Shopping! :)

Publicerat: 2012-08-31 Kl: 21:10:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


I torsdags var jag ju och handlade lite kläder till Pyret som behöver till dagis,.. Jag tvättar ju i princip varannan dag i tvättstugan men det är ändå samma kläder som åker på till dagis så de tror väl hon inte har andra kläder, dock ser de ju att de är tvättade, men ändå! :) Var in till mina favorit butiker på Fridhemsplan och shoppade lite på "Små Grodorna" & "Juliet" Älskar deras kläder ifrån Villervalla, Me too osv. Sen Juliet´s egna strumpbyxor! Love it!
 
Tröja från Villervalla och leggings från Me Too
 
Tröja och leggings ifrån Me Too
 
Tröja och strumpbyxor ifrån Juliet 
 
En liten puss till Gaston också! 
 
 

Äntligen klar!

Publicerat: 2012-08-29 Kl: 20:38:00 | I kategori: Loppisfynd | 4 kommentarer


Nu ska ni få se mitt efterlängtade projekt! Hade sen förra sommaren, då Li var spädbarn sett en sån vacker växasäng. Det satt en lapp om sängen i mataffären och jag stannade varje gång jag var in för kolla på anslagstavlan. Jag tog till och med en lapp den sista veckan för att ringa. Dock kostade den 1000:- och det var lite mycket pengar just då man fått barn och var föräldraledig. Dessutom skulle den ju inte använas på en gång heller. Jag kan ärligt säga att jag ångrade mig något så fruktansvärt mycket! När lappen var borta var sängen borta. Har tänkt mycket på den och efter några månader kom tanken tillbaka. Började leta växasängar på blocket, flera månader satt jag och letade. En dag i juni året efter dök samma säng upp och jag ringde direkt! Sängen blev min för 450:- Jag var överlycklig när Anton åkte iväg för att hämta den!
 
Sedan har den stått på altanen redo att göras i ordning. Den var i furu från början, men jag ville såklart att den skulle vara vit! Efter kvistlack och målning blev sängen såhär:
 
 
 
 
 
Jag är kär! Det är så himla roligt när man hittar något man älskar och sedan lägger ner sin själ och får se förvandlingen! Hon sover dock inte i den inatt då ja tyckte den luktade lite fortfarande, så premiären får vänta lite! Hade ju dock lovat Er en bild på mitt projekt, så självklart håller jag vad jag lovar! 
 
 

Jobb, snor, mat, träning, snor och pyssel!

Publicerat: 2012-08-27 Kl: 21:29:22 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Ja det är vad min dag har gått ut på! Jag har jobbat från 7-16, hämtat Li från dagis som var snorig, men allt hade gått bra. Pigg och glad, snorat hade hon gjort men hon är inte ensam om 11an.. 
 
Sen gick vi hem, idag tog det kanske 35 minuter för ja bar henne halva vägen! Har blivit så att vagnen fått stanna hemma dessa dagar då det har regnat för jag vill inte ha våran nya vagn ute i regnet hela dagarna. Då dagis inte har någonstans att ställa vagnarna som är under tak! .. Dåligt tycker jag då det borde vara en självklarhet... Det är verkligen inte långt att gå, bara det att det händer mkt "spännande" på vägen.. 
 
Hem, lagade torsk å äggsås, mumma! Li är så rolig, för nu tar hon pallen, skjuter den mot köksbänken, klättrar upp och ska vara med när vi lagar mat. Hon står där redo med vispen och greppar gärna tag om allt inom räckhåll. Smart är hon också för når hon inte så skjuter hon den närmare eller varför inte klättra upp på bänken?!
 
Livsfarligt
 

Efter mat så åkte jag iväg till gymmet och körde Dance med Emil som för övrigt är den absolut roligaste instruktören! Han är så himla rolig! Man blir helt enkelt glad när han kickar igång timmen! På torsdag är de ShBam, då ska jag stå redo! OM inte halsen strejkar ännu mer,.. känner av den mer och mer,.. inte roligt nu när ja fått upp tempot! Trist om de ska sätta stopp så ja hamnar på botten igen,.. jag som har så svårt att ta mig upp! Nu är det lixom skönt att träna och lätt att komma iväg när man tänker på känslan efteråt! 
 
