Bullmamma!

Publicerat: 2011-02-28 Kl: 22:25:41 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag har jag bakar bullar! Jag är så duktig!
Tänkte att det kanske är lika bra å baka lite eftersom det troligen kommer komma lite folk för att titta på pyret snart, så då är det skönt att ha frysen full i bullar!

Men får se vilka som får komma igenom dörren först, det kommer bli snor, kräk och hostkoller innan någon får kliva innanför våran dörr ;) Så man inte åker på något virus, rs viruset typ!
Det är nu på slutet man har börjat tänka på vissa risker, smittospridningar osv. man får nog ta det som det kommer. Men kan man undvika vissa miljöer så kanske det är bäst att vänta tills bebis är lite äldre, än nykläkt.

Amichien Bonding

Publicerat: 2011-02-27 Kl: 20:08:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Igår var vi förbi Monica med hundarna så vi fick träffas innan vi lämnar dem när det är dags!
Monica kör med en metod som heter Amichien Bonding och Dog Listning, spännande att se då Gaston reagerade på ett sätt som vi aldrig sett. Han tyckte Monica var jätteotäck och var väldigt reserverad mot henne i början. Efter en stund försökte han på alla vis få hennes uppmärksamhet, gick fram och slickade på händerna, luktade på henne försökte helt enkelt få hennes uppmärksamhet. Monica brydde sig inte alls utan satt vid bordet och pratade med oss och tittade inte ens på Gaston. En ledare helt enkelt!

Har aldrig sett det beteendet på honom, jag vet att han kan vara lite reserverad mot nya människor till skillnad från Texas som äääälskar alla. Gaston har helt enkelt en för stor uppgift här hemma, han har tagti på sig ansvaret som ledare. Vilket vi nu ska få bort! Monica ska ju ha dem i några dagar medans vi är på bb, så efter det ska det bli spännande att höra vad hon har att säga. Vad vi kan förändra och tänka på. Ska bli intressant!


Vi ska vara ledare för våra hundar!Bebis strumpor & babybox

Publicerat: 2011-02-26 Kl: 20:45:04 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


Idag blev jag väckt av älskling som var uppe före mig, vi åt lite frukost sen ut med hundarna.
Vi åkte vidare till Nacka och besökte Barnenshus för att hämta ut våran baby box + en blöjhink.
Den inhehöll inte så jättemycket, mest reklam och rabattkuponger. Det som var i som var av värde för mig var:

Använder den i vittvätten för att behålla den vita färgen och jag tycker den är super!
Sen var det erbjudanden om goboken osv. är det någon som prenumererar på böcker för barnet? Är det värt det eller är det lika bra att köpa de böcker man vill ha i affären?

Åkte vidare in till Nacka forum det blev en badhandduk till pyret med en huva, och lite strumpor, för det hade vi bara 2 par, så fick bli några till nu. Men sen har jag fått kläder av syster, så brukar man ju även få lite kläder när släkten kommer så vi spar oss med alla kläder och ser vad pyret får istället.


Inte många dagar kvar nu! Vi är så förväntansfulla!
Snart får vi hålla vår lilla bebis i famnen och snusa pyret!

Barnmorskebesök + film!

Publicerat: 2011-02-25 Kl: 10:38:11 | I kategori: Graviditet | 4 kommentarer


Idag klockan 8 var vi hos våran barnmorska för det sista besöket innan kejsarsnittet.
Det kändes så bra att få prata med henne och hon var så lugn och sansad så jag nästan somnade. Allt känns så bra! Har varit mest nervös över ryggbedövningen och sen att man blir förlamad från tårna,.. men hon berättade exakt hur de gör och att det är så noga kontrollerat innan operationen börjar. Man får till och med en lokalbedövning innan man ger ryggbedövningen, när hon sa det så var det som att en liten sten släppte från bröstet. Ja, jag vet att det låter konstigt med tanke på mitt jobb, men jag är så sjukt rädd för nålar och blodprovstagning så jag blir skakis. När det ska göras på mig själv, att jag gör det på djuren dagligen spelar ingen roll.

Ryggbedövningen släpper efter ca 2 timmar, så det känns ju också ok. Sen mot eftermiddagen vill de oftast att man försöker gå till toaletten, och sen tillbaka till sängen. Dagen efter ks så brukar de flesta vilja duscha och då tar man oftast bort banaget också, och de lägger intracutana suturer! Så det finns lixom inga stygn att ta. Det här kommer gå kalas!

Pyret var livlig idag och hjärtljuden låter perfekt som alltid. Idag låg de på 142, och det var lite sparkar med.
Just nu ligger h*n med huvudet på min vänstra sida och ryggen längs med magen å stjärten ner med benen mot min högra sida och sparkar,.. jätteskönt! Man märker att magen fått en helt annan form och den är känsligare för beröring. Speciellt där bebis ligger med sina fötter, känns som att det är så tunnt lager mellan bebis och magen.
Idag kan nog bli en väldigt bra dag! Just nu håller vi på och tvättar små bebiskläder! Mysigt!

