Varför lär man sig aldrig?

Publicerat: 2012-01-31 Kl: 18:51:16 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer


Varför föddes jag som en sån godtrogen människa? Varför kan jag inte bara släppa människor som inte är bra för mig? Varför försöker jag alltid se det positiva i en människa? Varför känner jag alltid ett sånt ansvar gentemot en människa jag inte bör ha ansvar för? Varför känner jag mig mer vuxen och mognare än en som är äldre än mig? Tänk att jag aldrig lär mig, varför gör jag så? Varför engagera mig i en människa som fullkomligt skiter i mig? Varför kommer jag så fort denna människa knäpper med fingrarna, trots att mina nära och kära varnar mig. Varför tillåter jag mig själv att bli sårad, gång på gång på gång...?

Varför, varför varför!? Jag blir så arg på mig själv när jag tillåter mig att bli sårad igen.. Jag förstår inte varför? Hela min uppväxt har jag blivit besviken på denna människa. En människa som ska finnas där för mig i vått och torrt? Som ska alltid finnas där för mig, finnas där när jag vill dela med mig av glada nyheter. Tröstad när jag är ledsen och få hjälp när jag ber om det. Men istället har jag blivit den som ska vara den vuxna i relationen. Jag som ska finnas där i vått och torrt, vara den som man kan beklaga sig för och få lyssna på allt skitsnack. Är så himla trött på att vara just den människan för någon som inte bryr sig alls om varken mig eller min familj.

All sorg och smärta som finns inom mig har redan fyllts till den grad då det inte går att förlåta. Så har det varit länge. Därför förstår jag inte varför jag fortfarande bryr mig? Jag vet hur ett hjärta känns när det går sönder, något inom mig brast för lite över 1 år sedan. Det kommer aldrig kunna lagas, aldrig förlåtas men ändå bryr jag mig? Är det här kärlek? En kärlek så stor men som aldrig kommer att besvaras?

Nu sätter jag punkt! Det räcker nu. Nu går jag vidare.Kyrkettan

Publicerat: 2012-01-31 Kl: 15:52:11 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag har vi varit nere på kyrkettan :) Alltid lika roligt att träffa massa barn och sjunga sånger! Li vevade med armarna och skulle stå upp hela tiden! Såå rolig! Vi täffade på Juni, Tilde och Lowe som vi kände igen. Blev en hel del bus på mattan och sen mellis som vanligt.


Li, Tilde & Lowe :)

För övrigt så har natten varit rätt tung. De senaste tre dagarna har hon vaknat runt 1 tiden och varit ledsen. Har då bärt över henne till våran säng så har hon somnat om igen. Men inatt vanade jag 03:10 av att hon hoppade å stutsade i sängen.. En spark och lite klös där och lite riv i håret....... Man blir galen! Men jag vet ju att hon sover lika dåligt hon också, så det är ju bara att bära över henne igen i sin egen säng när hon somnat. Måste bara hålla mig vaken själv också för att kunna bära över henne ;) Nu den senaste veckan eller de två senaste så vaknar vi klockan 7 också! :) ... Vad hände med att sova till 8-9?

Arbetsmyra!

Publicerat: 2012-01-30 Kl: 19:08:41 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag har jag för övrigt jobbat heeela dagen! Har inte jobbat 100% sen två veckor innan Li föddes, så det var lite annorlunda! :) Men roligt! Li har varit hemma med pappa de första 5 timmarna, sen kom farmor och busa med Li tills jag slutade vid 5. Har gått superbra att jobba! Har försökt att inte tänka så mkt på henne utan jobba på istället, och det har inte funnits så mkt tid att tänka på henne heller, så det har varit skönt! Men kan lova att jag skyndade mig hem ifrån jobbet idag! Hon satt så fint och lekte med farmor på golvet när jag kom hem. Fick en puss och sen var det ner på golvet och busa igen! Gullunge!

Nu har vi nyss käkat pyttipanna med ägg! :) Blir att bada här nu snart, då det känns som att klockan är mycket tidigare än den egentligen är! Så det blir nog bad här vilken sekund som helst. Sen blir det att kika på byggfällan sen blir det Det Okända! :) Efte det kommer jag försöka att plugga lite och skriva lite på mina anteckningar om legitimationen :) Har ju fått lite böcker att arbeta med nu av Linda. Så bäst att sätta igång :)
Renovering!

