Underbar dag!

Publicerat: 2011-09-30 Kl: 16:54:48 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag har jag varit glad! Känt mig lyckligt och tacksam över det jag har runt omkring mig. Vår fina dotter som skänker oss så sjukt mkt kärlek och skratt dagligen. Jag vet ärligt inte vad jag har gjort när jag inte hade henne, vad gick mitt liv ut på? Läskigt egentligen! Men Li & Anton gör mig hel och till den människa jag älskar att vara! Idag tog jag mig en långpromenad ner till hamnen och gick runt i området runt vattnet. Kände mig så glad! Solen lyste och det kom friska vindar och lilltjejjen dunade gott i vagnen! Tog mig tid att sätta mig på en bänk och titta på alla båtar som låg i hamnen och fåglarna som sjöng. Tänk om alla dagar vore såhär. Har sagt det förut, men jag känner att jag trivs här ute på Värmdö, det har blivit mitt hem. Även om jag fortfarande kallar Borlänge mitt hem så ligger Värmdö nära! Grönområden, lugnt och otroligt vackert! Kan egentligen inte bli bättre. Det känns som att jag har hittat hem.
Höstfint!

Publicerat: 2011-09-30 Kl: 10:56:41 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag fick jag det där rycket som jag har väntat på så länge! Medans Li sov en sväng på soffan tog jag tag i städningen på balkongen. Damsög och gjorde fint! Massa äckliga spindlar och hundhår som låg överallt.. blää! Igår var jag och handlade lite ljung och silverekar. De fick fint pryda mina två stora krukor samt balkonglådorna nu till hösten! Såå fint blev det!

Murgrönan fick lite kompisar efter att ha bott där helt själv sen förra hösten, så det var dags nu! Den vackra stenen har jag fått av min vän Emelie i födelsedagspresent en gång i tiden. Nu känns det toppen att det är fint! Planen inför våren/sommaren är att slå trall så det blir extra mysigt samt nya utemöbler. Men vi får se, det är vad vi vill iaf :)

 


Växa och upptäcka världen!

Publicerat: 2011-09-29 Kl: 10:02:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Jag har mäkt i några dagar nu att hon har ändrat beteende i allt hon gör. Hon är klängigare än vanligt, håller koll så jag inte går ifrån henne. Ibland räcker det med att jag rör mig så skriker hon.. Har börjat spruta ut maten när hon ska äta. Frustrationen kryper tätt på och jag förstod att hon skulle in i en ny fas i livet. Gick för att kolla i boken när nästa fas skulle vara beräknad, och mkt riktigt så händer det nu omkring 26 veckors ålder. Det visste jag innan eftersom hon har följt denna bok som en bibel alla gånger. Det är sååå roligt att läsa i boken, säger det igen, men det skulle lika väl kunna vara jag som skrivit den! I boken finns också små kommentarer av föräldrar som skrivit hur deras barn beteer sig i vissa situationer och det är skönt att man inte är ensam! :)

Relationsvärlden, 26 veckor


"En av de mest betydelsefulla relationer som barnet nu kan uppfatta är avståndsrelationen, det vill säga det faktum att det existerar avstånd mellan saker och ting. Mamma och pappa kan gå sin väg, även om de bara går till ett annat rum, men om han inte kan nå dem kunde de lika gärna ha rest till Sydamerika"


Stämmer helt perfekt! Li har väl alltid egentligen kollat vart vi är någonstans och haft koll på oss, men nu är det grin direkt man ens tänker tanken på att gå ifrån henne.

"Barnet kan ni vilja att du stannar kvar längre hos honom, leker mera med honom eller bara tittar på honom och enbart honom. Barnet kan insisterapå att få vara i din famn och vill ofta inte att du sätter ned honom. Så fort de har nått sitt mål börjar de se sig om efter intressanta saker i omvärlden."

Sen hon som alltid varit så duktig på att äta spottar och fräser, dock ännu inte på en gång utan efter några tuggor. Kan dock vara så att hon är mätt och därför spottar å fräser. Men hon har ätit betydligt mer andra gånger så det är svårtolkat. Men när man läser i boken står det om just matvägran.

"De flesta föräldrar tycker illa om när barnet inte äter. De fortsätter mata barnet ändå. Antingen försöker de göra det på ett lekfullt sätt eller så försöker de tvinga barnet att äta. Det spelar ingen roll vilken metod man väljer-
det brukar inte hjälpa ändå. Viljestarka barn i den här ålder brukar vara extremt envisa i sin vägran."

Nog har hon sin egen vilja alltid! Jösses,.. hon berättar rätt snabbt när det inte passar sig vad vi gör! Lyssnar jag inte första gången så lovar jag att jag gör det andra gången ;)

"Han kan nu börja förstå att två människor, föremål, ljud eller situationer kan ha samband med varandra. Eller att ett ljud är förnippat med ett föremål eller situation.

Verkligen! Så fort pappa kommer hem från jobbet och nycklarna sätts i dörren eller öppnas så kollar hon dit direkt för att titta vem som kommer. Hon har förstått att någon kommer då dörren öppnas. Lika så när man leker med henne så kan man ibland stanna upp i leken och hon tjuter redan av skratt för hon vet vad man ska göra i slutet av sången.

Hon leker med sina leksaker på ett sätt som oftast slutar i frustration, hon har haft några leksaker som vi inte har kunnat använda för hon blir tjurig på en gång hon leker med dem. Hon vrider, vänder, skakar och så slutar det oftast i frustration. Men det är väl säkert för att det inte går rikgit som hon planerar. Hon vet helt enkelt vad hon vill! En envis liten dam kan jag lova, lik mamma! ;)


Vad gör du där bak mamma?


Jag vill ju se dig hela tiden!


Nu ser jag dig!

Högsta vinsten!

Publicerat: 2011-09-28 Kl: 18:13:31 | I kategori: Födelsemärket | 0 kommentarer


Ääääääääntligen! Nu vågar jag skrika av lycka!! WohooooO!OO Idag när jag plockade bort plåstret såg det ut såhär! Kolla så fint det har blivit!Jag är så lycklig, så lycklig! När det såg ut som värst så hade jag nästan tappat allt hopp.. Men med sjukt mkt omläggningar, sjukhusbesök, antibiotikakurer, bakterier och diverse olika metoder har vi äntligen kommit dit vi ville. När det ser ut såhär! Vi är så glada för våran lilla tjej och nu vågar vi lämna ifrån oss henne utan att vara rädda för att någon råkar sätta handen precis på märket så hon skulle gråta. Idag plockade jag till och med av plåstret innan vi badade! Hon badade och var precis lika glad som hon var innan detta helvetet började, underbart! Vi har äntligen fått tillbaka våran lilla tjej precis som hon ska vara, alltid go & glad utan smärta!

Handlat kläder till liten!

Publicerat: 2011-09-28 Kl: 16:03:29 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag fick jag nog av tomma byrålådor! Får tvätta stup i kvarten för att ha rena bodysar åt Li. Så nu passade jag på att handla på mig lite kläder åt henne på Lindex, Kappahl, Cubus & Brisak.


