Siggesta Gård och bakluckeloppis!

Publicerat: 2011-07-31 Kl: 23:00:28 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag åkte vi ut till Siggesta gård på bakluckeloppisen. Var kanonväder idag så vi har båda bränt oss på axlarna, ansiktet och bröstet.. Mindre roligt! Tänkte inte alls på att sätta på mig faktor.. hmm! Hoppas de går att sova!

Vi kollade runt på loppisen, men hittade faktiskt inget som var av intresse.. Tråkigt, men det blir säkert flera gånger. Men det blev en grillad hamburgare åt mamma & pappa och ersättning åt Lilla Li! :)




Min lilla fina!

Årets första mjukglass blev det också!

Mums! Ibland får man gotta sig också! Har fuskat så jävla mycket nu under semestern.. hade gått ner -2,5kg men de lär man ju ha gått upp nu under allt skräpätande under semester. Ändring på det! Ikväll blev det en 45 minutare ner till hamnen och tillbaka genom centrum! Äntligen är promenaderna igång igen!




Liten börjar bli stor!

Publicerat: 2011-07-31 Kl: 09:39:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Man börjar inse att hon kommer växa upp å bli en stor tjej! Även om det är många år kvar så blir jag lika känslig varje gång jag får lägga undan hennes kläder som blivit för små och idag köpte jag även blöjjor i storlek 4! ...
Hon kan fortfarande ha storlek 3, men kände att de börjar bli lite tajta i låren, så jag tänkte prova å se om dessa passar bättre. Det är ju dags att kliva över baby blöjjorna,.. :/


Det som var bra var att dessa blöjjor inte alls var så tjocka och stora, ganska tunna och mjuka!

Sovmorgon och tvätt!

Publicerat: 2011-07-30 Kl: 22:00:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag har vi pysslat lite här hemma! Lilltutan sov till klockan 8 och sen sov vi vidare till 11:00!! Utvildade och hungriga blev det lite frukost sen körde jag 4 tvättmaskiner medans Anton böt våra gardinstänger till våra vitmålade i trä istället. Blir så mycket finare än dessa svarta metallstänger, tycker jag.


Tjusigt va?

Sen böt jag våra sängkläder, älskar när det är nybäddat! Li fick också nybäddat i sin säng och det blev de nya sängkläderna från Ullared idag!


Rosa med vita stjärnor 59:- Varför köper man bara en uppsättning?! Så jävla korkat...

Anton satte även in taklampan som vi köpte på ullared till Li´s rum, blev jättefint och bra ljus!

Tror den kostade 149:- ! Bra köp!

Sen kilade vi över till Elin & Chris och käkade efterrätt! Yogurtglass med hallon! Mums! Nu sover tutan & Anton kom nyss hem ifrån en kvällspromenad med Gaston. Alla glada och nöjda!

Fin vän!

Publicerat: 2011-07-29 Kl: 16:00:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Jag blir så glad över att jag har träffat nya vänner! Det är så himla viktigt att man känner att man har någon vän som man tycker om och vill vara med. Jag har alltid haft mycket vänner runt om mig och det tackar jag alla mina fina vänner för! Sen spelar det ingen roll hur många vänner man har, det räcker med ett par som man vet alltid kommer finnas där. Jag har flera barndomsvänner där vi kanske inte hörs av så jätteofta, men båda parter vet att vi alltid finns där för varandra. När man väl ses så är det som att vi aldrig  varit ifrån varandra. Sen spelar det heller ingen roll hur länge man har känt en person för att kunna tycka om dem

Jag har lärt känna Elin som är Olles mamma så himla bra och det är som att vi alltid har känt varandra, det är så skönt att kunna vara med någon som delar ens tankar och åsikter som dessutom är i samma stadie i livet, en småbarnsmamma! Vi kan följa våra barns utveckling tillsammans och dela kunskap och glädje med varandra! Det är så det ska vara. Så ta tillfälle i akt och försök hitta eller ta upp en gammal vänskap med en vän! Det betyder så mycket och man vet att man aldrig står själv på jorden med en eller flera fina vänner runt om sig.


Kan man bli annat än glad när man får en sån här present?
"För att du är min vän"

John blund!

Publicerat: 2011-07-29 Kl: 12:00:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Igår kväll och inatt har John varit hos vår familj :) Li sov ifrån 19:20-06:50! Sen vaknade jag av henne prat såhär i sängen i morse






Alltid lika glad när man kommer för att lyfta upp henne. Då byter vi böjja, sen är det mys i mamma & pappas säng tills vi går upp, idag gick vi upp vid halv 10 :D Tur man har en sovtuta till unge också, bäst att passa på medans de fortfarande ligger kvar själva ;)

Namnkalas

Publicerat: 2011-07-28 Kl: 19:58:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Nu är det spikat och lokalen är bokad. Inbjudningskorten är förhoppningsvis framme till dem som vi vill ska vara med och dela våran dag. Det har funnits så många mer som man skulle vilja bjuda, men vi har valt att bjuda den närmsta släkten och folk som vi vet kommer vara delaktiga i Li´s liv. Har fortfarande inte hört av så många men förhoppningsvis har korten kommit fram och så får man se vilka som kan komma och inte komma. Senast den 8 augusti vet jag vilka som kommer dela vår dag med Li på hennes namngivelsedag.



