara slängde jag i kycklingen. Fick stå och koka på medelvärme tills kycklingen var klar. I med de gröna ärtorna och en liten bit hackad purjolök. Mixade allt utom ärtor och purjolök som jag istället pressade med en vitlökspress för att undvika skalen av ärtorna. Använde ca 1 dl av kokvattnet till purén och tillsatte liten skvätt grädde och smör. Mums!



Till efterrätt fick hon några hallon att pilla med, surt sa räven!










Morgonpromenad!

Publicerat: 2011-10-19 Kl: 10:51:49 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Inatt har tutan hostat så hon vaknat.. Hon grät och ville absolut inte ha flaskan,.. Fick lov att plocka upp henne och trösta henne så hon somnade, men så när jag skulle lägga ner henne så vaknade hon till och tillslut fick hon sova brevid pappa och mamma :) Hon har en hosta som kommer när hon sover,.. ? Skit konstigt,.. Hon hostade inget under gårdagen, men nu i morse hostade hon lite, och nu när hon ska till att somna hostar hon. :(

Tog en promenad i det kalla höstrusket till badet. Gjorde ett återköp på babysimmet eftersom vi inte kan gå nu heller. Det är ju fortfarande ett litet öppet sår så vill inte ta några risker. Får gå själva senare, nu känns det ändå som att det lite är förbi på något vis. Vi får helt enkelt bada hemma så länge! Nu sover hon i vagnen ute på balkongen. Väl omstoppad i åkpåse och sin jacka. Under hela hennes tid så har vi aldrig varit sånna som springer in och tittar titt som tätt ifall hon andas osv. men nu blir jag lite osäker så hon inte fryser. Men hon är varm och go, så det borde inte vara några problem. De sover ju oftast bäst utomhus också, men tänkte på hostan...

Sitter för övrigt och pysslar lite med kursmaterialet som jag fick ifrån kursen. Var lite frågor med i kompendiumet som jag skriver rent. Lär mig så mkt fortare och lättare om jag skriver sakerna själv. Funkar perfekt för mig! Även satt in kursintyget i min pärm där jag nu samlar alla mina intyg så jag inte tappar bort något. Smart av mig!


Kyrkettan

Publicerat: 2011-10-18 Kl: 16:15:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag kilade vi ner till kyrkettan som ligger här i Gustavsberg. Det skulle vara sång och rytmik på schemat men när vi kom dit så var sångledaren sjuk.. Typiskt! Men vi satt i lekrummet och det var massa barn! De lekte, kröp och satt på mattan. Kul med så många barn! Vi träffade även Marie & Tilde och Klara & Lowe ifrån våran mammagrupp. Kul!


Klara & Lowe




Gullungar!


Tilde

Det var bus i lite över 1 timme på golvet med alla barnen innan det blev hungrit på golvet och vi satte oss för att fika. Tilde käkade en banan och Li knaprade på några majskrokar.





Eftersom det var sånt jävla pissväder ute så tog vi bilen.. men lika blöta blev vi för det då vi fick springa ut till bilen. Sen ska man få ner henne i bilstolen och det är inte alltid lika kul alla gånger. Men hon slocknade på en gång och jag fick bära hem henne från bilen, nu sover hon i vår säng. Skönt när de blir lite mentalt trötta! :)



Vårat dagsschema

Publicerat: 2011-10-18 Kl: 10:32:25 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Tänkte visa hur vi har lagt upp våran dag med måltider och sovstunder. Vi har gått efter Li´s egna rutiner från början så det har varit ganska lätt för oss att göra detta schema. Men jag tror att det är viktigt med rutiner redan från början. Såhär ser våran dag ut


Självklart kan det fortfarande diffa några dagar då hon ibland vaknar vid 7, då brukar vi gå direkt på gröten istället för att ge ersättningen på morgonen. Sen kan det även diffa en halvtimme fram eller bak, men hon följer detta schema för det mesta. Vi försöker ge henne hemlagad mat vid både lunch/middag, funkar perfekt då jag inte tycker hon står sig längre på ersättningen. Mellanmål brukar bli en flaska ersättning, frukt eller lite rån. Alltid vatten till alla mål, så hon har fri tillgång så att säga.

Men ska börja prova med baby smörgåsar. Har även hört något om potatisplättar som folk gett som mellanmål. Avocado, rån, russin m.m. Vi får prova lite olika, brukar sitta och googla mellanmål. Har läst att flera gett yogurt,.. men i vissa böcker osv. står de att man inte ska ge sånt innan 1 års ålder. Olika överallt! Man får väl använda sitt sunda förnuft. Har även lite fler babymats recept som jag körde i söndags! Kommer ut inom kort!

