Skansen!

Publicerat: 2013-03-26 Kl: 18:55:59 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Helgens utflykt blev till Skansen! Det var fint väder så vi packade ner lite fika i vagnen och körde in till Skansen! Vi kikade på massor av djur, och för första gången såg vi björnarna! De lekte och busade tillsammans och var så söta! Kollade in nya "barnens skansen" som var fulla med fåglar, kaniner, fiskar och lite andra små djur. Utanför fanns kossor, getter & får. Tyvärr var de lite kallt, eller kanske bra eftersom vi dessutom fick se lodjuren! Dem har ja heller aldrig sett när ja varit där! Jättefina djur! 
 
"Titta kissse!"
 

Vidare mot vildsvinen där de hade fått kultingar som sprang runt! Sjukt söta, men jösses så stora vildsvinen är! Förstå å köra på något nyligt, som att åka in i en bergvägg! Vidare mot fika och varm obóy! En liten ekorre kom och besökte oss när vi käkade och var nära att krypa upp i Li´s knä för att få en bit av smörgåsen!
 
 
Vidare mot akvariet och kolla på apor, ormar, ödlor, fåglar och fiskar! 
 
Li inne i regnskogen för att kolla på aporna!
 
Lyckan var total när vi i slutet kom till akvarium med fiskar! I ett av dem fanns nämligen en liten fisk som är väldigt populär här hemma! Ja,.. precis! Nemo! 
 
Nemo under anemenonen
 
Undra om de medvetet parkerat Nemo & Doris i samma akvarium? Li var iaf överlycklig!
 
Efter ett par timmar på Skansen så var det dags att åka hem! Li slockade nästan direkt innan ja knäppt fast henne i bilstolen... Hon var trött! Mamma också! En liten hemlängtan kom också under besöket på Skansen! I påsk ses vi igen kära Dalarna!
 
Dalaheeeestar! 
 
 

Sjukdom och kurs!

Publicerat: 2013-03-20 Kl: 16:33:23 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Ja... idag kom smittan till mig! Vaknade igår med ont i kroppen och blev hängig på jobbet, typiskt! Anton har ju varit sjuk i tre dagar, så då blev det ju självklart min tur! I morse när ja vaknade så hade jag så ont i kroppen, kändes som ja blivit överkörd av en traktor.. Ja var öm och kunde knappt ta mig upp! .. Älsk kom med lite värktabletter så gick ja upp efter en halvtimme. Kändes mkt bättre, men sen har ja legat i soffan hela dagen! Har iof släng in en tvätt nu på eftermiddagen, Li är hemma från dagis och kollar Nemo. Sånna här dagar är jag ganska tacksam på att hon gillar Nemo så pass mycket... Där kan man dra av några timmar. 
 
I morgon måste ja vara piggare, för då ska jag och Sofia gå på kurs! 

Akut & intensivvård 
Står på schemat och det kommer bli sjukt spännande! Älskar att gå på kurs och lära mig något nytt! Lite inspiration till tentan kanske kommer också! Inspirationen har varit i botten de senaste veckorna men börjar inse att dagen D snart är här! Då gäller det att kunna leverera! Skulle vara som en stor jävla sten som lättade om ja klarade provet, men om jag inte gör det så är det bara att ta nya tag... 
 
 
 
 
 

I drömmarnas trädgård

Publicerat: 2013-03-17 Kl: 16:22:00 | I kategori: Tårtbakning | 0 kommentarer


Idag har Lowe kalas! Lowe är med i vår mammagrupp och såklart ville han ha en tårta med sin favorit! 
Makka Pakka blev årets tema ! Visste inte alls vem denna lilla figur var innan ja fick googla inspiration på nätet. Tittade en liten sväng och såg att de var ett sånt där hemsk program som telitubies.... haha! Förstår att ungarna äklskar de! Jag får rysningar, men självklart så ska Lowe ha en makka pakka! 
 


Tårtan är fylld med centerfluff och hallonmousse. Hallonmoussen är från Tove som du för övrigt kan hitta här
Spacklad med Carola Schills helt underbara marshmallowsmörkräm! Carola hittar du på Mycakes 
(dock ligger sidan under uppdatering) eller kika in på samma namn på fb! 
Täckt med marsipan och lite dekorfondant 
Dekorationerna är gjorda i fp, gumpaste, marspan och sp 
"Gräset" är oblatströssel !Nemo!