Hoppas på fint väder och en trevlig stund med alla fina människor! Sen om Li är på ett strålande humör är ju bara ett stort plus! Men vi får försöka göra det hela till en rolig grej och inget avancerat. Vi fikar med lite smörgåstårta, tårta och kaffe :)

Övar rösten!

Publicerat: 2011-07-28 Kl: 14:29:17 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Här hemma går allt i höga ljud, skratt och gråt! :) Li övar med toner som är så höga så det ibland slår lock för öronen. Hon är för go min lilla tjej! Man märker att det går undan nu, både med rörligheten och språket. Nuförtiden när man ska plocka upp henne ur sängen så ligger hon ibland med fötterna på kudden och har snurrat runt. Kanske dags att höja ner spälsängen snart ifall hon börjar trilla över kanten. Kanske inte ännu,.. Får vi hoppas! Min lilla skrutta! Just nu sover hon i babygymmet och har lagt sig som en liten ostbåge, har försökt varit där å vridit tillbaka henne, men det går inte..


Oliwer the great hunter!

Publicerat: 2011-07-28 Kl: 12:51:00 | I kategori: Djuren | 0 kommentarer


Min lilla kisse.... Vad säger man? Blir lika ledsen varje gång han kommer hem med något han har fångat, nu tycker jag det blir oftare än vanligt! Han fyllde 6 år i år och de första 4 åren kom han aldrig hem med något förutom en stor fryst koltrast, så jag antar att han inte hade dödat den själv...








Stakkars lilla fågel...

Nyss kom han hem med en liten pippi och visade stolt upp den för oss. Varför kan han inte nöja sig med att bara leka med dem ute istället för att släpa hem dem. Urk! För att inte berätta något ännu äckligare så spydde han upp en fågel här för 2 veckor sedan.. Jag trodde verkligen inte de käkade upp hela fågeln, men de gör de tydligen...

Tårtbakning!

Publicerat: 2011-07-27 Kl: 15:02:29 | I kategori: Tårtbakning | 5 kommentarer


Sen i måndags har jag börjat med min tårta! Nu är den äntligen klar och ska provsmakas ikväll! Jag hade tänkt att baka mina egna tårtor till Lis namnkalas så det var dags att provbaka så det inte blir helt knas på den stora dagen!





Vad tycks?! Själv är jag rätt nöjd,.. fast är lite besviken på min vaxduk som var så otroligt dålig så det blev veck i fondanten... Men men, då vet jag tills nästa gång att jag ska köpa en ny, bättre duk! Sen måste jag beställa tårtunderlägg,..  :) Provade med pappersunderlägg men de bara smetades sönder när jag skulle spackla tårtan.

Fyllningen består av dumlefluff & hallonfluff! När vi provsmakade bara fluttet så var det supergott, så då borde det bli gott tillsammans! Vi får se, Elin & Chris får äran att provsmaka den med oss ikväll!

Så nu måste jag hitta på lite idéer hur jag vill att mina namnkalastårtor ska se ut! :) *funderar*

Dagens tips: GoBoken!

Publicerat: 2011-07-25 Kl: 19:00:00 | I kategori: Dagens tips! | 0 kommentarer


Dagens tips!

H
ar alltid lyssnat på vad andra tycker och tänker om det mesta men ibland gäller det att följa sin egen väg och våga prova något som människor har ratat. Nu pratar jag om ex. Goboken som man prenumererar på som kommer en gång i månaden. Har läst på så många bloggar och föräldrasidor där folk säger att det bara är skit som sen ligger överallt och bara dammar, inga roliga böcker osv. Igår hämtade Anton ut vårat månadspaket som innehöll en ljudbok, en sångbok med tillhörande skiva. Jösses vad hon gillade den prassliga "sjung och lek" boken!


Den lilla röda med lila "tassar" spelar och låter när man öppnar den och den kunde vi ligga och bläddra i medans vi lyssnade på den fina musiken. Sen brukar man alltid få med lite "föräldra" böcker med tips och trix på lekar och aktivering osv. Jättebra ifall man är slut på egna idéer!

Man kan även avbeställa nästkommande paket om man inte tycker det verkar intressant, så man behöver inte köpa hem det om man inte vill, vilket jag tycker är toppen! Har avbeställt 2 gånger och då var det några paket som jag inte tyckte verkade så roliga, kanske hade Li gillat dem vet vet :) Detta bokpaket kostade 196:-

Fortsätter med allt pyssel här hemma!

Publicerat: 2011-07-24 Kl: 22:04:30 | I kategori: Renovering | 0 kommentarer


Tycker inte att de svarta gardinstängerna passar längre i köket så därför har jag köpt oss ett par i trä som vi har målat vita istället! :) Jättefint blir det! Blir nog till att sätta upp dem lite senare då det har torkat, så får ni se en bild på före/efter så får ni säga vad ni tycker! :)


Spänningen stiger! :D

Födelsemärket från hell!

Publicerat: 2011-07-24 Kl: 21:36:08 | I kategori: Födelsemärket | 0 kommentarer


Detta smultronmärke från helvete börjar äntligen ge med sig, hoppas jag! Efter massor med läkarbesök, odlingar och antibiotika så hoppas jag innerligt att det är påväg bort. Men det är det som är det festliga, att man aldrig kan veta! Ena dagen ser det fint och torrt ut, andra dagen är det smetigt och kletigt! ...


