Sälja saker!

Publicerat: 2012-05-31 Kl: 21:50:20 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Fick ett ryck här hemma då ja kände att vi har så himla mycket saker som bara står och förfaller! Varför inte försöka sälja de vidare så de får bli använda än att bara stå i ett förråd/källare/skåp hos oss? Vi har två cyklar som vi haft i flera år både jag och Anton som vi aldrig cyklar på och som ändå är i rätt bra skick! Är med i en grupp som heter "köp, sälj, byt Värmdö" så det är så himla bra, för så kan man prova slänga ut lite saker där för att se om någon nappar innan man lägger ut på blocket. Nära och bra!

Jag vill gärna ha en cykel, men en kärringhonda nu då jag vill ha Li därbak. Vill inte ha någon cykel som inte är passad för en barnstol därbak. Antons dirt bike har han knappt änvänt, så det är nästan ny!



Sen har vi en stor vit fin ikea fåtölj, ekeskog som är kanonskön att sitta i. Men den tar sån himla stor plats och står nu i Li´s rum. Finns ingen plats för den, så den måste också bort! Inget vi kan förvara heller då den skulle ta upp hela förrådet, men tillhörande fotpall.

Så vi får se om vi får lite grejjer sålda! Trist att de ska stå och förfalla.


Tjusiga mössor!

Publicerat: 2012-05-30 Kl: 22:37:55 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Måste bara få visa några supersöta mössor som jag har beställt till Li. Det är Olles mormor Monica som har gjort dessa! Jag älskar ju hennes lila "kompis" mössa så förhoppningsvis kommer dessa bli lika välanvända!








Min lilla söta cupcake! :)





En vit jordgubbs mössa som passar perfekt till sommar kvällarna :)


Karius & Baktus!

Publicerat: 2012-05-29 Kl: 20:32:59 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Vi har verkligen varit skit dåliga på att borsta tänderna på Li innan läggdax! ... Jag brukar göra det på morgonen, men man vill ju gärna att det blir rutin på alla moment innan kvällen. Som det ser ut nu så duschar/badar hon, ny blöjja, pyjamas sen får hon välling i min famn framför tv. Sedan går jag in och lägger henne i hennes säng. Har släkt alla lampor, dragit igen persiennerna och nu på sommarn även fått lov att hänga för ett påslakan för att de ska bli tillräckligt mörkt. Det funkar verkligen super! Förut somnade hon alltid när hon drack sin välling, men hon har slutat med det sen ett tag tillbaka. Så nu har vi lixom ingen som helst ursäkt till att inte lägga in tandborstningen på kvällen som ett nytt moment. Har kört så i några dagar nu, och det går jättebra. Vi borstar tänderna, så pussas vi godnatt så lägger jag ner henne. Funkar perfekt! Hon somnar alltid! Man ska väl aldrig säga så men hon gör det, någon gång händer det att ja får gå in för hon gråter lite, men då har hon snurrat så mkt så hon ligger upp och ner, eller sitter fast med händerna eller fötterna mellan ribborna. Vi har verkligen haft tur med vårat lilla troll! Hon är så himla duktig!







När jag skulle visa Li förut hur man borstade tänderna så lät jag av ren reflex "äääääääh" ... medans jag borstade. Jag kan säga att hon låter precis lika dant.. som att man lixom ska låta "äääää" när man borstar tänderna. Det bara är så... Man får verkligen tänka sig för både hur man gör och vad man säger, för den lilla härmapan snappar upp väldans fort! På gott och ont! ;)



Shopping!

Publicerat: 2012-05-29 Kl: 16:49:04 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag klädde vi på oss direkt efter frukosten och åkte till Nacka forum. Li behövde ha ett par sommarskor, och lite sommarkläder. Hittade ett par supersöta shorts ifrån KappAhl till Li. Jättemjuka och fina! Det var även något med sommarerbjudande då man fick tre varor för två, som de brukar vara för å locka kunder å köpa mer.
Självklart gick även jag på det.


T-shirt från Brisak, 69:-
Shorts Kappahl 149:-


Sockersött linne ifrån KappAhl 129:-


Vitt spetslinne från KappAhl 49:-


T-shit från Brisak 49:-


Skor 299:-

Hittade faktiskt 3 tunikor till mig själv också! Lägger upp bilder på dem senare så ni får se också, superfina! Anton gillade dem också, så de var kul!


