Tillbaka!

Publicerat: 2012-02-27 Kl: 20:35:03 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


I helgen har det inte varit någon uppdatering över huvud taget! :) Har varit så skönt med lite semester ifrån datorn också! har nämligen varit i Borlänge hos mina underbara vänner! Har bott hemma hos fina Emelie och blivit rejält omhändertagen, mys på hög nivå! Blev en del glas vin och redbull! :) Firade flera vänner som fyller/fyllde 25 år, så det blev en brakfest med reserverat på krogen och utsökt middag!

Tack alla mina fina underbara vänner för en kanonhelg! Har varit helt underbart att vara lite själv, även om jag längtat efter mina små hjärtan hemma, så har det ändå varit skönt att bara vara Jennifer. Blev mys när jag kom tillbaka till storstaden också, så har haft en kanon helg och söndag. Nu tar vardagen vid igen och vår lilla tjej fyller snart 1 år och det är helt sjukt. Vet inte hur jag ska säga, men det känns så himla overkligt fortfarande! Från och med nästa vecka kommer jag även att börja jobba mer och Anton går på pappaledighet 2 dagar i veckan. Kommer bli toppen, men lite jobbigt också såklart!

---------------------------------------------------------------------------------------------

Har jobbat som vanligt idag och Li har varit med farmor. De har varit ute på promenader och busat i leksaksaffären och Li hade fått hem en sån där som man kan ruska på så spelar de.. ? Kommer inte på vad de heter, symbal? Jaja, så hon har ruskat på den och spelat här hemma. Fick även hemlagade köttbullar som stod på spisen, kanske borde farmor flytta hit? :D

Tutan sover sen en timme tillbaka och jag har betalat de där roliga räkningarna, plockat lite och latat mig i soffan! Har lite att göra tills helgen känner jag, men det är saker man inte kan pyssla med på kvällen så sent.. typiskt! ... Får ta nya tag tills i morgon! :)


Naglar!

Publicerat: 2012-02-23 Kl: 09:32:13 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Igår åkte jag till fina Annsofi som jag träffade på tandkursen i halmstad! Så roligt då man träffar nya folk som man gillar att umgås med! Hon håller på med naglar så självklart ville jag ha fina nails till helgens bravader! Det är nämligen flera av mina fina vänner som fyller/har fyllt 25 år, och självklart ska det firas! :)


Supernöjd med denna fina målning också! :)

Ska bli så roligt att få komma upp och träffa alla mina fina vänner! Var så länge sen vi sågs och hittade på något så det ska bli mysigt! Blir att gå en sväng på kupolen på fredag och titta om man hittar något fint att ha på sig på middagen. Kommer bli så roligt! Ska även träffa en gammal vän som varit borta en lång tid, så vi har inte kunnat setts på något år. Ska bli så kul att se honom! Han har inte träffat Li heller, men det hinner vi med en annan gång. Ska träffa alla mina fina tjejjor och bara njuta av att vara i Borlänge!


Hello Kitty III

Publicerat: 2012-02-22 Kl: 00:12:44 | I kategori: Tårtbakning | 0 kommentarer


Jag hade fått förfrågan att baka en tårta till Wilma när hon skulle ha sitt kalas. Självklart ville jag hjälpa! Men det blev så dumt då det var mitt i 25 års kalaset hemma i Borlänge. Först skulle åka på lördagen men så blev det ändrat till fredagen. Men jag försöker hjälpa till så mkt som jag kan ändå. Under kvällen har vi suttit och modellerat en kitty och sen en kitty som skall ligga som en "oblat" på en annan tårta. Har även lite blommor som jag har gjort som Jessica får med sig. Hon får lov att baka tårtan själv så får hon figurerna av mig. Det minsta jag kunde göra då lilla Wilma var överförtjust i att få en Hello Kitty tårta med ett "täcke" på tårtan.







Båda Hello Kitty är modellerade i sugar paste


Föräldraledighet & Dagis!

