Hammarby Gård

Publicerat: 2011-10-09 Kl: 15:53:38 | I kategori: Allmänt


Idag hade vi bokat en turridning på Basjkirhästar vid Hammarby Gård. Vädret var kalas när jag vaknade så det kunde inte annat än bli en toppendag! Vi gick ut till hagen och fick plocka med oss varsin häst. I den hagen gick det 35 turridningshästar. Totalt hade de 50 hästar på gården.


Jag fick en 8 årig valack som hette Ermei. Var lugn och fin under ryktning och supermysig att rida.


Vi satt upp inne i en ihängnad hage och klev upp via en pall för att spara ryggarna på hästarna. Bra att de tänks på sånna saker, det gillar jag! Tog några varv för att mjuka upp och spänna jorden igen.


Kristina fick rida på en häst som är den största basjkirhästen i Sverige! Superfin var han också!


Vi körde en vända i skogen! :) Lilla Ermei tyckte sig inte behöva gå fortare än nödvändigt men när jag sa till honom skruttade han glatt på!

Vi var ute i ca 1,5 timme aktiv ridning på olika underlag. Grusgångar, asfalt, skog. Gick igenom en liten folksamling efter vägen och det är stabila och orädda hästar! Det blev ett par galopper och travvändor.





Det var roliga hästar! Det var inte som på vanliga turer då alla hästar galopperar samtidigt utan de gjorde lite som de ville och man kunde få igång dem i trav även när de andra skrittade, vilket i många andra turridningar är totalt omöjligt!


Efter ridturen då alla var klara och borstade gick vi ner till hagen igen där alla andra hästar väntade spänt! Matdags! :)









Alla hästar nöjda!

Vi avslutade turridningen med fika och prat med vår turledare Christina. Mycket trevligt ställe och rekomenderas absolut om man vill köra en turridning! Trevliga och roliga hästar som får islänningen att verka tråkig...

Här kan du besöka Hammarby Gård







Kommentarer
Postat av: Jessie

Ååååh, jag är inte alls avundsjuk ;)

2011-10-09 @ 18:08:16
URL: http://sarakechi.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0