Gott Nytt År!

Publicerat: 2011-12-31 Kl: 16:26:11 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Håller på för fullt här hemma! Har städat, torkat golven, gjort pajjer, sallad och dukat i ordning för ikväll :) Kommer bli hur mysigt som helst kan jag lova, goda vänner och god mat!



Hoppas ni alla får en kanonkväll! :) Tänk på att inte smälla så mkt å istället tänka på våra fyrbenta vänner som kanske är livrädda! Man kan ha roligt utan smällare! :)


Handling inför Nyår!

Publicerat: 2011-12-30 Kl: 21:45:35 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


De senaste nyåren så har vi firat med goda vänner och god mat,  så det blir så i år igen :) Detta nyår är dock lite annorlunda då de flesta sitter med barn, det hade vi inte förra året, så det är lite spännande! :) Vi, Chris, Elin, Olle & Angelica, Micke, Liam & Emmelie och Claes! :) Kanonkul ska det blir!

Till förätt kör vi en toast med hemgjord skagen, varmrätt blir oxfilé & vitlökspotatis efterätt blir annanaspajj & glass! Kommer bli hur gott som helst! Tur vi har en kock med i gänget som putsar filén och fixar rörorna, blir alltid lika gott! Duktiga Emmelie! <3


Stortstädning!

Publicerat: 2011-12-29 Kl: 16:49:54 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Fick ett ryck här på morgonen när jag såg hur skitig soffan var och hårig som bara den. Hängde damm i blommorna så de fick åka in i duschen. Så ringde jag till MIO och frågade om jag kunde tvätta sofföverdraget, vilket man kunde! Har försökt letat efter dessa små lappar om man kunnat de förut men har inte hittat dem och har lixom inte orkat slita av fodralen innan man vet. Men i 30º eller i vårt fall handtvätt som det är på våra maskiner. Började med att dammsuga ur soffan och plocka bort alla fodralen på alla kuddar...


Drog ut soffan och skulle dammsuga bakom den, vilket vi inte har gjort sen vi flyttade in i princip!


Allså, fy faaan! Var så jävla mkt hår och damm, så det finns inte! Hade nästan behövt en sån där gasmask!


Lortigt?

Torkade såklart av golven och passade även på att torka fönstren och dammtorka runt om när jag ändå höll på. Var lite nervös för hur det skulle bli när jag skulle försöka få på överdragen igen,.. men jag körde dem på centrifugen en extra gång, så de var nästan torra när de kom ut ur maskinen! Sen fick de hänga en liten stund så satte jag på dem när de fortfarande var lite, lite fuktiga för att undvika att sömmarna skulle gå sönder. Men kan säga att det var inget problem! Kommer från och med idag aldrig i mitt liv att köpa en soffa från IKEA igen då de är omöjliga att tvätta utan att dra sönder fodralen. Vår soffa från MIO fixade en fodraltvätt utan problem!



Nu ska jag iväg och köpa lite näsdroppar till Li, hon är förkyld! Pigg ändå, men man märker att det är lite svårt att andas. Kört med nacl men nu till natten vill man nog ändå ge henne en liten avsvällande dos så hon kan sova. Blir även till att lösa in våran bingolott där vi vann en miljonbingolott å de är ju ikväll så antar att vi lär lösa in den nu innan det kör igång... Men soffan står på plats och det luktar rent hus!


Ensam shopping utan barn!

Publicerat: 2011-12-28 Kl: 17:01:57 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag åkte jag och Angelica till Forum för att kolla lite kläder på rean och jag skulle byta lite julklappar som var för små i storleken. Har inte ens tänkt på tanken förut att lämna över Li till farmor under tiden jag är och springer i Forum, för att slippa bråkas med vagn och barn! Hon bor nämligen granne med köpcentrumet. Toppen idé så hon kom till och med ut till oss och var med Li hela eftermiddagen :) Nästa gång så går jag med henne till farmor.

Lämnade tillbaka ett par byxor från Polarn som hon fick ifrån farmor som var för små i låren... Hittade istället dessa ursnygga gröna braller


150:- Skulle aldrig ge fullpris, 300:- för ett par byxor åt henne i hennes ålder idag. Så detta var toppen!


Supersnygg hoodie 150:-


Tunika 150:-

Polarn och Pyret körde ju igång sin mellandagsrea 50% på Annandan så då hittade vi några tröjjor redan i Borlänge, men hittade som sagt dessa i Forum idag! :)

V
i tog en lunch och bara snackade, så skönt att komma bort lite och kunna unna sig själv lite egentid. Blir inte så ofta man tar sig tid att göra det. Har verkligen möjlighet att göra det om jag vill, men ibland glömmer man lixom bort sig själv när det finns andra saker runt om. Tittade på lite kläder inför nyår och köpte mig en tunika för 199:- men då får man genast lite småångest... Varför är det så? Varför kan man inte unna sig själv något sedan man fick barn? Nuförtiden tycker jag allt är dyrt åt mig själv men köper det gärna åt Li.

Ääntligen kryper hon!

Publicerat: 2011-12-27 Kl: 11:16:10 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Hon har länge kunnat krypa i sängen, soffan och på mattan då har man sett dessa små krypsteg. Men under juldagen var första gången som hon faktiskt tog riktiga krypsteg på golvet, utan matta. Så länge hon har ett mål så tar hon sig fram genom att äntligen krypa! :)



Nu är det slut på friden! :D

Julklapparna :)

Publicerat: 2011-12-27 Kl: 10:00:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Detta underbara foto som jag fick till här hemma ramade vi in och gav bort till nära och kära :)




Li fick en hel del julklappar själv, mest kläder men det var det som hon behövde också :) Det är ju som sagt förbrukningsvaror. Det blev en del annat också


Klosslåda av gammelmormor


Klossar av mormor


Jag & Anton fick en slant av mamma!