Publicerat: 2012-01-30 Kl: 19:00:13 | I kategori: Renovering | 0 kommentarer


Nu är renoveringen av den gamla byrån igång! :) Det var visst lite mer pyssel än jag trodde då det fattades fler bitar än jag trodde ur själva byrån. Den har ju lite sprickor i bakkanten, men det är bara charmigt! Det som fattas är lösa bitar som sitter som kantlister nere vid socklarna på byrån. Så de ska vi försöka snickra fram nya!Började med att tvätta rent hela byrån med målartvätt. Detta ska man göra innan man slipar för att förhindra att smuts och dyligt tränger ner i trät när man sen ska slipa!
Kan säga att den var hur skitig som helst! Äckligt, men ren blev den kan jag lova! I de små hörnen gnuggade jag med tops som jag doppade i målartvätt.


Sen började jag slipa lite så jag fick den matta ytan jag ville ha.

Fyllde även igen hål med snickerispackel som jag inte ville ha där. För att undvika att spacklet i de största hålen skulle sjunka så fyllde vi ut med en rundstav.
Sen spackla!


Anton är så duktig och påhittig! Här täljer han i ordning kanterna!


Såhär ska det se ut


Min duktiga man! Han kan han! :)

Är fortfarande några bitar som ska fixas i orning! Sen ska byrån slipas efter spackling och sen tvättas, sen grundmålas och sen målas! :) Kommer bli hur fint som helst!Nytt projekt!

Publicerat: 2012-01-28 Kl: 14:55:34 | I kategori: Renovering | 0 kommentarer


Nu har jag hittat ett nytt projekt! Har länge kollat efter en bra förvaring till Li´s rum. Har kikat på Ikeas expedithylla, men tyckt att den var tråkig.. Sen hittade jag en supersnygg hylla på Mio, som var finare än expedit men såg typ likadan ut. Fast för 2000:- och jag tyckte det var för dyrt.. Googlade lite och hittade denna!K
an ni förstå hur fin denna kommer bli med vit färg!? 200:- och det kunde inte blivit bättre! Denna är så pass bred så kommer även kunna ha en del korgar också. Sväljer rätt mkt leksaer också! Älskar Blocket!Mysträff med Linda !

Publicerat: 2012-01-27 Kl: 21:44:52 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag jobbade jag på förmiddagen, gick super som vanligt! Alltid lika roligt att gå iväg och jobba, man saknar kunderna, kollegorna, arbetet i sig. Det enda är att man oftast blir avbryten mitt i när man håller på för man ska gå hem. Finns alltid hur mycket som helst att göra på en klinik. Jag har ju blivit så sjukt pedant så jag hatar när det är rörigt och lortigt runt mig. Jag är nog den som plockar och fixar i ordning så fort jag får chansen på jobbet. Man blir så lycklig när man jobbar i en ren och fin miljö! Från och med nästa vecka kommer jag att jobba 8-17 på måndagar. Li´s farmor ska vara barnvakt från 12-17 så det blir toppen!

Idag spenderades dagen med Linda, min gamla arbetskollega från Väsby. Alltid lika mycket skratt och panik när vi ses, jag älskar det! Dock skrev jag fel hållplats i smset till henne när hon skulle gå av, så hon fick gå en liten omväg. Jag förklarade att hon inte kan missa dödsbacken och att det bara är att gå uppför så är hon framme. Då hon inte såg "dödsbacken" frågade hon en gammal dam efter vägen vart dödsbacken ligger.... Alltså jag dööööör! När hon sen kom på att det kanske var ett yttryck för en jobbig backe, eftersom damen i fråga aldrig hade hört talas om den backen... Så himla roligt! Vi käkade lax med sallad och tog en tur med hundarna. De är så himla gulliga mot varandra! Sötkorvar! :) Gaston var helt död efter Griffs lekar,.. Man kan väl kort säga att Gaston inte hade en chans mot denna lilla snabba varelse!

Innan hon gick så lämnade hon lite läxläsning till mig!