Det blev:

7 bodysar
2 par byxor
1 pyjamas
2 par strumpor
4 pippi dreggellappar

Allt detta för för 650:- Tänk om man själv kunde hitta så pass mkt kläder för sån liten peng. Verkligen toppen när man kan plocka på sig " Ta 3 betala för 2" OM man nu behöver så många, annars kan det lätt bli att man köper bara för att. Sen blir jag lite less på att det alltid ska vara dessa färger... men det finns ju inga kläder som inte är så pass färgglada som ändå är "tjej" kläder... Men lika bra å göra henne till en färgklick medans jag får! :)

Barnvakt!

Publicerat: 2011-09-27 Kl: 22:35:28 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Här går det undan med barnvakt! Från att inte ha haft en enda barnvakt på snart 7 månader så blev det 2 stycken på 4 dagar! Fick ett samtal från en kollega som frågade om jag kunde hoppa in lite snabbt på kvällspasset, så jag ringde och frågade farmor om hon ville vakta Li en sväng på kvällen, och hon var inte sen på att tacka ja! :) Anton repade med sitt band så då fick farmor ha Li alldeles för sig själv och vad jag har hört så hade det gått jättebra! Snäll och inte varit ledsen en enda gång! Det är vår tjejj de! :) Oftast alltid lika glad med ett stort leende på läpparna! De hade även varit och hälsat på gammelmormor Hilda, vad bra! :)


Farmor & Li på BB, 2 dagar gammal :)

Eftersom hon var så snäll så kan jag tänka mig att Farmor vill låna henne någon mer gång, kanske ska passa på då det snart är premiär på Twilight, breaking dawn! SF anordnar Twiday då de visar alla fyra filmerna i sträck! Woho! Jag längtar! :)
Dagens tips: Vakuumpåsar

Publicerat: 2011-09-27 Kl: 10:51:00 | I kategori: Dagens tips! | 0 kommentarer


Dagens tips: Vakkumpåsar!

D
et var faktiskt min syster Jessica som tipsade om detta för ett bra tag sedan men tänkte iaf dela med mig detta till alla er som inte vet hur, vart och i ni ska förvara era bebisars urvuxna kläder. Vakuumpåsar såklart! Kan man packa hur mkt man vill beroende på storlek på påsen och så använder man dammsugaren till att suga ur luft så har man ett mkt lättare paket att lägga undan!(Denna bild är ifrån Fyndtorget)

Jag ska köpa på mig sånna här, inte bara för att det är smart utan dem förhindrar dålig lukt, mögel, kläderna slits inte. Tänkte även köra så med vinterjackor, täcken och kuddar som man inte använder utan tar fram när de kommer gäster osv. Toppen ju! Finns lite överallt på nätet om man googlar, vet att biltema & coop också har sånna :)

Sista besöket hos doktorn!

Publicerat: 2011-09-26 Kl: 21:22:09 | I kategori: Födelsemärket | 0 kommentarer


Idag var vi på det sista återbesöket till doktorn! :) Hann tyvärr inte fota eftersom läkaren var stressad och hade klämt in oss mellan två patienter för att jag skulle kunna komma efter 12 så jag kunde jobba! Var väldigt tacksam för det. Det såg jättefint ut och bara sen i fredags har det blivit bättre. Såhär såg det ut i fredags.


110923 (Fredags)
man ser ju vad fint det har blivit på bara 3! dagar :)


110920

Så nästa gång jag tar av plåstret hoppas jag att denna lilla "grop" är borta för alltid!

Helgens bravader & barnvakt!

Publicerat: 2011-09-26 Kl: 15:59:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Vi hittade en overall på barnens hus som vi fick av mormor! En jätetfin svart, Lindberg. Vi kör varianten med en lite enklare & mjukare baby ovrall sen åkpåse och kläder efter väder! Denna är vattenät, andas och är vindtät! Perfekt! Sen har den även två dragskor som går längst hela benen, att rekomendera! Enklast möjligast ska det vara att klä på ungarna,.. Ville ju ha en pop skaloverall, men lämnade tillbaka den för att den inte riktigt passade henne nu. Så denna som vi fick av mormor blir nog perfekt! :)Såklart passade vi på att prova lite mössor också! ;)
Blev lite sugen på denna vita, sååå söt! Blev dock ingen mössa, utan vi provar vidare!

Efter BarnensHus åkte vi till gammelmormor och sa hej!
<3

Sen hann vi även med att fika med tjejjerna!

Mysigt att träffa alla!

Efter alla besök åkte vi hem till mamma igen! Li var supertrött och somnade strax efter 8 och då passade mamma och pappa på att ta barnvakt för första gången och följa med våra vänner ut! Det blev en supertrevlig kväll med fina vänner och kvällen avslutades på Borlänges hetaste klubb, Klin! ;) Li hade varit duktig och sovit hela tiden mamma och pappa var ute och roade oss, duktiga tjejj!

Inte lika roligt då hon vaknade vid 6, men det var det värt för att få vara bara Jennifer & Anton för en kväll!  Borlänge visit!

Publicerat: 2011-09-24 Kl: 09:37:32 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Igår efter arbete packade vi bilen och åkte till Borlänge! Blev snabbt bestämt eftersom vi behövde hundvakt tills jag ska på kurs i Göteborg. Denna helg var den som passade oss båda. Så Gaston ska få vara hos farbror Daniel ett par veckor tills kurserna är klara. Det mår vi båda bara bra av, han slipper höra mitt tjat och jag slipper tjata. Tror har han två rejäla vaxproppar i öronen...
I morse vaknade vi upp hos mamma och Li sov från 20.30-07.00! Skönt! Trodde hon skulle vakna innan men hon sov på hela natten. Fick lov att byta plåster idag då halva plåstret hade rullat upp, såg mycket finare ut nu med! Så på måndag kommer det garanterat vara helt läkt om inget inträffar nu såklart! Skönt! Tog bild, men hade såklart inte med mig laddaren till kameran.. typiskt!
Bjuder därför på en bild från mammas kamera!
Nu ska vi ut å kolla efter en overall, få se vad Borlänge har att erbjuda. Sen blir det till att hälsa på folk lite överallt. Hem till pappa och hämta de sista kartongerna innan han flyttar såklart säga hej också! Sen ska vi se till att träffa gammelmormor Viola, Moster Lina, Morbror Emil, Mari, Viola & Ingemar. Sen såklart alla kära vänner!
Få se vad den soliga dagen har att erbjuda! Underbart!

Lekpark med kusinerna!

Publicerat: 2011-09-22 Kl: 22:07:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag fick jag äran att vara moster på heltid! Skulle passa Ian en stund på eftermiddagen så jag & Li åkte dit efter jobbet. Vi hämtade Ian på dagiset vid 3 tiden så då fick jag även passa på att träna dagismiljö! Haha, det är nog inte så hemskt på dagis ändå! Ungarna verkar ha buskul och massa att göra!