Mätsticka av Emelie, Fia, Bella & Stina


Skylt av moster (denna var dock till mig och Anton)


Tält av gammelmormor


Väggdekor av mormor


Kläder av farmor


Kläder av min moster


Kläder av Li´s moster Lina


Kläder av Mari


Kläder av Viola & Ingemar


Lekelefant av mig och Anton :)


Denna supersöta tunika fick hon av farfar och Ulla-Britt + en hängbar matstol

S
en blev det en slant ifrån min morbror Mikael och från Li´s morfar. Så där får vi väl köpa något till henne som hon kan behöva :) Just nu sitter hon och leker på golvet med sin elefant, den var tydligen populär! fyra bollar som även fungerar som maraccas! Det visste jag inte innan jag köpte den..... ;)

Julhelgen!

Publicerat: 2011-12-26 Kl: 20:14:45 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Vi har haft en kanonhelg och varit med släkt och vänner under Julafton och Juldagen! Julafton var vi som sagt hos min mormor, det var så himla kul att träffa alla mina kusiner, morbror, moster som jag inte träffar så ofta. De hade inte sett Li heller så det var kul att de äntligen fick träffas! :)





















































Vi käkade lunch efter Kalle och sedan väntade alla barnen på tomten. Det var så fint när tomten kom med häst och vagn! Kunde inte ha fått en finare jultomte, verkligen! Han delade ut några klappar som han hade med sig från tomteland till alla barnen, resten hade hans små nissar redan lämnat hos mormor. Julafton var perfekt och sedan mot kvällen åkte vi hem till Viola och Ingemar och där väntade nästa släkt på oss :) Mari, lillasyster och lillebror väntade på att vi skulle komma så de fick ge Li julklapparna.

Tack alla för en underbar jul! Inte alla gånger man kan få ihop hela släkten på detta vis, 23 personer var vi tror jag! Lägger upp bilder på klapparna lite senare :)


75års kalas!

Publicerat: 2011-12-25 Kl: 13:19:38 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Nu snart ska vi åka till min mormor och fira hennes 75 års dag! Grattis! Blir att fika lite då vi hade julafton med alla klappar igår. Berättar mer om julafton och bjuder på några bilder när vi kommer hem till storstaden :)


GOD JUL

Publicerat: 2011-12-24 Kl: 09:00:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer




Hoppas alla får en kanonjul med fint sällskap och god mat!

Snart påväg!

Publicerat: 2011-12-22 Kl: 11:20:55 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Nu snart är vi påväg mot Dalarna! :) Li sover en sväng i soffan och jag har duschat och packat det vi ska ha med oss! Det finns en hel del som ska med upp så det gäller att inte glömma något. Men vi gjorde en liten lista igår så det sa nog inte vara något problem! ;)


Julfint!

Publicerat: 2011-12-21 Kl: 22:30:39 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Nu har jag plockat och städat här hemma, Anton har dammsugit och jag har torkat golven :) Känns skönt och bra att man kommer hem till ett rent hem efter jul! I morgon åker vi upp till Dalarna för att fira jul med släkten! Kommer bli jättetrevligt då vi är många kusiner som kommer med familj som man inte har sett på länge. Sen fyller min mormor 75! år på juldagen! Hipp hipp hurraaa!

Vet inte hur mkt jag kommer hinna uppdatera bloggen för vi ska bo hos Viola och Ingemar och där finns det tyvärr ingen dator, dock har jag ju mobilen med mig, men det blir ändå inte lika bra! :) Men ni hör av mig, känns så kul att det är så många som är med och följer oss! Vissa dagar har jag upp emot 100 unika besökare. Speciellt när det är tårtbakning, då kan jag även ha som igår, 176 sidvisningar :) KUL!


Jobb klapp!

Publicerat: 2011-12-21 Kl: 14:50:12 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag kilade jag, Li och Gaston iväg till jobbet för att hinna träffa folket innan julen. Karin ringde och skulle bjuda på lunch, så det var ju supertrevligt! :) Heide hade även med sig en tårta som blev över så det blev en riktig höjdar lunch idag! Mums! Kan tillägga att jag tyckte att hallongrädden var betydligt mkt godare än hallonmoussen, men det är väl en smaksak! :) Li käkade sin köttgryta och sen fick hon busa med både Karin och Toffe! Satt på Toffes knä och hoppade, det tyckte hon var roligt! Fick även en julklapp ifrån jobbet! På presentkortofsweden! Får vi välja vad vi vill ha, tycker det är en toppenklapp verkligen :) Tack så hemskt mycket!



Fick även reda på att Karin har bokat oss på en tandkurs i Halmstad i början på året, spännande! Hela tre dagar ska den vara.. så det gäller att förbereda sig mentalt på att vara borta från Li så länge! usch säger jag bara! Haha! :) Kanske får börja med att ta en Borlänge visit själv och bara umgås med mina vänner!? De skulle nog inte dom ha något emot, får planeras in i början av nästa år! Men det kommer bli hur roligt som helst! Älskar att lära mig nya saker, kommer bli perfekt! :)


Populära tårtor! :)

Publicerat: 2011-12-21 Kl: 10:38:00 | I kategori: Tårtbakning | 4 kommentarer


Har fått så sjukt fina kommentarer om mina tårtor från folk som smakat och folk som bara sett dom. Det värmer i hjärtat och jag är så glad att folk tycker om det jag gör. Nu kan jag verkligen sträcka på ryggen och le lite extra idag då jag sett alla fina kommentarer om mina två senaste Hello Kitty tårtor! Detta är några av alla kommentarer:

"Vilken otroligt fin tårta"

"Alla Älskade Tårtorna!!!!"