Kan säga att jag har att göra nu! Ett perfekt tillfälle att läsa när jag och Karin ska på kurs! Har jag hela kvällarna för mig själv och kan verkligen plugga utan att få dåligt samvete över att inte busa med lilltutan! :)

Tack för en kalasdag Linda!

Inredning & Sh`Bam

Publicerat: 2012-01-26 Kl: 21:47:09 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Hela dagen i princip har jag suttit och tittat på massa fina bloggar, kollat inredningstips, hittat lite nya affärer. Har hittat en superfin tv bänk som jag blev helt kär i! Igen.. haha :) Men denna är helt i min stil! Till och med Anton tyckte den var fin, så varför inte? Har kollat på blocket flera gånger och flera dagar, veckor efter en bra tv-bänk, men ingen som passar in. Den måste vara rätt bred eftersom tvn är så pass stor. Så nu kanske vi har hittat en, inte riktigt bestämt oss. Men det lutar åt den iaf, visar bild sen om vi bestämmer oss :)

Har även kommit på att jag nu måste måla över fondväggen i Li´s blivande rum. Först var det tänkt att den skulle bli rosa, men nu har jag ångrat mig igen och hela rummet ska vara vitt. På den enda väggen kommer dock denna underbara väggsticker sitta! Li fick den av mormor i julklapp, så nu ska den upp!


Dags att börja inreda hennes rum, men har kollat så mkt på olika inredningsbloggar, och bilder så jag ändrar mig varje gång. Vilket är sjukt jobbigt då jag tror mig tycka en sak, så ser jag något ännu finare så ångrar jag mig. Detta gäller dock möblerna, trädet är redan det finaste i rummet!

Har varit på gymmet nu regelbundet och det känns så jäkla bra! Pigg, glad och motivationen är på topp! Har faktiskt aldrig känt såhär förut, kanske kommer det funka? Träffade även på min PT idag som sa att han var nära att ringa mig då jag inte varit där på flera månader, men att han såg mig i förra veckan och har haft koll på mig med mina inloggningar. Känns toppen! Har en liten bakup! Så så fort jag känner att jag börjar vissna igen så ringer jag för ett möte :) Jag har kollat på gamla bilder på mig, och jösse så hot jag var! Ska bli det igen, snart så! haha, men det ger en liten morot!

I morgon kommer finaste Linda på besök, ska bli mysigt!

Tjej middag!

Publicerat: 2012-01-25 Kl: 22:40:27 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag fyllde min fina vän Angelica 29 år! Självklart skulle det firas med en tjejmiddag och massa prat. Vi åkte till Grisslinge värdshus och käkade backribs och drack päroncider! Jag, Emmelie, Angelica & Marie! Fina tjejjor!

Hade en helt underbar kväll med massa skratt! Måste göras om snart igen! Tack mina fina vänner!


TULL Customs tårta

Publicerat: 2012-01-24 Kl: 21:03:02 | I kategori: Tårtbakning | 4 kommentarer


Fick med kort varsel en beställning ifrån en fin vän som jobbar inom Tullen. Tårtan skulle ha något med Tullen att göra,.. Vad passar inte bättre än Tullverkets egna logga. Går inte att missuppfatta vart tårtan ska någonstans! Tårtan är fylld med hallongrädde och geischa fluff
Spacklade med grädde och täckta med dekorfondant och marsipan.
Dekorationer är gjorda i sugarpaste och marsipan.

Tack vare min sambo fick vi iväg tårtan när den skulle och utan honom hade detta aldrig gått! <3

Renoveringspyssel :)