Vi tog en promenad till en lekpark som jag tror de kallade för indianparken? :) Verkligen en superfin park för barn i alla åldrar! Första gången jag sett gungor för mindre barn!

Li har verkligen någon att se upp till när hon blir stor! Han vinkade och pratade med henne och hon tyckte han var superrolig! Underbara barn!

Har iaf lärt mig något nytt idag! Jag trodde man åkte rutschkana på annat vis men ungarna i parken visade att man åker på mage med fötterna före!


Alla sätt är bra utom dom dåliga! :)

En vacker vän!

Publicerat: 2011-09-21 Kl: 21:48:20 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Li måste ha den finaste och underbaraste vän ett barn kan ha! Olles mamma kom förbi med ett vackert paket från Olle som lite plåster på såren att hennes födelsemärke går åt rätt håll! Jag blev såå glad! Vad fint!


Ser ni att det till och med är ett litet plåster som kortet sitter fast i!?


Det var den gulligaste mössa jag sett i paketet, en lila jordgubbe! Med matchande strumpor till! Det är Olles mormor som har gjort denna vackra mössa! Det bästa är att ingen har en likadan! En riktig kompismössa ;)  Li tackar och bockar! Blir mössprovning i morgon när hon vaknar!

Är så glad för denna fina familj som vi har träffat Radloff & Johansson! <3Monicas hund & kattmassage, pensionat!

Publicerat: 2011-09-21 Kl: 20:01:16 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag tog vi färjan över Vaxholm för att åka och hälsa på min gamla arbetskollega Monica! Hon bor i Frösunda, Vallentuna så det passade perfekt att ta färjan över! Det gäller dock att passa in båda färjorna så man slipper stå och vänta någonstans. Men det flöt på rätt bra idag!

Var supertrevligt att ses igen och prata om livet, barn och hundar! Fick en hemlagad god lunch och Li låg på golvet och lekte under tiden vi käkade. Glada unge!
Pusskalas! Alla vill vara med! :)

Efter mat och prat tog vi oss en promenad bort till hennes torp som hon använder när hon arbetar med hundar & katter. Hon är fysioterapheut och masserar hundar och katter! Idag fick Gaston prova på vibrationsplattan! Han har tydligen stått på den redan när han bodde hos Monica under vår BB tid, men nu fick jag vara med och se.
Gaston fick sig en liten genomkörare av Monica.


Även jag fick mig en kvart på vibbplattan! Dallra gott i fläsket! ;)

Tack Monica för en härlig dag! Får inte dröjja så länge innan vi ses igen!
  • Fysioterapheut Hund Katt och smådjur.

Ny bild på födelsemärket!

Publicerat: 2011-09-21 Kl: 10:07:00 | I kategori: Födelsemärket | 0 kommentarer


Många har frågat om en bild hur födelsemärket ser ut nu och såhär såg det ut igår när vi badade!


Tjusigt! Man ser verkligen att det kommer ny hud över det som en gång var ulcererat och fortfarande är uppe i hörnet. Men jag tror det har läkt ihop tills nästa gång jag byter. Vi får helt enkelt se!


Omplåstrad!


Nu har vi klätt på oss och ska åka ut till en gammal arbetskollega, Monica! Käka lite lunch och snacka skit! Ska bli superkul att träffas och se hur Gaston beteer sig efter att han bodde där i 5 dagar när vi var på BB :)

Hand & Fotavtryck! :)

Publicerat: 2011-09-20 Kl: 12:00:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Nu har vi äntligen gjort handavtrycket i lera som vi fick av Mange & Angelica i namnkalaspresent! Är så svårt att komma ihåg och sen är det ju bra om man kan bada efteråt. Så nu gjorde vi det äntligen! Nu ska det  torka i 48 timmar, sen kan man sätta in det i albumet!

Sen när vi ändå höll på så körde vi lite avtryck också! var ju när hon var 4 månader sist. Men det var dock inte populärt! Jösses så hon skrek.. men allt kan ju faktiskt inte vara roligt heller, lika bra hon vänjer sig med det ;)

F
år välja och vraka vilka som blev ok,.. dock inte det lättaste med en unge som har egen vilja!

Äntligen!

Publicerat: 2011-09-19 Kl: 17:59:12 | I kategori: Födelsemärket | 0 kommentarer


NUU Nuu äntligen händer det grejjer! När vi plockade bort plåstret idag så var det sååå sååå fint! Herregud så fint det var, inte mkt kvar nu ett litet område kvar som är lite ulcererat, men det är nog läkt tills på måndag! Då kommer vi förhoppningsvis ha våran sista uppföljning, hålla alla tummar! Vet att ni håller tummarna för oss hela tiden, men ber om en extra tumme nu. Hoppas att när det väl läkt helt, att det inte spricker upp igen. Känner mig glad och läkarna sa själva att hon ser lugnare ut och idag låg hon till och med och pratade på britsen när jag plockade av henne plåstret. Hon är gladare! Hann tyvärr inte med att få en bild men ska lägga upp en bild nästa gång så får ni se så fint det är! :)


Jobbdag och södersjukhuset!

Publicerat: 2011-09-19 Kl: 13:34:40 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag har jag jobbat, var full rulle idag ute på pol! Hade att göra hela tiden, massa folk och massa röntgen! :)
Blir perfekt de nu när jag snart ska gå på röntgenkurs, bra att man uppdaterar sig lite. Kloklippningar, röntgen, blodprover, ultraljud, röntgen igen, folk som ville köpa foder. Ja det rullar på!

Körde iväg Anton till jobbet idag, det regnade ju faktiskt så tänkte jag kunde vara snäll å ge han lite skjuss! Har nyss käkat lunch och ligger å glor på Oprah. Verkar som att hon sa sluta nu? Inne på de sista avsnitten, kom att tänka på Ricky Lake! Någon som kommer ihåg de? haha :) Jösses!


Sen vid 4 tiden ska vi vara på sös, ska blir kul att visa upp såret nu när det är så fint! :) Blir nog till att fortsätta med bandagena tills iaf nästa vecka då det borde vara ännu finare, men men, vi får se :) Blir till att ta bilen idag. Vi hörs lite senare efter sjukhuset!Födelsemärket 110918

Publicerat: 2011-09-18 Kl: 18:10:34 | I kategori: Födelsemärket | 0 kommentarer


Idag bytte vi plåster och det såg ännu bättre ut nu än förra gången så det går frammåt! Blir så himla glad och vi kunde byta utan massa skrik och panik! Hon har helt enkelt inte lika ont längre, vilket är såå skönt! Man märker det på allt, hennes humör, sätt att vara, hur hon sitter och när hon gråter. Nu gråter hon inte för att det gör ont utan mer bara ifall att det gör ont. När man då påpekar detta så skrattar hon och ler tillbaka :)


110910


110918

Kolla vilken skillnad! Det har dragit ihop sig ännu mer! Man ser på kanterna att det ulcererade såret är mindre och det börjar komma ny hud. Ser dock inte lika rent ut, men det är för att den första bilden är tagen efter bad. Man kan inte annat än bli glad och i morgon ska vi på återbesök igen och då kan jag gå dit med ett leende på läpparna! Underbar känsla och jag kan inte annat än ta ut lite lyckotårar redan nu! Hoppas det håller i sig!


