Snart semester!

Publicerat: 2013-05-28 Kl: 18:23:54 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Snart åker vi! Snart är det fredag igen, sen är jag ledig 2 veckor! Ska blii så skönt! Längtar massor! Men först är det jobbveckan kvar, sen är det ett Borlänge besök som gäller, fredag-söndag. Ska äntligen få träffa lilla Lovis som har titttat ut i den stora världen! Ska bli så mysigt!
 
Sen spelar Anton och hans band i Falun på lördagen, så det ska vi såklart vara med och parta på! Li ska vara hos mormor så det blir barnfritt! Sen på söndag blir det hem och tvätta och packa inför Turkiet! Ska bli sååååå mysigt! Måndagen blir det till att grejja inför det sista och sen sitter vi på flyget mot värmen!
 
 
Liten ligger nu och kollar på dinosaurietåg, och det är dags att plocka i ordning efter middagen! Snart är det läggdags! Igår somnade jag 2! timmar med Li,. vaknade vid 21:20... måttligt roligt! Men får se hur det blir ikväll! :)
 
 

Balkongfix ikväll igen!

Publicerat: 2013-05-22 Kl: 21:32:38 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Ja! Känns snart som jag är besatt av dessa plantor och allt balkongmys! Idag har jag iaf planterat om gurkan, passionsfrukten, paprikan och sedan var vi på plantagen för att köpa mer jord och då fick även en liten physalis följa med hem, 49:- på plantagen, värt att prova! 
 
U
Uppifrån och ner: gurka, passionsfrukt, physalis & orange paprika 
 
På bara 3! dagar i denna stora kruka har spetspaprikan byggt en helt ny våning!
Mitt lilla hjärta kom och gav mig en sten! Den ser precis ut som ett hjärta! Kunde inte kasta bort den!
 
Balkong!
 
Jag vill ha ett nytt bord.. med fina dynor att sitta på! Eftersom man faktiskt vill vara här ute nu! Kunna äta frukost på balkongen eller fika med vänner och släkt! Se när allt frodas här inne och förhoppningsvis kan vi sen njuta av goda tomater och annat smått och gott från vår egna odling! Stegen skall flytta in i lägenheten,.. bara de att den är så himla lång.. vet inte var jag vill ha den bara! Nu hoppa i soffan! Ikväll är de Chicago fire som också är en bra serie :)
 

Svamp i lådan?

Publicerat: 2013-05-21 Kl: 22:05:08 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Fan idag när ja kom hem å skulle titta till mina små bebisar på balkongen så såg jag att det var några prickar i lådan som var helt jävla fjuniga!! Svampar som växer i lådan, trodde på allvar ja skulle få slänga hela alltihopa! I panik så smsade ja Sofia som jobbade med Karin ikväll och fick ett snabbt svarlsom tur var att att de var möggel och det kan bli så ibland och att man skulle plocka bort dem. Sagt och gjort, så "hyvlade" jag av översta lagret på jorden och rörde runt lite så blev det snabbt fint igen! Hoppas de inte kommer tillbaka, öppnade verkligen upp lite mer så det inte blir så instängt på balkongen. Kanske behövs det ännu mer snurr på det hela så det blir lite luft där inne. Fann även lite på gurkan & paprikan. Så får se i morgon hur de ser ut!
 
Svamparna är borthyvlade, hoppas att de inte kommer tillbaka!
 

Har för övrigt hittat ett riktigt bra fynd idag! Jag trodde inte det var sant, men här är dessa sjukt snygga krukor, i plast dessutom!! Helt i min stil, det bästa av allt är att den lilla kostade 19:- och den största 39:- ! Har kostat 229:- !!!! Fatta vad sjuk! Jag höpte på mig 1 superstor, 2 mellan och 2 små, perfekt å odla i ju! Jag är helt kär, kolla in dem!
 
Snygga va??! 
 

Dessa pärlor kan du förhoppningsvis hitta på Ica Maxi! Jag är kär, blir nog en runda till i morgon, för de kan man inte få nog av! Ikväll har jag slitit faktiskt! Har dammsugit, städat, moppat och dammtorkat! Liten läste jag saga för och sedan lämnade jag rummet, hon låg kvar och har gjort så i fyra dagar i rad faktiskt! Jag säger att jag ska gå och göra något och säger god natt och pussar henne. Hon ligger kvar! Ropar på mig någon gång, men inte mer än så. Duktiga tjej! Nu sova, för i morgon är de jobb som väntar igen kl 07:00-16:00 eftersom jag gått upp på heltid!! :D 
 
 

Tomatlåda!

Publicerat: 2013-05-19 Kl: 23:07:35 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag har älskling fått ett projekt som han lyckades skapa med bravur! Jag stod och berättade hur jag ville ha det och överlämnade alltihopa. Han är verkligen suuperduktig på att bygga och fixa! Han borde tametusan bli snickare! En stor kruka för mina tomater ville jag ha,.. jag hade en annan idé förut, men den sågades av Anton som då istället lovade att han skulle bygga en bostad åt tomaterna på en gång. Jag är glad att jag faktiskt gav mig denna gång! För min idé hade varit skit ful i jämförelse med denna vackra låda!
 
En tomatlåda som är gjord av en gammal pall!
 
Vi plastade den med en svart sopsäck och häftade fast plasten i lådan. I botten la vi leca kulor eftersom jorden behöver få lite luft och så fungerar ju även leca kulorna som en extra dränering eller som ett vattenmagasin. Perfekt då den står inne på våran inglasade balkong. Li var med och hjälpte att fylla den med både leca och jord!
 