Såhär började det att se ut i början på maj, det var då det började förändras med små svarta prickar.


Sen sprack det och blev som en stor krater som blödde mer eller mindre varje gång man böt blöjja...


Såg väldigt fult och geggigt ut så det blev en bakterieodling på vårdcentralen och en antibiotikakur med herracillin. Mindre roligt att försöka få i henne det 3 gånger om dagen, helst mellan målen... Det var stafylokocker bakterier och bajsbakterier.


Såhär såg det ut några dagar efter antibiotikakuren och fucidin/hydrocortison salva.  Här kunde man börja se en förändring åt rätt håll


Idag, efter ett antal gånger då det har sett värre ut och ytterligare en vända till vårdcentralen för en till bakaterieodling ser det ut att gå åt rätt håll. Det är som lotto detta, för i morgon bitti kan det se kletigt och smetigt ut igen, så det är en överraskning varje dag! Numer är det bandage med sorbactkompress som gäller. Dels för att inte få in bajs och för att hon faktiskt har ont och är öm ifall hon är utan. Man kan ju se att det blivit "ny" hud över halva födelsemärket, så förhoppningsvis täcker den nya huden snart hela och vi slipper detta med bandage!

Dagens tips!

Publicerat: 2011-07-23 Kl: 19:00:00 | I kategori: Dagens tips! | 2 kommentarer


Dagens tips
Är en bok som alla barnföräldrar borde ha hemma. Jag kan ärligt säga att Li har följt den till punkt och pricka. Helt otroligt att en bok kan vara som ett facit för hur ens barn beteer sig, nu efter att jag har läst lite i boken känns allt så naturligt och mer lättsmält. Att hon är grinig och orolig har jag fått min förklaring på och då känns allt så mycket lättare. Har tipsat om denna bok förut men nu får den förtjäna att bli dagens tips!



D
etta är som sagt vår bebisbibel och enligt den går hon nu in i en ny utvecklingsfas som kallas för händelsevärlden. Det man nu ska komma ihåg är att för barnet är allting nytt och ingenting är förutsägbart. Efter det senaste språnget kan barnet uppfatta nyansrika övergångar i ljud, rörelse, ljus och struktur. Men dessa nyanser måste vara enkla. Blir de för komplicerade kan hon inte längre följa med. Det är nu runt 19 veckor som hon börjar exprimentera med "händelser" Det är nu hon börjar förstå att hon kan sträcka sig efter en leksak, fatta om den med en hand, skaka den, vända på den för att inspektera den och stoppa den i munnen. Denna enkla fysiska aktivitet som vi tycker kräver för henne stor kontroll på händer och armar, vilken ställer krav på en hög neurologisk utvecklingsnivå. I boken står det även när orosmålnen hopar sig och vad som är tecken på en ny stor förändring.

Li följer dem och det är så roligt att läsa för det skulle lika väl kunna vara jag som skrivit boken!

"Om hon får vara hos dig kommer hon antagligen inte att gråta lika mycker, men hon kan insistera på att få din odelade uppmärksamhet. Det är inte bara det att hon ständigt vill bli buren, utan hon förväntar sig också att bli road hela tiden när hon är vaken. Om du inte håller henne sysselsatt fortsätter hon gärna att vara extra kinkig även när hon sitter i ditt knä"

Barnet kan ha svårt att komma till ro. Det blir svårare att få henne i säng på kvällarna och hon kan vilja ha ett nattmål eller flera under natten. Vakna mycker tidigare på morgona. Barnet kan även vägra sitta i någon annas famn och bli blyg för främlingar. Barnet kan protestera när du lägger ner henne, men kan gå med på att sitta i babysittern bara du är i närheten. Ditt barn har uppenbara humörsvängningar, ena stunden go & glad, andra arg som ett bi. Skratten pendlar mellan gråt och solsken.

"Registreringar av barns hjärnaktivitet visar att det inträffar dramatiska förändringar vid omkring fyra månaders ålder. Huvudomfånget visar en plötslig ökning mellan femton och arton veckors ålder. "

Jag kan bara återigen säga att nu känns allt så mycket bättre och lättare att förstå vad mitt barn går igenom, vilken stor förändring. Vilket det krävs en lugn och stabil grund att stå på. Det är lättare att gå igenom denna utvecklingsfas i en miljö där Li känner sig trygg. Så nu längtar vi till solsken efter denna utvecklingsfas och slipper undra varför våran lugna och harmoniska bebis förvandlades till ett monster över natten.

Lite pyssel här hemma!

Publicerat: 2011-07-23 Kl: 15:31:45 | I kategori: Renovering | 2 kommentarer


Äntligen fick vi upp mitt fönster som jag har gjort i ordning för länge sen! Eller Anton satte upp den....


Sitter på plats inne i köket


Foton uppsatta i hallen!


Min kökshylla som äntligen är dekorerad som jag vill ha det!

Vår shopping i Ullared

Publicerat: 2011-07-23 Kl: 15:20:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Det fanns huur mkt som helst på ullared,.. Man kudne ha gått där i timmar, men vi hittade lite som vi handlade med oss hem. Mest blev det kläder till Li. Fanns både jättebilliga och kläder som kostar som i vanliga butiker.