"Goda och vackra! Tack Jennifer! Tusen tusen tack !!! Love ya!"

"Du är ju bara så grym Jennifer"

"Som vanligt när man ser dina vacra tårtor så finner jag inga ord!!! Sååååååå grymt fina"


"Mästare!!!!!"

"Vacker! Alla älskade den! Kändes fint att ställa fram"

"Och god... den var ljuvligt god :P"

"Gud vad fin!! Så söt lilla Kitty :D"

"Du är så duktig Jenna, keep up the good work :D"


Tack alla gulliga för era kommentarer! Snart kommer ytterligare en tårta att verkställas! Det var min kollega som beställde dessa tårtor och det blev en hel tårta över! Som hon skulle plocka med sig till jobbet, så alla får provsmaka. Jag måste såklart gå dit för och prova den nya kombinationen :D


Hello Kitty tårta!

Publicerat: 2011-12-20 Kl: 15:42:00 | I kategori: Tårtbakning | 3 kommentarer


Självklart ville jag hjälpa till att baka en tårta till min arbetskollegas barn! :) Hon villa ha två tårtor och favoritfärgerna var rosa och lila, tycker jag gjorde det väldigt bra färgmässigt! ;) Sen är Hello Kitty en favorit så det fick bli en modellerad Hello Kitty som skulle stå på tårtan! Hade gärna gjort fler av hennes vänner på tårtan, men då jag var sjuk så fick jag börja senare än tänkt med tårtbakningen så jag han inte riktigt med Kittys vänner. Får bli på hennes nästa födelsedag! Dagens tårtor!















Tårtorna är fyllda med hallongrädde och chokladmousse med crisp
Spacklade med grädde och täckta med dekorfondant och marsipan.
Kitty och övriga dekorationer är gjord i sugarpaste


Födelsemärke

Publicerat: 2011-12-19 Kl: 18:06:45 | I kategori: Födelsemärket | 8 kommentarer


I slutet på förra veckan fick vi svar ifrån försäringsbolaget ang. Li´s födelsemärke. Som jag misstänkte så täcker självklart inte försäkringen just hennes åkomma. Försäkringen gäller inte för denna sjukdom och därför kan ingen ersättning betalas ut. Det är roligt nästan jämt! ...Känner att jag inte orkar stida emot detta beslut heller, då jag anser att det är en förslitningsskada som uppkommit av blöjjan, då är det fan inte medfött. Sen att det satt på detta stället var ju olyckligt, men men...

Särhär ser det iaf ut idag!


Känns som att hur mkt man än försäkrar sig för så täcker det aldrig just det man själv råkar ut för,.. är det inte typiskt? Hon är försäkrad till de högsta prisbasbeloppen som finns men ändå finns dessa kryphål.. Hon var till och med försäkrad innan hon föddes, under tiden hon låg i magen! Jaja,. Jag är glad så länge hon är frisk och det ser fint ut! Jag upplever att det är större nu än innan, men det är påväg bort. Det håller på att blekna vilket betyder att det är påväg att läka bort helt och hållet. Jag vet inte om jag skrivit det förut men jag hade själv 3 stycken när jag var liten, ett på handleden, kinden och ryggen. Det enda som syns nu är att det är lite tunnare hud. Vi får helt enkelt vänta och se hur Li´s födelsemärke kommer se ut om något år :)

Julkort!

Publicerat: 2011-12-19 Kl: 14:09:22 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag fick jag årets första julkort! :) Var av min fina vän Isabelle som skickade detta fina kort!


Tack gumman! <3

Mår mycket bättre idag, känner mig som vanligt, så vet inte alls vad jag åkte på för något! Tröttsamt var de iaf, sova bort en hel söndag, fy så tråkigt, hade kunna gjort massor av skojj istället!

Idag blir det lite pyssel av diverse saker. Har plockat ihop lite och grejjat. Lilltutan sover så får passa på att vila en stund själv :) Kanske hitta på något att äta :)

Sjukling...

Publicerat: 2011-12-18 Kl: 22:06:09 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Förlåt för dåligt uppdaterande,.. har varit så dålig idag så har legat och sovit hela dagen. Vet inte vad det kan vara för ingen annan i familjen är dålig, bara jag! .. Tur är väl det men har kräkts och varit allmänt låg. Nu börjar det gå åt rätt håll iaf, men fryser och svettas vartom. Blir att ta det lugnt i morgon och piggna på mig! Har fått i mig lite mat iaf nu på kvällen... Så jäkla svag man blir i kroppen när man inte får i sig något, helt otroligt! Blir att fortsätta ligga i soffan ikväll och hoppas på att jag är frisk i morgon.


Pyssel & bak!

Publicerat: 2011-12-15 Kl: 23:51:49 | I kategori: Tårtbakning | 2 kommentarer


Nu på kvällskvisten blev det lite pyssel :)


Anton gjorde knäck!

Jag pysslade med lite annat, provade min nya form! Lite pilligt att få ut bebisen kan jag lova, men sen så gick det rätt bra, övning ger väl färdighet eller hur är det man säger?





Tänk er denna lilla söthög på en doptårta! :)

Lära gå?