 
Färdigt!
 
Tomaterna fick även lite hållhjälp bakom sig och lite stödpinnar så de kan växa rakt och så småningom när de växer mer så kanske det behöver ännu mer stadga. Vi får se helt enkelt, dessa underbara plantor fick vi av min chef Karin som har sått dem själv. Det är körsbärstomater! Det har redan kommit lite gula blommor på den i mitten, så kanske får vi se lite tomater snart! Solen kom fram och göd mina tomater! 
 
En gurka, en spetspaprika och en orange paprika fick vi också, dessa ska också få någonstans att bo! Få se vad vi gör med dem.. hmm! Smider planer nu när ja ska gå och lägga mig! 
 
Ha det gott alla fina!

Heltid!

Publicerat: 2013-05-17 Kl: 22:50:01 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


I onsdags så tog jag faktiskt beslutet, över 0 betänketid att gå upp till heltid! Jag har jobbat heltid ena veckan och den andra veckan har jag jobbat 8-15 och sen ledig på fredagen. Men nu på senare tid så har det lixom känts väldigt onödigt och mer bekvämt. Dels för att Li aldrig är klar när ja kommer kl 15, hon ska alltid gunga klart, leka klart så jag står ändå där i typ 20-30 minuter ibland och får tjata på att få med mig ungen hem. Då kan jag lika gärna jobba! Kommer jobba 07:00-16:00 måndag, tisdag, onsdag & fredag. 15:00-21:00 torsdagar, och det känns toppen! Det passar mig och Anton perfekt och jag tycker det är en bra arbetstid för att det faktiskt fungerar för vårt hem. Då anton jobbar kvällar & repar vissa dagar så hade det inte gått/blivit krångligt att ja slutade typ 18, eller 17 heller för den delen vissa dagar. Så nu är det bestämt! Känns faktiskt bra och ska bli kul att få en "hel" lön! 
 
För övrigt har vi fått det superfint inne på operation, och finare kommer det bli! Det är ett helt nytt kök/arbetsplats där inne och bord och övriga grejjer är under beställning. Kommer bli så kul med lite nya grejjer där inne! Superfina lådor där jag har mina tandgrejjer och allt ligger på sin plats, det gillar jag, ordning och reda! 
 
Visst kommer jag sakna fredagarna, men om det skulle vara så att jag behöver vara ledig så kan jag ta ut föräldrapeng! Har massor av dagar kvar, så de få gånger ja ska ev. upp till blge så kan jag ta en sån dag istället. Nu har man ju lyxat till det lite på fredagar och latat sig i soffan,.. men nu är de arbete på 100% som gäller! Full rulle, så jag dessutom kan ro hem legitimationen! 
 
Idag har vi haft Hasse, Helen och Putte på besök! Ätit god mat och hundarna har lekt! Var trevligt! Skönt med helg och i morgon blir det lite pyssel ute på balkongen. Har fått superfina och stora! plantor av Karin idag, såååå sjukt nöjd! Kommer bli så roligt! Att jag dessutom lämnar över dem i händerna på min kära granne när vi åker är ännu bättre för hon hade själv dessa tomater förra året! Så hon har gröna fingrar så ja tror de kommer bli toppen! Eller hur Rita? 
 
Nu är de mys med kärleken, fortsätta kika på game of thrones, en mkt bra serie! Så nu följer jag:
Game of thrones, Walking dead, Revenge & Winkings ! Såå sjukt bra serier! 

Äntligen!

Publicerat: 2013-05-14 Kl: 19:16:09 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Nu är resan bokad! Vi kommer åka till Turkiet den 4de juni hela familjen! Ska bli sååå skönt att komma bort och faktiskt bara koppla av och njuta av lite sol och bad! Sitter och kollar på bilder från hotellet och drömmer mig bort, hoppas de är lika fint på plats också! 
 
Alanya, Green Garden
 
Det finns allt möjligt på hotellet, självklart valde vi ett hotell som är lite mer anpassat för barn, med barnpooler, Lollo & Bernie, lekplatser, nära stranden, gym, ja lite allt möjligt verkade det som att det fanns. Jag ser verkligen fram emot detta alltså.. Valde även flygplatsen i Gazipasa som ligger ca 30 minuter ifrån detta hotell, de andra som man kikade på låg lixom en resväg på ca 3-4 timmar från planet. Känns som att om man kan minska resvägen så mkt som de går så är nog det klokt. Vem vill sitta 3-4 timmar på en buss för att komma till hotellet direkt när man kommer fram? Har precis bokar parkering för bilen på Arlanda och sitter och kikar lite på tips och trix inför resa med barn. Verkar som de finns väldigt mkt tips och råd och länkar att läsa. Sunt förnuft är ju också bra, men det är kul att läsa andras reflektioner och tips. Behöver också boka en sån där påse för att skydda vagnen när vi åker, vi kommer ta med våran lilla vagn ner till Turkiet så vi kan rulla hur vi vill. Skönt att ha så Li kan sova om hon vill. Blir att ta en sväng till apoteket och inhandla ett litet reseapotek, mkt viktigt! Måste kolla lite med mobilerna hur de funkar och om de är värt att ens ta med dem överhuvudtaget eller lämna hemma? Vill inte komma hem med en teleräkning på 20.000:- sen !
 
 
Snart, snart snart! 
 
 
 

RSS 2.0