Efter dusch och nattning av barn så byggde vi äntligen ihop mitt nya projekt! Eller nya å nya, har haft det liggandes ett tag, men nu är de äntligen klart! Jag är så himla nöjd, så otroligt glad och det kommer bli såååå fint! Jag är i extas över att få sätta den i bruk, bara dags att leta efter en madrass! ;)
 

Dagens tips: Namnmärkning!

Publicerat: 2012-08-26 Kl: 23:03:00 | I kategori: Dagens tips! | 0 kommentarer


Dagens tips: Namnmärka kläder och dyligt! 
 
Jag har googlat efter massor med namnlappar osv. för att namnmärka Li´s kläder till dagis. Ja jag vet att många tänker, "Varför inte bara skriva med en namnpenna" - Det är för att jag tycker det är så himla fult och jag vill ha det snyggt och prydligt! Jag är lite pedant av mig..
 
Har kollat på massor med sidor som har dessa påstrykbara namnlappar, mina namnband, vävnamn, namnlappar osv. men jag ville ha något som inte skaver, inte är så dyrt och tillslut hittade jag dessa transfer namnlappar!
Här får jag skriva vad jag vill så blir det som ett vanligt tryck som finns på t-shirts. Inget skav, inget irriterande för huden, perfekta med andra ord! De ska dessutom tåla tvätt lika bra som en tröjja med tryck, om man nu gjort rätt såklart. Får hoppas de håller vad de lovar, har namnmärkt lite av Li´s saker som hon har på dagis. Kanske inte behöver märka alla kläder, men de som vi är rädda om och som är av lite dyrare märke. De vill man helst inte att någon annan unge får med sig hem. 
 
Klipper ut namnet, lägger på och stryker på i 10 sekunder
 
Väntar tills det har svalnat, stryker lite med fingret och titta så fint!
 
Provade på gummistövlarna
 
Perfekt! Hoppas de sitter lika bra där inne, vi får se, det är ju lite "ulligare" men förhoppningsvis mkt finare än kletet som blir av namnpennan. 
 
Stryker på 
 
Åh titta så fint! 
 
Li´s dagisväska som hon fick ifrån farmor i 1års present!
 
Tadaaaa! 
 

Jag är supernöjd! Uppdaterar igen efter tvätt, så får vi se hur jag tycker sen! Än så länge är ja grymt nöjd!
 
Du hittar dessa transfermärken HÄR
 
 
 
 
 

Scrap med Sollan!

Publicerat: 2012-08-26 Kl: 21:37:22 | I kategori: Scrapbooking | 1 kommentarer


Idag körde vi igen! En trevlig dag som alltid med fina Solveig! Blev 2 nya lo´s till albumet, som dock är låååångt ifrån klart, men så småningom kanske de blir de också.. 
 
 
 
Ja, mer hann jag inte med idag, men är nöjd med mina skapelser! 

latmaskens dag...

Publicerat: 2012-08-25 Kl: 16:58:03 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Ja idag har vi inte gjort många knop! Fan vad dött det blir då............ Jag har då iaf varit ibäv och tränat i morse, men sen har det då varit ryggläge i soffan.. Var iväg en liten sväng till Fredells och kollade lite, hittade ett supersnyggt golv, sen en jättefin kran.... men det är ju mest bara för att kolla, planera och fixa. Har många ideér, men det kostar ju också! .. Tråkigt, tänk om man vore ekonomiskt oberoende! 
 
Ingen som kan slipa golv btw? ....
 
Fogrengöring och färg fick iaf följa med hem och nu ska det bli fint i badrummet, fräscha upp lite! Sen har ja fortfarande mitt projekt ute på altanen som ska målas en vända till,.. men det finns ingen ork, absolut ingen alls... Men ikväll ska ja ta det lugnt, fortsätta ligga på rygg och kanske uträtta några praktiska saker här hemma, mer än så blir det nog inte.. Kanske fixa en design åt en barnspis som jag vill ha i Li´s rum..
Pappa har sagt att han kan bygga,.. Men frågan är bara när?
 