Publicerat: 2011-12-15 Kl: 11:04:47 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Eftersom vårt barn inte är det minsta intresserad av att sitta still men ännu inte kan krypa så har vi plockat fram läragåvagen. Första gångerna skrek hon av rädsla när hon stod vid den, men de blir bättre. Första gångerna så kände hon att den kunde röra sig lite så då blev det lite otäckt. Men det blir bättre, än så länge så får mamma gå med henne fram och tillbaka överallt för att hon ska vara nöjd, så det skulle va skönt om hon kom på de där hur man tar sig vidare snart :) Gåstolen skriker hon för fulla muggar i så den funkar inte alls! Hon blir så frustrerad så det finns inte, tänte annars den kunde funka så bra, men icke!


Sötunge!

Tårtbeställningar

Publicerat: 2011-12-15 Kl: 09:00:00 | I kategori: Tårtbakning | 0 kommentarer


Jag har fått ett par tårtbeställningar nu! :) Jätteroligt! Kul att få ett sånt förtroende av folk att de vill ha mina tårtor!
Har en bilarbeställning till den 2 januari, sen tre doptårtor till den 8 januari, längtar! Kommer bli hur bra som helst!

Beställde lite mer material igår kväll, blev lite småpyssel, dels en highligt färg så jag kan måla tex. bebisar lite mer levande. Har en beställning som ligger på videobutiken och väntar på mig redan, så får skynda mig ner och hämta! Tänte jag skulle visa er en supersöt liten bebis sen, men det  får ni se se! :) Lite hemlisar ska det väl vara iaf? Dock var det slut på tårtkartonger... men såg nu i skrivandes stund att jag hade  fått svar att hon ev får in tårtkartonger redan idag och skulle då slänga på ett par! Kanon! Hon är så himla trevlig och svarar på alla frågor man har! :)



Dagens tips: Diskborste

Publicerat: 2011-12-14 Kl: 14:00:00 | I kategori: Dagens tips! | 0 kommentarer


Dagens tips: Ta bort grus ifrån hjulen med hjälp av diskborste!

Tänkte dela med mig av ett tips som jag läste i någon barntidning för länge sen, kom att tänka på det häromdagen då jag blev så irriterad över allt grus som följer med vagnen in. Har nu köpt mig en egen diskborste bara för vagnen så jag kan borsta av hjulen innna jag går in i trapphuset! Så smart!


Lucia!

Publicerat: 2011-12-13 Kl: 20:17:40 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer


Idag har jag och Li bakat lite lussefika! Huur gott som helst kan jag lova, detta blir absolut inte sista gången jag bakar, gick miljoner gånger fortare än lussebullar och var dessutom godare!? :D Vi tog med oss fika och hälsade på Angelica och Emmelie för lite pepparkakor, julmust och kärlek!




Massa fint julpyssel! Älskar julen!






Liam!






Jag dööööör så söta! Jag skrattade som en tok då hon slet tag i honom och tryckte honom till sig för att ge honom en puss! Blev flera stycken kan jag lova! Älskar när jag får sånna pussar av henne, man kan inte annat än bli varm i hela kroppen!




haha <3 Här går det undan! Mamma får hålla hårt i Li från och med nu! ;)


Fina! <3


Lite bus i Liams rum, nu händer det lite grejjer här!

Tack fina för en mysig fika! Trevlig lucia allihopa!

Alla dessa jävla förbud!

Publicerat: 2011-12-12 Kl: 18:38:23 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Blir upprörd på riktigt när jag läser detta som det står i Dalarnas tidning idag. Man får helt enkelt inte ha med sig kameran för att fota sina barn när de har luciatåg... Hur långt ska man behöva gå egentligen? Ett av argumenten är att det är föräldrar och barn som har skyddad indentitet som inte vill att deras barn ska bli fotade. Men jag menar, hur kan man undvika att ens barn någonsin kommer bli fotat? Det är helt sjukt.. Jag förstår om det nu är så, men att förbjuda det för alla? Kan man inte då lite diskret plocka undan sitt barn i sånna fall. Ska alla behöva drabbas för att någon inte vill vara med på bild. Jag blir ledsen när jag läser detta och kan bara tänka på när min lillskrota ska gå sitt första luciatåg och jag inte skulle kunna föreviga detta med hjälp av min kamera.

Idag finns det inget förbud mot att fota förutom där det sitter en skylt om förbud, på ett museum eller en konstutställning. Det andra argumentet är att bilden skulle kunna hamna på någon porrsajt för pedofiler, men kom igen! Hur sjukt låter inte de? De är ju för fan inte nakna... Gud var arg jag blir, borde egentligen inte hetsa upp mig så mkt, men jag blir förbannad. Vart är vi påväg? Hur blir det på sommaren då ? Tror inte folk att det fotas en massa på badstränderna? Man kommer aldrig ifrån dagens utveckling! Kamera finns ju i mobiler, hur ska man kunna undvika att ens barn inte fotas. Självklart kan man ju säga till att man inte vill att någon fotar ens barn osv. (tänker på luciatågen) men det kommer tyvärr inte hålla i längden.




Är fan förbud mot allt, droppen blir när barnen inte får sjunga nationalsången när de slutar skolan... Detta kan jag dra i hur låångt som helst. Man kommer ingen vart ändå, sunt förnuft känns som en bra sak. Vart hittar man det åt alla folk som inte fick något?

Stockhom Hundmässa

Publicerat: 2011-12-11 Kl: 21:18:00 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Fick såklart lov att åka och titta på den årliga hundmässan i Älvsjö, åkte med Elisabeth då Anton behövde bilen. Vi var tyvärr bjudna på kalas samma dag, så vi delade på oss så Anton och Li åkte till Täby på kalas :)

Missade tyvärr när hoffarna gick men jag kikade såklart in våran monter.