Föräldragrupp BVC: Olycksfall

Publicerat: 2011-10-17 Kl: 16:36:27 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag har jag jobbat 8-12 som vanligt och sen hem för att käka lunch! Älskling hade gjort lax och sallad! Duktiga älskling! :) Sen bar det iväg ner till hamnen för att gå på BVC´s gruppträff. Idag skulle det handla om olycksfall. Vi gick igenom lite hur man säkrar hemmet, vad man ska tänka på och lite riskmoment. Hon visade även igen hur man ska göra ifall ett barn sätter i halsen, tycker det är perfekt! Känns så läskigt på någotvis.. att man lixom skulle frysa eller att man inte vet vad man ska göra om det nu skulle hända något sådant fruktansvärt. Men jag tror det handlar mkt om instinkt också, skulle nog gå av bara farten om något hände. Men skönt att få en liten genomgång av det. Sen pratade vi mat, och om olyckan var framme. Tycker det är superbra att det finns sånna här möjligheter att gå.

Ungarna har blivit såå stora! Jösses! Några i gruppen står redan på knäna och andra reser sig mot föremål, Li sitter på stjärten och ålar runt på madrassen. Alla har de olika utvecklingar, vilket gör det hela så spännande! Men kul för barnen att träffas och alla är så goa! Kul att vi har så många bebisar i vår grupp och att vi faktiskt träffas privat!


Såhär mysigt hade vi det i somras! Tiden går för fort! Ungarna växer för fort!

Lilla Lo!

Publicerat: 2011-10-17 Kl: 12:19:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Igår kväll när jag låg i sängen fick jag ett sms att min lilla systerdotter Lo hade kommit till världen! 3760g. 50 cm lång! Supergrattis och snart får jag träffa det lilla miraklet! :) Idag skulle de får komma hem så tänkte iaf låta de landa och vara i sin lilla lyckobubbla några dagar innan jag tränger mig på! :) Enligt rykten hade hon mörkt år och var lik syster när hon föddes. När Ian kom var han en riktig liten lintott med nästan vitt hår och ljusa ögonbryn. Ska bli så spännande att träffa mosters lilla hjärta!


Mys söndag!

Publicerat: 2011-10-16 Kl: 19:28:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag har vi varit hemma heela dagen! :) Tagit det lugnt och sovit gott i vår egen säng och Li har sovit hela natten igen, får hoppas det håller i sig. Kanske bara var en kort liten period hon promt skulle vakna på natten. Vi håller tummarna! Farmor kom förbi och hälsade på! Hon myste med Li och så fikade vi lite.






Li tycker det är roligt med rån! Dock vill hon inte bli kladdig om fingrarna? Vad är det för påhitt? Trodde alla ungar äälskade att kladda å gegga.. Men idag när vi ställde gröten framför henne så satt hon med händerna upp vid axlarna och väntade på att vi skulle mata henne. Men annars ska hon alltid ha allt som man inte ställer fram. Rev lite äpple som hon skulle kunna pilla med efter lunchen,.. men inte det heller vill hon pilla med. Får försöka grisa ner henne! :) Kanske ber om lite för mkt som vi sen kommer ångra.






Ni kanske inte kan se det för det är sån liten bild, men ögonformen på Li & farmor är identiska!


Li & Farmor

Hela helgen lång!

Publicerat: 2011-10-15 Kl: 21:18:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Kursen var helt kanon! Superbra och trevliga folk! Har lärt mig så sjukt mkt. Massor som jag redan visste också, så lite repetition. Men det behövs för att kunna klara av detta prov! Blev faktiskt lite sugen på att skriva provet! Får försöka sikta på till våren kanske? .. Skulle vara väldigt skönt att ha skrivningen klar och så bara jobba in tiden och kurstimmarna. Men vi får se hur det bli längre fram! Fick en smärre chock när jag skulle betala hotellet för övrigt.. Hur kan det vara så sjukt dyrt?! Flera av de andra kursmedlemmarna reagerade lika, så jag var inte den enda! Var inte direkt något lyxhotell som vi bodde på, men å andra sidan låg kurslokalen 1 minut bort. Men ändå. Li har för övrigt sovit heela natten lång, duktiga tjejj!