Jag: -När ska du bygga spisen till Li då?
Anton: -Ja men inte på en helg förstår du väl?
Jag: -Men när tänkte du bygga den då?
Anton: -......
 
Pappa jag vill ha en leksaks spis....
 

Kusin kärlek!

Publicerat: 2012-08-24 Kl: 21:45:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag lekte vi med min kära syster och Li´s kusiner Ian & Lo
Först käkade vi lite lunch, sen lekte barnen i Li´s rum och sedan blev det en promenad så ungarna fick sova, dock somnade ju Li på tillbaka vägen vid 2 tiden, så det blev lite senare än vanligt. När vi kom hem åt vi mellis och sen blev det ännu mer bus!
 
 
 
 
Nu är de äntligen på plats! De har varit så länge i Dalarna på semester men förhoppningsvis kommer vi kunna leka massor nu när de äntligen är hemma i storstaden igen! 
 
Love you big sister! 
 

Men ja sa ju nej....

Publicerat: 2012-08-21 Kl: 18:04:27 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Nu händer det grejjer kan jag lova! Li är i en fas, så är det bara. En fas som vi ska igenom som alla andra faser vi har gått igenom. Jag tror det blir så himla jobbigt för oss då hon ALDRIG annars är en grinig unge.. Nu är de gnäll, gap, skrik i princip sen vi kommer hem. Efter att hon har ätit så håller hon sig lugn en stund sen kickar det igång igen... Lagomt till duchningen och hårtvätt. Men det är ju saker som bara ska göras, det är inget att diskutera. Så är det bara. Men man blir rätt trött efter en hel eftermiddag med sura miner kan ja lova, men snart är Li tillbaka igen, efter att tänderna kommit upp och allt blir som de ska med alla nya känslor och när vardagen börjar bli rutin.
 
Dagis går toppen iaf, idag sa de "Det är aldrig några problem med Li" Såååå skönt att höra! Hon verkar köra sitt race och leker med de andra ungarna. När de andra är ledsna så tittar hon på dem men blir inte ledsen själv, vilket är bra. Det är några barn som är ledsna mkt nu när de är inskolning osv. Så det är skönt att hon inte blir så påverkad. En mindre unge att ta hand om. Hon äter bra, och idag hade hon sovit bredvid Lena då hon hade snackat i princip hela tiden tills Lena sa till att nu måste de sova, så hade hon lagt sig väldigt nära och somnat. Min fina gulliga unge! Hoppas det håller i sig att de fortsätter att gå så bra som det gör. Men ett litet bakslag får man nog räkna med tids nog. 
 
När jag kom och hämtade henne gick vi förbi grinden jag och Gaston. Alla ungarna ääälskar Gaston, de pekar och ropar efter honom. Gullungar! Han är så duktig Gaston, jag parkerar honom vid en stolpe så sätter han sig så fint och väntar. Han vet precis rutinerna. Idag såg Li oss gå förbi, då hon var inne och hade precis fått en ny blöjja. Hörde henne långa vägar då fröken skulle sätta på skorna innan hon fick gå ut, protest! haha! Skönt hon vet vad hon vill! Sen möttes jag av en glad unge som jag fick en stor kram av! 
 
Påväg hem så går det inte sådär skit snabbt kan ja lova.... Jösses, en promenad som vanligt fall kanske tar 7 minuter har de senaste dagarna tagit typ 1 timme.. Det ska kollas på bär, buskar, gräs, pinnar, grus, stenar, sniglar, blommor.... ALLT! Sen kan hon till och med vända och gå en lång bit tillbaka för där låg det ju faktiskt en sten som hon ville ta upp eller titta på. "Hilda Li Aronsson! Nu går mamma! " - "Skiter väl jag i.... Gå du.."
Man kan inte annat än att småskratta för sig själv, Man får glatt vänta tills hon är klar... Idag ville hon inte ens hålla handen, hon som alltid håller handen annars, nej du. Nu är det nog slut på det också. 
 
Mamma: - Hålla handen?
Li: - Nej mamma, NEJ
Mamma: - Då går mamma nu
Li: - Nej
Mamma: Jo
Li: Nej.. 
 