Som fick hederspris för bästa rasklubbsmonter, grattis ni som fixat och donat!

Hittade även på min gamla arbetsplats som hade ställt ut med egen monter, Ash från Väsby Djursjuhus

Min nuvarande arbetskollega Anna & dobermannen Kara fanns också på plats bland alla montrar




Massa leksaker, godis, fällar, koppel, halsband, kläder och massa massa annat!






Kunde ju inte komma tomhänt hem så detta lilla lejon fick följa med oss hem! Även om Gaston inte ser så glad ut på just detta kort, så tyckte han om Lejon! ;)

Laxpasta med broccoli

Publicerat: 2011-12-11 Kl: 13:38:59 | I kategori: Barnmat | 0 kommentarer


En favorit!
Laxpasta med broccoli


1dl    Broccoli
80g   Lax
50g   Pasta
½     Gul lök
½dl   Rotselleri
½dl   Grädde
30g   Riven ost
1 tsk Maizena
2 dl   Mjölk
½      Nypa dill
1msk Rapsolja
½ nypa salt
½ nypa svartpeppar

1. Skala rotselleri och gullöken och hacka i små tärningar. Lägg i en gryta tillsammans med hackad broccoli och kryddorna. vänta med dillen. Koka i så pass lite vatten att det precis täcker grönsakerna. Puttra tills rotfrukterna är mjuka.
2. Under tiden kokar du pastan enligt anvisningar på förpackningen.
3. Rör ned mjölet i mjölken och häll ned i grytan med rotfrukter. Häll även ner grädden. Låt det koka upp under omrörning. Tillsätt små bitar med lax och finklippt dill. Låt puttra i ca 1 minut.
4. Blanda ner pastan och oljan i grytan och rör ned osten och några droppar pressad citron.


Recept ifrån Semper



Bästa vänner för alltid!

Publicerat: 2011-12-09 Kl: 22:55:20 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag har jag varit iväg och jobbat ett par timmar under förmiddagen. Anton jobbar kväll så brukar försöka jobba så mkt jag kan då han kan vara hemma med Li. Idag har jag inte haft datorn igång alls, satte på den nu efter att lilltutan har lagt sig. Dels för att kunna fokusera på henne 100% och försöka göra henne lite gladare. Vi har busat heela dagen lång kan jag lova! Vi har hoppat gunga, läst böcker, ålat på golvet, tittat i fönstret. Sen kom jag på vad hon ville göra! Hon ville såklart gå! Så hela kvällen har vi gått fram och tillbaka från vardagsrummet fram till spegeln i hallen och tillbaka.. Kan säga att man har lite ont i ryggen, men det är det värt! Jösses så glad hon har varit. Några smågrin, men inte alls som igår och dagen innan. Hon har bra balans! Kan nästan stå själv flera sekunder, men när hon märker att jag släppt henne så blir hon rädd. Men hon gillar absolut inte att sitta i gåstolen,.. Fasen så arg hon blir. Vet inte varför, men hon har aldrig gillat den...

Sen har hon lekt med Gaston en hel del, kan säga att han och Oliwer är den bästa barnvakten. Gaston har ju tränat en hel del på min väninnas son, Neo. De har bytt leksaker sen han var liten och sen Gaston var liten, så han är van med barn! :) Å det är hur skönt som helst! Jag litar verkligen på honom och man märker att han vet att hon är liten. Än så länge så är det ju Gaston som kommer till henne då inte hon kan krypa. Men det är såklat viktigt att han alltid har sin egen plats där hon inte får vara och störa honom i framtiden.



















Måste bara visa ett sånt roligt kort! Vi höll ju som sagt på att promenera runt här hemma och så vek hon sig bara frammåt och jag följde med henne ner mot golvet, där släppte jag och kvar blev hon stående sjäv på alla fyra!





Nu händer det grejjer! :)

Blixten McQueen!

Publicerat: 2011-12-08 Kl: 19:13:02 | I kategori: Tårtbakning | 3 kommentarer


Då har vi pysslat nästan dagen lång! Jag har fått en beställning på en tårta till en 2årig kille som bara ääälskar Blixten McQueen! Födelsedagen är om ett tag och jag passade på att försöka bygga en bil innan så jag slipper sitta kvällen innan och bli stressad. Jag kan bara tacka min älskling för att han är så intresserad av bilar och att han själv är så pysslig! Utan honom hade detta inte gått, han har hjälpt mig med bilen och eftersom jag inte kan byta däck så har han gjort det! ;) Lufthål skulle självklart också finnas där. Tack hjärtat! utan dig hade jag fortfarande suttit och modellerat en bil.









2an på taket står givetvis för födelsedagsbarnet :)

Självklart kommer ni även få se den färdiga tårtan när den är klar. Detta var bara en smygtitt!

Utevistelse

Publicerat: 2011-12-08 Kl: 11:15:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Vi provade på en liten stund utomhus


Jaha?


Lite kul kanske de var...


Nej, inte det minsta..


Kanske man kan lämna henne här en sväng?


Då kanske hon äter upp hela skogen...


Nej, det var verkligen inte roligt alls...


Då kommer barnvakten


Hur har du det?


Bättre nu när du är här!


Min bästa vän!


Oliwer, den bästa barnvakten i världen!

Kategorivärlden!

Publicerat: 2011-12-07 Kl: 11:28:05 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Kategorivärlden
Omkring 36-40 veckor

Li är inne i sin 34vecka.