För er som är intresserade finns en film om planerat kejsarsnitt på Södersjukhusets hemsida.
Se filmen tryck på länken.
Scrapbooking!

Publicerat: 2011-02-24 Kl: 19:45:45 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


En heldag med Malin och massa pyssel hos Jessica på affären WeraLena är vad jag har pysslat med idag!
Vilken jättetrevlig dag jag har haft, tankarna har varit på allt annat än bebis och förlossning, det behövdes!
Även om jag såklart ser fram emot att snart få träffa vårat lilla Pyre!

Idag pysslade jag med en receptbok som jag vill ha hängandes framme under hyllan, där man har alla sina favorit recept samlade. Den blev jättefin! Dock inte helt klar, men på god väg.


Fick mkt ny inspiration och det är alltid roligt!

Malin pysslade med kort!

Tack Jessica för vi fick vara i din butik och pyssla hela dagen!
Om man som jag gillar pyssel, scrapbooking, inbjudningskort eller vad som helst, så är det helt klart värt ett besök hos WeraLena. Bra priser, trevlig personal som gärna visar nya saker och hjälper gärna till om man har inspriationstorka.

Pysseldag!

Publicerat: 2011-02-24 Kl: 10:06:57 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


För att försöka fokusera på något annat ett tag kommer min kära vän Malin ut till mig för att pyssla!
Vi är gamla arbetskollegor från när vi jobbade på Väsby Veterinärmottagning. Så har vi lixom fortsatt hålla kontakten, vilket är så roligt! Just nu pluggar hon å ska snart flytta ifrån mig upp till kiruna! Hon och hennes sambo har köpt tomt där uppe, så när jag & Anton sen ska hälsa på Antons släktingar i Norrland måste man ju passa på att åka upp till Malin & Joel också! Fan vad skojj!

Vi pysslar mest med scrapbooking, jag kör mest fotoalbum med bilder osv. men idag tänkte jag göra en receptbok. Kan vara fint att bläddra i och lite roligare än dessa tråkiga kokbäcker. Vi kommer till och med få den stora äran att vara på en scrapbooking affär här i Gustavsberg för att pyssla! Tänk då vilka tillgångar vi har, behöver vi nåt som vi inte har, så köper vi det! Toppen kalas! Nya idéer, tips och nya ögon att se med, ska bli jätteroligt att försöka tänka på något annat i all stress.

Som ett brev på posten!

Publicerat: 2011-02-23 Kl: 22:20:32 | I kategori: Graviditet | 2 kommentarer


Idag kom brevet som kommer att förändra vårat liv för alltid, som kommer att länka ihop oss för evigt.
Det var datumet då våran lilla bebis ska få se solens strålar!

Första känslan när jag såg brevet på golvet gjorde så jag fick en klump i magen, öppnade och började storgråta.
Att det finns så mycket känslor i mig som jag inte trodde fanns! Jag börjar sakta men säkert smälta att vi ska få en bebis nästa vecka, har fortfarande inte förstått vad det innebär och tankarna far fram och tillbaka. Men det börjar ändå kännas på riktigt.

Idag efter vi läst brevet satte vi oss med våran påse med bebiskläder och kollade och rev bort prislapparna.
Bokade en tid i tvättstugan och bara myste litegrann. Tänk att strl. 50 är så litet! Visst alla bebisar är ju inte så små, men det där är sjukt litet... Har bokat en tvättid på fredag då jag tänkte tvätta bebiskläder för första gången. Måste tvätta alla sängkläder och bädda sängen innan vi åker in. Nu blev allt så plötsligt och verkligt.
Hade ju inte ens packat väskan ännu för jag trodde vi hade så mkt tid på oss.

Oliwer har redan invigt sängen och idag låg han på rygg i sängen så jag övade och plockade upp honom från sängen. Kändes lite underbart, även fast det bara var lilla O som jag plockade upp som sov. Snart en riktig bebis.
Våran bebis, vårat lilla mirakel.


Hundarna ska få bo på pensionat!

Publicerat: 2011-02-23 Kl: 11:11:22 | I kategori: Djuren | 2 kommentarer


Så fort jag fick reda på att det skulle bli ett kejsarsnitt och att man skulle få vara kvar minst 3 dygn så började paniken leta sig upp hur jag skulle lösa allt med hundarna. Jag måste få känna att dem är i trygga händer och att någon som klarar av att ta hand om dem med rastning å allt vad det innebär. De är trots allt två stora hundar på 40kg var så det är inte direkt något vem som helst kan gå med. Såklart de är trevliga och snälla hundar, men när de går med någon som inte är bestämd så vet man ju aldrig.

Men! Jag ringde till mig gamla kollega Monica för jag vet att hon har ett företag där hon åker ut och masserar hundar och katter samt att hon har möjlighet att ta hand om hundar när folk åker på semester osv. så vi kan väl säga att jag och Anton ska ta en liten mini semester så hundarna ska få bo ute på landet!
Monicas hund och kattmassage

En stor sten släppte från mitt bröst och nu kan jag fokusera på att mentalt ställa in mig för det som ska komma istället för att oroa mig över var hundarna ska vara. Känns toppen! En liten ljusgnista i allt det overkliga som vi har framför oss! Undra vad hundarna kommer säga när vi kommer hem med ett litet Pyre..