Kursen slutade vid 15:30 och Anton och Li hade mött upp Erika i Nordstan, så det var så kul att träffa henne! Hon hade precis kommit hem ifrån London så vi stannade från fre-lördag för att slippa åka hem så sent!


Lilla tutan sitter på golvet och pillade på den spännande mattan!


:)


Mina fina!

Vi spelade lite Mario party som är obligatoriskt när vi hälsar på Erika & Miguel! Li sov som en stock och vaknade vid 6 och ville busa! Min fina duktiga tjejj! Vi åkte rätt tidigt på morgonen för att komma hem i tid. Men vi ska ju tillbaka dit på torsdag så vi ses snart igen! :)

Kurs i sjukdomslära

Publicerat: 2011-10-13 Kl: 18:33:29 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Natten har gått bra! Dock vaknade Li klockan 3 inatt och vi lätt henne ligga å prata å tillslut blev hon skitsur å började gråta. Fick lov att plocka upp henne och hoppades att hon skulle somna om jag ammade henne. Men det gjorde hon inte.. hon har typ slutat att somna när jag ammar henne nuförtiden. Kan kanske bero på att det börjar ta slut och inte finns så mkt kvar? Vi gav henne en flaska och så somnade hon om vid 4 tiden och Anton bar över henne till sin säng. Nägon som har något tips på vad man ska göra? Eller varför de vaknar? ,... Får hoppas på att detta är någon fas som hon går igenom som det står i boken. Men man vet ju aldrig,.. Får se hur det går inatt. Dock somnade jag vid 21:30 igår, så jag var rätt utvilad vid 3 tiden ändå! Men vi sov vidare till 8 efter att hon somnat om. Skönt! Men har ni idéer eller vet varför sä är jag tacksam för svar!

Frukostbuffen var helt ok! Hade hoppats på mer, men jag vet inte. Har typ bott på hotell 1 gång och det var med jobbet för snart 2 år sedan då vi var på VetaDagarna i Uppsala, så jag har inte så mkt att jämföra med!



Li käkade gröt som vi hade med oss och fick några rån att pilla med. Päron i små bitar var ingen höjdare.. hon bara smäller ner handflatan i bordet och sprätter iväg de som ligger framför henne... Annars stoppar hon ju allt i munnen! :) Sen efter lunchen träffade jag på Camilla och Emelie som jag har jobbat med på Väsby! Kul! Vi satte oss tillsammans på kursen så det var kul! Kursen är kanon och det kommer flera saker som mán har lömt bort och vissa saker man inte kunde. Man inser nu att det är så mkt, mkt mer man ska kunna än vád man kan inför provet! Helt otroligt.. Men men,.. hoppas jag kommer klara av provet när jag väl bestämmer mig för att skriva.



Nu har jag varit med pappa & Li på rummet i snart 2 timmar! Kan säga att jag började sakna henne så fruktansvärt mkt, sprang tillbaka till rummet efter dagens avslut! Så nu har vi legat och pussat och kramat på varandra för snart ska jag springa iväg igen till middagen. Vi får se när den är slut om lillsmurfan sover när jag kommer tillbaka! ... Pappa & Li har gått! till Nordstan idag fram och tillbaka, ... 1,5 timme tog det enkel resa! Li har varit superduktig och skött sig. Dock har hon käkat lite dåligt idag, men kan ju vara för att hon är bortrest. Men det går ju ingen nöd på vår lilla tjej! Nu ligger de i sängen och myser! Ska hoppa ner en sväng jag också innan!




Resan från kära sthlm till götet!

Publicerat: 2011-10-12 Kl: 19:47:20 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


I morse gick vi upp å käkade frukost, packade det sista och for mot Göteborg! :) Blev en snabbis förbi SÖS för att hämta lite omläggningsmaterial, läkarn tyckte vi skulle köra på med silverbandaget igen... För att förhindra att det sprider sig igen. Så hoppas vi att det blir bättre nu!