T-shirts!

Publicerat: 2012-05-28 Kl: 15:51:42 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Oj vad orken helt plötsligt tog slut! ... Måste bero på vädret, så himla tråkigt när inte solen lyser! Vad hände med 25+ grader? Bortskämd blir man med så fint väder! :)

Var iväg och handlade hundmat, 18 kg.... Tungt med både barn, vagn och stor otymplig påse. Men de gick, jag fixar allt! :) Åkte ner till hamnen för att gå in på Pinoccio, kolla där om de fanns några skor, men de var rätt urplockat och inte alls lika bra som innan. Så blir nog en tripp till forum i morgon, orkade verkligen inte idag.

Var dock in en sväng på Brisak för att spendera lite tid. Hittade två söta t-shirts som fick följa med hem, och ett par strumpor utan halkis! Massa rosa.. men de är ju de enda som finns om man inte handlar på POP.. Dyrt med strumpor! Men de hade billiga på Brisak, 13:-


150:-


Sommarskor...

Publicerat: 2012-05-28 Kl: 13:39:16 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Jag håller på å bli galen.. letar febrilt efter ett par bra sommarskor till Li. Problemet är att jag inte hittar några bra och fina! Sen är hon lixom mitt i mellan strl. 21-22,.. man vill ju helst att de har 1,5 cm över i skon. Och provar vi strl. 22 så trillar den av, strl. 21 finns bara 1 cm över... så risken är ju att hon växer ur dem skit fort. Men får väl köra på strl. 21 å hålla lite koll så de inte blir för små. Det är ju inte så svårt egentligen.

Sen vill man ju gärna ha luftiga skor med skydd för tårna.. så har några jag funderar på, men så är det något litet som stör mig..




Provade ett par andra vita Kavat, men de var så himla hårda precis över spänningen,.. så skulle behöva ett par låga skor. Nu behöver hon ju inte riktigt de stödet som finns i dessa lära gå skor, så nu kan hon ju ha vad som. Skinn är ju bra på de viset att de inte blir så varma,.. men lite lufthål vill man ju ha ändå.

Får ta mig en tur ut och leta vidare efter de perfekta skorna! :) Säg till om ni ser dem!


Sommar & Sol!

Publicerat: 2012-05-27 Kl: 21:14:04 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Oj vad vi har haft fint väder här i Stockholm! Helt otroligt, har inte hunnit suttit vid datorn knappt och när man varit ute hela dagarna så är man så himla trött när man kommer in! har haft en superhelg med finbesök både från Dalarna och Göteborg! :)

På fredagen mötte jag upp Emelie & Jejje ifrån Borlänge, så vi tog en lunch inne i stan och kollade runt i affärer. Som vanligt så hittade jag inget, men det är lixom inget nytt så ja är rätt van! Men de båda andra hade händerna fulla av kassar om man säger så! :D Sedan hem och käka middag med mina finaste och sedan gjorde vi oss i ordning, trots värkande fötter tog vi oss in till Snaps uteservering och tog några glas vin. Vi var rätt trötta allihopa, men det var trevlig ändå, inget riktigt partajj, men mysigt å bara vara också. En mysig frukost och mys i soffan innan de lämnade oss tidigt på lördag förmiddag. Mysigt å träffas, man ses ju inte så ofta, så alltid lika roligt å få besök!

Efter att Emelie & Jejje åkt till Dalarna kom fina underbara Erika! Vi har inte setts på nästan 1 år, så det var så himla mysigt att träffa henne! Som vi har längtat, allihopa här hemma! Å Anton var glad å se henne, så himla mysigt! Min fina underbara barndomsvän! Vi har känt varandra så länge jag kan minnas, och det känns som att vi sågs igår när vi väl ses, en underbar känsla! Vi bara var hemma och myste med grillat, Eurovision och gotte! Man kan inte sluta prata om alla minnen och all kärlek, så det var faktiskt med sorg i hjärtat som vi lämnade av henne på stationen i morse! Önskar vi bodde närmare varandra och att våra barn skulle växa upp tillsammans. Som vi har gjort, massa kärlek!



Efter vi lämnat av Skrika så tog vi en tur genom stan. Det var ju trots allt mors dag så vi käkade på Jensens och medans vi väntade fick Li en målarbok och kritor!






