Cirkus och alla dessa funderingar... Djurplågeri?

Publicerat: 2012-07-07 Kl: 16:22:40 | I kategori: Allmänt


Snart är cirkus Scott på intåg till Stockholm, och jag skulle gärna vilja gå! Är så glad att jag har ett barn som jag kan "gömma" mig bakom då ja kan låtsas att det är hon som vill gå fast det i själva verket är jag! WohOoO!
 
Men nu till min undran... Är hon kanske för liten? Hon blir ganska precis 1,5 år,.. tänkte om hon kanske blir rädd för de höga ljuden, strålkastarna och alla otäcka clowner.. Gud så svårt att veta. Självklart följer sånna fall hörselkåporna med, men trist om hon blir skrämd. Vi får se hur de blir men den saken! 
 
Har för övrigt googlat runt lite och den stora frågan som det alltid slutar med är "hur folk kan stödja en cirkus med djur" "Det är djurplågeri" "Vilda djur ska vara i de vilda osv." På ett vis så håller jag med, så det blir ju lite dubbelmoral. OM djuren lider! Men annars så är de ju som vilket jobb som helst, man jobbar får godis, beröm sen att folk njuter av deras jobb är väl bara en bonus? Vilket syfte skulle de annars vara bra för? Sen kan man ju dra det huuur lååååångt som helst, "positiv inlärning" ... eller är de elpiskor och elstavar som de "lär" ut konsterna till elefanterna? osv. osv... Men cirkusar har precis som alla andra kontroller av länsstyrelser så det får absolut inte gå till som de har gjort förr i tiden. Det är ständiga kontroller på djurhållningen och deras fysiska & psykiska hälsa. Så om något djur mår dåligt eller om det finns synpunkter på hållningen så kommer de inte undan. Så på den fronten känner jag mig ganska trygg och kan gå på cirkus i framtiden med mitt barn. 
 
 
 
De som fortfarande anser att det är djurplågeri,.. Hmm hur långt ska vi dra denna tråd?
Djuren på Skansen, olika zoo n världen över. De lever i inhägnader som vi försöker återskapa som deras naturliga habitat så de kan leva som de gör i de fria. Det går aldrig att göra till 100%. Jag tror att många djur absolut kan leva ett bra liv i fångenskap och att deras miljö kan vara snarlik den som de skulle leva i om de levde som vilda djur. Men det spelar ingen roll hur vi än gör så är de fortfarande i fångenskap, men nuförtiden så är det många djur som är uppfödda i fångenskap och på så vis inte vet något mer än att just leva i fångenskap. Har läst väldigt mkt om just djurparkshållning i min utbildning så jag vet att många djur har stereotypa beteenden, vilket är sorgligt. Om man drar det ännu längre till alla oss som har hundar, katter hästar... de var också vilda djur till en början, och i vissa delar är de fortfarande vilda. Hästar som i ren frustration tuggar på krubban för att de inte får utföra sitt födosöksbeteende, finns flera exempel. I min perfekta värld tycker jag att länsstyrelsen borde komma på kontroller hos privatpersoner också. Finns många fler djur i hemmiljö som mår mycket sämre än djurparksdjur osv. För ingen djurpark vill väl visa upp ett skadat eller sjukt djur? Men detta är enbart min personliga åsikt och jag anser att ett djur är ett djur och därmed kan vi människor aldrig påverka dem till 100% De har fortfarande sin egen vilja och även om det är hundar, katter, vargar eller hästar så gör de som de vill i slutändan. Ett djur har inte den tanken att "jag gör det för att jävlas, eller vara elak" De har inte samma tankesätt som vi människor, och tur är väl de många gånger. 
 
Blev ett långt inlägg bara för en cirkus! haha, men som sagt, detta är bara min personliga åsikt, jag dömer inger som är av en annan åsikt, smaken är som baken, tvådelad! :)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0