Nej.. nej... nej

Publicerat: 2012-08-20 Kl: 19:08:51 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Ja det är Li´s nya ord som hon säger.. Det är nej hela dagen idag. Från det att vi gick ifrån dagis har allt som jag frågat henne varit: - "Nej,.. Nej mamma! Nej.." .... Det är nu det börjar va? Hon är för övrigt inne i en ny fas,.. man märker direkt då hon tar steget in i den nya fasen. Alltid samma "gnäll-gråt" Hon är lite missnöjd fast hon inte själv vet varför. Så räcker det med att hon får sitta i knät så är hon nöjd i några sekunder. Hon har dock värsta tandsprickningen också på samma gång, så denna gång är det nog lite värre. 4 nya tänder på gång! Rena vampyren kan ja lova! Hon vill gärna bita på allt.. å då menar jag allt. 
 
Lite fler tänder har hon nu vill ja lova...
 
Hon sköter sig jättebra på dagis och de är så nöjda över henne. Hon är vad de säger alltid glad och lätt att hantera. Äter alltid, sköter sig vid blöjjbyte och sover som hon ska. Man kan ju inte begära mer! Hon är helt enkelt väldigt lätt att ha att göra med, skönt! Vi får väl ta smällen hemma sen, men hellre det. Det kan ju inte vara lätt att gå igenom allt de som de små liven gör. Dagis, utveckling, egen vilja och föräldrars vilja. Kan bli lite mycket på en gång! Nu myser hon med pappa och det är snart dags för läggdags! 
 

Gröna lund!

Publicerat: 2012-08-20 Kl: 18:58:48 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Igår var vi på Gröna Lund! Massa vänner från Borlänge var där på en liten tripp, så självklart ville vi mötas upp och träffas! Vi åkte in med bilen och fick parkera as långt ifrån Grönan då det var körförbud mellan 12-17 på djurgården... Så ställde oss tillslut på parkeringen vid Junibacken och tog en promenad längs vattnet till Grönan. Var lite nervös för vädret för de mulnade på rätt rejält innan vi åkte, men det klarande upp och blev strålande väder! 
 
Tänkte att Li skulle bli lycklig över att få åka lite karuseller, men ja ghade helt fel.. Det var inte alls hennes grejj utan hon ville hellre stå och titta och kolla på alla ballonger och karusellerna. Vi kunde hålla oss i lite över 1 timme innan hon panikade över att hon inte fick en ballong.. Hon bokstavligt höll sig fast i pelaren med ballonger och gapade som en gris när ja försökte leda bort henne. Självklart fick hon en ballong! Det bara är så, självklart ska man få en ballong om man är på tivoli! Det är ju hela grejjen! Men tänkte vi kunde vänta lite,.. 
 
Vi köade till den fina karusellen med hästarna, men så fort jag hade betalat och skulle sätta henne på en häst så gallskrek hon, tårtarna sprutade så vi fick snällt kliva av,.. karusellen hade inte ens börjat kan jag tillägga. Fick biljetten tillbaka och provade ett litet tåg istället. Gick bra första rundan, andra rundan så tappade hon tålamodet och tyckte de var lite läskigt! Men vi åkte klart, och jag var så stolt över henne, att hon åkt sin första karusell! 
 
Li åkte sin första karusell! 
 
Hälsade på gulliga gubbar gjorde vi också! 
 
 
Li var väldigt faschinerad över dessa stora mjukdjur!
 
Trötta killar, Max & Neo
 
Fina Kicki!
 
Lunch! 
 
Helen är också hungrig!
 
Busar med Li
 
Stolt kille!
 
En kalas söndag var det med andra ord! Li hade dessutom sovit natten hos farmor, och det hade gått hur bra som helst! Farmor tyckte hon hade skött sig exemplariskt, så det var så skönt att höra! :)
Tvivlade aldrig heller för den delen. 
 
Vi tog vägen vid vattnet till bilen, så himla fint! 