Sån himla god mat för billig peng! Jösses!




Li käkar smajlisar!

Sedan knatade vi vidare mot OneOff där Hasse jobbar, Li hittade massa ballonger!



Efter en tripp på stan med heela familjen, utom Oliwer såklart så åkte vi ut till Li´s faster Catharina :)

Eftersom det var strålande väder så passade väl ett dopp alldeles underbart?







Har haft en jättebra mors dag! Hemma har jag superfina vita blommor ifrån Li på mors dag och ett gulligt kort! Så dagen har varit toppen! Vi har fått färg på oss och ätit gott! Kan inte bli bättre!


Släktträd!

Publicerat: 2012-05-22 Kl: 20:17:35 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer


Har i min bebisbok, eller rättare sagt i Li´s, ett uppslag där man ska rita släktträd. Har försökt fundera hur ja ska rita och pyssla, men så kom ja på den brillianta idén att maila med AnnaForm om ett släkkträd på Li. Så nu har vi finslipat och mailat mellan varandra för att få fram detta fina träd! Tänkte även förstora upp detta i ett större format och sätta upp på väggen så hon har så hon kan titta på.


Tjusigt va?? :)


Vardagsrumsbord!

Publicerat: 2012-05-20 Kl: 21:58:23 | I kategori: Renovering | 1 kommentarer


Då har jag grundat vårat nya vardagsrumsbord! :) Blev tjusigt, hoppas de blir som ja tänkt mig sen när de är klart! Ska på ett till lager med färg, så det är inte klart ännu.





Det blir nog hur fint som helst när de är klart, å lite slitet ska de va!


Lekdag på Andy´s!

Publicerat: 2012-05-20 Kl: 17:45:15 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag hade vi planerat att träffas på Andys Lekland i mammagruppen! :) Tyvärr var det flera bortfall, men vi blev en liten skara iaf, så det var kul! Ungarna älskade bollhavet, likaså föräldrarna :)




Vill in till bollarna!
















WooOhOo!


Woop WoOop!




Hoppa studsmatta!


Tjejorna hoppar på mattan


Liam kör killgrejjerna ;)


Marie tyckte också de va kul å hoppa! :)


Fotboll!



'
Lite lunch på Wayne´s






Sen kom Andy ut och ville hälsa på alla barnen! :)






Å så lite fika efteråt såklart! :)


Vid 13:30 var det dags att börja packa för hemfärd! Ipaden räddade några minuter, så ungarna var glada!

En kalas förmiddag med andra ord! :) Var trevligt att se ungarna busa lite och trevligt med lite föräldraträff!


Strålande väder!

Publicerat: 2012-05-19 Kl: 20:57:18 | I kategori: Renovering | 0 kommentarer


Fredag

På förmiddagen checkade vi in på WorldClass jag och Emmelie! Vi körde kondition, 30 minuter på crosstrainer, 15 minuter på rodd och sedan 20 minuter på cykel. Så himla skönt! Efter dusch och lunch åkte vi och hälsade på farmor en sväng. Jag behövde lite slip papper till musen så ja kunde slipa på bordet jag fått ifrån Mari. Det är brunt, men ska bli en annan färg! ;)





Slipade klart hela bordet som nu står inne på balkongen för att grundmålas!

På kvällen efter att Li somnat och Anton spelade tv spel fick jag ett litet ryck och ringde kära storasyster för ett biobesök! Så himla skönt att träffas bara vi, utan barn! Vi åkte heeela vägen till Filmstaden i Kista för att se Älska mig igen Så himla bra film! Får boka in ett nytt biobesök snart igen! <3

Lördag

V
aknade klockan 9 av att Emmelie ringde och frågade vilken tid jag skulle komma över. Fattar ni, vi fick sova till 9 två dagar i rad! :) Li är en riktig sjusovare! Ibland iaf... Efter att ha vaknat typ 6 varje morgon hela veckan så tog hon också helg! Lovley! Tog med mig hund till Emmelie och körde intervaller i elljusspåret! Fan så gott de känns efteråt! Hoppas man kan hålla i detta nu så kanske de händer något! Men lämnar det nu, för ja tänker inte lova något, vet hur de brukar sluta!