Ska bli så spännande!

Kejsarsnitt

Publicerat: 2011-02-22 Kl: 18:12:16 | I kategori: Graviditet | 4 kommentarer


Kejsarsnitt är en förlossningsmetod som innebär att man förlöser genom ett kirurgiskt snitt i magen. Metoden används när en vanlig förlossning inte är möjlig eller när det finns risk för mammans eller barnets hälsa.

Det finns tre typer av kejsarsnitt:

  • Planerat kejsarsnitt
  • Akut kejsarsnitt
  • Omedelbart kejsarsnitt

Vi ska ju då genomgå ett planerat om det nu fortsätter gå som det ska, så Pyret inte helt plötsligt slår bakut och ändrar sig igen, så det blir ett akut istället. Får vi väl verkligen hålla alla tummar och tår för.

Våran anledning till detta planerade kejsarsnitt är ju att bebis ligger med stjärten nedåt, så kallad sätesbjudning.
Som Pyret då helt plötsligt ville ha. Hoppas h*n har en bra anledning till detta,.. Kan fortfarande inte förstå, men måste försöka intala mig att det är så det får gå till denna gång. Pyret har säkert en väldigt god anledning till detta.

Mitt snitt kommer göras med ryggbedövning, vilket innebär att jag blir förlamad,.. (låter hemskt!) från magen och neråt. Läkaren gör ett tvärsnitt i bukväggen cirka 3 centimeter ovan blygdbenet. Ett sådant bikinisnitt eller Misgav-Ladach brukar vara 12-15 cm långt. Bukmusklerna och bukhinnan delas, livmodern öppnas, varefter barnet och moderkakan hämtas ut.

Från det att ryggbedövningen eller narkosen börjat verka tar det några minuter till dess barnet är fött. De olika lagren av livmoderväggen, bukmuskulatur/muskelhinna, underhud och hud sys därefter ihop...
Låter hemskt! Men under denna tid får vi tydligen vara tillsammans alla tre om allt gått som de ska.
Sen kommer vi tydligen få stanna kvar minst 3 dygn efter snittet för att se så allt är ok med både barnet och mig antar jag, att ja kommer upp ur sängen som jag ska och kan röra mig.

Sen ska man tydligen vara handikappad i typ 2 månader efter detta... Låter ju sådär kul!
Inte lyfta tungt osv,.. Ja.. här kommer ju verkligen Anton få jobba järnet! Han är helt införstådd och vi hade ett jättelångt samtal idag när jag var som mest ledsen och bara grät. Han är så underbar min man! Åh, hade verkligen inte kunnat haft en bättre sambo som finns för mig i vått och torrt! Underbara DU!

Har fortfarande inte smält detta och kommer säkert inte göra det heller. Inte ens när man ligger där på bordet och ska snittas,.. Låter så hemskt! :( Vad gör läkarna om man får ett anfall å bara gråter då? Skulle kunna vara något som händer mig.

Jag skulle ju vara hemma nästa vecka för att förbereda mig mentalt. Har verkligen inte ens tänkt tanken på kejsarsnitt utan det var nästa vecka när jag gick hemma som jag skulle börja tänka tanken på att få en bebis.
Inte på att få ett snitt,.. Känner mig helt oförberedd på allt som har med bebis att göra, nästan blockerad...
Kommer vara hemma nu från jobbet för att helt enkelt försöka "boa" in mig i min roll,..
som blivande förälder nästa vecka,.. nästa vecka! Herregud,.. vad tiden har gått fort!
Nu är jag helt slut som artist idag å tänkte slänga mig på soffan för att titta på tv och tänka på något annat.

www.vardguiden.se
kommer informationen ifrån.

Trött, ont, 100 tankar och frågor...

Publicerat: 2011-02-22 Kl: 10:37:24 | I kategori: Graviditet | 5 kommentarer


Har nyss vaknat, har sovit ok, men tankarna är miljoner. Har ganska ont i magen efter allt bök men Pyret verkar må bra, h*n sparkar och rullar där inne som vanligt.

Känner mig fortfarande jätteledsen och orolig över allt som har hänt, gråter ibland, skrattar ibland... Känner mig jättedum som känner såhär, för det viktigaste är ju att bebis faktiskt mår bra och kämpar på där inne. Men det är en sån stor del av mig som faktiskt har förberett mig mentalt på det här och vi har planerat, hur man nu kan planera en förlossning. Men alla våra tankar som "undra när det häner, vart kommer vi vara, kommer vattnet gå", kan vi ju släppa på en gång. Nu blir det ett planerat snitt, med både datum och tid. Känns lite speciellt, svårt att ta in det är så mkt känslor! Men ska försöka se alltihopa med andra ögon och i slutändan så spelar det ingen roll hur bebis kommer ut så länge den mår bra och är välskapt. Ändrade planer helt enkelt, Pyret gör som den vill, precis som sin mamma!