Vi stannade för att käka kunch på MAX i Linköping. Li fick käka torsk och äggsås! Det var nästan godare det kan jag lova! ;) Men hur som helst så fanns det en supersöt liten gubbe med hörselapparat, brillor och en stor bricka där det stod "servicevärd". Han gav Li en röd ballong som hon lekte med och Anton beställde käk. Efter att vi käkat klart kom gubben och frågade om vi ville ha kaffe och Anton tackade ja. Han kom stapplande med en kaffekopp och när han ska ställa ner den så for hela kaffekoppen över Anton och ner i byxan... Skållhett kaffe,. Gubben ber så mkt om ursäkt och ställer sedan det som finns kvar i koppen 1 cm ifrån Li och Anton skickar iväg muggen och gubben hämtar en trasa. Där sitter alltså Anton med kokhett kaffe i jeansen och vi sitter som 2 frågetecken. Springer ut och hämtar ett par nya brallor och kalsonger till honom. Blev så chockad för man förväntar sig ju att de erbjuder en att komma och spola kallvatten, eller visar lite panik. Men jag frågade gubben om det fann några kylomlägg eller något för att han brände sig rätt rejält. Fick då kylgel för brännskador. Men inte ett ljud sen! Är inte det lite konstigt? Någon slags ersättning eller kompensering för att man blivit skållad av superhett kaffe, och byxorna förstörda. Tur han hade med sig ett par till! Gick även in på toan för att byta på Li och satte då även på silverbangadet så det kanske tog 1 minut längre än vanlligt. Men när jag sen kliver ut så står de en kvinna och väntar och när hon precis går förbi vräker hon ur sig "Vilken jävla tid det tog" Jag väser tillbaka "Vafan menar du med det" och hon stänger dörren. Jag fattar inte varför jag alltid ska råka ut för sånt! Sen blir hela min dag förstörd för jag blir så jävla förbannad! Synd att hon inte sket på sig!....

Men nu sitter vi här på hotellrummet och Anton & Li kollar family guy. Snart dags för läggdax så vi orkar upp i morgon! För då ska jag på kurs i sjukdomslära speciell! Ska bli hur roligt som helst! Längtar! Uppdaterar er om hotellfrukosten och hur kursen är! Hoppas på en god nattsömn och att Li tycker det är ok att bo på hotell! :) De var så gulliga och hade ställt in en säng som var bäddad och klar för jag sa att vi skulle ha med en liten bebis!







Leksaker har vi såklart med oss! Här busar hon lite på golvet.


:,(

Publicerat: 2011-10-11 Kl: 20:49:45 | I kategori: Födelsemärket | 1 kommentarer


Jag finner inga ord.. Ni som följt bloggen och känner mig vet hur jag mår....



:,(

BVC 7 månader

Publicerat: 2011-10-11 Kl: 15:00:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag vid 10:30 hade vi tid hos barnmorskan på bvc, Anita! :) Började med att väga och kan säga att min lilla tjej har vuxit! Herregud! Ser fint ut på kurvorna ligger vid det svarta sdtrecket på både huvudomfånget och längden, dock ett streck till på viktkurvan. Men hellre det eftersom hon hade så svårt att gå upp i vikt i början.



Idag är hon 7 månader och 9 dagar

V
ikt: 9.620g
Längd: 69 cm
Huvudomfång: 44,5





Hål i örat på bebisar?!

Publicerat: 2011-10-10 Kl: 22:06:33 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Detta är min personliga åsikt och absolut inte menat som något påhopp om någon känner sig träffad. Men jag kan inte för allt i världen förstå hur man kan ta hål i öronen på små barn! Varför? Varför i hela världen vill man utsätta sitt barn för den smärtan och värk som det bli efter att man tagit hål i öronen? Kan tänka mig att det är många som får svårt att sova för att det gör ont osv. Jag tycker att barnen ska få välja själv när de är stora nog att kunna. Att kläcka ur sig något som "det är bättre att ta hålet nu så slipper de smärtan när de kommer ihåg" är ju vansinnigt!  Blir galen när jag ser små bebisar som knappt är några veckor gammal med hål i öronen.. För vems skull tar man hålet? Knappast för det lilla barnet...

Om Li kommer vilja ha hål i öronen när hon blir stor så kommer jag låta henne göra det, men då är det ett val som hon själv har gjort. Sen är jag emot andra piercingar som hål i tungan, naveln, ögonbrynet, näsan osv. Kanske är lätt att säga nu, men det finns en anledning till att det är åldersgräns på piercingar. Därför kommer inte jag tillåta henne att göra några hål utan hon får gott vänta tills det är lagligt. Jag tog hål i naveln när jag var 18 och det ångrar jag skarpt idag! Jag tog ur smycket så fort magen växte under graviditeten, och det är det största ärret någonsin! Jättefult och det kommer ju aldrig att försvinna.. Så vill man ha en snygg piercing i naveln så bör man ta det efter man fött barn för att det ska vara snyggast. Men då kanske man är för gammal istället..