Publicerat: 2012-02-21 Kl: 16:22:47 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


För några dagar sen fick jag hem brevet i lådan om Li´s förskola. Har ju velat fram och tillbaka om jag vill att hon ska gå på dagis eller hos dagmamma. Har varit supersvårt och varje sak har ju sina fördelar. Men vi kände ändå i slutfasen att ett dagis med fler barn, samma ålder och flera kompisar att välja på känns mer passande för Li. Både jag och Anton har gått på dagis och det har inte varit något problem, så jag hoppas det kommer bli toppen för Li också. Dock fick vi vårt 2hands val på en förskola som ligger max 1 minut ifrån oss.. Men jag gillar inte deras uteplats, finns inget grönområde alls! En betongdjungel med andra ord, får rysningar bara jag tänker på det. Ringde upp handläggaren för Gustavsberg för att fråga hur jag skulle fylla i alla papper. Frågade då samtidigt hur kösystemet såg ut då jag helst ville placera Li på Ösbydalens förskola. Den ligger ca 5 minuter ifrån oss, så det är verkligen inget avstånd. Deras förskola har stor och fin utegård nära skog och berg! Kalas! Samtidigt blir det perfekt att ta hund och lämna av barn och sedan fortsätta mot jobbet, inga omvägar och jag kan gå! :)

Hon sa att det faktiskt inte såg omöjligt ut! Li stod som nummer 2 i kön och hon hade redan fått in de flesta ansökningar och hade platser kvar till just ösbydalen! Kan man ha sån tur? Vi får vänta och se några dagar, men det såg lovande ut! Så håll era tummar och tassar åt oss att vi kommer in på första försöket :) kanske blir hon en larv eller en snigel! :D


Just denna bild kanske såg lite tråkig ut, men på sidan är det en stor och fin uteplats! :) Li har fått inskolning från och med den 6 augusti! Ska bli så spännande! Som farmor sa igår så är ju inskolningen främst för föräldrarna,.. vilket jag kan behöva!

Har även skickat iväg föräldraledigheten till föräkringskassan. Det blir ju att jobba lite mer nu när Li fyller 1 år, främst för att skydda min SGI. Känns toppen att jag har ett sånt bra jobb och kollegor så det går att ordna så att så många som möjligt blir glada och att det passar alla! Känner mig taggad att börja jobba mer och att Anton ska få vara hemma 2 dagar i veckan med Li så det känns verkligen underbart!




Arbetsdag!

Publicerat: 2012-02-20 Kl: 20:18:13 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag har jag varit på jobbet heela dagen :) Har varit inne på operation, och det var full fart kan man säga. Vi körde flera operationer och jag drog även min första stora tand idag! Självklart la jag lokalbedövning innan jag klyvde tanden och hävlade ut den *stolt!* Inga rester och det gick superbra! Li har varit med farmor idag och det hade som vanligt gått jättebra. De har varit ute på lite utflykter medans mamma och pappa jobbar, toppen!

Bjuder på några bilder på mig och Li ifrån dopet! :)








Vår fina underbara lilla tjej! Snart 1 år gammal! :) Tiden går så fruktansvärt fort!


Liams doptårtor! :)

Publicerat: 2012-02-19 Kl: 17:21:38 | I kategori: Tårtbakning | 2 kommentarer


Idag döptes finaste lilla Liam! Jag fick äran att göra tårtorna till dopet. Det skulle vara 4 stycken då två av tårtorna skulle vara lite mer av en huvudtårta. Baby blå med en bebis, babyblå converse och sen blåa tårtor.











Jag blev verkligen supernöjd med tårtorna! Fick till en superfin baby blå färg och med lite målning av bebisen såg den mer levande ut. Ju mer man bakar desto mer lär man sig så är det ju.

Tårtorna är fyllda med hallonmousse och geisha fluff
Spacklade med grädde och täckta med marsipan.
Bebis, änglavingar och snöflingor är gjorda i marsipan.
Baby conversen är gjorda i sp


Tårtbakning hela dagen!

Publicerat: 2012-02-18 Kl: 20:19:31 | I kategori: Tårtbakning | 2 kommentarer


Fyllde ju alla tårtor igår så idag ställde jag upp dem på tårtbrickor, spacklade och täckt dem med babyblå marsipan. Blev en kanon snygg färg! Anton är så duktig som hjälper mig i baket, tur jag har honom! :) Med hans jätte stora händer så färgade han marsipanen till alla 4 tårtor på ett kick!