Svampplockning och middag!

Publicerat: 2011-09-17 Kl: 21:04:00 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Imorse klädde vi på oss och stack ut i skogen nedanför oss på en tur! Vi hittade massa svamp! Svarta trumpetsvampar, kantareller och trattkantareller :) För en gångs skull rensade vi svampen! Annars har det alltid slutat med att vi har kastat svampen,.. men jag rensade det på en gång så var det gjort! Anton blev helt chockad att jag sköljde svampen! Hur brukar ni göra? Min mamma har alltid sköljt svampen så för mig är det en självklarhet att skölja svampen. Men Anton hävdar bestämt att man borstar svampen. Hur gör ni?På eftermiddagen var vi bjudna till Antons mamma för middag! Vi åkte till Ica så vi kunde köpa med oss något att dricka. Jag sprang in lite snabbt och när jag är påväg ut ifrån affären stannar jag upp och tittar vart Anton har parkerat. Ser honom och tänke skynda mig över övergångstället och innan jag vet ordet av det så vet jag att nu kommer jag ramla. "vaknar" upp på backen och vet inte riktigt vad som hände. Fanns lixom ingen trottoar eller något jag kunde ha snubblat på. Pengarna for överallt och en äldre kvinna frågade hur det gick. Utan att fundera så skyndade jag mig upp för att kolla så ingen såg att jag ramlade.. Sen kände jag hur ont det gjorde på knäna, händerna och fick svårt att andas. Chocken kom och jag började gråta och jag blev nog mest rädd för jag inte riktigt vet vad som hände. Så otäckt! Skrapsår på händerna och blodiga knän samt att jag måste slagit i revbenen. Hugger lixom till när jag andas och i vissa ställningar gör det ondare än andra. Hoppas det blir bättre!

Fredagsmys!

Publicerat: 2011-09-16 Kl: 21:21:58 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag var jag och jobbade 4 timmar! :) Var kalas, fick plocka ihop lite och kolla över mina varor i butiken. Blir lite nervös när det är tomt i skåpen och orolig att det tar slut! Men det får vi hoppas att det inte gör. Sen åkte jag och handlade lite så käkade vi lite lunch, Elin & Olle kom över på lunch. Jag & Elin åkte iväg till WeraLenas medans Anton & Chris hade ungarna för att titta på lite scrap till våra album vi sa göra :) Har en hel låda här hemma men finns alltid nytt man kan hitta... Dags att göra slut på det man har först kanske! Men men :)

Sen käkade vi även middag ihop! Trevligt värre och nu har Anton och Chris dragit iväg till en spelning medans fruarna får vara hemma med ungarna, nästa gång är de vår tur! ;)

Kollat på Idol ikväll och myst med Pyret som nu sover! Får se hur länge hon tänkte sova inatt. Hon vaknade inatt igen! Hon slutade ju med det när jag började med godnattvälling, men igår natt vaknade hon vid halv 2 ändå! ... Usch så bortskämd man är... Hon somnade dock om igen ganska snabbt. Jag tror mer att hon vaknar av en mardröm än att hon är hungrig. Vi får se inatt.. skulle vara skönt om hon sov hela natten :) Men det är ändå lite mysigt när hon vaknar och man får snusa lite på henne, vår lilla tjej!


Påväg åt rätt håll?

Publicerat: 2011-09-15 Kl: 19:33:29 | I kategori: Födelsemärket | 0 kommentarer


Idag plockade jag bort plåstret som har suttit sen i tisdags, alltså 3 dagar med silverkompressen. Det var bra om de satt så länge som möjligt, men idag fick det vara nog. Det var dags för ett bad och nytt omlägg! Tycker det är så fruktansvärt tråkigt att hon inte tycker det är roligt att bada längre.. Hon som ääälskade att bada skriker nu i panik när man lägger henne på rygg. Hon tyckte verkligen om att ligga på rygg och plaska och sprattla. Nu skriker hon i panik så fort jag ens är i närheten att lägga henne på rygg. Det funkar att stå! i badet då är det ok. Dock inte i närheten av ett avkopplat mysigt bad.... Känns så tråkigt! Tog till och med av plåstret efter badet.. men det hjälpte inte heller. Hoppas det blir bättre sen när det har läkt ihop! Men känns som att hon mer skriker i tron om att det ska göra lika ont som det har gjort. Får försöka bygga upp ett nytt förtroende så kanske det går bra. Omläggningen av det nya förbandet gick jättebra, men sen var det gnälligt hela tiden så fick lägga mig med henne vid 6 tiden. Hon sover fortfarande. Får väcka henne om en liten stund så hon kan somna om lite senare ikväll för natten.


Idag 2011-10-15


2011-08-21

M
an ser ju en klar förändring nu! Hoppas, hoppas det vill läka till helt nu! Jag önskar verkligen av hela mitt hjärta att det vill göra det,.. det skulle ge mig ro i själen att hon får börja leva ett normalt liv!Sång & Rytmik!

Publicerat: 2011-09-15 Kl: 16:05:34 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag packade vi vagnen och drog till Kyrkettan här nere i Gustavsbergs centrum och var med på sång och rytmik! Vad massa föräldrar och barn där så det var kul! Jag kan säga att jag trodde vi skulle sitta i en ring och sjunga lite men jag hade sååå fel! Haha, det var fan som ett träningspass, det skulle springas runt å hoppa, överallt! Li tyckte dock att det var superkul och vi sjöng låtar som prästens lilla kråka, namnsången där alla presenterar sina barn, imse vimse spindel, massa roliga sånger. Blir självklart fler gånger vi går dit och förhoppningsvis kommer hon tycka det var lika roligt och kanske börja känna igen vissa sånger. Det var andra barn där som säkert gått flera gånger som kände igen rörelserna och sångerna.


Olle tyckte också det var roligt!


Lite lek innan sångstunden!

Playdate med Olle & Elin

Publicerat: 2011-09-14 Kl: 21:45:53 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag tog vi en långtur ner till hamnen och genom centrum och upp till pappa Anton och sa hej på hans lunch. Sen vidare tillbaka hem! Så det blev en långpromenad i kylan och man märker att det är dags för höst! Mysigt!