Onsdag & planering

Publicerat: 2012-08-15 Kl: 20:10:04 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Ja det är precis vad det är, onsdag! :) Har jobbat 3 dagar, och än så länge känns det ok! Visst var det lite tråkigt sådär att det är slut på föräldraledigheten, det ska bli en vardag! Dock har vi massa dagar kvar, men nu är det dagis som gäller och jag går upp och jobbar 80%, skyddar min SGI med en billig dag på helgen. Det gäller att ta reda på massa fakta så allt blir rätt så man inte får nå avslag eller dyligt sen när man behöver hjälp eller så. Då finns det ju oftast massa kryphål "Du har inte gjort på rätt sätt, såhär får man inte göra, nu har du förlorat din SGI osv" men inte nu inte! Har pratat med dem och fått förklarat för mig, så det känns toppen! 
 
Får förhoppningsvis lite mer stålar av jobbet nu iom att jag går upp i tid och så kanske man kan få en naturlig vardag igen, sluta snåla allt vad man kan och börja leva normalt. Det optimala hade ju såklart varit att gå tillbaka till 100%, men känner att det är inget jag vill göra. Jag tycker hon är för liten för att gå på dagis från 07:30 till 17.30, då får jag ju ingen som helst tid med henne! Nej usch, kan man så är det ju värt att gå ner i tid, och har vi levt snålt i 1,5 år så kan vi göra det i några till! Känns bra! Har dock inte fått något schema ännu, så det är lite svårt att planera hennes tid på dagis, men det löser sig alltid. Hon börjar bli så stor! 
 
Det går iaf jättebra på dagis, hon busar och leker, äter till och med banan! Vilket hon aldrig gjort sen hon var liten, mkt märkligt. Ska prova med en banan här hemma och se vad hon gör, men deras smaklökar kanske också kan ändras! Hon sitter alltid kvar sist vid lunch och mellis, så hon äter bra och fröknarna tycker hon är så glad jämt! Känns så skönt att höra, roligt att hon är sig lik! Efter hon ätit lunch tvättar hon händerna och kryper in till de andra som ligger vid vilan, haha, så hon verkar ha fattat vad man gör efter lunchen! Min fina lilla tjej! 
 
Idag har vi tagit en promenad i skogen och provat "bär rygsäcken" eller vad de kallas för första gången, fick den av en granne som knackade på och frågade om vi ville ha den, så snällt! Så det blev en premiärtur! Li var inte sådär skit glad i början men sen när vi gjorde det till en kul grejj så hakade hon på och tyckte det var toppen! Dock skrek hon ju mamma var 10onde sekund så pappa fick lite ont i öronen,.. 
 
"Mamma,.. Mammma.. titta! Titta mamma!... Mamma..." 
 
Fina killen fick såklart följa med i skogen! Han kör sitt eget race där i skogen och får upp lite spår då och då, men han håller alltid koll på oss och skulle aldrig avvika från vår sida! 
 

I morgon jobbar jag kväll så det blir att ta lite sovmorgon i morgon och lämna Li vid 9 tiden eller lite efter. Dock känns det ju skit tråkigt att behöva lämna henne, men de vill gärna att man lämnar då så det är "med i gänget" för dagen, och det kan väl va skönt med lite egentid och pyssla här hemma. Vi får se hur det blir, vaknar hon vid 6 så är det ju lika bra å knata till dagis vill jag mena, hon tycker det är så roligt på dagis och det känns så himla bra! I morgon ska Anton hämta vid 16 tiden, så får se hur hon är då, kanske är de mer ok då om hon fått leka efter mellis ute också, för nu när ja hämtat henne vid 14.30 så är det roligare på gården än att följa med mamma hem ;)
 
 

Li´s pärm till dagis!

Publicerat: 2012-08-12 Kl: 11:00:56 | I kategori: Dagis | 0 kommentarer


Li ska ha med sig en pärm till dagis som de ska sätta i papper i och ha lite som en "hit & dit" bok. Så i veckan handlade jag en pärm. En söt liten pärm som jag dessutom skrev hennes namn i med ett par bokstäver jag hade i pyssellådan. Tycker de blev kalas! Lite roligare än bara vanligt! 
 