Fylld med geisha fluff & hallonmousse


Spacklad med grädde


Utkavklad marsipan. Fodrar med vanlig rapsolja för att inte marsipanen skall svettas när den läggs på tårtan.


Sen är det bara att försöka täcka tårtan snyggt utan en massa bubblor och skarvar


Använder mig av en smoother för att hjälpa till att få tårtan rak och fin efter att jag använt händerna till att släta ut marsipanen.


Sedan skär jag bort det överflödiga marsipanen med en pizzaskärare.
Klart!



Så nu står alla 4 tårtor i kylskåpet och väntar på att bli dekorerade! Har redan dekorerat kanterna med en ny metod och jag är såå nöjd! Detta kommer bli de finaste tårtor jag har gjort! Men ni får tyvärr vänta tills i morgon för att få se dem. Jag har ett dop att gå på innan, men efter de ska ni självklart få se resultatet, som alltid! :)

Må gott mina kära läsare!


Kakburken!

Publicerat: 2012-02-17 Kl: 22:40:52 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag har jag jobbat på förmiddagen, gick som vanligt hur bra som helst. Köpte ett nytt halsband till lilla O eftersom hans har gått sönder och var stenhårt. Vet inte vad som kan ha hänt om det har frusit eller bara stelnat för att det var gammalt, vad vet jag. Nu fick han ett bling bling!


Brukar inte gilla sånna här halsband, men detta var fint tyckte jag! Dessutom det vi hade som var mjukt, så det fick lov att bli detta. Självklart sitter det en liten namntub på också. Är så rädd att han skulle försvinna så han är både öronmärkt, chippad och har halsband. Så något borde finnas kvar om han skulle tappa bort sig.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Idag tog jag bilen till Kakburken som ligger i Järfälla! Kände att det var dags att införskaffa lite efterlängtade varor som jag suktat länge på, så idag fick det bli en tripp dit! Kom hem med flera superfina saker som ska bli roliga att använda! :)


Lite nya torrfärger och utstickare :)

Har ju 4! doptårtor som ska stå klara tills på söndag till min fina vän Angelica! :) Självklart ville jag hjälpa henne att göra dessa tårtor! Finaste lilla Liam! Hade dessutom sån tur att Angelicas mamma fixade tårtbottnar, då det annars skulle tagit sjukt lång tid att färdigställa alla tårtbottnar. Det tar ju sin lilla tid, så det sparade väldigt mycket tid för mig. Så jag kunde tänka på dekoration istället! Hela kylen har för övrigt varit full av geischa fluff och hallonmousse. Har fyllt alla tårtor så nu står det och gottar till sig i kylen under natten för att bli spacklade i morgon. Ska bli spännnade att se hur detta kommer sluta. Hoppas verkligen de blir som jag tänkt mig :)



Nu ska jag pilla lite med dekorationen! Ni får såklart se tårtorna på söndag! :)


Syster kärlek!

Publicerat: 2012-02-16 Kl: 15:51:22 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag åkte jag och Li till min kära storasyster :) Har inte setts på ett par veckor pga. sjukdom och kurser, men nu tog vi tag i det igen så mysigt! :) Vi käkade lite pannkakor till lunch och lekte med barnen. Lilla Lo är så söt! Hon har vuxit massor sen sist jag såg henne, fina tjejen! Ian var dock på dagis så jag hann inte träffa honom! :( Får bli nästa gång så får jag vara kvar tills han kommer hem så vi får träffas också :) Om inte kanske de kommer på Li´s kalas så då får vi ju träffas!

Fick även med mig hem skott ifrån hennes sjukt stora fina blommor, älskar verkligen hennes växter, stora och fina! Har fått ett skott i våras tror jag det var, som har vuxit massor, men skulle behöva lite mer så det fyller ut. Så fick med mig ett gäng hem idag! Så nu står de på odling så de ska få rötter.




Se så fin! Ska dock ge mig iväg och köpa en till kruka samt en liten stålpinne så de kan växa runt denna. Ser lite klent ut nu, men de blir snart bättre! :) Nästa gång får jag ta några fler skott av syster så blir de så fint så!