Sen kom Elin & Olle hit så vi snackade massa skit och ungarna fick busa å skrika! Gullegos barn! Helt otroligt,..
Bästa vänner! <3

Senare på eftermiddagen fixade jag i ordning lite här hemma och städade ute på balkongen, plockade ihop massa skräp å tog en tur ut till Brunn å slängde allt på tippen! Duktiga jag! :) Sen köpte jag med mig pizza hem och den nya Fast & Furious 5 ! kanonfilm verkligen, helt otroligt! Väntar på att 6an ska komma ut nu då! :)

Baby fotoalbum

Publicerat: 2011-09-13 Kl: 21:24:26 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Sitter och funderar på hur jag ska göra,.. Ska såklart fixa ett fotoalbum till min lilla tjej! Men frågan är om jag sa göra en fotobok, köpa ett vanligt album å klista in å skriva själv eller om jag ska köra på ett scrapbooking album så jag kan köra personliga sidor till henne istället. Svårt val! Men det lutar åt scrapbookinghållet. Men det tar tid.. å tid är inte min bästa grej, men som sagt! Det är bara att börja så faller det sig nog naturligt hur mkt man hinner göra per dag/vecka. Det gäller bara att ta sig tid! Jag älskar ju att pyssla så det blir nog det i slutänden. Men man kan ju scrapbooka på papper som är inbundet i en spiralbok ändå, men frågan är om man vill ha dem i plastfickor för att bevara det så mkt som det går. Kanske blir knöligt om man kör direkt i pappersalbumet... Någon som vet?Jag får fundera vidare! Men skriv gärna hur ni har gjort om ni har gjort något album.

Återbesök & BVC

Publicerat: 2011-09-13 Kl: 17:08:43 | I kategori: Födelsemärket | 0 kommentarer


Idag har allt gått i läkarens tecken! :) Vi åkte in till SÖS i morse för återbesöket till doktorn. När vi plockade bort plåstret såg det jättefint ut och det hade börja dragit ihop sig, och fått "ny" hud. Blogproverna såg bra ut så skulle det gå åt fel håll så är det bara att köra igång med medicinen. Stafylokockerna är också borta ifrån såret, dock finns det pseudomonas kvar, men med silvrets hjälp hoppas jag att de försvinner! Håller tummarna för att det verkligen är påväg åt rätt håll nu! Så vi fortsätter med silverkompresserna och ger det en vecka till för att se vilken väg det tar sig. Håller alla mina tummar och tår att det går vägen! Nu är det nog med bakslag! :) Återbesök igen på måndag! Dock klockan 16 så jag kan jobba!

Sen träffade vi moster Jessica en stund inne i stan, mysigt! Sen åkte vi hem för att gå på doktorbesök på BVC. Träffade på massa barn i liknande åldrar ute i väntrummet, Li busade med tre barn och hon älskar verkligen andra bebisar! Så kul att se, hon skiner verkligen upp och gör stortjut varje gång! :) Måste försöka ta mig till sånna här träffar öppna förskolor osv. så hon får leka lite och träffa andra barn. Inne hos doktorn såg allt bra ut! Kollade reflexer, höfter, mage kollade även så hon hade greppförmåga i båda händerna. Vilket hon såklart har. Fick leka med en spatel, och hon höll den med båda händerna, dock bytte hon snabbt över till högerhanden efter att den placerats i vänster. Men man vet ännu inte vilken som blir den hand hon kommer använda mest sen.


Idag är hon 6 månader och 11 dagar

V
ikt: 9.060g
Längd: 67 cm
Huvudomfång: 43

Måndag igen!

Publicerat: 2011-09-12 Kl: 19:36:07 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag har jag jobbat igen som vanligt :) Hade även fått brev att jag kommit med på två utbildningar som jag anmält mig till, röntgenteknik & sjukdomslära speciell! Ska bli sjuk roligt att få lära mig mer och jag lär mig verkligen så mkt när jag får lyssna och skriva vad folk säger. Funkar verkligen perfekt! :) Det blir två resor ner till Göteborg på kort tid och första kurstillfället ska vi bo på hotel och andra sover vi hos en barndomsvän! Perfekt! Anton & Li följer med, annars hade jag aldrig klarat mig utan Li så pass länge, så det är toppen! De får strosa runt inne i stan under dagen så möter jag upp dem efter kursen.

Kommer ihåg när jag var på anestesiologi kursen, var sååå trött efter en heldag i skolbänken! Fan man kommer verkligen inte ihåg hur jobbigt det är att sitta ner och lyssna en hel dag. Hoppas på lika god mat som det var i Novapark!För övrigt har vi inte gjort så mkt idag, tog en promenad här på eftermiddagen med Li & Gaston. Blev en vända ner till Mölnvik och på jakt efter en liten jacka som hon skulle kunna ha nu när det blir lite kallt. Hon har ju bara tröjjor, så tänkte det kunde vara bra med en liten varmare jacka nu när hösten smyger sig på :)


Denna blev det nu iaf, köpt på Lindex. Den lär ju funka ett tag innan det blir alldeles för kallt!

Köttfärssås & fisk!

Publicerat: 2011-09-11 Kl: 23:25:44 | I kategori: Barnmat | 0 kommentarer


Köttfärssås och pasta

3 dl vatten
200g köttfärs
½ stor lök
1 bit rotselleri
1 morot
2 tomater utan skal

1 klyfta vitlök
Persilja
Basilika

Valfri pasta
SmörHackade lök, morot, rotselleri, vitlök i små bitar. Kokade upp vattnet och hällde ner grönsakerna. Lät det puttra på lite svag värmde och hällde ner lite persilja och basilika.

Ett tips för er som inte vet hur man lättast tar bort skalet från tomaterna så skär man ett kryss och sen får de bada i ett kanonhett vattenbad!
Sen går det superlätt att skala av skalet!

Hacka och släng i dem i grytan och låt det koka tills morötterna är någorlunda mjuka. Sen i med köttfärsen och låt det koka tills köttfärsen är klar!

Under tiden kokade jag pasta som jag sen körde med stavmixern för att få mindre bitar. När allt är klart blandade jag ner pastan i köttfärssåsen och vips hade jag en köttfärssås med pasta! Glöm inte smöret!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rödspätta med rotselleri, potatis och morot.

2 dl vatten
100g rödspätta
1 potatis
1 morot
¼ dels purjolök
En bit rotselleriHackade allt i kuber och kokade grönsakerna först. När moroten började bli mjuk åkte rödspättan ner i grytan och där fick det sjuda tills rödspättan var klar. Ca 5 minuter, man känner när fisken är klar, den ska vara fast. Tog upp alla ingredienser och mixade det med en stavmixer. Kokspadet använde jag för att blanda ut purén med. Sen i med en rejäl bit smör så är det klart!

Självklart provsmakade jag och det var helt ok! Inte smaklöst, men skulle bra gärna vilja salta lite! Men det spar vi på eftersom det inte är bra för bebisar. Hon kan salta bäst hon vill sen när hon blir stor.Eftersom hon fortfarande inte äter någon superstor portion så packade jag det i 1liters fryspåsar och ca 1 dl i varje påse. Märkt med vad det var för innehåll och dagens datum! Bara att plocka fram dagen innan eller slänga in i micron när man behöver! Perfekt!


Tårtbakning!