Alla gör såklart som de själva vill,.. men i min värld existerar det inte! Jag kan inte låta bli att lida och fick ont i magen när jag såg hollywoodfrun ta hål i örat på sin lilla bebis. Fy fan!



Dagens tips: Nogger på halvliter!

Publicerat: 2011-10-10 Kl: 18:00:00 | I kategori: Dagens tips! | 3 kommentarer


Dagens tips: Nogger på halvliter!

Här om dagen när jag var så sjukt sugen på glass så gick jag runt i frysdisken på ICA och till min stora förvåning hittade jag Nogger på halvliter! Hallååå hade ingen aning om att det fanns! Kan säga att den smakade precis lika som på pinnen och har tyvärr blivit min stora last.. Men jag kunde inte låta bli, den är så fruktansvärt god! Rekomenderas att ni provar! Det hade även kommit i smaker som päronsplit & lakritspuck. Har ingen aning, de kanske har funnit superlänge, men jag hittade dem förra veckan!


Mums!

Jobbig natt!

Publicerat: 2011-10-10 Kl: 13:48:55 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Natten var inte rolig... var så trött efter ridningen igår så jag tackar gud att jag gick och la mig någon timme på eftermiddagen. Var sååå trött och slut! Tar på krafterna att vara ute i solen och rida :)

Lilltutan har börjat somna tidigare inför kvällen, nu slocknar hon redan vid halv 8-8 och har sovit fram tills 7 ändå, vilket är superbra! Men så inatt vaknade hon pigg som en lärka vid 2 tiden.. Jösses! Anton viskade och frågade vad vi skulle göra och efter ett gemensamt beslut :p gav vi henne en flaska ersättning så slockade hon efter en liten stund. Vaknade av hennes prat igen vid 3 tiden och jag var så sjuk trött! ... Hon babblade på tills hon blev grinig då fick hon komma till våran säng och jag ammade henne lite. Vanligtvis brukar hon ju somna av det men icke.. sen låg hon och rev och klöste mig överallt och när jag vände på mig slet hon i håret istället.. Puttade över henne mer till Antons sida och efter en stund somnade hon igen. Vaknade ytterligare en gång vid 6 tiden och eftersom jag skulle upp å jobba så lät jag henne ligga å prata i vår säng medans jag gick ut på soffan och sov en timme till. Anton är inte så känslig för ljud och vaknar inte så lätt.. Jag vaknar så fort hon piper till.. För och nackdelar ;)

När jag kommer hem efter jobbet får jag höra att de legat och dunat till 10:15! ... Jäkla unge! :) Men men, hon kanske hade en dålig natt, får hoppas det blir bättre ikväll, annars ska jag hålla henne vaken till midnatt!


Gäääsp!

Hammarby Gård

Publicerat: 2011-10-09 Kl: 15:53:38 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Idag hade vi bokat en turridning på Basjkirhästar vid Hammarby Gård. Vädret var kalas när jag vaknade så det kunde inte annat än bli en toppendag! Vi gick ut till hagen och fick plocka med oss varsin häst. I den hagen gick det 35 turridningshästar. Totalt hade de 50 hästar på gården.


Jag fick en 8 årig valack som hette Ermei. Var lugn och fin under ryktning och supermysig att rida.


Vi satt upp inne i en ihängnad hage och klev upp via en pall för att spara ryggarna på hästarna. Bra att de tänks på sånna saker, det gillar jag! Tog några varv för att mjuka upp och spänna jorden igen.


Kristina fick rida på en häst som är den största basjkirhästen i Sverige! Superfin var han också!


Vi körde en vända i skogen! :) Lilla Ermei tyckte sig inte behöva gå fortare än nödvändigt men när jag sa till honom skruttade han glatt på!

Vi var ute i ca 1,5 timme aktiv ridning på olika underlag. Grusgångar, asfalt, skog. Gick igenom en liten folksamling efter vägen och det är stabila och orädda hästar! Det blev ett par galopper och travvändor.





Det var roliga hästar! Det var inte som på vanliga turer då alla hästar galopperar samtidigt utan de gjorde lite som de ville och man kunde få igång dem i trav även när de andra skrittade, vilket i många andra turridningar är totalt omöjligt!


Efter ridturen då alla var klara och borstade gick vi ner till hagen igen där alla andra hästar väntade spänt! Matdags! :)









Alla hästar nöjda!

Vi avslutade turridningen med fika och prat med vår turledare Christina. Mycket trevligt ställe och rekomenderas absolut om man vill köra en turridning! Trevliga och roliga hästar som får islänningen att verka tråkig...