Tänkte när jag ändå höll på att jag skulle visa vår vackra tv-bänk! :)


Vit, "gammal", shabby chic! I Love! Är så sugen på att fixa i ordning vardagsrummet nu också, med nya tapeter så det blir fint någon gång,.. men det tar sin lilla tid. Vi håller ju på att bygga vårt kärleksnäste, så då får de väl ta lite tid. Håller för övrigt på att hinna klart med Li´s bokhylla. Men det är inte det lättaste att få tiden att hinna till allt man vill. Har lite mkt nu på gång, men den ska stå klar till kalaset! Så är det bara! :)


Full rullä!

Publicerat: 2012-02-16 Kl: 00:39:28 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag har vi varit igång hela dagen! :) Först upp och käka frukost, sen ut med G och sen vidare till Forum då vi skulle köpa en kamera med filmfunktion. Vi har sparat ihop så vi skulle kunna köpa en för att kunna filma vår lilla stjärna, det är som sagt inget man kan göra senare. Det är ju bara en gång de är såhär små! Nu står det inte på förrän hon kommer ta sina första steg! Spännande! Kommer det bli på 1 års dagen kanske?


Står och speglar sig i den nya vårjackan som vi fyndade på Humlan i höstas! :)

Sen kom Angelica och Emmelie hit för att planera doptårtor. Hon ska ha 4 stycken till Liams dop och nu har vi kanske kommit fram till en plan, men vi får se! :) Nu ikväll har jag iaf pysslat med ett bar baby blå converse såklart! Supertjusiga som ska stå på den ena tårtan.








Färdiga! :)


Alla hjärtans dag! :)

Publicerat: 2012-02-14 Kl: 16:22:53 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag är det alla hjärtans dag, den dagen man ska visa att man älskar varandra och tycker om någon :) Jag försöker visa det alla dagar till min kära man, men just idag blir det extra mkt kärlek! Han fick nya Elvis boken och på lunchen kom han hem med världens finaste blombukett till mig :) Han har nog övat lite på att vara romantisk då jag sagt åt honom. Han verkar förstå mina instruktioner, att tjejjer tycker om att få blommor ;)


Mina hjärtans blommor :) Älskar dig Anton, du är den jag vill leva med för alltid!
Jag älskar dig!


Li har för övrigt fått sitt första kort! :) Ifrån gammelmormor!



Så himla gulligt! :) Ska sparas med resten av alla hennes fina kort, kan tänka mig att det kommer några fler nu när hon fyller 1 år också :) Blir till att spara dessa superfina, har fortfarande kvar korten när hon föddes. Men ska försöka att göra något med dem, vi får se vad det kan bli för pyssel :)


Namnkalas tårta!

Publicerat: 2012-02-12 Kl: 11:57:12 | I kategori: Tårtbakning | 0 kommentarer


Idag ska lilla Juni ha namnkalas och jag har fått äran att baka hennes tårta till kalaset. Har fått en mkt fin ritning på hur tårtan skulle se ut och jag tycker nog att jag lyckades väldigt bra! Det nya för denna tårtan är att jag knöt ett rött sidenband runt tårtan. Blev superfint, och klänningen gick i lila och rött, så det var färg önskemålet.







Tårtan är fylld med hallongrädde och geischa fluff
Spacklad med grädde och täckt med dekorfondant och marsipan.
Dekorationer är gjorda i marsipan och gum paste.

De röda blommorna är gjorda endast i marsipan, kan säga att det var ganska svårt att få de snygga, då man inte kan kavla marsipanen lika tunn som fp eller gumpasten. Men det var kul att prova något nytt, och nu kan tårtätarna välja om de vill äta marsipanblommor enbart :) Har dessutom lyckats kasta min utskärare till blommorna, så dessa fick bli lite annorlunda i kronbladen, lite mer rundade. Tycker dock inte det gör något, men trist att man inte kan hålla reda på grejjerna!