Publicerat: 2011-09-11 Kl: 22:53:08 | I kategori: Tårtbakning | 3 kommentarer


Jag fick äran att bygga Elins mammas födelsedagstårta tills idag! Kan säga att det strulade med denna tårta. Det ena efter det andra. Allt var spacklat och klart och dags att färga in fondanten/marsipanen. Jag hade glömt att köpa engångshandskar och tandpetare.. Vad bra! inte det lättaste att färga med två 3liters påsar på händerna! Tur att älskling hjälpte mig! Dags för dekorationen.. Jag visste att hon gillade blommor och gult. Jag hade en sån perfekt idé i huvudet, sen när det var dags att göra så insåg jag att det var lite mer bök och stök än vad jag kunde tro. Typiskt! Fondanten var kletig, fick inte till några bokstäver.. spelade ingen roll vad jag än gjorde så gick det inte! Var helt förtvlivlad och irriterad på mig själv att jag inte hade en plan och att jag inte hade planerat hur jag skulle göra. Antar att det var där allt sprack! .. Tur jag har min kärlek som hjälpte mig klockan 00.00 när jag satt och försökte göra dekorationer till tårtan... Vi var klara vid 02:30.. :)

Anton fixade den rosa marsipanrosen! Duktiga, duktiga älskling! Tack för hjälpen! Hur som helst så är jag nöjd över slutresultatet, trots att jag tycker det kunde ha blivit bättre. Men kunden nöjd, jag nöjd!


Tårtan innehöll Ahlgrens bilar fluff / jordgubbsfluff

Har pratat med Elin och fick jättefina kommentarer och de hälsade att tårtan var supergod! Kul!

Svamp!

Publicerat: 2011-09-10 Kl: 19:41:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


I morse tog jag en tur med Emmelie & Mollie i skogen! Det var tänkt att vi skulle gå en rask promenad genom skogen och runt Kvarnsjön, men det slutade med att vi gick och letade svamp! Haha, ja men det är motion det med. Hundarna sprang runt och busade, dock på en lugn nivå! Medans vi letade låg de ner och röjde i lingonriset! Det blev även ett par lerbad också,.. vilket var mindre underhållande! Plockade ihop en bajspåse med trattisar.

Sen åkte vi vidare till gammelmormor Hilda och farmor Eva och fikade! Trevligt, tänk att det ska vara så svårt att försöka ses lite oftare fast man bor i samma stad! Är det inte konstigt, måste skärpa oss! Dags att försöka hålla uppe regelbundna besök så Li känner igen alla sina släktingar!

Efter fika hos gammelmormor åkte vi ut mot Ingarö för att plocka svamp! Fick lite mersmak efter morgonplocket så vi tog med oss babybjörn och gav oss ut i skogen! Vi hittade lite trattkantareller, eller höstkantareller som folk säger, för mig har de alltid varit trattisar.. Men vad gör de, så länge man plockar de man faktiskt kan äta! :) Några gula kantareller också,.. men det är fan dåligt med kantarellerna..! Jättemysig aktivitet! Blev nog närmare 3 timmar i skogen!


Lilltutan slocknade i pappas trygga famn!Detta är vad jag gör nu!

Publicerat: 2011-09-09 Kl: 22:42:42 | I kategori: Tårtbakning | 0 kommentarer


Vad gör man inte för sina kära vänner! Bakar tårtbotten på en fredag kl 22:30! :)Tänkte börja fundera lite på dekoration,.. vi får se vad vi hittar på! Självklart får ni se senare när tårtan är klar för leverans och uppäten! Eller ja,.. Ni kanske får en smygtitt innan den är uppäten! :)

Nyfriserad och Försäkringskassan!

Publicerat: 2011-09-09 Kl: 15:51:42 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


I morse gick vi upp å käkade frukost och satte oss på bussen in till Fridhemsplan för att bli friserade av Nanni! Anton kapade en rejäl bit av sitt hår och jag också! Samt att jag blev brunhårig! Vet inte alls vad jag fick den idén av! Jag vet att jag grät som en liten gris när jag färgade det mörkt i 9an. Men det gjorde jag inte idag, utan snarare lossade det en sten ifrån mitt bröst när jag såg hur fint det blev och att jag slipper tänka på denna jävla utväxt som blir. Har blivit så mörk i håret sen Li föddes så det är inte klokt! Men nu var det dags för en förändring!


Jätte nöjd!

Sen har jag och Anton suttit och planerat föräldraledigheten igår kväll och idag ringde jag till fk och pratade med dem. Fick prata med en supergullig tjej som svarade på mina frågon och vi räknade tillsammans ut vad jag skulle få om jag endast tog 3 dagar/veckan istället för 5. Planen är att då gå in och jobba lite mer istället för att kunna dryga ut ledigheten ännu mer. Vilket jag tycker är bättre! Har ju ansökt om dagis till henne from. augusti nästa år. Men då är det ju bra om dagarna räcker till också. :) Vilket de borde göra nu om det går att göra såhär istället. Vi får se! För övrigt så är det en lugn dag! Anton jobbar kväll på gården och jag måste ta mig till affären för att handla ingredienser till en tårta. Har fått en beställning som ska vara klart tills på söndag. Så bäst att sätta igång!

Tant doktor!

Publicerat: 2011-09-08 Kl: 23:10:45 | I kategori: Födelsemärket | 0 kommentarer


Idag var vi in till sjukhuset igen.. Det är ständiga vändor! Idag åkte vi kommunalt in för jag tror det gick lite fortare än att åka bil. Nu har vi ju kört på silverbandaget sen i måndags. Dock när vi tog bort det nu så såg det lite "renare" ut, började även blöda. Men den stora hinnan av gul/grönt slem var borta. Men ingen märkbart större förändring. Vi började diskutera en behandlig med propranonol. Vi tog även ett nytt svabbprov för att kolla bakterierna. Vi körde även massa blodprover idag. Fick sitta lite över en timme med emla salva på båda armarna. Blev förvånad över hur duktig hon var! Satt helt still och sa inte alls så mkt, salvan måste ha tagit väldigt bra! Duktiga tjej! Blodproverna var för kontroll av lever, njurar, sköldkörteln m.m inför ev. behandling med propranonol. Tillbaka på tisdag för ny koll av sår samt svar på proverna.

Ena delen av mig hoppas att det ser bättre ut på tisdag så vi slipper behandling med propranolol, andra delen av mig tycker det är en självklarhet att behandla med det så hon slipper denna smärta och att det drar ihop sig. Men som sagt, det finns lite biverkningar. Men gör man riktiga och nogranna kontroller innan så borde det inte vara något problem. Men såklart man blir nervös! Det är trots allt en hjärtmedicin...


Li med apan på sjukhuset!


Den var mkt rolig! Min fina lilla unge som ändå är så glad!