Publicerat: 2012-01-23 Kl: 11:46:19 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Igår var vi och handlade lite smågrejjer till lägenheten. Såna här småsaker som aldrig blir gjorda. Vi lär fixa våra trösklar snart, börjar bli tröttsamt att de inte finns några. Små skönhetsgrejjer som ska fixas med socklarna och listerna. Var och kikade på en fondtapet som vi båda fastnade för igår som vi vill ha i vardagsrummet. Dock var den dyr och det blir ju en del om man behöver 5 rullar.. Men den var ju så fin! :) Sen har jag haft en firma här som har tittat på våra golv som jag vill slipa. Men det kostar ju miljoner att slipa golven! Usch.. :( Någon som känner någon som kan slipa golv och vill hjälpa oss?Li har för övrigt rännt runt här hemma och grejjat med dvd filmerna och sina leksaker. Har plockat ihop och städat lite så snart tänkte vi käka lunch! Sen upp till Angelica en sväng för en fika. Anton är på kurs nu på förmiddagen sen ska han även jobba kväll, men kommer hem en sväng vid halv 3. Då ska jag kila iväg till gymmet en sväng. Skönt! Längtar lite faktiskt! Ser redan på vågen att det är påväg ner så det är roligt! Man får lixom ännu mer inspiration, använder mig av shapeUp appen som jag tipsade om innan. Grym!


Min fina tjejj!

Hello Kitty tårta nr 2!

Publicerat: 2012-01-22 Kl: 13:42:08 | I kategori: Tårtbakning | 0 kommentarer


Idag levererades Hello Kitty tårta nummer två. Känner mig nöjd med tårtan och tyckte den blev fin! Hon ville ha en likadan som den innan, men det fick bli lite småändringar iaf :) Blev ingen dekorkant, lite mer blommor och blommorna skiftade i olika färger. Men önskemålet var en lila tårta med fjärilen, blommorna och Hello Kitty såklart. Såhär blev den!

Tårtan är fylld med hallongrädde och chokladmousse med crisp
Spacklade med grädde och täckta med dekorfondant och marsipan.
Kitty och övriga dekorationer är gjord i sugarpaste och marsipan.


Sh`Bam & Tårtbakning!

Publicerat: 2012-01-21 Kl: 18:42:34 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


I morse käkade jag en snabb frukost, 1 ägg på havreknäcke med kalles randiga! Mums! Sen ett glas juice till de, sen var det bara å klä på sig och kila vidare till gymmet. Jag var helt inställd på Zumba då de brukar vara på lördagar klockan 10, så när ja kom dit så sa hon att det inte var någon Zumba, men att de istället var Sh´Bam! Ungefär som Zumba sa hon, dock 45 minuter. Perfekt! Jag körde först en 20 minutare på bandet för att värma upp, men det hade man ju inte behövt,.. men dock 130 kalorier fattigare efter den vändan på bandet, lätt värt! Sh´Bam var som Zumba, fast lite snabbare och lite nytt. Jag gillar ju Zumban, just för ja nästan lärt mig å så gillar ja reggatonen i Zumban, men det här var superroligt! Undra hur många kalorier man brände på detta pass, dyngsvettig och superglad gick jag därifrån iaf! Skönt!Hem för en dusch och sen var det bara att täcka och spackla tårtan som ska levereras i morgon klockan 9:30 :) Till en liten Hanna som fyller 4 år som ska få denna tårta! Jag fick till en superfin tårtbotten och den var rak och jämn, perfekt att spackla! Tycker det kan bli lite knöligt om man inte lyckas få den raka fina tårtbotten. Lättare att spackla när grunden är rak. Sen lyckades jag väldigt bra med kanten också, är väldigt nöjd! Kitty är klar sen igår, så hon står och väntar på att få pryda tårtan. Ikväll tänkte jag dekorera och fixa det sista, gör det när Li har somnat, så man får lite lugn och ro :) I morgon bjuder jag självklart på hur tårtan blev, så ni får vänta tills dess med att se mitt verk. Men den som väntar på något gott, väntar alltid för länge ;)


Bakar tårta!

Publicerat: 2012-01-20 Kl: 21:11:07 | I kategori: Tårtbakning | 2 kommentarer


Jag har nämligen en beställning på en Hello Kitty tårta tills på söndag så håller på å bakar tårtbotten nu! Blir så trött på mig själv ibland då jag ska försöka göra 300 saker samtidigt för att försöka spara tid, som i slutändan blir till det sämre ändå. Jag får helt enkelt göra en sak i taget! Bakade en tårtbotten tidigare idag, men den reste sig inte alls som jag ville att den skulle göra. Har nämligen fått slängt bottnar förut också då den vissa gånger inte reser sig. Men efter lite prat med min läromästare Majja så fick jag lite tips på vad jag kan tänka på. Så jag satte på ugnen och slängde ihop en ny smet och gjorde verkligen "by the book",.. men så när jag skulle slänga in den i ugnen så såg jag att jag bara ställt ugnen på 125 grader! hallååååå! Det ska ju vara 175 grader,.. tänk om jag är så slarvig vissa gånger att jag ställer fel?! .... Nu är den då verkligen på 175 grader, så spänningen stiger om den blev rätt nu!Beställaren ville ha en likadan som denna tårta! :) Lilla sööta Kitty!