Denna lilla leksak plockade hon på sig själv och höll i nästan hela vistelsen, så den fick följa med hem!


Ett stolskydd,.. dock passade det nog bättre med Ullareds egna stolar.. men får fixa till den lite så den passar vår.


Blev lite kraffs också


Kläder!


Dessa två munktröjjer kostade 19:- styck! Bra pris!


Har länge vela haft lampor inne i sovrummet men har tyckt att de kostat för mkt, 300/400:- styck men på Ullared hittade jag dessa 2 vackra för 119:- styck!


Hittade dock inga lampskärmar som jag gillade, men har hittat här hemma på Nacka fourm som jag vill ha så det får bli dom. Har lärt mig att bara handla de grejjer som jag verkligen vill ha,.. Det blir lätt att de aldrig används om man bara köper för att det är billigt.

Semester i Göteborg!

Publicerat: 2011-07-23 Kl: 08:00:00 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Vi kom iväg strax efter 7 för att ta oss ner till Göteborg till Erika & Miguel.



Lilltutan sov en bra bit tills vi stannade i Linköping för att ge Li lite mat och rasta Gaston.
Själv hade jag gjort goda salami/brie mackor till oss.





Strax efter 1 var vi framme hos Erika och Miguel, så skönt att komma iväg en sväng! Tog en promenad det första vi gjorde med hundarna så Gaston fick bli ordentligt rastad efter den långa resan. Var en jättefin runda runt en sjö som tog ca 40 minuter.





Blev lugnt på eftermiddagen, Erika hade lagat mat och det blev en del tv spelande på kvällen. Marioparty som vi spelade förra gången vi var ner! Jätteroligt, dock vann jag inte.. men men..

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Onsdag

På morgonen stack vi till Ullared så fort vi hade vaknat och gjort oss i ordning!


Blev ganska snabbt en frukostmacka på ullared, dock blev jag förvånad över att en stor köttbullemacka och en skagenmacka kostade endast 25! spänn, i Stockholm skulle man lätt fått betala det dubbla om in mer. Men så var vi ju på Ullared också! Träffade dock inte på några muppar alls... lite besviken men kanske lika bra de ;)





Li fick även åka BabyBjörnen


Äntligen betalat och klart samtidigt någon tuselapp fattigare! :)

Gaston fick vara med Erika och Stella under dagen och han hade skött sig och fått fina komplimanger om vilken fin hund han var när de var ute på promenader. Min fina hund!


Stella & Gaston myser!

Blev baksmällan 2 på film och massa godis under kvällen! Bara massa mys! Det gillar vi och det kan man kalla semester, även fast man har en liten unge som är väldigt gnällig. Hon somnade vid 7 tiden och vaknade igen vid 01:00,.. har hon aldrig gjort sen hon var 4 veckor gammal,... Men det är väl som folk säger att det är en omställning för henne också... Mamma var rätt trött sen eftersom det inte blev mkt sömn den kvällen...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Torsdag


Åkte vi in till Nordstan och shoppade lite! Anton hittade 3 t-shirtar på T12 som vi hade ett gammalt tillgodokvitto på så det var toppen! Ibland behöver man lite nya kläder, känner dock för min del att jag behöver gå ner de extra kilona jag lagt på min innan de bli roligt att handla.. å semestern i Göteborg gjorde ju knappast så vågen kunde visa lite mindre, men vad gör de! Får ta tag i det efter semestern istället! :)

Efter en massa shopping rullade vi in på Jensens och käkade! Jösses vilket ställe! Mums säger jag och billigare än donken och andra skitställen! Här fick man en köttbit, poatis och sås för 59:-, de hade precis höjt med en 10:- Men vad gör det när man får så bra servis och god mat, för att inte tala om efterrätten!




Li var så hungrig så hon åt papper!







Jätte, jättegod mat och efter de åkte vi hem till hundarna och på kvällen blev det marioparty med hela familjen!

Har varit en supertrevlig semester, förutom att Li varit lite gnällig, vilken hon annars inte brukar vara.. Man är rätt bortskämd när hon annars är så glad. Hon sov lika dålig som natten innan och på morgonen var hela familjen supertrötta efter de dåliga timmarna med sömn så vi packade våra väskor och åkte mot mossen på fredagsmorgonen. Lilltutan sov hela vägen från Göteborg till Södertälje där hon vaknade till och sen satt snällt hela vägen hem till Värmdö. Äntligen hade vi fått tillbaka våran snälla bebis! Synd bara att vi behövde åka 50 mil.

Packat inför Göteborg!

Publicerat: 2011-07-18 Kl: 22:16:07 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Nu har vi packat och donat inför i morgon! Vi försöker åka så fort som möjligt, kanske lika bra att ställa en klocka för ibland sover lilltutan vääldigt länge! :) Lika bra å försöka komma iväg innan alla köer och det blivit så varmt.



Vi får även se hur rutten blir beroende lite på väder, ska såklart besöka Ullared när vi ändå är i krokarna lixom :)
Ett måste för att spana in bebiskläder och dyligt! Får se om vi åker dit direkt eller kanske tar Ullared på onsdag. Känns på något vis skönt om vi kan ta de på en gång, för när vi väl är framme hos Erika så vill man inte åka ifrån henne igen på en gång! Utan då ska det vara massa kärlek istället! :)

Ha en trevlig semester alla!