Publicerat: 2013-03-13 Kl: 21:26:31 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag när vi hämtade Li på dagis så hade pappa med sig en liten present som Li hade fått ifrån Eric. Så när vi kom hem så monterade han den vackra tutan på Li´s cykel! :)
 
"Titta Eeeemo mamma!"
 
 
Gullunge! Hur som helst så gick inte Nemo, eller rättare sagt Emo som Li numer kallar honom att ta loss ifrån cykeln,, vilket inte var så populärt! Men kan tänka mig att de blir roligare sen när hon faktiskt vågar cykla! Än så länge så vill hon absolut inte cykla på den! .. Hon skriker för fulla muggar så fort man försöker sätta upp henne. Hon har alltid varit så sen hon var liten, allt ska ske i hennes takt. Förändringar och nya saker de behöver man inte prova / leka med om man inte vill. En ny bok är superrolig, absolut! Men en ny jacka eller mössa det går inte för sig! ... Prova nya skor det ska vi inte prata om.. Tur vi hittade ett par exakt likadana som förra sommaren, Li kände igen dem och sa "Li´s mamma, de ä Li´s" jajemänn! Det är Li´s, inget problem med att sätta på sig dem. Ibland får man vara lite smartare,.. men kanske inte så roligt att jaga samma skor varje sommar... förhoppningsvis blir det lättare ju äldre hon blir.. host* host*
 
 

Utflykt till skogen!

Publicerat: 2013-03-10 Kl: 14:14:47 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Idag packade vi fika och begav oss ut till skogen! Tur för oss så ligger skogen ett stenkast vid vårt hus så vi behövde inte gå långt för att komma till naturens vackra! Med varm choklad, korv och bullar packade i väskan så gick vi ner mot kvarnsjön!
 Inte bara 1 utan 2! korvar rullade ur brödet och ner i knät.... Men vad gör de? 


Gaston letar skivad korv på isen för fullt!
 
Nu har vi bestämt att det är dags för lite nya äventyr i vår familj! Hitta på minst en rolig grej varje helg. Lite stimulans och lite mysigt att hitta på något roligt! Behöver inte vara något dyrt, utan en liten utflykt som denna är allt som behövs för att få alla på topp humör och göra av med lite energi!  Att vädret var så strålande vackert gjorde att man blev ännu mer lycklig! Nu går vi mot vår! 
 

Mammas goda bulle fick avsluta utflykten! :)

Träning!

Publicerat: 2013-03-09 Kl: 12:29:56 | I kategori: Viktnedgång | 0 kommentarer


Ja!... Nu har jag verkligen hållit i detta med träningen och jag är så stolt! För att dessutom få en liten morot har de på SATS ett "träningsblock" där du ska stämpla att du varit och tränat för att efter 12 veckor får man lämna in kortet mot en liten gåva! Det är säkert inget jättestort, men det är lite motivation! 
Worldclass är numer SATS!
 
Motivationen finns dock ändå! Det är snarare lite tvärt om, att jag har blivit lite besatt i att träna... älskar kicken det ger mig och känslan i kroppen efter ett riktigt bra pass! ... Jag tänker och planerar när jag ska hinna träna igen och vad jag ska göra. Självklart som dessutom min fina vän påminde mig om att faktiskt vila! För de är minst lika viktigt! Kan oftast inte träna varken måndagar eller tisdagar så de är mina vilodagar. Sen brukar ja köra onsdagar, torsdagar och söndagar. Nu på sista tiden har de dock blivit lite huller om buller och så fort jag har fått chansen har jag kilat ner och kört lite kondition på bandet! Men snart är de vår så då blir det en löprunda runt vår vackra sjö! Då får ju även Gaston hänga på! Vilken dessutom är 100ggr bättre än att springa på ett löpband!
 