Här kan du besöka Hammarby Gård







Fika på Delselius :)

Publicerat: 2011-10-07 Kl: 15:57:15 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag efter jobbet har jag mött upp Marie och Tilde för en promenad nere vid hamnen. Tyvärr så började det regna så vi skyndade oss tillbaka men kom på att det var nog smidigast att fika på Dellan i Gurraberg centrum istället för i tornhuset. Kommer ju inte ens in med vagnen.. Kanske är deras affärsidé att inte ta in mammor med barnvagnar, heller inte rullstolbundna eller folk med rullator. Men vi knatade bort till centrum och tog en fika och pratade lite. När Li såg Tilde så sken hon upp och pratade för fullt, hon älskar verkligen andra barn!



Nu är vi hemma på mossen igen och ikväll blir det en tjejjkväll då pappa jobbar.. Får försöka hitta på något bus! Jag har massor jag borde göra..

* Måla gardinstångar
* Måla en trästol
*Måla en vagga
* Skicka efter kort
* Beställa canvastavlor
* Fixa med hennes babybok
* Scrappa ett album
* Göra i ordning hennes rum
* Tårtbakning

Finns verkligen HUR mycket som helst att göra.. vet bara inte riktigt när jag ska börja och hur.. Lusten försvinner så fort jag tänker på allt jag ska göra, så slutar det oftast med att vi bara sitter och myser i soffan :) Får försöka hinna med några av punkterna innan onsdag nästa vecka då vi åker till Göteborg för jag ska gå kurs! :) Vi ska bo på hotell och käka hotellfrukost! Mums! Sjudomslära Speciell heter kursen och jag tror att det kommer bli hur intressant som helst! Eller jag hoppas det iaf :) Sen får vi hoppas på mysiga kvällar tillsammans!


Tårtbaknings idéer!

Publicerat: 2011-10-06 Kl: 18:33:53 | I kategori: Tårtbakning | 4 kommentarer


Sitter och tänker på en ny tårta,.. är så baksugen så jag vet inte vad! :) Dags att fixa en tårta snart! Om jag har tur så kan mina mamma vänner komma över på tisdag så ungarna kan leka, då kanske jag ska bjuda på en tårta! Hur kul vore inte de? :) En värmdö bebisar tårta.. går att spinna vidare på helt enkelt! :)



Har fortfarande några av de senaste inöpet som jag fortfarande inte har provat... så kanske får jag användning för det då. Vi får se först om några nappar på betet jag lagt ut ifall några kan komma, annars är det lite väl tråkigt att göra en tårta om inga kommer :) Annars får jag väl bjuda några andra i huset på lite tårta! :)

Fetaostbiffar & köttfärssås!

Publicerat: 2011-10-06 Kl: 15:07:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag har vi inte gjort många knop, ändå är jag trött nu! :) Jag & mamma åkte ens snabbis till affären och handlade så vi kunde göra lite lunch. Jag gjorde fetaostbiffar, sallad och sås. Mamma fick även ett par potatisar, men jag försöker undvika lite kolhydrater iaf, lika gott ändå! :) Mums! Passade på att fixa ihop lite köttfärssås till tutan också, gjorde som förra gången fast körde utan rotsellerin, och en skvätt grädda istället! Mycket godare! Mums! Fick ett "mmmm" också, då vet man att man har lyckats ;)

Nu efter matlagning, disk, städning och bebismat nerpackat i påsar och in i frysen är jag helt slut! .. Lillan åt en stor portion, sen somnade hon.. så hon ligger i sitt gym och sover nu.. Jag tänte också slänga mig på soffan å duna lite :) Älskling jobbar kväll ikväll å mamma åkte och träffade sin syster en sväng. Så får se när hon tänkte återvända hem hit sen, under tiden vilar jag!


Frukost!

Publicerat: 2011-10-06 Kl: 09:51:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


I morse vaknade jag till en sjungande Li i sin säng vid 6... Låg kvar i min säng och hon pratade, högre och högre! Tillslut pratade hon så högt så jag blev tvungen att hämta henne. La henne i vår säng då jag brukar amma henne en stund så vi slipper gå upp på en gång. Funkade en liten stund, sen övade hon stämbanden så alla i huset vaknade! :) Väl uppe käkade vi frukost och Li slukade en tallrik med gröt. Hon älskar nestlés äppelgröt, den funkar perfekt! Brukar ge henne lite fruktpuré efteråt för att det ska bli lite smarrigt! Hon är så duktig på att äta!