Jobbdag och playdate med Meja!

Publicerat: 2012-01-20 Kl: 17:09:37 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag har jag jobbat! :) Kom 3 pallar med foder och mediciner som skulle in och det blev lite krörigt precis vid 10 tiden, men det gäller å snabba sig in med allt foder medans så många som möjligt är kvar på golvet. För sen går folk på lunch, jag går hem och man vill ju inte att någon stakkare ska vara kvar med allt foder sen!

Snabbt hem och plocka upp Anton som fick skjussa ner mig till Theresé och Meja för en lunch/playdate! Supertrevligt och Theresé hade gjort en supergod kasslergratäng som vi alla fyra åt av. Li mumsade på som vanligt och sen blev det massa bus med ungarna

Inte det lättaste att fota barn som rör sig som en virvelvind utan blixt! Dags att skaffa sig en bra blixt, hatar att fota med original blixten i kameran, blir så tråkiga bilder! Lyckades med några foton iaf, men av ca 176 bilder och 10 blir bra så är det inte så lyckat! :P

När ungarna tröttnat och Li blev slutkörd så tog vi en promenad, Li slocknade direkt och sov hela vägen upp till pappas jobb för att hämta Gaston sen hem igen! Tack Theresé och Meja för en trevlig dag!

Hurtbullä!

Publicerat: 2012-01-19 Kl: 20:35:52 | I kategori: Dagens tips! | 1 kommentarer


Dagens tips: ShapeUp!

J
a jösses! Fan vad det är skönt att träna! Jag visste ärligt talat inte att det var sån skön känsla! Igår körde jag som sagt en långpromenad på förmiddagen. Käkade sallad till lunch och sen när Anton kom hem från jobbet så gick ja ner till gymmet å körde en 20 minutare på löpbandet och sen lite ben och armar! Jag var piggare när ja kom infrån gymmet än när jag gick dit! :) I morse åkte jag till min syster i hammarby höjden och vi körde nästan en 2 timmar lång promenad genom hela höjden och Sickla! Guuud så skönt! Känner mig så duktig! :)

Har även laddat ner en grym ap på telefonen som heter ShapeUp! Den är grym, där kan man skriva i precis allt man äter under en hel dag samt lägga in sin träning och den räknar då automatiskt ut hur många kalorier som du ska äta och som du förbrukat. I början när du startar upp appen så skriver man i hur lång man är, vik, målvikt osv. Den är grym! Finns även flera hundra olika förprogrammerade maträtter, drycker, osv. men man kan även lägga till egna kalorier för att få till en mer exakt siffra. Har använt den i tre dagar nu, och jag tycker den ger en kick av att veta hur mkt man stoppar i sig! Kan säga att jag inte har ätit något godis alls på hela denna vecka, popcorn igår kväll unnade jag mig! Men det kunde jag göra då jag hade kalorier kvar att förbruka.Du fyller i vad du äter till frukost, hur mkt du tränar, vad du tränar och hur länge.Jag har som mål att gå ner 5 kilo sen ska jag unna mig en ansiktsbehandling! :) Efter det tar jag 5 kilo till och så hittar jag på något annat som passar mig. Så tänker jag köra så sen jag nått mitt mål. Jag ser redan fram emot min ansiktsbehandling! Tänkte jag skulle mäta mig själv också, men det är så himla deppigt! Men vore kanske bra :) Det bästa med denna ap är att den är gratis! Man kan såklart uppgradera sig för en summa för att få tillgång till lite fler bra grejjer, men man klarar sig absolut med denna gratis versionen! Ladda hem och prova!

Morgonpromenad och fika!