 
 
Så denna ska få följa med till dagis på måndag och stå vid hennes plats. Har även hittat på lite annat pyssel som jag kan visa sen när de är hämtat och klart! Smart med grejjer till dagis! :)

Bröllopstårtor!

Publicerat: 2012-08-11 Kl: 18:30:00 | I kategori: Tårtbakning | 4 kommentarer


Jag har fått äran att göra Sanna & Dick´s bröllopstårtor till deras bröllop idag! Självklart var jag nervös, vilket åtagande att göra tårtor till ett bröllop, deras viktigaste dag! Har ju inte gjort en tårta sen mumintårtan i mars, så det var en nervöst, men det gick jättebra! Hade lite mindre problem med hallonmoussen som skar sig, gjorde allt enligt recept så jag visste inte varför det blev som det blev. Men jag fick kasta och göra om. Väntade länge på att de nykokta hallonen skulle svalna sen vispade jag inte grädden lika hårt och vips!
Så blev det en perfekt hallonmousse!
 
Tårtorna är fyllda med hallonmousse och vit chokladmousse
Spacklade med grädde och täckta med marsipan.
Blommor och blad är gjorda i sp,
Önskar brudparet all lycka till och hoppas att tårtorna motsvarade deras förväntningar! Jag är jättenöjd och mousserna var sjukt goda, så det borde ha blivit en kanon kombination!

Veckan på dagis!

Publicerat: 2012-08-11 Kl: 12:32:05 | I kategori: Dagis | 0 kommentarer


Har som sagt gått toppen! Som jag räknade med faktiskt, jag trodde att det inte skulle vara några problem, och det har det inte varit heller. Igår lämnade jag henne redan vid dörren och vi vinkade och sa hej då. Hon gick med fröken in i rummet för sångstunden och fruktsamlingen. Det kändes lite i mamma hjärtat, men jag är glad att hon är så pass lätthanterlig. Än så länge! Vi får se, kanske kommer hon på att hon ska vara där och då kanske det inte blir lika roligt, eller så accepterar hon det och kör sitt race, hon brukar vara rätt bestämd av sig så det får vi nog veta tids nog. Min starka lilla tjej!
 
Hon hade ätit bra och sovit ca 1 timme, och mellisen slank ner den också, så inga konstigheter där heller. Hon hade fått lite sand på tröjjan när de lekte i sandlådan, då hade hon blivit lite tjurig, men de gick över lika fort som fröken hade borstat bort det. Så himla mysiga och trevliga fröknar! Gud så bra det känns! Alla verkar toppen som ja sa innan, och de är så himla gulliga mot barnen! Trodde de skulle vara värre att skola in henne, men ja är glad att jag satte henne på ett dagis som jag hoppades och tro är rätt! 
 
Li & Lena
 
Bus inne i lekrummet!
 
En liten smygbild från buskarna innan jag gick hem! 
 
Hoppas lämningen funkar lika fint som de senaste dagarna så kommer detta bli toppen! :) Vår stora lilla tjej har äntligen börjat på dagis! Det är helt otroligt, overkligt och superstort för mig! Känner mig nästan lite gammal! 
 
 

Dagis på riktigt!

Publicerat: 2012-08-09 Kl: 19:24:56 | I kategori: Dagis | 0 kommentarer


Idag har jag lämnat Li på dagis nästan hela dagen! :) Var med på fruktstunden där vid 9 när vi kom så skiljdes åt ute när de lekte. Sa hej då och pussade henne så gick jag, inga problem! Hon hade fortsatt lekt, ätit lunch, sovit på vilan, busat och sedan ätit bra på mellis! När jag kom vid 14:45 så lekte hon ute på gården med de andra barnen :) Hon hade inte varit ledsen en enda gång! Inte ens när hon vaknade! I morgon ska jag lämna henne vid dörren och gå på en gång, tror de kommer gå bra! Hon är så glad och har tytt sig till Lena som är en av fröknarna. Så de känns skönt! Alla fröknar verkar helt underbara så det känns så himla bra! Det känns tryggt och väldigt bra i magen! De verkar även få fin mat till lunch och ekologiska varor. Mkt frukt och grönsaker! Nybakat bröd till mellis och snart kommer det även nya möbler in till avdelningarna.