Efter vi var klara på sjukhuset åkte jag till Hornstull och mötte upp Sofia min älskade vän som jag bott ihop med i 2 år under min skoltid. Var så underbart att ses och prata igen! Synd att det går så långt emellan gångerna, måste bli ändring! Saknar dig jättemycket! Hon hade även med sig sin hund Ninja, vilket Li uppskattade! Jösses så hon pratar och kollar på hundar, hon älskar verkligen hundar! Vi tog en promenad runt hornstull och avslutade på Götgatan med en liten fika och massa prat! Li fick lite mat vid parken vid mariatorget
Sen blev det godnatt! Att mössan åkt ner över ögonen var nog bara bra så det blev lite mörkt! ;)

Nytt recept!

Publicerat: 2011-09-07 Kl: 22:30:28 | I kategori: Barnmat | 0 kommentarer


Även detta recept gick hem hos min lilla tjej! Antingen är hon bara väldigt matglad på mammas egengjorda mat, eller så är jag en rätt duktig kock! :) Idag käkade vi kyckling, ris och beasås till middag så passade på att ta fram en filé till Li och kokade lite ris till henne också. Dock i en egen kastrull eftersom de inte ska ha något salt. Å jag kan då inte äta mat som inte saltas så då fick hon ta en egen kastrull. Kokade ris, kycklingfilé och blomkål. Pressade i en halv liten vitlöksklyfta, lite oregano och finmalen svartpeppar.


1dl ris
1dl kycklingiflé
En näve med blomkål
½ liten vitlöksklyfta
oregano
finmalen svartpeppar

Detta var ett provkok då jag ville se om det överhuvudtaget gick ner, vilket det gjorde så då vet jag det. Tråkigt å göra ett storkok så tycker hon inte om det. Men detta gick! Är det någon av er läsare som har matlagningstips så skriv gärna! Alltid roligt att prova andras recept!


Lekstund!

Publicerat: 2011-09-07 Kl: 16:52:34 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag på förmiddagen kom Olle och Elin förbi en sväng! Så kul att de fått växa upp tillsammans! :) Idag blev det lite lek på golvet. Man undrar vad de säger till varandra när de ligger där å gapar å skriker. Ingen som vet. Men de hade roligt iaf, massa bus!

Sötaste ungar! :) Man kan inte annat än skratta och le när de håller på! De klappar och känner på varandra. Tittar vad den andra gör och gör likadant!


Efter bus och lek blev båda supertrötta och Olle slocknade i Elins famn å Li fick hoppa till babygymmet där hon somnade efter 5 sekunder!

Äntligen äter hon med "Mmmm"!

Publicerat: 2011-09-06 Kl: 14:15:41 | I kategori: Barnmat | 0 kommentarer


Idag till lunch tog jag fram lite torsk, sötpotatis och kokade det tillsammans med lite curry. En vild chansning jag vet, men det var det jag hade hemma! Kokade det i kastrullen i ca 5-8 minuter, hackade bitarna väldigt små och kokade på svag värme, dock så det fortfarande kokade. Hade även i lite smör & rapsolja. Mixade med stavmixern till lite grovhackat och sen pressade jag i gröna ärtor med vitlökspressen. Kan säga att det blev en succé! Hon älskade det och åt med ett "mmande" och det spottades varken ut eller vägrade att öppna munnen.


Min lilla tjej kräver tydligen hemlagat! Klart hon ska få det!

Med detta inlägg vill jag absolut inte klaga eller se ner på föräldrar som ger sina barn burkmat. Jag tycker man får göra precis som man själv vill och känner. Om det passar bättre att ge sitt barn burkmat, så kör på det. Men jag kommer att försöka göra eget så länge det funkar och jag har tiden. Dels för att jag då vet vad hon får i sig och hon verkar ju uppenbarligen bara vilja ha det. Sen är det betydligt billigare att göra storkok än att köpa de där dyra burkarna. Tänkte därför dela med mig av mitt recept!

Svar:

Publicerat: 2011-09-06 Kl: 14:04:35 | I kategori: Svar: | 1 kommentarerFrida: Gymmet fick jag ju av Sofia men jag vet att det heter Bellino babygym, ligger på ca 649:- men det är de värt! Jag att det finns bla. på br leksaker, Toysrus . Tror det går att beställa via nätet också :) Hoppas du gillar det lika mycket som jag! Vi måste ses med tjejjerna någon gång!Dagens tips: Babygym med kanter!

Publicerat: 2011-09-06 Kl: 11:21:58 | I kategori: Dagens tips! | 1 kommentarer


Dagens tips: Babygym med kanter!

H
ar haft mitt babygym på soffan hela tiden men nu vågar jag inte det längre, för här knölas det och rullas runt så därför fick det nu flytta ner på golvet. Jag fick detta babygym av Sofia och det har verkligen varit toppen! Ett gym med kanter är verkligen guld värt! Jag har utan tvekan kunnat lämna henne i gymet och varit säker på att hon har legat kvar, och inte rullat ur. Den har höga fina kanter som är mjuka och Li brukar hänga benen över kanten och så sover hon så gott! Färgerna är helt magiska och det är kul med en liten färgklick i hemmet. Hon älskar sitt gym och har legat där sen hon var nyfödd. Det är även här hon sover under dagen och har gjort sen liten.


Li 1 månad
Li 2,5 månad


Stort nog för 2 kusiner!


Trött


Li 5 månader


Idag 6månader 4 dagar

Personalmöte med fika!

Publicerat: 2011-09-05 Kl: 22:47:18 | I kategori: Tårtbakning | 0 kommentarer


Jag har fått min första beställning!

Jobbet ville ha en tårta för att Maria slagit rekord och självklart tackade jag ja till att fixa en tårta! Det skulle finnas något gult för att symbolisera den gula veterinärbilen, sen något med Stockholms gårdsveterinär såklart.
Efter lite planering och fundering blev det tillslut såhärTårtan innehöll Marabou mjölkchoklad/jordgubbsfluff. Tårtan var i övrigt gjord på dekorfondant, marsipan och sp.
Fick fina kommentarer där folk inte ville skära i tårtan och att den var supergod! Lite besviken då jag fortfarande, trots att jag fodrat den så tycker jag den svettas och chokladfluffet blev lite rinnigt. Men den var god!