Tandextraktion på hund och katt

Publicerat: 2012-02-11 Kl: 16:10:41 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Kan börja med att säga att kursen har varit helt underbar! Det måste nog vara en av de bästa kurserna jag har varit på. Jag har lärt mig supermycket och det känns verkligen toppen! Men efter 15 timmar i labb salen och lika många teoretiskt borde man känna sig relativt trygg iaf. Blir såklart helt annorlunda med ett levande djur och när man väl ska dra sin första tand utan experter på plats. Dock har jag två underbara kollegor som är gymma på tänder, så det kommer dock aldrig bli ett problem på våran klinik! :)

Vad som är viktigast tror jag ändå är att man kan sin anatomi, att man verkligen vet var alla nerver, kärl och körtlar sitter. Då kan man inte skada något när man ska dra ut tänderna. Vi har fått lärt oss sjukt mycket, och både jag och Karin gick därifrån igår eftermiddag och var extremt nöjda!

Här nedanför kommer det en del bilder från kursen, så om ni är känsliga bör ni ej kolla! 


En röntgenbild på incisiverna innan jag har dragit dem.


Såhär såg det ut.


Se så fint! :) Vi har ju digital tandröntgen på kliniken, så det kommer bli så bra och så proffsigt att kunna ta en tandröntgen innan och sen efter för att verkligen veta att alla tänder är borta och att det inte finns några rester kvar av tänderna som i sin tur kan orsaka smärta hos djuret.


Har även lärt oss att hantera de olika borrarna och hur man klyver tänderna. Hur man i sin tur lossar på tandköttet för att kunna borra bort käkbenet och på så vis plocka bort de tänder som har flera rötter eller som sitter väldigt hårt. Även ifall tanden råkar gå av och endast en liten del av roten sitter kvar. Då kan man på det enklaste viset göra en flap och sedan borra lite i käkbenet för att lättare komma åt.


Här har jag lossat på tandköttet för att kunna ta bort tand 104.


Borrat bort en bit av käkbenet för att lättare kunna ta bort tanden.


Tanden är utdragen och nu är det dags att finputsa kanterna på käkbenet så det inte finns några hårda ytor kvar där tanden en gång suttit. Man måste som sagt fila ner kanterna så det inte finns något vasst som i sin tur kan skada tandköttet när det är på plats igen. Det kan annars orsaka smärta hos djuret varje gång de tuggar.


Här har jag använt mig av lowspeed borren och filat till kanterna och sedan sytt ihop, tjusigt va??

Efter 3 dagar med tandextraktion känner jag än en gång att jag har utvecklats jättemycket och lärt mig något som innan varit helt nytt för mig. Känslan är grym och jag hoppas att vi från och med nu kommer kunna arbeta mycket med tänder inom vår klinik! Eller ännu mer än förut eftersom vi är fler som kan och med den nya fina utrustningen så kan det bara bli ännu bättre.


Första dagen på tandkursen!

Publicerat: 2012-02-08 Kl: 23:32:28 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Första natten ha gått oväntat bra! Har sovit rätt bra ändå, vaknat några gånger och kommit på att jag inte sover hemma. Men har kunnat somna om direkt. Skönt! Jag vet ju att Anton är med Li så det är så skönt! Kan verkligen släppa det till 100%

Första dagen på utbildningen har varit kanon! Förmiddagen spenderades i skolbänken och vi gick igenom lite anatomi och de nya tand formlerna. Så nu kan jag dem tror jag! :) Karin visade en sån lätt demonstration hur jag ska tänka så det går inte å ta fel! Älskar när man kan komma ihåg saker av att lära in dem på ett annat sätt.

Efter lunch fick vi ett varsitt rävhuvud att öva på och jag började med att plocka ut incisiverna. Var superläskigt i början men efter ett tag så vande man sig och då ramlade tänderna ur. Vi har ju köpt en digital tandröntgen till jobbet och helt ny utrustning att jobba med så ska bli kul att komma till jobbet och använda samma proffsiga utrustning!

Körde flera tänder och i morgon tar vi de lite större tänderna så ska vi få testa på att kirurgiskt plocka ut dem och göra lambåer! :D

Hade tänkt lägga ut massa bilder, men det går tydligen inte att ladda upp via telefonen! Dåligt! :(


Tandkurs i Halmstad!