J
aha då var vi såklart inne i en ny period! Nu är det grin, knöl och bråk och har varit så i ca 2 dagar. Hon ska absolut vara nära, jag får inte röra mig en meter ifrån henne. Hon skriker innan jag ens har tänkt tanken att jag ska resa mig och gå iväg. Igår kunde jag inte ens laga mat för hon satt och skrek och då stod jag bara vid spisen! ... Hon har även haft lite svårt att sova i snart 3 nätter,.. Hon vaknade inatt vid 12 tiden så jag fick bära över henne till våran säng. Då slocknade hon direkt, så länge hon kände mig med sin hand. Hon vaknade vid 8 som den underbara unge hon är, sen efter frukost var det som att någon böt ut henne.. Hon grinar, skriker och nästan får panik då jag inte är med henne. Jag satte mig på golvet och lät henne sitt i mitt knä medans vi lekte, och då var allt ok. Men så förste jag ner henne på golvet mellan mig, men det passade inte... Så var det bara att börja om från början igen!

"Hon kan plocka upp små smulor från golvet och hålla dessa mellan tummen och pekfingret och studera dem noggrant. Hon ser mycket allvarlig ut och verkar helt uppslukad när hon genomför dess undersökningar. Faktum är just vad det är- undersökningar som kommer att hjälpa den lilla forskaren att börja dela in världen i kategorier."

Ja det kan man ju inte sticka under stolen med.. Ibland när hon ska äta så får man knäppa med fingrarna, putta på henne göra höga ljud för att ens försöka få kontakt med henne. När man väl får kontakt med henne så är det som att hon varit borta.

"Du kan förvänta dig en ny klängperiod i trettiofjärde veckan. Denna klängperiod varar ofta i fyra veckor, men kan pågå i allt mellan tre och sex veckor.

-Om ditt barn är klängit bör du iaktta henne noga för att se om hon försöker lära sig nya fördigheter"

Jag kan inte låta bli att skratta när jag läser denna bok! Den är som skapt efter Li och jag blir alltid lika lugn och förstår mer vad det egentligen är som händer med henne när hon går ifrån att vara den glada, underbara lilla tjej till ett monster -Utveckling!

"Nu vill det oroliga lilla barnet vara hos föräldrarna igen, samtidigt som hon till fullo inser att de kan gå sin väg när de vill. Detta får henne att känna sig ännu otryggare och hon blir ännu mera spänd."

Tecken på att barnet är i en ny utvecklingsfas:
* Skriker oftare, är oftare kinkig eller gnällig och på dåligt humöt
* Är glad ena stunden och skriker nästa
* Vill (oftare) att du ska hålla henne syselsatt
* Klamrar sig (oftare) fast vid dina kläder
* Uppträder "alltför" snällt
* Får (oftare) vredesutbrott
* Är blygare för främlingar
* Vill att den fysiska kontakten ska vara "tätare# eller "närmare"
* Sover dåligt
* Verkar (oftare) ha mardrömmar
* Tappar aptiten
* Jollrar mindre
* Är mindre livlig
* Sitter ibland bara tyst och dagdrömmer
* Vägrar att bli ombytt

"Som förälder blir man orolig om barnet klänger och är på dålig humör. Man vill förstå varflr barnet beteer sig på det sätter och när man tror sig ha hittat en bra förklaring känner man sig lättar. När barnet är i den här åldern bestämmer sig de flesta föräldrar för att det måste vara tandsprickningen, men det behöver det inte alls vara"

Haha vad roligt, var precis det jag sa till en vän igår när hon frågade.

"Det som kännetecknar vårt sätt att tänka är att vi använder olika kategorier när vi talar. Barnet kommer nu också att börja förtå och använda sig av detta sätt att tänka. Det innebär att det från och med nu blir lättare för dig och ditt barn att förstå varandra. Denna förmåga att uppfatta och exprerimentera med kategorier påverkar allt hon gör. Hennes sätt att uppleva saker och ting har förändrats och nu är det dags att göra någonting av det."

Det är så roligt att läsa boken! Köp den om ni inte har den, den är guld värd! Om inte bara för att lugna sig själv då man blir orlig och undrar om det är något fel på henne eftersom hon gör som hon gör. I boken finns det även massa kommentarer från föräldrar som beskriver deras problem och vad deras barn gör. Det är så skönt att läsa att det faktiskt är fler som har barn som gör på samma sätt. I boken får man också tips och trix vad man kan göra för att hjälpa barnet i utvecklingen och lekar för att få henne att förstå.


Det kursiva är taget direkt ur boken.

När ska hon börja krypa?!

Publicerat: 2011-12-06 Kl: 16:37:15 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Nu har jag gjort i ordning lite köttbullar som jag ska steka på till middag! :) Har kryddat och gjort dem goda, sparat lite på saltet så Li också kan äta köttbullar och gräddsås! :) Var även ut på en liten promenad och lämnade kartonger osv. på återvinningscentralen. Sen tog vi en liten tur till Mölnvik för att hämta ut vårat GoBoken paket.



Tutan har fått haft hårspänne för första gången idag! Fick dessa små söta av Elin



Har för övrigt haft lite frustrationsmoment här hemma, då lilltjejen har stått på alla 4 och gungat fram och tillbaka de senaste 2 månaderna... Mer än så händer det inte. Hon börjat med händerna, och sen fick hon en lite mer sittande position och då åkte hon helt enkelt bakåt.... igen,.. Jag antar att hon kommer köra allt bakåt i fortsättningen också, vi får se! Men det är spännande att se hur utvecklingen går frammåt, eller i vårt fall bakåt! ;)











Jag var själv 9 månader när jag gick! Så tutan ligger efter! ;)

Föräldraträff på BVC: Alkohol i hemmet.