Lunchade med Li & Anton och sedan tog vi hund och barn ner en sväng mot centrum. Där hölls betongcupen, var hur mkt folk som helst som tittade på alla åkare! Kul med lite liv i centrum! :)



Sedan hem och laga mat! :) Det är vad våran lördag har bestått av! Lite tv tittande på kvällen, Li fick vara vaken till 20:30 idag då hon somnade i parken rätt sent, men det gjorde inget, det är ju nästan semester med det fina vädret vi har! :) I morgon är det Andy´s lekland för hela slanten!


VABOS

Publicerat: 2012-05-17 Kl: 22:07:48 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Vård Av Barn O Sambo

Idag har jag tagit hand om båda mina älsklingar, lite lyx tid och lite mys på det. En snarkande sambo på soffan och ett barn som hjälpt till och städa och plocka. Har faktiskt städat, dammsugit, tvättat alla kuddar/täcken och gjort i ordning vårat klädförråd. Sen även städat ute på balkonen. Blir lite trevligare om det ser fint ut. Så funderar på att köpa jordgubbar eller smultron som man kan hänga i amplarna, de borde väl gå? 

Sen har vi lekt inne på Li´s rum & ätit lunch! Våran lilla tjej börjar bli stor







Hon vet precis vad hon vill.. Jösses säger ja bara, envisare unge får man ju leta efter!

Sen mot kvällen så fixade vi i ordning middag här hemma, grillat! Mums, dock fick ju Anton mosa sin mat, men de gick i ändå! :) Emmelie, Angelica & Micke var här, så de var mysigt! Slängde även ihop en kladdkaka för första gången, suupergod blev den! Ungarna lekte och busade, men sen blev de lite trötta och Li slocknade direkt när ja la ner henne i sängen. Där har vi sån himla tur! Vi har aldrig hållt på och fnusslat med henne, utan alltid lagt ner henne när vällingen är slut och sagt god natt, pussat och sedan gått ut. Har aldrig varit några problem, hon somnar av sig själv. Någon gång har hon väl gnytt lite, men vi har aldrig gjort någon stor sak av det och låtit henne ligga där och prata. Lika på morgonen, hon kan sitta i sin säng i en timme innan vi plockar upp henne, men det är något hon själv kommit på, för hon kan sitta å pilla med nallarna, täcket eller snutten. Så det går ingne nöd på henne där heller :) Ibland har vi till och med den turen att hon somnar om, vem vet kanske är lyckan på vår sida i morgon igen! :)


Dagens tips: Yoghurt fingerfärg!

Publicerat: 2012-05-16 Kl: 22:20:09 | I kategori: Dagens tips! | 5 kommentarer


Dagens tips: Yoghurt fingerfärg!

I
dag kom farmor och käkade middag med oss och av en slump hittade Li en av mina penslar och jag utbrister:
- Åh snart kan hon börja måla! Farmor berättar om att när Anton och hans syskon var små så fick de måla i badkaret. Fast med yoghurt/fil och så blandade hon i lite karamellfärg! Men gud så påhittigt! Eftersom hon ändå skulle bada efter middagen så blev jag själv så himla taggad och blandade en bytta med lite yoghurt och använde mig av färgerna jag har till tårtbakningen.








Älskade unge! Det här var kul tyckte Li! Eftersom farmor är väldigt pedagogisk av sig så blev det en färg första gången och en könsneutral färg, vi kör på de idag. Nästa gång provar vi alla! ;)


Operation!

Publicerat: 2012-05-16 Kl: 10:12:15 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag ska Anton opereras! För 2 veckor sedan så skulle han till tandläkaren och kolla en tand som gjorde ont. Det slutade med att tandläkaren bestämde sig för att tanden skulle dras, bara det att rötterna gick av och vandrade upp i bihålorna... Ja precis, bihålorna.. Så nu har han ätit ab, smärtstillande och väntat på operation. Svulten och snart redo för en operation på SÖS. Han får inte köra efter operationen så jag & Li får följa med honom till sjukhuset så får vi vänta tills den är klar. De ska börja vid 11:30 och anton förväntas kunna åka hem efter 14:00, så vi får hoppas det går bra! Under tiden leker vi med Elin & Olle i väntan på pappa :)


Utslag på kinderna

Publicerat: 2012-05-15 Kl: 21:03:00 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


I morse vaknade Li av att hon hade stora röda kinder som var fulla med små "blåsor" eller knottror. Jag vet inte alls vad det kom ifrån, bara att det såg lite olustigt ut. Googlade såklart, som man alltid gör. Jag tyckte nästan de såg ut som de utslagen som hon hade som litet spädbarn, men nu var det lite annorlunda.