Kanske är det en liten mini Jennifer där inne? Livlig, ska ha sista ordet, gör precis som den vill,.. Ja varför inte? Vi behöver lite mer östrogen i våran familj, Anton tycker dock det räcker och blir över med mig,.. :)

Nästa vecka får vi svaret! .. senast den 4 mars blir vi föräldrar,.. Helt otroligt! Mamma Jennifer & pappa Anton
Å alla mammor och pappor blir far/morföräldrar.. Det är så mkt känslor som bara väller ur mig, vill bara gråta samtidigt som jag skrattar.

Har tidigare sagt att jag inte är nervös för att ungen ska ju ut hur jag än gör,..
Men nu blir det ändå annorlunda, ut kommer den ju verkligen, en stilartad entré, fort kommer det gå.
Är så nervös för att jag ska få bedövning, bli förlamad å att de ska skära i mig. Själva snittet gör mig absolut ingenting, utan tänk om ja känner när de skär i mig, sen att ja inte kan gå upp å resa mig å kolla på bebis, utan att de ska sy ihop mig efteråt. Undra vilken tråd de syr med? Fan vad läskigt.

Misslyckad vändning...

Publicerat: 2011-02-21 Kl: 20:30:42 | I kategori: Graviditet | 2 kommentarer


Det började med att vi kom in, det kopplades en CTG på magen för att kontrollera Pyrets hjärtljud och mäta värkarna. Hjärtfrekvensen pendlade mellan 126-157 hela tiden och man kunde se att jag hade sammandragningar lite då och då, samtidigt som pyrets hjärtfrekvens ökade, spännande!

Efter att vi legat med den i ca 40 minuter så kom en barnmorska och la en infartskanyl och tog blodprover.
Faktiskt så lyckades hon på första försöket, inte många som klarat de så det var lyckat.

Sen kom det in en läkare och två läkarstuderande från Tyskland som skulle försöka vända på Pyret. De började med att klämma, känna, trycka... Ja inte sådär superskönt men vad gör man, sen kontrollerade de med ultraljud hur bebis låg och såg att h*n låg med huvudet lite tippat mot vänster sen stjärten ner och fötterna mot höger sida.
Efter de fick ja brickanyl iv. och nästan direkt kände jag hur jag började skaka, pulsen gick upp i turbo och hjärtklappningarna tog fart,.. Fan lite läskigt, ansiktet började domna av och efter en stund var det dags för vändningsförsöket. Jävlar i min själv vad ont det gjorde.. varför får man inge smärtis? Vi försökte en stund men det var ingen idé, även om Pyret är väldigt livlig och gärna snurrar runt själv så var det ingen som kunde få h*n att byta ställning. Envis som synden själv, det får jag väl stå för eftersom jag själv är rätt envis av mig.

Efter avslutat försök var vi helt slut både Anton och jag,.. Alla utom pyret som mer än gärna sparkade hej vilt där inne, man får väl vara glad att h*n är pigg och att allt är som det ska. Men.... jag kan inte annat än säga men..

Att Pyret vänder sig tillbaka rätt igen som h*n ska är inte så vanligt, bad om en procent, men hon sa att det är svårt, det är inte så vanligt att de väljer att sätta sig i säte såhär sent in på en graviditet, och har de väl gjort de så brukar de inte "slå över" igen. Så det kommer läggas ett snitt.

Hade pyret legat i säte från början hade jag nog inte blivit så ledsen, men att den väljer att göra så nu, bara 3 veckor kvar till bf gör att jag känner mig rätt deppig och snuvad på konfekten,..
Vi har ju pratat om känslan och hur det kommer vara då vattnet går och de första värkarna kommer,.. kommer ju inte få den möjligheten, utan nu blir det som jag tidigare önskat "En dag, plats och en tid"
Tänk att jag aldrig kan vara nöjd.

Efter informationen om snittet fick vi ligga kvar ytterligare en timme för att kolla att Bebis mådde bra efter allt stök och bråk, vilket h*n gjorde, så det var skönt!

Kejsarsnittet kommer planeras i slutet på nästa vecka, får hem ett brev om datum och tid denna vecka...
Mellan allt gråt så skrattar vi, och vi får se det som att Pyret har valt detta av en anledning och jag tror verkligen på ödet, så jag försöker ha det i tanken hela tiden. Det finns en mening med allt.

Så om Pyret inte bara har gjort detta för att dramatisera det hela så kommer jag & Anton bli föräldrar till en liten om senast 12 dagar. Helt otroligt! ... Kan verkligen inte förstå,..
Men när ma ligger där med bebis på magen och om allt går som det ska så kommer vi vara lyckligast i världen.
Nu måste vi bara smälta all information, ändra vår planering och tänka frammåt.

Är helt slut och skulle behöva sova i 100 år känns de som,... vilket är planen tills bebis kommer iaf!

Ändring av planering!