Själv har jag bakat tårtor så de rykt här hemma hela dagen! 4 tårtor är beställda av Sanna som ska gifta sig på lördag! :) Har varit lite struligt med fyllningarna då hallonmoussen skar sig flera gånger! Efter lite proffshjälp å nytänkande så kom jag på att jag kanske vispar grädden för hårt! Troligen var det de som gjorde det hela! För när ja vispade den lite mjukare så blev den perfekt! Fyllningarna är hallonmousse & vit chokladmousse! Har smakat på båda fyllningarna och de smakar himmelskt! Jösses så goda, även hört från andra bakare att den är favorit mixen bland folket :) Så förhoppningsvis kommer de bli supergoda tårtor! :) I morgon hoppas jag det går lika bra för Li på dagis så jag hinner spackla och täcka tårtorna! Vore ju himla toppen om man kunde bli klar i tid och slippa stå på natten å baka ;) Det gör jag alltid annars, så kanske kan de funka! :)


Uppdatering om dagis!

Publicerat: 2012-08-07 Kl: 20:45:22 | I kategori: Dagis | 0 kommentarer


da
 
De 2 första dagarna har gått jättebra! Vi har kört inskolning 9-15. När vi kommer så är det lite bus innan sångstunden och fruktsamlingen. Då sjunger barnen ifrån sångpåsen och sedan äter de frukt i ringen. Eftersom det kommer en flicka som har problem med hörseln så gör fröknarna tecken till sångerna och de äldre barnen har redan lärt sig lite tecken när de sjunger. Riktiga söthögar när de sitter där i ringen och sjunger! Li klappade på och efter käkade sen en bit äpple. Hon är nöjd med tillvaron och efter sång klär barnen på sig och går ut på gården. Där leker de överallt med rutchkana, gungor, bandyklubbor, bollar, vagnar, sandleksaker, kritor osv. Li har hittat vagnarna och sopkvasten som är hennes favoriter. Hon kör järnet med dem och det gör inget att en unge eller två är ivägen, hon rämmar på! Jag är faktiskt stolt över henne, att hon ändå är så duktig! Inte just att hon kör på andra barn, utan att hon är lycklig! 
 
 
 
 
Efter bus och lek på gården går vi in och tvättar händerna, byter blöjja, och sedan är det lunch kl. 11:00, då äter alla barnen och fröknarna ihop och sen är det blöjjbyte för de som behöver igen och sen är det vila! Då delas barnen upp i 2 grupper och fröknarna turas om att ta hand om vilan med barnen. Li somnade på 20 minuter idag, lika som igår och nu sov alla barnen! Jätteduktiga var dem! Under tiden satt vi föräldrar runt borden och tittade lite på läroplanen, fyllde i olika papper, pratade lite mer information och bläddrade även igenom deras listor för teckenspråket. Vilken fördel att få teckenspråket gratis! Är ju hur bra som helst! Det är bilder och rörelser så barnen kan lära sig själva också. De sov i ca en timme och efter de var de lite lek med alla leksaker och pysslande i kök osv. Li kör sitt race med leksakstelefonen och vid 14:00 är de mellis!
 
 
 
 
Li följde till och med fröken Lena idag för att hämta mellis, helt utan protester tog Li frökens hand och gick iväg. Kom tillbaka lika glad som när hon gick, inga problem! Idag var det fil, havrefras, russin och lite frön som stod på matlistan. Li håvade glatt i sig sin fil, och den var tillslut överallt! Men lycklig! 
 
 
 
Sen klädde alla barnen på sig igen och gick ut för att fortsätta leken! Då var klockan 14.30 och busade de ute som bara den! Li verkar trivas och jag känner mig så trygg! Alla fröknar är verkligen toppen och de verkar hur goa som helst! Leker verkligen med barnen och håller koll på alla. Känner mig väldigt trygg måste jag säga. Förhoppningsvis känner jag mig lika trygg när jag ska lämna henne där också. Hoppas det kommer gå bra och att hon kommer trivas, köra sitt vanliga glada Li hela dagen, så kan det inte annat än gå toppen!
 
 
 

Dagis!