BVC idag :)

Publicerat: 2011-07-18 Kl: 20:00:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag har jag jobbat! :) Känns skönt att kunna komma iväg litegrann och uträtta lite på jobbet. Efter jobbet åkte jag och mötte upp en tjej som sålde sin resesäng på blocket, fick en carena för 300:- så det var perfekt! Så nu har lillan någonstans att sova, får jag hoppas, har dock inte plockat upp sängen,.. haha

Var på bvc idag också! Trodde dock lilla tjejen skulle ha vuxit betydligt mer på längden!
Idag är hon 4månader och 16 dagar

V
ikt: 7.150g
Längd: 65 cm
Huvudomfång: 41


Liten börjar bli stor!









En rolig leksak!


Tvättstuga & Bakluckeloppis!

Publicerat: 2011-07-17 Kl: 20:00:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag har vi varit duktiga! Började plocka lite här hemma för att städa ihop lite innan vi åker på tisdag. Tänkte att det är roligare att komma hem till ett rent hem än till ett lortigt! Så vi fick turen att låna tvättstugan av Antons syster Jenny så fick vi massa tvättat också. Sängkläderna och vardagsrumsgardinerna tog vi på samma gång, skönt! Men nu när man plockat bort dem så blev det så mycket ljusare och finare i lägenheten så funderar på om man skall skita i gardiner,.. kan man det eller blir det att se tattigt ut?... Vi får se!

Medans tvätten låg i åkte vi till Siggesta gård där det var massa aktiviteter, det som lockade mest var såklart bakluckeloppisen! Jisses vad mycket folk det var! Hittade dock en gammal bok som såg så fin ut och ett litet kort på någon tant för länge sen.






10:- Tyckte det var helt ok! :)

Långpromenad!

Publicerat: 2011-07-16 Kl: 18:34:18 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag blev det en långpromenad med kära familjen! Gaston fick kuta efter en tennisboll flera gånger på färden så han var helt galet trött! Så skönt med en trött hund här hemma! Vi promenerade bort till plantagen och införskaffade oss två vita fina krukor som jag skall ha i köket. Har redan planterat min hjärta på tråd i en likadan kruka fast mindre, så tänkte passa på att flytta över mina vackra åretruntblommande (plast) blommor också! :)

Efter plantagen blev det en snabbis ner i vattnet för Gaston så han fick dricka lite å svalka av sig! Även fast det inte var speciellt varmt så tyckte han att det var skönt! Det är bara Texas som fattas så hade min familj varit hel. Saknar den lilla badkrukan som stod på land och väntade tills Gaston kom istället för att bada med honom.

Går inte en dag utan att jag tänker på min vackra vän som inte finns med oss längre. Gör ont i hjärtat men jag vet att han finns med mig. Men tanken på att jag aldrig mer får se in i hans vackra bruna ögon gör ont. Han har en stor plats i mitt hjärta som bara är till för honom. Min vackra Texmex...


Är full av inspiration!

Publicerat: 2011-07-16 Kl: 10:00:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Jösses... Har haft svårt att sova 2 nätter i rad och när jag går in för något gör jag det till 100% både på gott och ont! Har nu hittat mig en ny hobby tror jag! Jag älskar att skapa saker och jag tror att detta kan bli något stort! Vi får se, ska beställa hem lite grejjer och så ska jag prova mig fram hur jag tycker det blir, resultat får ni se senare! Om det nu blir något resultat, det vill säga! :)

Har kollat bloggar och olika sidor hela kvällen igår och kvällen innan dess gick jag och la mig vid 01.30! Väntar även på svar ifrån en massa folk snart,.. men det lär nog inte folk veta förrens på måndag :) Woho!


Mat, bad och sovklockan!

Publicerat: 2011-07-15 Kl: 21:39:37 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer


Nu sover vårt lilla pyre! :) Hon är så go och snäll så det inte är sant! Hon somnar oftast vid 9 tiden så sover hon hela natten igenom och vaknar först vid 6-7 tiden! Helt otroligt,.. vad har vi gjort för att få ett sånt snällt barn!? :) Duktiga tjej! Idag har vi inte gjort mkt, varit hemma hela dagen och bara myst i soffan, ryggövningar på golvet och nu till kvällen blev det lite bad :)






Plötsligt händer det!

Publicerat: 2011-07-15 Kl: 18:00:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Imorse rullade Li över från rygg till mage! Kunde först inte tro att de var sant, men jo, det gjorde hon! Här går det undan! Försökte lite senare att få en inspelning på det hela, men då totalvägrade hon. Men nu fick jag henne!


Li 4månader 13 dagar

Cubus

Publicerat: 2011-07-15 Kl: 12:00:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Dagens tips!
H
ar aldrig någonsin gillat den affären förut, men jag gillar den skarpt nu! Barnkläderna är så söta och passar Li´s kroppstyp jättebra! Tajtsen sitter uppe bra och fräscha och fina färger! :)


På Cubus är det sommar rea då man får ta tre för 2 och valde dessa för 89:- !
De är billiga annars också då varje del kostar 49:- så det är inte så farligt.