Har dessutom tagit nya kort på mig själv! Vilket var sjukt inspirerande! Man ser att jag har minskat i omkrets tydligt! Dock inte så många mer -kg på vågen men det märkts på både kläder och i spegeln! Såååå roligt! Ska vänta nu kanske 2 veckor med att väga mig så kanske de händer något. Sen jag började träna med vikter och bodypump/crossfit så gick ja upp 1kg! Kanske slipper ja stå i vassen i sommar! Anton har hjälpt mig att mäta mig också, mkt - på magen, rumpan men muskler både syns och vägs ju de med! Sålänge jag är nöjd med min prestation så är ja glad! Vilket jag är!
 
Kanske vågar jag när jag nått mitt mål visa mina före-efterbilder... men än så länge så är de hemska! ... Dags för en ny "inte äta godis och läsk 4 veckor!" Kanske ska börja idag!? Lagomt till påsk kan jag få äta lite godis igen,.. JA! De kör vi på! En ny utmaning! Grejade de ju förra gången, vilket jag kommer göra nu också! 
 
 

Li´s 2 års kalas tårta!

Publicerat: 2013-03-06 Kl: 18:50:00 | I kategori: Tårtbakning | 0 kommentarer


Ni som har läst vet ju redan årets tema på Li´s tårta, och de var ju självklart Nemo som jag har förberett hela veckan lång! Figurerna är av plast så det är inget jag har gjort själv, men övrig dekoration. Tänkte jag skulle spara mig lite tid genom att köpa figurer! Dessa har dock simmat hela vägen från USA till bergmossen, tack fina Erika för att du hjälpte Nemo komma hem!
 
Detta var ju min första 2 våningstårta, och jag har haft sån stor hjälp av mina fina tjejer! Sanja, Carola, Orsi, Mims! Mina okunniga frågor gjorde denna tårta möjlig! Spacklade även med Carolas underbara marshmallowsmörkräm! Det var lite skillnad mot att spackla med grädde kan ja lova! Kan nästan säga att grädde är uteslutet numer, efter denna helt fantastiska kräm! Jag är kär! Carola hittar ni på Mycakes på fb, hennes hemsida är under uppbyggnad.
 
 
 
 
 

Tårtan innehöll centerfluff & hallonmousse, använder mig av Toves recept, de hittar du här 
Dekorationer gjorda i sp & marsipan
Strössel som sand
 
 

Li´s 2 års kalas!

Publicerat: 2013-03-02 Kl: 19:13:27 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Tänk att det går så fort! Li blir hela två år idag! Tiden rinner iväg och ibland känns det som att man inte hinner med! Men idag så hade vi kalas för tutan! Hyrde föreningslokalen och inredde den med Li´s matta, kök och lite grejjer så ungarna hade lite att göra! Det var populärt och så skönt att alla sprang runt precis som de ville!

Li´s desserbord
 

Popcorn!


Chokladbollar på pinne 


Fruktsallad


Morotscupkakes, en favorit!
 

Kanelbullar!


Lo på kalas!


Öppna paket 
En Nemo!


Kalas!


Kalas!


En bok kan man läsa överallt!


Lo leker i köket!


Saftkalas!


Chokladboll på pinne! En favorit hos alla!

C
Nemo från tårtan! 


Bus i köket!


Lite paketöppning mellan lek och bus!


En favorit! Nemo som simmar i vattnet!! Li ville bada efter vi provade denna! 


Bok och klänning irån farfar och Ulla-Britt


Presenter ifrån alla tjejer & pöjkar ifrån Borlänge 


Pyssel & Tårta ifrån Angelica, Micke & Liam 


Väska & servis ifrån moster Jessica med familj 


Mumin ifrån farmor, faster Jenny & Catharina med familjer


Tjusiga vimplar och hästmössa ifrån Sandra, Linus & Juni 
Bäär Design hittar du härPresenter ifrån Hasse & Heléne! 


Från gammelfarmor Hilda 


Från oss! 


En trehjuling ifrån mormor! 

Har verkligen haft en kalas dag med fina vänner och Li har fått så himla mycket fina presenter så det är inte klokt! Li är helt slut och jag med! Att baka och ordna med kalas är verkligen något man får grejja med i flera dagar innan, vilket jag har gjort! Men jag är supernöjd! Verkligen värt allt! 
 
 
Tack för alla fina presenter hälsar en glad men trött 2 åring! 
  

RSS 2.0