Publicerat: 2012-02-07 Kl: 10:20:24 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Vid tre tiden idag kommer Karin och hämtar mig så åker vi vidare till Halmstad. Där kommer vi gå en tandextraktion kurs på hund och katt för Accesia. Vi kommer gå igenom munhålans anatomi, tandens anatomi, extraktionsteknik, röntgenteknik, aseptik, instrumentering, suturmaterial och sen en hel del praktiska övningar. Kursen är tre dagar, onsdag till fredag. Kommer bli riktigt roligt, dock så kommer det bli sjukt jobbigt att vara utan min lilla tjej! Hur ska jag klara mig så länge? Har inte varit ifrån henne så länge någonsin! Inte ens en hel dag... Kommer bli mentalt påfrestande att ligga 50 mil bort och inte få pussa god natt på min lilla tjej. Men får spara alla miljoner pussar tills på lördag morgon. Då blir det pusskalas!



Kommer bli bra för pappa också att vara hemma med Li och att jag inte förstör deras relation. Varje gång jag kommer hem annars så vill hon ju vara hos mig på en gång. Nu kommer jag ju inte hem på tre dagar, så då kanske de kan få bygga upp en starkare relation. Vi har pussats massor här på morgonen och myst i soffan! Underbara unge, hon är så snäll och go! Farmor var här i går och passade Li då jag jobbade och hon sa samma sak, att hon är så lätt att hantera. Skönt att det funkar bra med farmor och de hade lekt och varit på promenad. Hon verkar även lära sig saker i en otrolig takt och det är så roligt att studera henne i alla olika situationer.

Nu sover hon en sväng och det är väl dags för mig att packa en väska och göra mig i ordning så jag är klar när vi ska åka. Men tror jag myser ner mig med tutan en sväng innan! <3

 


Bebis i änglavingar!

Publicerat: 2012-02-06 Kl: 23:23:55 | I kategori: Tårtbakning | 0 kommentarer


Nu har jag provat mina första änglavingar, och det blev helt underbara! Önskar att jag hade hittat på dessa innan Li hade namnkalas, men jag hoppas att andra kommer att se dessa fina och kanske vill ha till sitt dop/namnkalas.
Lite svåra att forma och få till i siliconformen, men med lite hållhjälp ifrån min käresta så gick det tills slut, men det är väldigt pilligt att få till! Kan inte sluta titta mig mätt på dessa sockersöta!







Änglavingarna är gjorda i marsipan och bebis är gjord i sp/dekorfondant.


Städdag och måleri!

Publicerat: 2012-02-05 Kl: 18:10:33 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag har det varit en städdag hemma hos oss, det ska tvättas sängkläder och överdrag. Har dammtorkat, dammsugit, torkat golven och torkat lister. Kan säga att det är sista gången det blir nå djur i detta hus! Haha, fy fan säger jag bara! Skickade ut Anton i kylan och borsta hunden,.. Är så trött på dessa hund/katt hår! Oliwer kan räkna med en trimning när våren kommer, då åker all päls av! :)



Sen satte jag igång och målade byrån! :) Blir kanonfint! Använder mig av en oljebaserad färg som heter Lady, den var kanon att måla med, så smidig och det blir inga penseldrag! Den kostade lite, men det var det värt!




Inte klart ännu, men har hunnit med en strykning :) Sen är det dags att slipa hyllplanen och måla dem också,.. de hade jag dock glömt bort! .. Men det är nog snabbt gjort! :) Nu ska denna skönhet torka i 24 timmar och sen blir det att måla en vända till i morgon efter jobb och personalmöte :)

Vi trodde vi skulle få besök idag också av en gammal vän till Anton så fick i uppdrag att slänga ihop en kaka så vi hade något att bjuda på, dock har de inte hört av sig ännu... Så vet inte om de kommer, men kärleksmumsen är klara och redo att ätas upp! Annars åker de väl in i frysen så det är ingen fara. Nu soffhäng och middag. Får se om vi unnar oss en pizza eller inte :P Lite gott måste man ju få käka trots att man tränar!


Hunddrag i pulka!