Men nu längtar jag tills vi ska till Erika i gbg och sen vidare till Ullared, för där lär jag nog hitta billiga kläder till Li! Får passa på att köpa i lite större storlekar också! :) Svårt dock att veta hur mkt hon ska växa. Men det visar sig! :)

Middag hos Farmor

Publicerat: 2011-07-14 Kl: 22:00:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag efter jobbet åkte vi till forum för att kolla om t12 hade fått in lite nya tshirtar till Anton, har ett tillgodokvitto som vi måste bli av med innan butiken stänger igen för alltid. Då finns den enbart i Göteborg sen. Så vi får antingen vänta tills vi åker till gbg eller kolla igen innan de stänger. Efter forum gick vi upp till Farmor en sväng och så blev vi bjudna på middag och hade en trevlig stund med prat och sällskapspel! :)


Mamma & Li på forum




Ett väldigt roligt spel med olika kategorier! Eva vann såklart... oavgjort mellan mig och Anton. Tur de annars hade han fått sova i Li´s rum! ;)

Resesäng

Publicerat: 2011-07-14 Kl: 12:00:00 | I kategori: Dagens tips! | 0 kommentarer


Dagens tips!
N
är vi åkte upp till sommarstugan så fick vi låna en resesäng av en familj där uppe som Viola känner. Perfekt! Var hur liten som helst, som en liten väska som man sen vecklade ut så vips var det en barnvänlig säng!



Nu är jag på jakt efter en egen, för det är alltid bra att ha och vi måste ha en nu när vi ska åka till Erika och hälsa på nästa vecka. Funderar på en likadan Carena som vi lånade nu när vi vet hur man "bygger" ihop den :) Har kikat lite på blocket också men vi får se vad vi hittar för något!

Matglad!

Publicerat: 2011-07-13 Kl: 22:01:44 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Min lilla gullunge är för gó! Vi kör fortfarande på våra hemmagjorda puréer och hon verkar gilla dem mer och mer! Idag bjöds det på morotspurée! :)







Roligare att själv hålla i skeden redan.. hur ska detta gå? :)

När ska det hända?

Publicerat: 2011-07-13 Kl: 18:30:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Det känns så nära varje gång! Men ännu har hon inte rullat över från rygg till mage.. Ser ut som att hon ska göra det precis hela tiden men kommer inte riktigt till! Väntar med spänning hela tiden.







Min lilla skrutta! :)

Naturkosmetisk hud & Tips!

Publicerat: 2011-07-12 Kl: 20:00:00 | I kategori: Dagens tips! | 3 kommentarer


Idag fick jag chansen att använda mitt presentkort från älsklingen som jag fick i födelsedagspresent. Varför, frågar mig en gång till, varför har jag inte gjort detta innan? Somnade nästan av ansiktsmassagen så skönt var det! Luktade så gott av alla oljor och krämer hon använde, endast ekologiska produkter. Har nog aldrig varit så avkopplad tror jag.. Jag som alltid är så stressad kände ett lugn! Fick även ögonbrynen noppade så nu känns det extra bra! Det var absolut inte sista gången jag gick dit!

Dagens tips!

Tänkte även på att tipsa er alla med bebisar!
Som de flesta vet så ska man inte använda solskyddsfaktor på barn under ett år, men när vi var ute hos Jenny sist så fick vi en ekologisk solskyddsfaktor som vi kan använda på Li! Utan alla dessa kemikalier, perfekt!


Jag kommer såklart inte ha henne i solen för det! Men ibland så kan det vara bra att smörja in lite på armar och fötter som man ibland kanske inte kan skydda till 100% en varm solig dag!

Den vi använder är av märket

Sun Lotion SPF 20 - Dermanord/Maria Åkerberg


Gåstol

Publicerat: 2011-07-12 Kl: 12:30:00 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Idag har vi premiärsuttit en gåstol som vi fått av kära Sofia & Kerstin! Så himla underbart att man har vänner i samma sits som man ärva både kunskap och urväxta saker av! :) Tack Sofia!








Bästa polaren



Jobbmåndag!

Publicerat: 2011-07-11 Kl: 21:30:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag var det jobb på förmiddagen! :) Det är faktiskt väldigt skönt att få komma iväg och arbeta litegranna, blanda nytta med nöje! Annika är på semester så jag tänkte det kan vara bra att hjälpa till inne på operation med Mari. Efter arbete åkte jag och handlade på Willys, en afterwork var inplanerad! Det bjöds på grillat, potatissallad, majs, sallad, chips, vitlöksbröd å tillbehör! Mums! * Vi blev nästan hela arbetslaget och ett par gamla kollegor! Jättetrevligt!





Är så glad att jag vågade flytta ut på Värmdö i tron om att jag kunde hitta ett arbete närmare. Å visst kunde jag det! Trivs så jättebra på mitt jobb så det är inte klokt! För mig är det småsaker som denna som gör att man kommer varandra närmare och i slutänden kan göra ett bättre jobb tillsammans!







För er som inte tror det så kan hon också grina som normala bebisar :)

Hela helgen!

Publicerat: 2011-07-11 Kl: 12:00:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Har inte alls varit aktiv på datorn på hela helgen! Hoppas alla har det bra i semesteryran och i värmen! Själv håller jag på att dö av värmeslag.. usch och fy, men får inte klaga!