Svårt att visa på bild, men de såg inte roliga ut! De verkar dock inte klia, utan det är nog mer jag som lider av dem än Li själv. Ringde iaf till skärgårdsakuten som ligger nere vid vårdcentralen och fick en tid så en sköterska skulle kolla på utslagen. Väl där så var de 2 sköterskor och en barnläkare som kikade på hennes kinder. De hade inget direkt svar att ge men att de troligen rör sig om något hon ätit som hon inte kommit i kontakt med förut. Har ingen aning om vad det skulle kunna vara då vi inte ätit något annorlunda. Vi får helt enkelt se hur det utvecklas!


Li fick sitt första bamsemärke av doktorn! :)

Hoppas vekligen inte på någon allergi som laktos osv... Kanske bara känslig mot tvättmedel? .. Fast vi har ju samma som vi alltid haft. Kan ju dock vara en utvecklande allergi.. Jaja, vi får se!


Medium

Publicerat: 2012-05-14 Kl: 14:44:05 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Igår eftermiddag hade jag fixat med en privatseans hemma hos mig. Det är som sagt inget man pratar om öppet med vem som helst, men ibland dyker det upp saker och man börjar prata om det. På jobbet hade vi under en längre tid pratat om "övernaturliga ting" och delat med oss av våra upplevelser. Vi bestämde oss ganska fort att vi ville hitta någon som kunde göra en privat hemseans. Mitt favorita medium är som bekans Terry Evans, han går dock inte att boka för sittningar under en längre period frammåt. Så det hade varit omöjligt, men otroligt spännande! Jag letade mig vidare på Terry Evans hemsida och kunde hitta deras register över personer som är utbildade av honom. Hittade Carina som jag fastnade för och tyckte det vore spännande. Vi bokade en privat seans för mig, Annika, Mari, Rita och hennes vänninna. Redan när Carina började så förklarade hon hur hon arbetade och hur hon går till väga. Hon ville absolut inte ha någon som helst information och man fick enbart svara om jag kände igen personen med ja & nej svar.

Vi alla fick oss varsin påhälsning av andevärlden. Ni som inte tror på detta, förstår jag! Det låter helgalet, men när man själv har varit med om vissa oförklarliga saker så kan man inte annat än tro på det. Varför inte prova en privat sittning? Det är hur coolt som helst! Jag fick dock kontakt med en kvinna som jag inte alls kände igen, kanske någon släktning långt bort. Men efter att jag har frågat mamma/pappa/mormor så är det ingen direkt som jag kan relatera till, vem vet vem hon var. Dock kom denna kvinnan med ett buskap som var så himla starkt och det träffade rakt i mitt hjärta. Denna kvinna som stod framför mig berättade vad jag har för tankar, planer och vad jag mår bra av. Hur kan en människa veta sånna unika ting om en annan. Exakt vad hon berättade behåller jag för mig själv och detta besök gjorde faktiskt att det klarnade en hel del om mitt liv och mina känslor. Jag ska i det stor hela tro mer på mig själv och ta hand om mig själv på samma sätt som jag gör med andra människor i min närhet.

Bor ni i Stockholms området och vill arbeta med en helt underbar kvinna som verkligen vet vad hon håller på med så kontakta: Carina Wålegård


Farbror doktor!

Publicerat: 2012-05-13 Kl: 15:15:37 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Igår kväll så var vi ju på Nacka närsjukhus. Fick en akuttid för att titta i öronen på Li, och klämma lite. Fick träffa en mycket trevlig doktor som lyssnade på hjärta, lungorna och var verkligen super med Li. Gjorde allt till en lek, vilket hon tyckte var roligt. Dock gick det lite väl snabbt när han lyssnade på hjärta & lungor samt att han tjoade och stimmade att jag hade svårt att vara helt säker på att han verkligen hörde något,.. men jag får väl lite på honom. Man vet ju själv när våra vetts ska lyssna så går det ju inte dirket på 1 sek. Sen kikade vi i halsen också, där var hon lite röd i svalget men inte så pass så att han tyckte det behövdes göras något. Vi fick mer än gärna komma tillbaka i morgon om vi tyckte att hon hostade massor under natten.