Publicerat: 2012-01-17 Kl: 18:21:45 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Ja, efter mitt förra inlägg om vilken latmask jag var så tog jag en promenad upp till söta Emmelie för att låna hennes stegräknare. Var skönt att ha ett mål på promenaden, tycker annars det blir så himla tråkigt att bara gå, för då går tiden så fruktansvärt sakta! Men nu hade vi ett mål och så gick vi tillbaka via Gustavsbergs centrum. Mötte upp Angelica och Liam för en promenad ner till mölnvik för hon skulle hämta ut lite bilder. Tog det i samma veva sen hem för att äta lunch! Var mysigt med en lunchdate och ungarna käkade majskrokar!
Liam provsmakar majskrokar för första gången, en succé! :)

Blev ändå en promenad på lite över 2 timmar, Gaston var trött och hungrig så det var skönt! Älskar att se när han är trött, då vet man att han har fått gjort något för att bli trött. Det gillar jag! Jag var också trött... haha! Men har sagt åt Anton nu att han inte får ta ut Gaston på morgonen, för då blir det lixom snart en rutin att jag tar den där morgonpromenaden. Annars blir det lätt att jag sitter inne hela förmiddagen för att jag vet att han är rastad. Så försöker lura mig själv lite! Vi får se om jag lyckas! Nu är min man och repar med sitt band sen skulle han till gymmet direkt efter, i morgon är det min tur! Jag ska gå dit på en gång när Anton kommer hem från jobbet!

Latmask!

Publicerat: 2012-01-17 Kl: 08:57:17 | I kategori: Allmänt | 5 kommentarer


Ja nu är vi där igen! Jag kan inte förstå att jag inte kan hålla något jag lovar eller planerar för mig själv! Jag lovade att det skulle bli en ny start på 2012 och att jag skulle börja träna med mitt redan dyra gymkort som jag har och äta nyttigare. Ja men visst, jag gör det i ca 3-4 dagar tills det börjar gå ner på vågen sen helt plötsligt slutar jag?! Då skyller jag på vad som helst, bara jag slipper gå ut och gå. Kan skylla på vädret, inbilla mig att jag har ont i fötterna, använder sjukdom som en anledning till att stanna hemma å ligga i soffan... Varför?

Varför kan jag inte bara ta tag i mitt liv? Jag vet ju vad jag vill och annars och när jag vet vad jag vill så då jävlar håller jag mig. Så förstår verkligen inte problemet... Hatar alla andra duktiga personer som går på gymmet och är duktiga, egentligen handlar det bara om avundsjuka. Hur orkar de? Jag vill också få upp min motivation, jag vill inte stå i vassen detta år också! Jag vill kunna köpa mig en tröjja som är snygg, utan att tänka "Nej den där kan inte jag ha, jag är för fet", "Den är skit snygg, skulle passa bra på någon som har kropp för det"..... Just nu har jag 20 kilo övervikt enligt mig själv. När jag var som mest nöjd med min kropp vägde jag just 20 kilo mindre än jag gör nu. Då var jag nöjd över min kropp, enda gången i mitt liv. Jag vet inte vad jag gjorde då, jag rörde väl på mig och åt mindre. Men jag lyckades gå ner 10 kilo på 2 månader då, så det borde gå nu! Måste verkligen innan det blir för sent! Ju äldre man blir desto jobbigare! Visst jag har varit gravid, men kom igen,. nu är det snart 11 månader sen. Hur länge kan man skylla på att man varit gravid? ....

Har försökt med allt! Men nu ska jag prova något nytt. Jag ska köra med en stegräknare och sen ett eget belöningssystem. Jag hoppas det kommer funka för mig. Det här känns fan som enda utvägen om jag inte vill betala svindyra pengar för en personlig tränare! Ska det vara så jävla svårt att bli av med allt fett? .....

Man kollar på program som The biggest Loser samtidigt som man klämmer en pizza eller käkar godis och tycker synd om de stakkarna som sliter som djur, men sen på slutet när de verkligen förlorat 3-10kg på en vecka så ångrar man att man tryckte den där jävla pizzan och vill bara kräkas.. Kul för dem att de gått ner så mycket, skulle jag också ha kunnat gjort om jag slet lika mycket som dem!