Publicerat: 2011-12-05 Kl: 22:31:21 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Som jag försöker göra alla måndagar så har jag jobbat idag! :) Så skönt att komma iväg och arbeta lite och sen hem till vad jag nu kallar mina vardagliga sysslor. Ta hand om vårat barn och plocka i ordning här hemma.

Idag hade vi även en föräldraträff på BVC där vi gick igenom alkohol i hemmet.... Tänk att man aldrig kommer ifrån alkoholen. Jag har vuxit upp med alkoholmissbruk och än idag kan jag känna ett förakt mot alkohol. Jag hatar när folk dricker och det har förstört så mycket i min uppväxt och flera gånger gjort mig så fruktansvärt otrygg. Nu när jag är gammal och själv har ett barn att ta hand om så vet jag att det kommer aldrig finnas en antydan till alkoholproblem runt mitt barn. Det finns inte, jag kommer aldrig att tolerera det och för mig är det så fruktansvärt viktigt att mitt barn alltid är i trygga händer. När jag var yngre gillade jag också att festa och dricka alkohol, men det har ändå alltid funnits en tanke bakom det. Jag vet att jag aldrig skulle bli som den personen, aldrig tillåta mig själv att ens komma i närheten. Antingen så tar man ett avstånd till alkohol om man har problem i släkten eller så blir man oftast värre själv. Jag kan även säga att jag får en klump i magen av folk som dricker, om jag ser tendenser till ett beteende jag inte gillar. Då drar jag mig hellre bort från personen i fråga.

Nu ska inte folk tro att jag ogillar alla som dricker. Självklart unnar jag föräldrar ett glas vin eller två men jag tycker inte man behöver dricka alkohol i mängder då barn är närvarande. Sen att alltid en förälder inte dricker om barnet är hemma. Nu kommer det aldrig hända i vår familj, men jag skulle aldrig förlåta mig själv om Li skulle behöva åka akut till sjukhuset och båda två skulle vara påverkade. Nej, fy så hemskt.

För övrigt så kommer/ska julen alltid, i min och Li´s närvaro vara en såkallad vit jul. Det är enda dagen på 365 dagar förutom hennes födelsedag som jag tycker är barnens dag. Man behöver inte dricka sig full på julafton när barnen är med. Jag har haft ett flertal fulla människor på mina julaftonar som har förstört stämningen och orsakat osämja, det är så himla tråkigt! Så i år är det noll tollerans mot alkohol! En enda tendens till det och jag flyr huset med min familj. Men det ska nog inte vara några problem då det redan är ordnat med vår vita jul.

Oj vad mycket jag klämde ur mig nu, men vi fick se en film om alkohol och barn och de uppfattar mer än vad vuxna människor tror. Det är nästan läskigt att de hur mkt de tar in och förstår om saker och ting. Pratade lite mat och annat på bvc. Sen lekte ungarna och det är lika roligt varje gång då en unge sätter igång och gnäller lite så slutar det med att hela skaran sitter å småtjurar och äter mellis! :) Gullungar! <3







Juklappar?

Publicerat: 2011-12-04 Kl: 18:58:05 | I kategori: Allmänt | 6 kommentarer


Julen har för mig alltid varit en dag fylld med glädje, släkt, vänner, Kalle Anka, god mat och slutligen tomte. I år kommer vi åka upp till Dalarna för att fira julen hos min mormor som vi gjort ända sedan jag var liten med undantag nu på slutet. Då har vi någon jul varit hos min moster, hos min mamma och förra året hade vi julen hemma hos oss. Nu känner jag bara en stor press på mig inför alla julklappar, det är inte ens roligt längre. Julklapparna kan inte längre kosta 100:- utan nu förväntas julklapparna överstiga sig själv varje år vilket resulterar i att det ska behöva bli dyrare och dyrare.

Vilket jag inte tycker julen handlar om! Har redan nu panik för vi har rätt många barn på både min & Antons sida men vi har kommit överens på min sida att vi inte kommer köpa några julklappar till varandras barn för att slippa denna press och flera av oss är fortfarande på föräldraledighet vilket också gör att man själv inte har så mycket pengar. Jag tycker det känns jätteskönt, man kan ha roligt ändå! För julen handlar väl främst om att träffa släkt och ha trevligt tillsammans? Jag kommer att få träffa mina kusiner som fortfarande inte har träffat Li och jag har inte träffat deras barn och respektive. Det kommer bli en stor jul i år på ca 23 personer, därför kan jag också känna att julklapparna inte behöver vara fler än några stycken per person. Att sitta och titta på människor som öppnar 30 paket var är inte roligt för någon annan än personen som öppnar.

Hur många paket tycker ni att en 10 månaders valp ska få? Jag vet att hon inte förstår vikten i julklappar nu och därför kunde hon lika gärna fått ett paket snöre och hon hade varit nöjd hela kvällen. Därför har jag och Anton pratat om att renovera och inreda klart i hennes rum istället. Hon kommer ju få paket av mormor/gammelmormor/farmor ändå så hon blir ju inte utan. Vi får se hur vi gör :)

Hur mkt pengar lägger ni på julklapparna per person?


Julskinka!

Publicerat: 2011-12-04 Kl: 12:40:29 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Vad vore en jul utan julskinka?! Självklat har vi griljerat en egen skinka nu på morgonen och redan avnjutit en hårdbrö macka med skinka och Anton hade såklart senap på! Själv är jag inte sådär glad i senap, så det hoppade jag. Djuren satt som ljus nedanför och ville säklart smaka på skinkan! Mums säger jag bara! Varför har man inte skinka hela året om? Kanske inte skulle vara så spännande då iof.. Men gott är de!