Eftersom hon brukar sova en liten stund efter att jag har ammat henne brukar vi gå upp vid 8 tiden. Men nu var hon så grinig så hon fick lägga sig en sväng och slocknade direkt. Får se hur länge min lilla tjejj tänkte sova!

Stockholm stad!

Publicerat: 2011-10-05 Kl: 21:52:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Igår knatade vi runt i stan hela dagen jag och mamma! Vi åkte bussen in till slussen och gick genom gamla stan in till centrum. Jag blev såå glad! Hittade tre tunikor! Har inte handlat en tröjja sen Li kom ut, så det var så kul! Dessutom på rea, så perfekt! Så nu kanske jag också slipper gå i trasiga tröjjor. Köpte de där rosa uggsen inne på HM till Li, hon behövde ha något på fötterna så det fick bli dem. Sen åte vi hem till syster och hälsade på! Hämtade Ian på dagis och gick vidare till indianparken där vi fikade med bullar som syster hade bakat.


Li gungade!


20111004 Var dagen vi väntat på!

Publicerat: 2011-10-05 Kl: 09:03:12 | I kategori: Födelsemärket | 0 kommentarer


Den 4/10,.. dagen jag aldrig trodde skulle komma för 5 månader sen.. Men igår var den äntligen här! Nu kan jag andas ut och slippa tänka på detta födelsemärke. När vi skulle bada igår kväll hade det läkt ihop helt, nu finns det inte en förnimmelse till att det varit ett sår. Hon är fortfarande glad och vi har fortsatt bada utan kompresser. Eftersom hon inte har ont längre funkar det jättebra!


20111004

För att skydda det lite har vi fått andra kompresser att ha på, mer som en extra liten bit hud. Tänkte köra med det i några dagar och så småningom sluta helt med kompresserna. Silvret slutade vi med i förrgår. Känns så himla bra!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nu idag har vi ätit frukost och ska klä på oss för att ta en tur in till stan. Min mamma har kommit ner till storstaden. Så nu hoppas vi även att min lilla systerdotter vill komma ut när vi alla är i beredskap att ta emot henne! :) Men det är ju det som är lite av charmen, att man aldrig vet när de små har bestämt sig för att komma! Men vi väntar med spänning på att få se vad det är för liten som tänkte komma till världen. Jag tror hon kommer i helgen,.. Jag håller tummarna! Natten till lördagen tror jag hon planerar att komma ut... Vi får se!


Dagens tips: Vägghängt skötbord!

Publicerat: 2011-10-04 Kl: 18:00:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Dagens tips: Vägghängt skötbord!

I
nnan Li kom visste jag precis vad jag skulle ha och vad jag tyckte var bäst.. Har ändrat mig angående skötbord. Jag proppsade på att vi skulle ha ett i trä som stod inne i hennes rum. Anton tyckte vi skulle ha ett vägghängt inne i badrummet. Men det ville jag absolut inte, för det var fult! Jag ville ha ett vitt i trä som man kunde ha fina korgar i under. Sagt och gjort hittade vi ett på blocket som vi köpte.



Eftersom vi aldrig har använt våtservetter på Li så har vi haft en burk med vatten som stod vid skötbordet när vi böt på henne. Man blev rätt trött på den där jäva byttan som skulle fyllas på med varmt vatten varje gång. Men jag stod ut i ca 5 månader! Sen var jag hemma hos Marie i min föräldragrupp och hon hade ett vägghängt i badrummet, oj vad smidigt det var! ... På kvällen blockade jag vägghängda skötbord och hittade ett för en bra peng som vi åkte och köpte.





Det är nog mitt bästa tips såhär i efterhand, om man har möjlighet! Tänk på att köpa ett som är bra och stabilt! Googlade runt för att läsa för och nackdelar innan jag bestämde mig vilket jag ville ha. Viktigt att det är stabilt, håller vikten och för min del, att det var vitt ;) Detta är ett brio vagga som håller för 75 kilo, dock lär man ju sätta upp det med rätt typer av skruvar för att det ska kunna bära upp sin maxvikt. Det blev 3 mollys bakom detta för att det verkligen skulle sitta uppe! Pappa testade att hänga på det innan Li fick prova sitt nya skötbord!

Långpromenad!