Fredagen var jag ute med Sofia min kära vän ifrån gymnasiumet! Vi bodde ihop i 2år och har inte sett varandra på över 1 år, vi tyckte det var dags! Så Li fick vara med pappa en stund på kvällen då jag & Sofia hamnade på Snaps inne i stan. Tog en dagens och det snurrade fan nästan direkt! Jisses! Usch, men det blev två glas till sen räckte det! Har inte alls samma sinne för att dricka mig full längre... Nu har man ett ansvar som mamma! :) Såklart att man kan ut å svira för det, men jag är nog inte riktigt redo för att släppa spärrarna ännu. Trevligt var det!  Vid 12 var jag trött som en gnu och åkte tillbaka ut till ön!

Lördagen åkte vi till Antons syster ute i Täby och grillade lite mat och hade det trevligt! Li sov knappt en blund och var vaken i princip heela dagen, när vi åkte hemmåt vid 11 tiden så tänkte vi iaf att hon sover i bilen... 5 minuter innan vi var hemma slocknade hon! Typiskt! Vaknade igen när vi plockade ur henne men hon somnade lika fort. Natten sov hon som en stock men vaknade som vanligt vid 6 tiden. Sen somnade vi om och sov till 9 :)

Söndagen så städade vi ur vårt förråd nere i källaren och har allt skräp på balkongen för att åka iväg och slänga det på tippen. Massa skit kan jag lova! :) Sen blev det en rensning i rabatten utanför oss så det höll vi på med hela kvällen. Fint blir det! Ska bara hitta något att plantera där ute, är lite sugen på dessa smultronjasmin eller vafan de heter. Vi får se helt enkelt!

Vårdcentralen igen....

Publicerat: 2011-07-07 Kl: 19:48:23 | I kategori: Födelsemärket | 1 kommentarer


Jaha då var de dags igen.. Nu känner jag snart att jag inte orkar längre med detta födelsemärke.. fan kan det inte bara försvinna!? I morse var hon otröstlig efter att jag böt blöjja på henne,.. Det är så frustrerande när det ena dagen ser jättefint och torrt ut och i nästa sekund geggigt och jävligt igen...

Fick en tid på skärgårdsakuten och en spoling kollade på såret och inte kunde han mkt... Men han kunde iaf säga att det inte såg infekterat ut, vilket jag inte heller tyckte så tog han ett svabbprov. Ville mest kolla en odling igen så man inte går för länge och väntar å så blir det ändå aldrig bättre. Känns ändå ok att någon har tittat på det.

Träffade en syster som vi träffat de andra gångerna vi varit där för omläggning av såret som är så gullig. Hon la om såret och frågade hur mkt material jag hade kvar hemma och berättade att man kan beställa via dom så får man allt man behöver hemskickat! Hade ingen aning om det faktiskt! Man får tydligen betala 200:- så får man material för 3 månader i taget x 4 gånger! Så nu blir det ju lite billigare iaf med all materialkostnad, men toppenbra tycker jag!

Nu rengör jag såret, lägger en mepitel intill såret så kompressen inte fastnar i såret och orsakar onödig smärta när jag ska byta bandaget. Sen en sorbactkompress och så en skyddande mjuk filmplast med kompress. Det hindrar att det kommer bajs och kiss in i såret, så får vi väl se hur länge jag behöver fortsätta med detta efter snart 2 månader.




Björnloka eller jätteloka

Publicerat: 2011-07-06 Kl: 22:23:01 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Jag har lärt mig något nytt! Tänkte jag skulle dela med mig av min lärdom! Var ute på promenad med Elin, Chris & Olle då vi stötte på en blomma som kallas för björnloka. Visar en bild på en gång så alla vet vad för blomma vi pratar om.


Själv hade jag ingen aning om denna farliga växt utan trodde mer att det var ett vildvuxet hundkex. Blommorna var sjukt stora och vissa var flera meter höga! När vi pratade om denna blomma så tror både Elin och Chris att man kanske borde rapportera till kommunen att man har sett dessa blommor för att de är farliga för både människor och djur. Är det någon som vet hur man ska göra?

En enda planta kan producera uppåt 50 000 frön som kan ligga i jorden uppåt sju år i väntan på rätt förutsättningar för att gro. Växten är flera meter hög och innehåller furokuminer som är irriterande på hud, särskilt om huden utsätts för solbestrålning. Ditt barn får brännskadeliknande symtom med kraftig hudirritation, rodnad och blåsor, som gör ont och tar lång tid att läka. Ämnet som orsakar reaktionen finns i hela blomman, från rot och stjälk till blomma och frön. Därför kan det i vissa fall räcka med att bara vidröra blomman för att reagera.
källa: http://www.growingpeople.se/templates/Page.aspx?id=14143

Har läst lite om blomman och det verkar som att många vill förinta den farliga växten. Tycker det är väldigt konstigt att ingen har reagerat på blomman eftersom den växer i närheten av skolor ! Tänk om ett barn skulle få för sig att försöka plocka den! När vi gick gångvägen mellan ösbydalen och ösbyskolan växte det ett dussintals lokor... Måste nästan ringa till kommunen för att fråga!


En pojke som blivit bränd av en jätteloka
Källa: http://hd.se/bjuv/2005/06/21/pojke_braend_jaetteloka/



Vilken turdag!