Det har gått bra under natten, hon vaknade en gång så jag fick stoppa om henne och lägga henne på huvudkudden. Har bytt ut hennes mot en av mina som är lite större, så hon kommer högt med huvudet. Det hjälpte mkt mot hostan, så de var skönt. Dock vaknade hon 5........... Klockan 5 lixom,.. hallåå? ... Kan säga att jag och älskling fick ju sova till 11:45 på lördagen så det var lite skilnad. Inte ville hon somna om heller, så jag och älsk har turas om att roa henne i vår säng, så har vi slumrat lite, och så har den andra tagit över. Haha! Dock klev Anton upp och la sig på soffan så Li gick runt i vardagsrummet å pillade på saker :) Jag klev upp vid 8 med världens huvudvärk..

Nu är allt på topp, har fått helaing här på morgonen så det är en skön känsla i kroppen! Väntar på Mari, Annika, Rita och hennes kollega för vi har bokat en hemseans. Det kommer hem ett medium till mig, så de ska bli spännande! Har städat och bakat en kaka, så förhoppningsvis hinner vi sitta ner efter och ventilera oss. Det är ju inget man egentligen talar om öppet.. Men ju mer man talar om det, desto fler likasinnade dyker det upp.
Berättar mer sen!


Barnfri!

Publicerat: 2012-05-12 Kl: 16:10:00 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Igår åkte tutan till farmor! :) Det har gått hur bra som helst för mig! hehe, äntligen har jag släppt taget, och som alla sa så var det inte så hemskt! Snarare tvärt om, varför ens dragit ut på det, tills vems fördel? :) Jag kunde med gott samvete koppla av igår kväll, unna mig några dagens, och se på min älskling när han sjöng och spelade. Jag var faktiskt mäkta imponerad och lite stolt där i vimmlet bland alla glada människor.


The Civillains gjorde en grym spelning och enligt mig gick allt kanon!

Var hur underbart som helst att få koppla av och umgås med glada människor. Att få vara bara jag & Anton, inte mamma & pappa! :) Även om det är de bästa jag vet så är det bra att komma ut och hitta på saker. Vi var hemma strax innan 4 och hade en glad hund här hemma. Han hade fått varit med bästa grannen Rita & Moira till klockan 1 och de hade busat hela kvällen! Ingen nöd på honom med andra ord! Så tacksam och glad för att vi har varandra!

Allt hade även gått toppen hos farmor, de hade varit ute på äventyr och busat i Forum! Hon hade sovit hela natten, dock vaknat vid 6 men somnat om med farmor i hennes ställbara säng till kl 8 :) Hon har hostat jättemycket, över 1 timme igår när hon skulle lägga sig, och samtidigt "skrikit" till lite. Det har hon inte gjort förut, hon har haft lite hosta sen i torsdags kväll, men inte skrikit till. Nu somnade hon här för en timme sedan och hostat i sömnen massor, även skrikit till efter hon hostat. Så tänkte det vore lika bra att kolla upp det, kanske är det något med öronen som spökar eller något annat som gör ont. Innan det går för långt och blir något. Ringde till sjukvården och fick en akut tid klockan 18:50 till Nacka proxima för att kolla. Känns skönt! Varför vänta när det finns hjälp att få. Man vet ju själv hur det är att ha ont i öronen eller värk någonstans. Hon har dock inte tagit sig för öronen, men som sagt, lika bra å kolla upp.



För övrigt så blir det en lugn kväll med massa godis! De vill ja ha! :)


Playdate med Liam & Sara

Publicerat: 2012-05-10 Kl: 13:28:36 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag fick vi besök av Liam och Sara från vår mammagrupp en sväng på förmiddagen! Supertrevligt att träffas och ungarna lekte inne på Li´s rum. Så roligt och se hur de leker och pratar med varandra, gullungar!


Liam och Li läser böcker!


Ballongen är helt klart rolig!










Liam tycker inte den är lika skarp som sin ipad, men den funkar! :)


Gullungar!