Publicerat: 2011-02-21 Kl: 09:40:44 | I kategori: Graviditet | 0 kommentarer


Nyss hemkomna från BM och väl där fick vi reda på att Pyret har ändrat ställning från att ligga med huvudet neråt till att helt enkelt sitta på stjärten... Undrar varför h*n väljer att göra så nu när han legat med huvudet neråt i över 2 månader,.. mkt märkligt! Men bebis är väl som mamma vääldigt livlig och har väl råkat slagit över med en kullerbytta! Man får försöka se det positiva i det hela!

Nu ska vi in till förlossningen för ett vändningsförsök, man gör bara ett vändningsförsök nu för tiden, så lyckas vi inte idag så blir det ett planerat kejsarsnitt i början på nästa vecka. Eller om Pyret helt enkelt blir för stressad eller inte gillat att vi hållt på å bökat så blir det ett snitt redan idag! Tankarna är hundra! Fasen,.. tänk om vi bli föräldrar idag, eller nästa vecka eller helt enkelt så går allt enligt tidigare planer och bebis kommer när den själv vill.

Vet inte riktigt vad vi känner just nu,.. man blir lite ställd när man får ett besked att man kanske ska bli snittad, när allt gått så bra hela tiden, Anton är orolig men det här kommer gå bra!
Mer uppdatering i eftermiddag, vi ska vara där hela eftermiddagen så det skulle ta sin lilla tid...


Såhär ligger Pyret nu, håll alla tummar och tassar för att vi kan vända tillbaka bebis med huvudet ner!


Första känningen!

Publicerat: 2011-02-20 Kl: 10:49:57 | I kategori: Graviditet | 1 kommentarer


Ja inatt blev jag faktiskt lite rädd för första gången! Alla har frågat mig om jag är nervös osv. men har bara sagt att "Nej, för ut ska den ju i varje fall så varför gå och oroa sig? "

Men inatt vaknade jag av att det molade i hela magen, behövde kissa, värk i svanskotan, magen stenhård så fick lite panik att det skulle hända något, låg vaken i kanske 30 minuter. Kände mig ändå trygg för Anton låg brevid, men ville inte väcka honom för han hade blivit så nervös. Tydligen så var det inget, för jag somnade om och vaknade i morse. Känner mig som vanligt, pyret vaknade också så känner mig lugn men fick mig en tankeställare!

Fan det är så nära inpå nu så lite nervös är jag nog, men inte för själva förlossningen, utan mer NÄR OM & HUR!?
Hatar att inte veta,.. Om jag bara visste de tre frågorna så skulle allt vara som en dröm! 

Så låg jag och tänkte på att vi inte har packat den där bb väskan ännu, kanske dags! Sen måste vi ta hem våran xtra nyckel ifrån Antons pappa å ge till våran underbara granne ifall vi skulle behöva sticka på natten, så har våran kära granne sagt att hon slänger ut hundarna på en kiss iaf på morgonen! Underbara DU!


Ny friserade!

Publicerat: 2011-02-19 Kl: 19:04:51 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


Idag hade vi fått en bokad tid hos Nanni för att klippa oss! Hon klipper för övrigt på Klippodrom som ligger vid
S:t Eriksgatan 57, vid Fridhemsplan! Kändes så skönt att få det gjort och fixa till utväxten innan bebis kommer, så kanske kan inte ser allt för sliten ut på de första bebisbilderna sen! haha!Både blonda och mörka slingor blev det!

Anton är exalterad inför sin klippning! haha!


Svårt att ta på sig själv! Men typ såhär blev det på mig iaf, svårt att se kanske..
Som vanligt, fast nytt å fräscht! (stavas de så?)
Får ta en bättre bild i morgon, för då går vi in i vecka 38! woho!

Tjejkväll!

Publicerat: 2011-02-18 Kl: 16:57:11 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Ikväll är ja gräsänka! Det var Emmelie också! Vilken tur! För då slipper jag vara själv!
Vi tänkte åka en sväng till Sicka för å glo lite och sen plockar vi med oss något alt. handlar hem något att äta till middag. Mysigt!

Har hyrt filmer, och jag fick med en riktig tjejfilm som ja tänkte vi kunde se på nu när vi ska ha "tjejkväll"
Letters to Juliet heter filmen å ska väl vara någon riktigt kärleksfilm, så det passar väl oss!

Nu börjar även tankarna spridas när det bara är en vecka kvar på jobbet också, jisses! det är ju helt otroligt så fort tiden går! Även om ja önskar att bebis snart tänkte komma ut! Börjar bli väldigt trångt där inne, ibland kan man nästan tro att jag har fötter ända upp i halsen! Är en riktig liten kicker jag har där inne. Ska bli så spännande att dse vad det är som gömmer sig där inne,.. Har ju alltid trott att det är en pojke, men häromnatten så drömde ja att de var en tjej som kom ut. Så får nog helt enkelt ställa in mig på att vad som helst kan komma ut!

Sparkonto!