Publicerat: 2012-08-06 Kl: 10:28:02 | I kategori: Dagis | 0 kommentarer


Idag är de första dagen på dagis! Än så läge går det bra! :) Hon vet vad hon vill! Spännande att se hur hon uppför sig :) våran lilla tjej! Vi kommer vara här från 9-15 denna vecka. Så uppdaterar mer om hur dagen varit :)


Oj vilken dag!

Publicerat: 2012-08-02 Kl: 18:01:48 | I kategori: Renovering | 0 kommentarer


Idag har det varit massa att göra! Jag har äntligen varit iväg och handlat den underbara färgen att måla med! 
 
Denna är den absout bästa färgen att måla trämöbler med. Den är oljebaserad vilket gör att färgen "lägger" sig perfekt även om du inte är en mästare på att måla. Den lägger sig jämnt och fint och slutresultatet blir kanon! Inga ränder på möblerna! Som det ska vara!
 
Har målat klart vardagsrumsbordet som nu står på tork!
 
Mitt blocketfynd! När de är klart får ni se slutresultatet, kanske vet ni vad det är ?
 
Det var från början furu med massa kvistar i. För att undvika missfärgning och att kvistarna tränger igenom den vita färgen så var jag på ByggOle och fick tipset om Jotun kvist & Spärrgrundning. Då tog det allt i ett, kvistarna och grundmålningen! Perfekt! Att måla allt detta tog flera timmar...
 
 
 När vi ändå var igång med målningen passade jag på att fixa till mitt Skellefteå loppis fynd!
 
20:-
 
 
 
Kommer bli perfekt! 
 
 

Göteborg

Publicerat: 2012-08-01 Kl: 15:41:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Som vanligt med vår familj så bestäms grejjer på en sekund och likaså denna resa! Dock har den legat och grott läänge då vi hemskt gärna ville åka och träffa den nya lilla stjärnan som skulle födas. Han kom lagomt till semestertider, och efter resan till Skellefteå så kände vi att vi skulle passa på när vi hade semester att åka ner.
Vi fick äran att låna Elisabeth & Erics husbil.
 
 
 
 
 Vi åkte kvällen mot söndag så Li fick välling och pyjamas så åkte vi ner mot Göteborg. Vi tog dock en avstickare mot Ullared. Hittade lite fynd! är så himla roligt att vara där och handla, dock tyckte jag de hade dåligt utbud med babykläder, eller rättare sagt inga som föll i min smak. En huvtröjja fick iaf följa med hem.
Kommer ett senare inlägg om våra fynd. 
 
Åkte vidare mot Göteborg och fick äntligen träffa den lilla sötnosen Hector! 
 
Li var så himla duktig och hämtade Hectors nappar och tyckte de var konstigt då Erika ställde flaskan på bordet och det fanns mat kvar, så den ville hon gärna ge Hector. Dock var det första gången som jag sett henne avundsjuk! Jösses, när ja höll Hector och pratade med honom så blev hon genast intresserad av vad jag gjorde. Gnällde och ville vara med, sitta i mitt knä och när Hector grät så ville hon gärna tröstgråta med honom. Underbara unge! 
 
 
Li & Hector
 
Li kärlekas med Stella! 
 

På måndagen åkte vi till Nordstan och mötte upp Migge i deras butik där de säljer skal, laptoskydd mm. Kul å se att de har gått så bra! Vi var på jakt efter ett par stövlar till Li och när vi provade flera olika insäg vi att hennes fötter har växt och att hennes sommarskor snart är för små. Så det blev att köpa ett par vardagsskor också.
 
Ett par Puma med kardborre ska de va till dagisstart!
 
Ett par rejäla stövlar för utelek i regn och rusk!
 
Efter ett par dagar i Göteborg tog vi vägen upp genom Borlänge för att hämta hem våran fina Gaston också! Han har ju som sagt varit på semester hos underbara Daniel, så det var mysigt att äntligen få se hans tomma tryne! Älskade hund! Li blev överlycklig och Gaston pep och skällde som aldrig förr! Hoppade rätt in i husbilen och var redo för att åka hem till vardagen då semestern var slut! 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0