Sjukhusbesök

Publicerat: 2011-09-05 Kl: 20:37:00 | I kategori: Födelsemärket | 2 kommentarer


Då var vi inne igen för att de skulle kolla på födelsemärket. Läkaren höll med om att det inte såg bättre ut och det är tydligen rätt svårt att hitta en bra metod som passar för ett barn. Det är tydligen olika hur bra det går osv. Denna läkare som vi pratade med idag var inte heller helt skeptiskt till att sätta in medicinen propranonol. Innan man sätter in den behandlingen behöver man ta blodprover, kolla sköldkörteln, ulraljuda hjärtat m.m så det är några saker man gör innan. Men idag eftersom det fortfarande låg en gul/grön slemmig bobba över såret så ville hon prova med ett sk. silverbandage. Aquacel ag convatec.Silver är bevisat antimikrobiellt när man anväder det vid infekterade sår. Så dessa små kompresser ska hjälpa till att bevara den mjuka och fuktiga sårmiljö samtidigt som den frisätter joniserat silver så fort sårvätska bildas. Förbandet är också mycket bra för behandling mot just hennnes bakterier som hon har, pseudomonas och stafylokocker. Nu ska detta bandage sitta så länge det bara går, får såklart byta ifall det blir geggigt. Återbesök på torsdag igen. Jag håller verkligen alla mina tår och tassar för att det ska se bättre ut, en liten antydan till att det ser lite bättre ut skulle göra mig så glad! På ett sätt vill jag bara köra på den där medicinen, men sen så finns det ju lite biverkningar. Men som sagt, så länge hon inte har ont så är jag glad! Så alla mina kära, hålla alla tummar ni har så hoppas jag att vi snart får bukt med detta jävla födelsemärke.

Rutiner & mer fast föda!

Publicerat: 2011-09-03 Kl: 21:14:54 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Li har vaknat några gånger på nätterna.. Kan inte riktigt avgöra om det beror på att hon har ont av märket eller om hon vaknar av att hon är hungrig. Hon äter ersättning och sen brukar hon amma lite på mig innan hon somnar. Så har det sett ut under en längre period. Men nu har hon som sagt vaknat till och skrikit, så har man blandat i ordning en flaska och gett henne i sängen utan att ta upp henne. Ibland har hon slukat hela och ibland endast några sugtag så somnar hon om. Sover oftast till 5-6 tiden och vill ha mat igen när hon vaknar. Då tar jag henne till min säng så sover vi vidare till 8-9 tiden, då vi sen går upp. Har funkat bra. Men så slog det mig att hon kanske inte längre håller sig mätt så pass länge på bara ersättningen till kvällen. Så jag gav henne en rejäl portion gröt innan hon somnade igår för natten och vaknade vid 5:20 i morse. Kanske är det så enkelt att hon behöver lite mer mat innan sänggående. Vi får prova några kvällar och se hur det utvecklas. Vill heller inte komma in i några rutiner att hon ska ha mat mitt i natten då hon aldrig behövt det annars... Så svårt de där.

För övrigt så försöker jag styra upp det såhär en vanlig dag.

05:00-06:00 - Vaknar och tar henne till min säng där jag ammar henne så somnar vi om
08:00-09:00 - Går upp och käkar frukost, då äter hon en portion gröt. (ibland ersättning efteråt)
10:00-12:30 Bus och lek i gymmet, sover ev. en liten powernap här också.
Sover tills hon vaknar och sen en flaska ersättning. Ut på promenad! Eller gör dagliga utflykter.
Om vi är hemma så käkar hon en protion med blomkåldpuré, ärtpuré, sötpotatispuré mm. /ersättning till lunch
Sen är det bus å lek under eftermiddagen och hon burkar käka puré samtidigt som vi äter middag. Ev gröt om det är lite senare på kvällen. Men som sagt, ska försöka flytta grötportionen tills strax innan sänggående istället.
Sen kanske inte alla dagar ser ut såhär såklart, men brukar för det mesta bli rutin, som hon själv valt att göra.

Nu sover min lilla tjej som fick en liten portion gröt och en flaska ersättning nu innan hon slocknade. Det blir till att göra storkok i morgon av både fågel och fisk till henne så förhoppningsvis kommer hon uppskatta det mer. Första gången jag provade burkmat igår, och det är inte populärt!

Hon har bara fått hemlagat innan, så har väl ställt skåpet där de ska stå! :)
Lördag morgon!

Publicerat: 2011-09-03 Kl: 12:52:30 | I kategori: Födelsemärket | 3 kommentarer


I morse klev vi upp ur sängen vid 9 tiden, så skönt! Vi käkade lite frukost allihopa och Li käkade lite gröt. Hon slukade en hel tallrik med gröt och lite persiko puré. Mums! Vad kul att hon börjar käka lite mer "riktig" mat. Nu ligger hon och sover efter ett bad och omläggning av såret... Ser inte alls kul ut och hon gråter och gråter.. Idag fick pappa bada henne så fick jag köra lasset efter. Hon badade i 10 minuter sen upp och torka sen på med ättiksyra i ca 10-15 minuter för att försöka få bort pseudomonasen... Lättare sagt än gjort, tycker det ser hemskt ut! .. Efter att det har varit på ska salvan på. Vet inte om det är så mkt bättre eller om man egenltigen skulle köra med bara sorbact omlägg. Men nu kör jag som de har sagt tills på måndag. Ser det fortfarande ut som skit så får de hitta på något nytt. Något måste gå att göra! När man märker att det man provat inte fungerar så måste man ju prova nästa steg. Vi får se vad de säger.


Man kan ju hoppas att det är bakterierna som dör!

Nu ska vi ut på en liten promenad! Superfint väder och solen skiner!

Liten- 6 månader

Publicerat: 2011-09-02 Kl: 13:01:07 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Jösses så fort tiden går! Man blir ju knäpp! Nu är Li 6 månader! Vad hände, vart tog tiden vägen???
Men det är nog de mest underbara 6 månader jag haft och jag kan verkligen hålla med andra föräldrar som sa att livet inte hade börjat innan man fick barn. Jag kan inte annat än att hålla med dem. Kärleken till detta lilla barn är så stor och jag vet inte alls hur det skulle kunna gå att förklara med ord. Alla som är föräldrar vet vad jag menar, tänk att jag ska få vara med och se henne växa upp och bli en individ. Min lilla lilla tjej!


Torsdag och anka på rymmen!

Publicerat: 2011-09-01 Kl: 17:54:00 | I kategori: Födelsemärket | 0 kommentarer


Igår var jag in till sös igen till läkaren. innan träffade vi min syster Jessica och tog en liten runda inne vid skanstull :) Våra gamla hoods, där bodde jag första året när jag pluggade tillsammans med Jessica. Vi promenerade bort mot medis och kollade lite butiker sen hamnade vi på donken och käkade lunch. Sen kikade vi lite i affärer innan vi skulle vidare till doktorn.

Denna gång såg det lika illa ut som innanantibiotikakuren,.. så det var ju lite småtråkigt. Men fick med oss ättiksyra hem som vi ska köra med samt köra med baden igen. Sen på med en ny salva som heter Betnovat med chinoform. Får vi väl se då.. å så ska vi tillbaka på måndag igen. Såklart fanns det ingen tid som var efter 12 så jag kunde jobba innan, så förlorar ytterligare ett till arbetstillfälle.. Men hoppas på det blir bättre nu.

Någonstans påvägen tappade vi bort Anki också,.. Så vi har haft lite sorg här hemma... Efter sjukhusbesöket körde jag runt med bilen och sprang in i affärerna och frågade efter en liten anka.. Så tro inte att jag bara struntade i henne.. ringde även runt till butikerna.. men ingen liten anki .. :,( Så ledsamt..


RIP Anki...


RSS 2.0