Publicerat: 2011-10-04 Kl: 14:31:30 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


I morse tog vi en långpromenad med Elin & Olle! Vi var ute i 1,5 timme! Blev en repa vid hamnen, genom centrum, runt ösbyträsket och hemmåt :) Såå skönt att komma ut sådär tidigt på morgonen för då har man hela dagen kvar att göra annat på. Det gillas! Har städat och tvättat idag, det behövdes också kan jag lova. Li sov en sväng när vi kom hem efter promenaden så hann fixa lite. För nuförtiden när hon är vaken så vill hon ju underhållas hela tiden, dock fick hon hänga med in i tvättstugan å kräla på golvet medans jag vek tvätten.

Nu på eftermiddagen blev det lite bus med lilla valpen






hahaha! :) Det går faktiskt att få fula kort på henne också ;)

Härliga måndag!

Publicerat: 2011-10-03 Kl: 22:03:55 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Började dagen med att gå till jobbet och köra ett 4 timmars pass :) Skönt! Hann med väldigt mkt idag och det fanns att göra. Beställde hem lite grejjer, ringde och fixade så jag kom med på Specifik kursen del 2 eftersom jag födde barn då jag egentligen skulle gå. Så nu är det bokat! Sen efter jobbet träffade jag fina Sandra! Hon kom ut till värmdö så vi tog en fika på Dellan och snackade i 3! timmar! :)



Supertrevligt att träffas! Var såå länge sen! Men skönt att prata om allt mellan himmel och jord! Fina du! Efter lunch och fika tog vi oss ner till Djurmagasinet och tittade på alla fiskar och fåglarna :)

Sen gick vi tillbaka till jobbet för att ha personalmöte! :) Innan alla var på plats fick Li en leksak ifrån farbror Toffe

Det ska såklart börjas i tid och vänjas in med allt material djursjukvården har att erbjuda!

Tänk vilket underbart jobb vi har som får ha med oss våra barn på jobbet Sofia?! :) Li & lilla K satt fint i våra knän medans vi hade mötet och jag fick vara sekriterare och Li fick en egen penna eftersom hon skulle ha min hela tiden.. Efter en stund somnade hon så sött i mitt knä.. mötet var kanske inte så intressant för henne :) Så heela dagen var jag hemmifrån idag, kom hem vid 18:30 :)

Städdagen!

Publicerat: 2011-10-02 Kl: 15:17:46 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag har vi haft städdag här på bergmossen! :) Jag tycker verkligen om dessa städdagar! Gillar att göra fint runt omkring oss! Klippte ner massa träd och buskar, sopade och krattade.








Nerklippta fläderbuskar. Tycker dock om när det är buskar och träd runt om, men inte när det bara är stammar och sen lite blad i topparna. Så förhoppningsvis blir det massor av nya skott till våren. De som vi klippte i våras hade redan skjutit massa skott.


Li & pappa vid fikat!


Woho!



Efter korvgrillning och fika fixade vi det sista. Klippte ner ett bar buskar som var utanför Lis fönster och jösses så ljust och fint rummet blev! Varför har vi väntat så länge? :) Spolade av fönsterbläcken, torkade köksfönstren och  spolade av trädgrådsmöblerna inför vintern så nu är vintern välkommen!

Redo för städdag!

Publicerat: 2011-10-02 Kl: 09:29:22 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Nu har vi käkat frukost och är påklädda för att ha städdag! Jag gillar verkligen dessa städdagar, trevligt och mysigt sätt att träffa grannar och prata om diverse saker som rör husen. Vi ska kapa ner våra fläderträd här utanför då det är dött träd upp till ögonhöjd sen kommer det några enstaka gröna grenar.


Under tiden har pappa byggt en borg till Li! :D

Födelsemärket 111001

Publicerat: 2011-10-02 Kl: 09:26:37 | I kategori: Födelsemärket | 0 kommentarer


Såhär såg det ut igår kväll :)



Kan inte annat än säga att jag är glad och lycklig! :)

Extreme makover!

Publicerat: 2011-10-01 Kl: 13:38:00 | I kategori: Renovering | 0 kommentarer


Nu har jag varit i farten igen och pysslat! Inte bara med mitt eget hår dock som råkade få sig en aning mörkare färg... i en nyans av rött! Fråga mig inte.. men men..*gråter! Den som lever får se!

Hittade en gammal vas som var skit ful uppe på vinden



Men med lite vit sprayfärg så blev den såhär!


Tjusigt va?? :D

Vet inte riktigt vart den ska få sin plats någonstans, men någonstans får den plats!

RSS 2.0