Tänker inte säga det en gång till att "Nu jävlar är det ändring av mitt liv" Jag vet hur det brukar bli, nu kör jag en dag i taget istället! Ge mig styrka och pepptalk tills jag faktiskt förstår att det är roligt att träna! :)


Dagens fynd!

Publicerat: 2012-01-16 Kl: 18:08:58 | I kategori: Renovering | 2 kommentarer


Kolla vilken skönhet!Har suttit och letat efter något att ha inne på Li´s rum, har inte riktigt vetat vad jag vill ha för slags möbel, men något som hon skulle kunna ha leksaker på eller någon slags förvaring. Hittade denna underbara lilla möbel på blocket och ringde! Den fanns kvar, slängde mig i bilen och plockade upp den direkt! Betalade 200 kronor!
Den är handgjord men ska målas vit. Den kommer bli helt underbar! Passar den inte när den väl är klar så får den väl åka ut på blocket igen, men förhoppningsvis blir det som jag tänkt mig! Jag är väldigt glad över mitt fynd!

Planering och planering!

Publicerat: 2012-01-16 Kl: 14:17:17 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


NU äntligen så har jag och Anton planerat vår föräldraledighet och det känns så bra! Vi har försökt mixa och trixa för att det ska kunna gå ihop så vi slipper bjuda på dessa dagar då Anton egentligen är ledig eftersom han har ett sånt jobb där han jobbar helger och är ledig i veckan vissa veckor. Nu äntligen efter att ha pratat med flera olika handläggare som sagt olika saker, har vi fått en egen handläggare med beslutanderätt som förklarade allt och vad vi bör tänka på för att jag ska behålla min SGI när Li fyller 1 år. Självklart vill jag behålla min SGI så jag får ut den maximala ersättningen om jag eller Li blir sjuka. Då måste man alltå ta ut 5 föräldrapenningdagar i veckan eller arbeta. Jag kommer att gå in och arbeta fler dagar och Anton kommer även vara pappaledig 2 dagar i veckan. Så det känns toppen att vi kunde lösa det på detta vis!

Måndagar:  8-12 + ½ dag föräldrapeng
Tisdagar:   Tar jag ut en hel dag föräldrapeng
Onsdag:     8-17 (Anton föräldrapeng)
Torsdag:     8-17 varannan vecka till 21 (Anton föräldrapeng)
Fredag:      8-12 + ½ dag föräldrapeng

K
änns så bra att chefen tycker det är okej att jag kommer in och jobbar såhär! Vi är ju några med barn nu på jobbet så vi har försökt att fixa å pyssla till det så att det passar alla! Tycker det känns toppen, det är inte på alla arbetsplatser man kan göra sånna här scheman, men hos oss försöker vi göra alla glada! Detta schema kommer börja gälla från den dagen hon fyller 1 år så innan dess kommer jag fortsätta köra på mina måndagar och fredagar. Dock så kommer Li´s farmor att ha henne halva måndagar så kan jag jobba 8-17 för att spara in ännu fler dagar. + att hon får leka med farmor, toppen tycker vi!

Känns skönt att äntligen ha en plan över vår föräldraledighet. Har varit som ett svart moln som legat över mig och stressat. Har inte orkat tagit tag i det då jag inte riktigt ha förstått hur man får och bör göra, det är så mycket man ska hålla reda på. Detta med SGI, billiga dagar, dyra dagar, måste hänga ihop med fredagar för att ta ut lör & söndag, men gäller inte om det är de billiga dagarna du plockar ut, bara dina dyra dagar.... Ja men nu är det fixat och ordnat! Kan jag släppa detta och bara njuta!

Så tips till alla är att försöka planera sin föräldraledighet så fort ni bara kan för att veta hur länge era dagar räcker! Vi tog ut 7 dagar de första 2 månaderna sen blev det 4 och nu är vi nere på 3 dagar. Man får helt enkelt försöka klara sig på lite mindre pengar om man vill kunna vara ledig längre. Planen är att Li ska in på dagis/dagmamma i augusti. Så hoppas hon får plats då! Men det kommer finnas dagar över ifall det krisar sig!


Borlänge besök!