Det blev våfflor till lunch och kan säga att grädden och sylten var en höjdare! ;) Li käkade en hel våffla själv. Jättetrevlig förmiddag och efter lunch var båda ungarna helt slut så vi bestämde oss för att följa med Sara & Liam till bilen, men båda barnen slocknade nästan direkt efter att vi kom utanför dörren! Då har det varit en kalas dag!



Dagens tips: Annaform!

Publicerat: 2012-05-08 Kl: 17:02:01 | I kategori: Dagens tips! | 0 kommentarer


Dagens tips: Annaform!

H
on som har gjort min layout på bloggen och Li´s vackra namntavla har nu fått vårfrossa, hon rear ut lite av sina tjänster på bloggen så besök henne där och lägg en beställning!
Annaform.se




Jag har även ett alfabet och en siffertavla som skall framkallas och sättas upp på väggen. Spännande! :)


Första riktiga vurpan!

Publicerat: 2012-05-07 Kl: 19:35:18 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag var vi i vardagrummet, jag satt i soffan, Li knatade runt med sin snutte. Hon var precis framför tvn, då hon faller helt handfallet fram då hon stod på snutten samtidigt som hon hade den i handen. Hon hade ingen chans att ta emot sig med händerna. Hon brukar vara superduktig och snabb med händerna annars så nu blev det sådär panik gråt och hon blev superledsen! Jag var framme på 2 sekunder, innan hon ens han reagera själv, men ändå så lyckades hon slå i pannan rätt hårt. Det blev först värsta inåtbuktningen så jag blev lite rädd att det hade gått sönder något, men sen blev det istället världens bula och jag skyndade mig in i köket för att hämta en isklimp. Tröstade Li som grät på ett sätt som hon inte gjort förut, så blev faktiskt orolig! Brukar inte vara så nervös, men nu var det lite läskigt. Kylde pannan så gott jag kunde i omgångar men hon bara grät å grät... Ringde mamma och frågade om man skulle göra något, ringde Anton. Sen ringde jag vårdguiden då jag tyckte hon blev slö, vilket iof inte är så konstigt så som hon grät. Men ville mest kolla lite hur de säger om när de slår i huvudet, hon var ju inte avsvimmad eller något sådant, men hon hulkade lite. Som att hon ville kräkas.

Fick rådet av vårdguiden att åka in på en gång. Varför kunde hon inte svara på, men kände ändå att det lugnade sig. Ringde även till farmor och frågade vad jag skulle göra. Efter lite stöd från familj så beslutade vi ändå att stanna hemma. Man måste gå på magkänslan, och jag hoppas den är riktig! Li piggnade på sig efter en stund och började prata som hon alltid gör, ville inte längre sitta i mammas knä utan ner och leka på golvet. Ungefär där någonstans kände jag mig rätt säker på mitt beslut. Tror att när d väl gäller så känner man nog det, hoppas jag.



Bilden gör inte bulan rättvis om man säger så, vi får se i morgon hur det ser ut. Kan tänka mig att jag lyckades rädda rätt mycket när jag kylde bulan så pass snabbt. Hon mår bra nu, har ätit och busat trots den lila bulan i pannan, dock lyckas luggen gömma bulan en hel del.


5 kamp!

Publicerat: 2012-05-07 Kl: 00:20:29 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Idag hade vi en oförglömlig hästinspirerad 5-kamp på häståkeriet. Denna 5-kamp var anordnad för Mari som har slutat hos oss på kliniken och börjat ett nytt arbete. Så detta var våran present från oss till henne.


Vi började med att lotta 2 lag!


Cowboysarna


Indianerna

Vi började 5-kampen med att blåsa blåsrör!


Heide blåser för fulla muggar!


Mari hon tar i hon också! Självklart var det indianerna som kammade hem segern efter detta moment!

Efter blåsöret var det dags för cowboysarnas huvudgren, lasso kastning!


Åke skulle alltså fångas med lasso.


Gick inge bra för cowboyen..


Inte heller för ballerinan..


Inte heller för mig,.. även om jag hade tungan rätt i munn så gick det inte!


Den som klarade det däremot var hövdingen, men han är väl inte hövding för intet!


Näst ut på tur var tömkörning! Här har vi Mårten häst och Rebecka!


Hej vad det går!