Publicerat: 2011-07-06 Kl: 19:00:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Efter en avskedslunch på Nacka Forum med tjejerna åkte jag ner till hamnen för att hämta matbroschyren från BVC. När jag kommer tillbaka till bilen ser jag en lapp i rutan.. Det första jag tänkte var "varför har bara jag fått reklam på rutan när ingen annan har?".. Vänder på bladet och inser att jag fått en P-bot... Men vafan jag visste att jag hade lagt ut p-skivan och när jag kollar närmare på varför jag fått en böter så står det "Parkerad utöver tillåten tid"

Blir såklart skitförbannad tills jag inser att det är jag som gjort ett 500kronors misstag... Självklart snurrig som man är så har jag skrollat helt galet på p-skivan och får inse mitt dyra misstag. Packar in Li i bilen och kastar in vagnen därbak och åker hemmåt. Vi nästa parkering ser jag parkeringsvakten och skyndar dit för att fråga hur jag kan gå tillväga för att förklara mitt misstag. Kändes så taskigt när jag hade varit duktig och lagt fram p-skivan, stod inte längre än man får och så missar man på att man själv snurrat fel...

Vakten kommer fram till mig och jag förklarar mitt misstag och frågar om det finns något jag kan göra. Han var inte alls som alla andra otrevliga p-vakter utan frågade vad jag hade gjort och ville att jag visade att jag varit på BVC. Sagt och gjort, han sa att han trodde på mig och menade på att han inte alls ville vara jävlig. Utan kan man styrka det man säger så går det att ordna. Blev jätterörd och fick tårar i ögonen så gav jag honom en kram! Han markulerade parkeringsboten och gjorde min dag! Vet inte vad han heter, men företaget heter Robur AB och jag fick ta en bild av den snälla parkeringsvakten!


Onsdagshjälten på Robur!


Å så skojj!

Publicerat: 2011-07-05 Kl: 23:08:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Fick ett roligt meddelande av min fina vän Sofia igår! Hon frågade om hon fick komma ner till mig! Blev såklart superglad och både hon och Jejje satte sig på tåget ner till mig för att bara umgås och prata skit! Det blev tacos och trassel på film å sen pratade vi långt in på småtimmarna! Tack tjejer för att ni kom ner och hälsade på mig när jag var gräsänka! :)


Lekstund!

Publicerat: 2011-07-04 Kl: 11:58:02 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Nu på morgonen har vi myst lite på golvet och gjort mag/rygg övningar. Undrar när hon tänker slå runt? Kändes för någon vecka sedan att det var mycket nära! Nu känns det som att hon stannat av lite, finns annat att titta på! :)



Min lilla tjej börjar bli stor, igår när jag pysslade med hennes bok så insåg jag plötsligt att hon växer för var dag som går, visst är det bra, men nu förstår jag verkligen när folk säger "men gud att dom har varit så små!"....





Nu sover hon gott i babygymmet och mamma har duschat en snabbis och nu snart redo för promenad!

Matlagning!

Publicerat: 2011-07-03 Kl: 20:12:00 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


När jag var och handlade passade jag även på att köpa mig några isblock som jag ska ha för att frysa in alla mina puréer. Fick tipset i en sån där folder från bvc, toppen ju! Nu funkar det ju verkligen perfekt som smakportion eftersom det inte går i så mkt mat i henne ännu. Sen får man ju frysa in det på annat vis.

Det blev lite morot, palsternacka och potatis. Dock så tog jag färskpotatis, vilket var ett big misstake! Det blev allvarligt talat som limm? Hallå vafan hände?.... Det gick absolut inte att äta, så det blir till att köpa riktig "mospotatis" i morgon och fylla upp blockerna. Hon fick prova morotspuréen idag och det verkade vara lite godare. Blandade även i pyttelite smör så det kanske gav en godare smak, vad vet jag :)




Tadaa! :) Nu känner jag mig som en riktig husmor!

Fingerfärg!

Publicerat: 2011-07-03 Kl: 16:50:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag fixade vi äntligen Li´s hand och fotavtryck! Har länge haft färgen stående och kommit på försent efter bad osv. att jäklarns nu skulle vi ha gjort det. Men så i morse passade vi på medans hon var glad och ganska lugn!







Själv har jag suttit och pysslat med hennes "Mina första år" bok, har klippt å klistrat lite själv så det slipper vara så jävla tråkig, så nu är det litte tillpiffad!




Konfirmations dag! igen...

Publicerat: 2011-07-02 Kl: 23:47:09 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Denna gång var det Antons guddotter som skulle konfirmera sig. Jag kände att sitta i kyrkan i 2 timmar med Li är nog ingen hit så vi åkte på mottagningen istället och mötte upp allihopa. Det bjöds på god sallad och hallontårta!


Pappa & Li


Mamma & Li


Farmor


Faster


Vårat vackra barn!

Första måltiden!

Publicerat: 2011-07-01 Kl: 22:38:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag fick Li för första gången prova något annat än mjölk! Det bjöds på hemlagad potatispure! Hon har börjat gnaga lite på händerna och visat vilja att prova på annat så varför inte, det är ändå dags!


Vafan va det här?


Om jag låtsas sova kanske jag slipper mer...


Ok, provar en gång till...




Kanske ändå var lite mums!


Ok, nu räcker det! Så roligt var det inte...

RSS 2.0