Publicerat: 2012-02-04 Kl: 17:47:56 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag blev det en tur ut med pulkan! Rotade fram Tex gamla dragsele så Gaston skulle få jobba lite! Kan säga att Li inte grinade en enda gång idag. Gick hur bra som helst! Gaston tyckte det var lite otäckt i bötjan, men sen var de inga problem. Vill dock ha en riktig pulka med skaklar så pulkan inte kan åka på honom. Men i nedförsbackar drog vi pulkan själva, men uppför fick han jobba!












"Om man bara tror på något tillräckligt länge så kan man tillslut flyga"


Mitt lilla hjärta! Han älskar snö!


Så vackert! :)


ShBam!

Publicerat: 2012-02-04 Kl: 11:38:22 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Ännu ett pass avklarat! Nu börjar jag även hänga med på riktigt! :) Såå roligt! Jag svettas som en liten gris och flåsar på där i salen bland alla andra svettgrisar. På ett vis hatar jag att svettas, samtidigt är det lixom ett bevis på att man utsätter kroppen för något bra! Tänkte faktiskt att jag skulle sola en sväng också, känner mig så himla blek! Anton sa att jag till och med såg sjuk ut i morse, kul va? Haha!



Vår dator har för övrigt pajjat ihop,.. går inte att sätta på den, är så glad att vi fick på den igår kväll så jag han säkerhetskopiera verkligen allt jag behöve. Visste ju att den var påväg i graven, men man försöker in i det sista. Vi är dock så beroende av datorn, så att klara sig utan är hemskt! :) Så får se vad vi ska köpa. Jag har ju vela haft en mac, men mest för utseendets skull och anton säger det är ingen godkänd anledning. Han spelar ju en del också så den måste ju tillgodo se alla våra behov, så det blir nog en PC ändå :)



BVC 11 månader!

Publicerat: 2012-02-02 Kl: 21:19:50 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Glömde helt bort att berätta att vi var på BVC igår eftermiddag för en vägning och mätning. Tycker det är roligt att gå en gång i månaden. just för att hålla koll och sen få en siffra att skriva in i boken :)

Igår var hon 11 månader

V
ikt: 10.840 g
Längd: 74 cm
Huvudomfång: 46

Min fina lilla tjej! Tiden går så himla fort! Det käns fortfarande som igår när hon kom till oss, kommer aldrig glömma känslan av när de la upp henne på bröstet första gången. Första natten och hur hon sov på mitt bröst. Hur hennes andningsfrekvens var så hög att vi fick besök flera gånger om natten bara för att kontrollera den. Hur rädda vi var på BB när ena doktorn tyckte sig höra ett blåsljud på hjärtat. Mitt hjärta stannade för en sekund och jag ville bara dö. Aldrig någonsin har ett ultraljud tagit så lång tid. Aldrig någonsin har jag varit så rädd! Försökte lyssna vad de sa och hur de pratade, men vi fick tillslut lyckliga besked att allt såg normalt ut! Ändå var denna stund den lyckligaste i mitt liv, och det bästa av allt är att det aldrig tar slut! Vår fina lilla tjej kommer att roa oss hela livet och vi har fått äran att följa henne genom hennes liv, jag är så lycklig med mitt liv just nu! Med min fina kärlek och vår lilla bebis! Liten blir stor, hur vi än gör! :)


Vårat lilla pyre!

Kyrkettan igen!

Publicerat: 2012-02-02 Kl: 13:57:09 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Li tycker det är så roligt med sångstunderna på kyrkettan, hon sitter med och håller takten! Gungar och flaxar med armarna :) Man vill bara pussa på henne! Hon är helt i sin egen värld och lyssnar och tittar på tanten med gitarren. Man kan inte annat än le och det smittar av sig! Flera mammor tittade på Li och skrattade. Vi sjunger flera olika sånger och ramsor. Kan säga att det ibland är som ett gympass för oss vuxna! Men lika roligt är det!