Här har vi den långsammaste hästen... Tillit, Annika! :D

Efter att vi lärt oss hur man tömkörde runt banan så skulle vi få rida på riktigt! Killarna hade aldrig ridit förut, så detta var spännande! :)


Blanka hamnade hos indianerna!


Mari kör igång tävlingen!


Här skulle man snabbast ta sig runt konerna i slalom och sedan runda pallen längst bort, sen snabbast ta sig tillbaka på raksträcka!


WohoOo!


Indianerna passerar mållinjen först!


I nästa gren skulle vi även ha med oss en kåsa fylld med vatten som vi skulle lämna av efter vi kört slalom. Så här gällde det att verkligen styra med benen och balansera så mycket vatten som möjligt till slutet av banan och sedan snabbt tillbaka till start.


Mari kör igång!


Heide i full fart!


WohHooOO! Fullt ös!


Tyvärr förlorade vi denna gren,.. men..


Vi vann hela 5-kampen!


Segerfoto med hästskon i guld!


Alla deltagare! :)



Vi avslutade dagen med en helt fantastisk god pastasallad & tillbehör i det fina vädret! En lyckad dag helt enkelt!


Bjuder på ett till segerfoto, bara för att jag är så glad att vi vann! Haha! Tur de annars hade jag tjurat hela kvällen... Det är alltid på liv och död! ;)






Planering!

Publicerat: 2012-05-05 Kl: 14:05:41 | I kategori: Renovering | 0 kommentarer


Jag hoppas jag har kommit på ett sätt att försöka hjälpa mig själv genom att sluta vara så stressad. Man når en gräns när man själv tycker att det räcker. Jag är helt enkelt inte lika glad längre och jag tror att mycket handlar om att jag känner mig så stressad över att saker inte blir gjorda. Att jag inte orkar/kan planera så det blir gjort. Allt för ofta hamnar jag i soffan eller framför datorn och drömmer mig bort och önskar att det blir klart ändå. Men det blir det inte. Det kanske är skitsaker för många, men jag tror att om vi försöker fixa till dessa "småsaker" som behövs med lägenheten och annat så kan jag koppla av och njuta av livet istället för att oroa mig om att det aldrig blir klart. Det är inga stora saker som behöver göras, men det ligger ändå och tycker över en.

Jag har gjort en lista. En planeringslista. Precis som Anders på arga snickarn gör! En lista på saker som behöver göras och sedan får vi tillsammans försöka sätta ett datum då det ska vara klart. Det är mkt som inte blir gjort på grund av att Li är i närheten, då kanske man inte vill borra, måla, slipa osv. men där finns det ju hjälp att få! :) Jag vet en farmor som gärna lånar barn så det är egentligen bara att säga till. Ska försöka sätta mig ner med kärleken och se vad vi kommer fram till hur vi ska göra.



Nu är jag lite taggad sådär igen, hoppas det håller i sig ;)


Plantering! :)

Publicerat: 2012-05-04 Kl: 22:25:56 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Ja, nu har det varit sådär mycket att göra igen och jag vet inte riktigt hur jag ska kunna hinna med allt som jag planerar. Jag borde sluta planera och försöka hitta inspiration till allt annat istället. Jag fastnar framför tvn, eller datorn. Jag borde måla klart, slipa, fixa i ordning allt som jag borde göra. Men det är trögstartat! ...

Idag har jag iaf jobbat och sedan så åkte jag hem till Anton & Li. Käkade lite lunch och sedan tog vi en tur till plantagen. Kände att mina vissnade höstblommor ute i lådorna borde tas bort och ersättas med något som åtminstånde lever. Det blev dessa skönheter istället, biliga tjusiga och mkt finare än vissna ljungar ;)


Murgrönan är 2 år gammal och har överlevt vintern och dessutom fått vatten ca 4 gånger i sitt liv.. Hur fan kan den överleva? Den står lixom på en inglasad balkong. Köpte en till varje kruka, den ena dog redan efter första våren, men denna har varit helt vissen förutom ett ynka litet blad förra våren, så den har grott till sig! Nu fick den iaf två kompisar, ny jord och vatten! Skulle inte förvåna mig om den dör nu istället, vattenchock!

Hoppas på fint väder i morgon så jag kan göra lite nytta. Undra bara vart jag ska börja? :)


RSS 2.0