Li fick också smaka lite skinka, inte så jättemycket men en liten bit! Hon verkade också gilla det! :) Hon hade den där lilla skinkbiten och sög på i evigheter!





H
ar för övrigt plockat i ordning lite här hemma, grus överallt... Jag skulle önska mig ett grusfritt hem i julklapp så skulle det göra min värld! Älskar när de är rent på golvet och man kan gå barfota utan att det fastnar massa skit under fötterna,.. värsta jag vet! Nu sover tutan lite middag och pappa ligger i ett bad.. När pappa är klar är det mammas tur att koppla av! :)



Föreläsning & Bröderna Olssons!

Publicerat: 2011-12-04 Kl: 11:31:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Igår var jag på en föreläsning om hud och öron på Hasselbacken som Dehra hade anordnat. Föreläsaren var Susan Paterson, MA, VetMB, DVD, DipECVD, MECVS, RCVS, European specialist in Veterinary Dermatology! Superduktig att föreläsa som gjorde att man faktiskt orkade lyssna och förstod vad hon sa. Kanon att Dechra fixar en kurs såhär som de dessutom bjuder på! Tack!

Fick lov att gå lite tidigare tyvärr för att hinna hem och byta om innan vi åkte in till stan för att fira Anton med vänner och käka middag! Bordet blev på bröderna Olsson på Folkungagatan, kanongott! Verkligen supergott, länge sedan jag åt så god mat! Men man bör ju inte gå dit om man inte gillar vitlök! Det var vitlök i precis allting! Till och med glassen! ;) Hur som helst så var det supertrevligt och vi fortsatte vidare till Snaps under kvällen.


Tack alla som var med och firade Anton :)

BVC

Publicerat: 2011-12-02 Kl: 23:00:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Hipp hipp hurraa!
I
dag var vi till BVC för att kolla vikt och längd som vi gör varje månad :) Tycker det är så roligt att se hur mkt hon har växt! Jag ser ju såklart att hon växer och frodas, men alltid lika roligt! + att hon som sagt blivit hela 9 månader! Våran lilla tös!

Idag är hon 9 månader

V
ikt: 10.400 g
Längd: 72 cm
Huvudomfång: 45



Är det såhär lätt att ha barn kan vi ha 10 till! ;)


9 måndader!

Publicerat: 2011-12-02 Kl: 13:59:17 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag är vårat lilla troll 9 månader! :) Herrejösses vad fort tiden går och det blir bara roligare och roligare, trots att man saknar bebismys tiden! Nu är det på hennes villkor och pussar å kramar får man bara om hon själv vill eller om man tvingar henne! Idag ska vi även till BVC och väga å mäta! Ska bli spännande,.. undrar hur mkt vår lilla brottarBerit har gått upp, jag skulle nog chansa på 10,5kg eller något. Vi får se!

Hon har för övrigt fått två till tänder! Som jag nämnde tidigare så är de inte framtänderna utan huggtänderna! Hon ser för roligt ut! Hoppas att framtänderna vill komma ner snart också annars kan det ju bli lite festligt! :)




Vår lilla vampyr! :)

Min lilla Gaston!

Publicerat: 2011-12-01 Kl: 16:50:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


I morse när jag vaknade hade jag fått ett meddelande från min gamla kollega Monica som har erbjudit sig att hjälpa oss! Jag blir rörd till tårar och blir så himla glad att jag har så fina vänner som är villiga att hjälpa till! Gå igenom massage och hans beteende eftersom hon är utbildad inom Amichien Bonding och Dog Listning. Vi har gått igenom detta förut och hon har redan från början sagt att han har för stort ansvar. Jag tror nu att det kan ligga något i det. Det finns ingen annan förklaring, att han helt enkelt känner ett behov av att vakta mig och Li. Jag får det bevisat varje gång av hans sätt att vara. Dessutom går han 100 gånger bättre lös men jag kan ju inte ha honom lös heller överallt. Sedan är det såklart att han är understimulerad. Han har helt enkelt inte fått den tid som han behöver. Det är min skyldighet att hjälpa honom och mitt ansvar som djurägare. Ju mer jag tänker på det desto mer skuldkänslor får jag. Men nu är det skärpning från alla håll och kanter.

Jag vet att han ända sen valp haft lite konstiga saker för sig. Som helt enkelt sitter kvar. Som jag inte tror har något med aktivering att göra. När han endast var 15 veckor klev han rätt över huvudet på en 5årig schäferhanne. Det ska dom inte göra! Han slängde sig direkt över vattenskålen samtidigt som Texas stod och drack. Han har helt enkelt inga gränser. I somras gjorde han samma sak med en stor rottis när vi spelade brännboll. Rottisen stod och drack vatten och så kommer Gaston och fliker in och ska dricka samtidigt. Blev såklart väldigt fel och rottisen påpekade detta men Gaston förstod ingenting och skulle dit igen för att dricka. Har i snart 3 år när han går i koppel försökt få honom att gå bredvid min sida och inte dra i kopplet. MEN det går inte, spelar ingen roll hur många gånger jag säger åt honom så 3 sekunder senare så är han framför mig igen... Jag vet att man ska vara konsekvent, men när hunden vid varje 30sekunder "glömmer bort, skiter i" vad man säger så orkar man inte tjata under hela promenaden. Detta har man i sin frustration löst med att inte hålla honom kopplad. Vi får helt enkelt jobba vidare och förhoppningsvis kommer det att bli bättre.


RSS 2.0