Babyrytmik/Kyrkettan, Gustavsberg
För föräldrar och barn 1-10 månader
Tisdagar: 13.00-15.00
sång/rytmik 13.30

Öppen förskola/ Kyrkettan, Gustavsberg
För mamma/pappa och barn tillsammans 0-6 år.
Tisdagar: 9.00–12.00
sång/rytmik 10.00
Torsdagar: 9.00–12.00
sång/rytmik 10.00

Grundmålas

Publicerat: 2012-02-01 Kl: 23:07:31 | I kategori: Renovering | 0 kommentarer


Nu ikväll har min fina snickrat klart alla bitar som var borta och limmat fast dem :) Han är så duktig!




Jag har spaclat klart allt och slipat samt torkat av hela byrån med målartvätt en gång till.



Måste bara visa dessa fina snickerier! Här är det någon fin själ som har snickrat och sågat för hand! Undra hur gammal den egentligen är? ...



Nu är byrån grundmålad! Svårt att se kanske, men den är ju som sagt långt ifrån klar!



Åh så spännande!

Hur ska man göra för att det ska bli rätt?

Publicerat: 2012-02-01 Kl: 13:25:08 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Nu blir det bara värre och värre med Gaston. Jag vet inte hur jag ska hjälpa honom! Han är ju världens finaste hund inomhus! Leker så fint med Li och de är verkligen bästa vänner! Men så fort vi går ut så är han superosäker och beteer sig helknasigt. Det händer så fort vi möter en människa som för honom verkar konstig. Som jag uppfattar som vilken som helst. Ibland när jag tror att han ska reagera så bryr han sig inte alls och när man verkligen inte tror att han skulle bry sig så blir han helknäpp och morrar. Jag vet inte hur jag ska gå vidare, blir knäpp snart!

Han har verkligen inga andra problem, därför gör det mig galen! Han är hur underbar som helst med barn inomhus, lyssnar när man säger åt honom, inga problem med andra hundar! Men just denna osäkerheten förstör så mycket. Promenaden som ska vara lugn och fin förvandlas till en dragkamp mellan oss två. Han lyssnar inte alls på att han ska gå bredvid mig när vi är ute och går, han ska alltid gå framför vagnen! Men börjar fundera på om det har att göra med att han tycker det är så läskigt när något går bakom honom? Idag när vi kom ut morrade han på en liten pojke som kom gående bakom honom,.. Mamman hans gick framför och det är inte så roligt då jag vet att han aldrig skulle göra något. Men att hela tiden stå och försvara hans beteende är inte heller roligt. Träffade på ordföranden för vår förening på gatan och han morrade konstant på honom fast vi stått och pratat en bra stund, och så får man frågan hur det går med hunden och Li ihop..Man visste direkt vad han tänkte på. Inga problem svarade jag direkt och jag vet ju att deras hund inte är så jävla duktig heller, men man tar ju åt sig såklart. I förrgår när jag stod och tog ut pengar kom det en dam upp och ställde sig bakom oss och hon hälsade på Gaston och klappade honom och frågade vad det var för ras. Vi pratade lite och så helt plötsligt morrade han på henne och hon blev såklart rädd. Jag fick återigen förklara att han bara är osäker men han är inte farlig. Jo visst,.. men jag vet ju själv vad jag tänker när djurägare kommer in med deras galna hundar och de säger att han inte är farlig.. Vet bara inte hur jag ska gå vidare. Vill bara att vi ska kunna fungera som en hel familj! Jag vill kunna ta med mig Gaston överallt och kunna lita på honom! Han är rädd under promenaderna, går med öronen slickade längs nacken, tittar flera gånger bakåt och intar en ställning som inte är normalt.

Jag har verkligen kollat igenom honom! Det enda jag inte har gjort nu är att röntga honom, ifall han har ont där i ryggen som Toffe hittade. Men jag tvivlar på att hans beteende kommer ifrån ryggproblem. Han har alltid varit lite "knäpp" sen han var liten, då har man mest skojjat om det men nu är det okontrollerbart. Vi behöver hjälp asap!

Har mailat till flera hund psykologer, men har inte fått något svar. Får kanske försöka med de som inte är så kända, kanske de kan ta hand om oss. Det får kosta vad det vill, jag vill bara att han ska bli trygg! Någon som har något tips om någon hundtränare eller någon som har efrarenhet av en hund med problem? Maila!
[email protected]





RSS 2.0