Barnmorskor,.. olika varje gång!

Publicerat: 2011-04-13 Kl: 19:13:34 | I kategori: Allmänt


Var hos bm idag med Li, hon hade gått upp som tur var men ändå lite lite tyckte bm. 140g på en vecka.. Kollar man runt så är ca 100-200g/vecka ok. Finns dock de som går upp 500g per vecka. Helt olika.

Pratade med min barnmorska i tisdags då vi var där på efterbesök om just ammningen. Hon sa att det är helt normalt om bebis vill tutta mer/mindre vissa dagar och att jag inte behöver oroa mig över ammningen. Ju mer hon ammar desto mer mjölk. Jag vet ju att jag har mjölk, för trycker ja sprutar de ju och på nätterna bli dom sprängfulla... Så jävla jobbigt med alla olika åsikter... Nu tyckte barnmorskan att jag skulle ge tillägg för hon var inte i mitten på kurvan, hon är ju inom ramarna så hon svälter ju inte! Hon väger idag 3780g och har gått upp 140g sen sist. Så svårt att veta tycker ja!... Blir ju knäpp på alla åsikter,.. Tänk om man kunde lita på sig själv.

Under den första tiden ökar barnet i vikt med 100-200 gram per vecka eller cirka 400-800 gram per månad.

Du kommer att märka att det finns dagar då barnet vill ammas ofta. Det kan bero på att barnet är inne i en tillväxtperiod just då. Den ena dagen är barnet helt enkelt mer hungrigt än den andra. Det kan också bero på att mjölkmängden och fetthalten varierar över dygnet eller från dag till dag. Därför kan det vissa dagar upplevas som om mjölken sinar fast det inte alls är så. Dock kan stress, oro eller trötthet hos mamman bidra till variationen.
Länk

Frågade om tillväxtperioder men det sa hon inget om,.. Blir bara mer och mer irriterad när jag läser osv, där står det ju att det är normalt om bebis vill ha lite mer kärlek och ammas oftare vissa perioder.. Hon kanske inte har så lätt att gå upp i vikt. Bajsar gör hon ju, ibland så mkt att man är rädd att vikten ligger där ;) Någon mer som haft det som jag? Gav ni ersättning??.... Blir väl så stressad så mjölken försvinner helt, då är det ett problem mindre.


*

Kommentarer
Postat av: Emma

Skit i barnmorskan, du märker ju om Li mår bra. Och så länge hon gör det, och går upp i vikt, finns ingen anledning att stoppa i henne ersättning.



Lita på dig själv, du är hennes mamma och du känner henne bäst!

2011-04-13 @ 20:07:18
URL: http://emmahoel.blogspot.com
Postat av: Angela

Våra vägde iochförsig 4500g båda två vid födseln och vi körde med ersättning på bl.a. Nätterna redan från början och det påverkade inte mjölken ett dugg. Lita på dig själv som du själv säger :) kram

2011-04-13 @ 21:46:49
Postat av: Jonna

Lyssna på ditt hjärta, ovasett om barnet är 1 timme eller 6 år så finns det ingen som känner sitt barn bättre än du ! Det är så lätt att bli vikt fixerad & alla barn är olika, därefter väger olika ! Matteus va en riktig tuttis ända fram till 8,5 månad då jag bestämde själv att det räckte, han har gått upp olika & dom sa att man kan ge ersättning, delvis om man tycker det blir för jobbigt när dom vill tutta hela tiden & kanske önskar lite avlastning så sambon kan ge ersättning men så länge allt känns bra för dig så kör ! Många va på mig om att matteus äter si, eller så,för mkt & bla bla bla, folk har ju aldrig lagt sig i så mkt som när man får ett barn ;)

Du kan ju aldrig komma ditt barn närmare än just amning så låt sessan tutta så länge hon vill & njut, tiden går fort & snart sitter hon med mat i hela anstiktet & kan prata,pekar på ditt bröst & säger tutte :) lita på dig själv, vet själv att det kan vara svårt både i början & sen men hur du än gör så finns det alltid en anledning till det du gör, och man gör ju aldrig nått som känns fel så lita på dig själv, du vet BÄST :)

2011-04-13 @ 21:48:57
URL: http://jonnamattsson.blogg.se/
Postat av: Anonym

2011-04-14 @ 07:16:08
Postat av: Jennifer

Tack alla för era kommentarer! Ni är underbara! Det stärker ens självförtroende jättemycket att läsa!

<3

2011-04-14 @ 11:44:18
Postat av: sofia

140g är väl toppen!

K har aldrig gått upp mer än 100g på en vecka :)

2011-04-14 @ 16:10:41
URL: http://soffilina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0