Publicerat: 2011-02-17 Kl: 21:00:00 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer


Nu har vi varit på banken och skaffat ett sparkonto till Pyret!
Vi vill försöka spara en slant varje månad till den lilla för att kunna hjälpa till med dyra kostnader när h*n ska ta körkort, flytta eller vad som helst! Eller kanske inte vad som helst, men något som mamma och pappa tycker är en bra investering, haha

Vi valde att spara pengar i vårat namn, eftersom vi inte vill att Pyret ska få tillgång till alla pengar när h*n fyller 18 år. Man vet som sagt inte hur barnet beteer sig när den fyller 18, tråkigt om man som förälder ska ha sparat i 18 år för att kunna ge sitt barn en bra start på livet å så bränner h*n upp alla pengar på skit saker. Nej så får det inte gå till så därför har vi valt att göra såhär.Sparar ni till era barn? Eller kommer ni göra det och hur mycket?
Det är nog en fråga som många funderar över, kanske inte om man ska eller inte ska spara men hur mkt.
Sparar man 300 kronor i månaden i 18 år blir det 64.800:-
Sparar man 500 kronor i månaden i 18 år blir det 108.000:-

Vilket man än väljer så är det en otrolig fin slant att kunna använda sig av för att ex. ta körkort eller saker till första lägenheten osv. slipper mamma och pappa bli helt ruinerade när den dagen kommer :)

Vi får helt enkelt se hur mkt vi tänker spara och lägga undan, får kolla över ekonomin såhär i början, kan tänka mig att det inte är helt gratis med bebis och alla inköp man måste samtidigt som ena förälderna är på föräldraledighet.

Sköna ting!

Publicerat: 2011-02-15 Kl: 12:59:15 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Har för övrigt hittat en ny inredningsbutik som passar mig perfekt!
Att den dessutom ligger här i Gustavsberg är helt toppen! Hur har ja kunnat missa denna butik? hmm!

Heter affären och har en salig blandning av inredning, bad, barn, trädgård, böcker, papper, m.m
Såklart ett besök är nödvändigt för den som är intresserad.Själv hittade jag massor som jag skulle kunna tänka mig, men får lov att fundera lite innan jag köper, vart jag ska ha grejjerna! Men hittade dock två saker som jag inte kunde låta bli.


Detta jättefina fat fick följa med mig hem, samt

denna "kort" hållare som jag ska sätta upp på väggen, kan användas som kom ihåg lappar, eller vackra kort
Bild på hur resultatet blev får ni se när ja fått upp den på väggen!

Alla hjärtans dag!

Publicerat: 2011-02-14 Kl: 22:00:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Alla hjärtans dag! Det blev lite röda tulpaner, middag och en myskväll i soffan! Som alla våra andra dagar, jag tycker inte det behövs en speciell dag för att "fira" att man älskar varandra? Det gör vi varje dag! <3

På jobbet fick vi jättefina bakelser av Karin och goda var de! Mums!*
Toffe hade med sig några franska kakor, har dock inte smakat på dem, men får göra det idag! Blev så mkt med dessa godinar!


Magbild v. 37! :)

Publicerat: 2011-02-13 Kl: 19:30:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag har vi hunnit med massvis! Åh vad ja tycker om sånna dagar! Först tog vi en promenad ner till skogen för å kamma ur våra vilddjur, jäklarns vad hår det finns! Heöt otroligt att det bara kommer mer ju mer man kammar..
Sen när man tänker på att allt de håret faktiskt inte kommer vara inne i lägenheten så blir man lite glad iaf!

Kanske kommer fåglarna att plocka lite och boa med till deras bebisar? :)

Sen plockade vi i ordning ute på altanen, slängde allt skräp, plockade ihop alla tomburkar å flaskor sen nyår.
Sen vidare till biltema och köpte en hylla som jag ska måla och ha i köket,. den ja köpte innan var sprucken så den lämnade vi tillbaka. Sen åkte vi till bageriet och köpte med oss bullar hem till Elisabeth & Eric för att titta på valpar och umgås!

Texas & Gaston fick sig även en lektur med tre av deras hundar, Gandalf, Dee-Dee och Xenia.

V. 37+0 !
Ja, då går vi in i vecka 37 idag, jisses! Här går det undan! Nu vill ja snart att Pyret ska komma ut, dels för att jag hatar överaskningar och vill veta vad det är för någon som bor i mig! Ångrar att vi inte tog reda på det från början, nu är det ju verkligen ingen idé,.. men det här är värre än på julafton! Kommer ihåg när ja var liten och väntade på jul,.. även om mamma hade gömt paketen så letade jag tills jag hittade dem, bara för att få klämma och känna lite på dem. Det är ungefär samma känsla, fast värre!

Är förkyld och snorig, så blöder typ näsblod några gånger om dagen, antagligen för ja snyter mig så mkt,. Verkar vara jävligt lättblött, lika så med tandborstningen! Jisses, till och med fått köpa en softis tandborste, brukar minst ha medium annars. Känner mig rätt trött och folk råder mig till att "tagga ner" men känner att det är så mkt som jag vill ha gjort! :)


Såhär ser vi ut nu!

Loppis och vinterväder

Publicerat: 2011-02-12 Kl: 16:00:00 | I kategori: Djuren | 0 kommentarer


I dag har vi varit på loppis ute vid Stavsnäs. Det var Tasseland som hade anordnat en liten loppis för katternas skull, och alla intäkter går oavkortat till Värmdös katter som söker nya hem! Så funderar du på att skaffa katt, så kika in på Tasselands hemsida! Hittade en liten zinkvattenkanna som kan komma till användning i vår för blommorna.

När vi ändå var ute vid Stavsnäs passade vi på att ta en promenad med hundarna! Så vackert!


Mina vackra pojkar!

Full rulle! Städat, tvättat, diskat !

Publicerat: 2011-02-10 Kl: 19:43:43 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Promenerade hem från jobbet idag med hundarna, vilket jävla väder! Vafan är de frågan om, ja trodde det började bli vår, men så fel jag hade! Nu har det snart snöat hela dagen och hundarna älskade de! Efter massa bus och lek så hade pälsen frusit på hudnarna! haha! Mina små snötroll!

När vi kom hem så började vi genast med att städa lite, passade även på att slänga in några tvättmaskiner, diska, städa badrummet och dammsuga. Klippte även klorna på hundarna, så nu har ja lagomt ont i svanken.. fan!
Tänkte slänga mig i ett bad och se om ja kan "luckra" upp ryggen lite och slänga på en ansiktsmask och bara koppla av, skulle dock ha haft älskling här så han kunde fila mina fotar!... har lite problem med att nå ändra fram.

Sen en grej jag har tänkt på är att ja har fått så jäkla tjock hår! Jippie! Fast har hört rykten om att de åker av lika fort som förlossningen slutat... Mindre roligt, hade ju varit kul att ha några extra hårstrån kvar på huvudet eftersom jag har rätt tunt hår sedan innan. Men men,.. kanske lika bra att inte bli så glad över mina xtra hårstrån! hihi


Denna bild var från igår,.. nu är det snöstorm!!! :(

Strömavbrott!

Publicerat: 2011-02-09 Kl: 22:00:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Jaha,.. 15 minuter kvar på Efterlyst så slockanar hela stället, hela bergmossen är kolsvart! Hur lång tid ska det ta innan man får tillbaka strömmen? Det som har slog mig är egentligen hur beroende man är av elektrisitet!

Man kan ju i princip inte göra någon alls! Ladda mobilen, föna håret, kolla på tv, spela tv spel, datorisera sig, laga mat på spisen, diska, tvätta, inte ens kylskåpet fungerar! Läskigt egentligen att man gjort sig så beroende av något så stort, tänk om hela världen skulle släckas ner, det skulle bli kaos!

Fatta alla butiker med larm, flygplan, körvägar utan rödljusen, mataffärer, till och med tanka bilen skulle ju inte gå!
Tur var så kom våran el tillbaka efter lite över en timme, tack och lov!


Oliwer ser bättre i mörker än matte!


Magbilder v. 36 :)

Publicerat: 2011-02-08 Kl: 19:16:10 | I kategori: Graviditet | 2 kommentarer


Idag har det en ganska tung dag, sovit rätt dåligt igen och var upp flera gånger med en fullproppad hals med slem... Mindre roligt! Vaknade senast vid 4 för att sen gå upp vid 7,.. börjar bli drygt.. Känner mig dock ganska rörlig och så men man känner av i kroppen att det snart är dags! I natt fick jag en sån molande värk i magen och blev nästan lite rädd att något var på gång, men det var nog bara lite förverkar.

Undrar hur det kommer starta för oss?.. Kommer jag få vattenavgång eller kommer värkarna smygande, kommer de ta flera timmar på förlossningen eller kommer de gå fort? Skulle vara ganska skönt om det kom lite vatten så man visste att de var på gång. Tänk om ja står på jobbet och så går vattnet! Haha! min BM sa dock att de flesta förlossningar/värkarbeten börjar på natten,.. Men man vet ju aldrig. Åh så spännande! Hoppas man är vaken iaf, så man inte vaknar å det är helt blött. Tankarna börjar spridas lite, men är inte ett dugg orolig/nervös över själva förlossningen ännu, utan litar helt på att de tar hand om oss och bebis ska ju ut vare sig man vill eller inte.
Har haft det måttot och kommer fortsätta köra efter de. Lätt å säga nu kanske ;)

Skulle för övrigt vara ganska perfekt om Pyret ville titta ut någon gång v. 9, för då är min kära granne ledig och kan säkert ta hundarna om det skulle ske lite oförberett!
Hon är underbar! Tänk om alla hade sånna grannar, vad livet skulle vara kärleksfullt! Att hon sen dessutom är hundtränare och haft ett flertal kurser osv. är ju perfekt! :D Lämnar tryggt mina monster i hennes händer.


Såhär ser vi ut nu!
Undra vad som gömmer sig där innuti? .. kanske en sköldpadda? :)

Nya möbler!

Publicerat: 2011-02-07 Kl: 20:03:03 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Igår var vi på Ikea och handlade sänggavel och sängbord. Fasen så fint det blev! Bild kommer så fort vi har städat och det är ljust ute,.. haha! Nu fattas det bara 2 bordslampor som jag vill ha i lite gammaldags stil,
undrar var ja kan hitta de,... Men det hittas väl de också snart! :)

Hade skit svårt att somna inatt,.. var fan vaken till kl 2 till och från,.. sen ringde klockan vid 7...
Usch känner mig inte helt på topp idag, haft lite ont i halsen, så får försöka ta det lite lugnt och knapra halstabletter. Nu tänkte ja lägga mig i ett bad och bara njuta litegranna, sen tänkte ja smeta in lite bus i ansiktet så man slipper vara så sjukt blek! Känner mig genomskinlig.. Men snart är det vååår! <3

Återträff med gamla kollegor!

Publicerat: 2011-02-05 Kl: 20:31:35 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer


Idag var jag i Upplandsväsby och hälsade på mina gamla kollegor från Väsby veterinärmottagning. Fasen så kul det var att se allihopa! Åh vad jag har saknat dem, vilka pinglor alla är! Superroligt! Vi käkade en sen lunch på snidan, som var vårt favvo hak där de har supergoda sallader! Mums!* Egentligen heter stället "Pizzeria drop in", men för oss har de alltid kallats Sniders, vet faktiskt inte riktigt varför? Det var väl en butik som låg brevid som hette så förut om ja inte är helt ute och cyklar? Gott var det varje fall! Och vi måste träffas snart igen!Fasen måste även gå och köpa oss en liten kamera,.. fasen så dåliga bilder det blir med iphonen,.. trökigt värre, och det är ju inte direkt så man orkar släpa med sig systemkameran varje dag!
Hmm.. någon som har några idéer om en bra liten kamera?

I morgon går vi in i vecka 36! Hujedamejj!


Barnmorskebesök, och härliga nyheter!

Publicerat: 2011-02-04 Kl: 19:46:50 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Tidigt i morse var vi hos våran barnmorska och mätte Pyret, allt lät jättefint och idag låg hjärtfrekvensen140!
Vad är nu detta? Har haft 155 sen vi började mäta förutom förra gången, då pyret låg och sov. Enligt konstens alla regler så ryktas det ju vara en tjej om det ligger över 140,.. men då finns det kanske en chans att det är en liten kille där inne trots allt ;) Känner folk som fått både killar och tjejer över 140 så det är nog bara spekulationer blandat med 50 % chans för vardera. Har för övrigt skapat mig en egen liten kurva, dock innanför alla ramar men lite ovanför min svenssonkurva som jag så fint har följt.

Har gått upp totalt 13 kilo nu så det känns också bra, får hoppas det inte ränner iväg allt för mkt nu den sista tiden.
Trots att jag alltid dricker O´boy! :D

En kollega till mig har även opererats idag och enligt sambon har allt gått enligt planerna och tack och lov för det! Har haft så svårt att sova och koncentrera mig på jobbet sen vi fick veta så nu ska det äntligen bli skönt att kunna sova ordentligt! Alla på jobbet och alla hans vänner är överlyckliga att allt har gått bra och att han har vaknat upp. Det är vid sånna här tillfällen då man tänker att man har det väldigt bra och hur fort livet faktiskt kan förändras.

Nu ska vi ha myskväll ikväll med annanas pajj och film!

Städa sen besöka Prylboden!

Publicerat: 2011-02-03 Kl: 09:55:26 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Inatt hade jag jättesvårt att sova,.. Har tänkt på massa saker under natten så hade svårt att sova,. Vaknade dessutom klockan 8 i morse på min sena dag, skit tråkigt! Men känns ändå ok, för då kan ja städa och plocka ihop lite här hemma sen ut på ärenden. Ska lämna tillbaka en hylla som jag köpt och tänkt måla för den var sprucken i konsollen, sen betala servicen på bilen. Mindre roligt, men ändå roligt eftersom det blev billigare än vi tänkt oss :)

Tänkte även åka ut till Prylboden som ligger här ute på värmdö och kolla lite, är sugen på ett fönster eller en stege som jag kan renovera och måla om. Vi får se vad jag hittar!

Sen är det dags för jobb! Sen helg igen, skönt!
Vi hörs mer om mina fynd när ja kommer tillbaka!


Fika på Dellan! :)

Publicerat: 2011-02-02 Kl: 21:07:50 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Efter jobbet så drog jag ner på Delselius och mötte upp Marie, en tjej som jag träffat på mammagruppen hos barnmorskan. Var så himla trevligt! Att bara babbla en massa om allt mellan himmel och jord, samt att vi faktiskt sitter i samma båt och snart ska bli föräldrar! Kul att träffa en människa som man känner att man kan prata om allt med, glad och sprallig, precis som jag! Fan vad roligt! Det som är xtra roligt, är att båda våra bebisar verkar bo på höger sida och att vi faktiskt haft det rätt lika under graviditeten. Spännande att se vad vi väntar för liv!

En annan sak som var lite rolig var att jag provade en shialatte, undra om de heter så?
Var iaf hur god som helst och jag kände mig faktiskt rätt vuxen när vi satt där med magarna i vädret och drack latte! Brukar ju alltid vara den som dricker läsk på alla fikapauser,.. haha :D Nu blir det ändring!Snart dags för en fika igen!

Nu Efterlyst!

RSS 2.0