Publicerat: 2012-01-15 Kl: 13:00:43 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Förlåt för dålig uppdatering! Datorn har varit så jävla krånglig och hackat när man försökt sätta på den! Här på morgonen trodde jag att tiden var över och att alla mina bilder jag inte hunnit överföra till den externa var förlorade! Men den startades efter att Anton plockat isär och pillat, så nu är allt säkerhetskopierat! Ska även bränna ut alla bilder på en skiva, så jag är 1000% säker.För övrigt så hämtade vi ju hem mina småsyskon på fredagen och tog en heldag i Nacka Forum då det var pissväder ute! Lina hittade ett par jeans som hon vela ha sen länge, så tvingade henne å köpa dem nu när hon hade pengar :) Jättefina! Som vanligt hittade jag eller Anton inget. Men vi käkade och hade trevligt ändå! Sen hem och hyrde film, käkade tacos och bara myste!

Lördagen spenderade vi i Heron City med en god lunch på PizzaHut och därefter spelade vi massa spel inne i spelgallerian och bowlade det sista vi gjorde innan vi åkte hem. En trevlig dag helt enkelt, trots att jag inte vann på bowlingen,.. men jag vann iaf över Lina när vi hoppade på ett spel!


wohoo!


Turgumman som slog flera strikar! ... Dock vann Anton! :)

Hemma käkade vi hemmagjorda hamburgare och spelade monopol!


Jag vann inte här heller....... Men jag kom inte sist iaf!

Nu ska vi käka lite lunch här hemma, sen in mot stan för senare på eftermiddagen så ska de åka hem mot Dalarna. Har varit en mysig och trevlig helg med mina fina!

Blåmärken vare här!

Publicerat: 2012-01-12 Kl: 10:03:28 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Min lillskrutta har blåmärken på knäna! Jag antar att de blir så när de kryper för fulla muggar, men ändå. Måste ju göra fruktansvärt ont att krypa nu när det är blåmärken kan man ju tycka, men hon kryper på ändå och verkar inte så berörd av att hon har blåmärken.För övrigt så har jag tvättat nu på morgonen, mina småsyskon kommer ju i morgon så har tvättat lite täcken och kuddar. Så de får de extra mysigt! :) Undra vad vi sa hitta på, ska hämta dem vid bussen imorgon 12:40 så jag hinner jobba innan. Så kommer Anton och hämtar mig så åker vi in direkt till stan. Lika bra att passa på att utforska storstaden på en gång, så har vi det gjort. Så slipper man tjatet också :P

BVC

Publicerat: 2012-01-11 Kl: 17:07:05 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag var vi en sväng nere på BVC, vägde och mätte. Hon har inte gått upp så mycket sen förra gången vi var där, men det kanske inte är så konstigt heller då hon har varit sjuk. Men hela 70g var det iaf :P Var även doktortid idag, så det blev en del övningar med motoriken. Hon blev mer än godkänd så det var skönt!Idag är hon 10 månader, 9 dagar

V
ikt: 10.470 g
Längd: 73 cm
Huvudomfång: 46
Playdate!

Publicerat: 2012-01-10 Kl: 15:18:32 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag blev vi hembjudna till Mia & Elvis för en lekstund! Var supertrevligt! Dock så var Li ovanligt grinig, så himla typiskt när man för en gångs skull går iväg! Men det blev ändå bättre efter ett tag, men hon är så otroligt mammig så det är sjukt! .. Men efter bebisträffen igår så var det fler som sa samma sak, att deras ungar var otroligt mammiga just nu, så får hoppas det går över. Det är ju minst lika jobbigt för mig som för Li. Så länge jag inte är i närheten eller visar mig så funkar allt toppen! Men så fort hon får syn på mig så är det griniga tider om jag inte är i närheten av henne. Fler som känner igen sig?

För övrigt så är Elvis och Li precis lika gamla! Födda den 2 mars båda två! Lite roligt! :) Tack Mia för en jättegod lunch så får vi se till och boka in en ny playdate så fort vi kan!

Värmdö bebis träff!

Publicerat: 2012-01-09 Kl: 17:09:20 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Idag på förmiddagen har jag jobbat! Gick hur bra som helst, har ringt runt och fått nya produktpriser på våra varor. Kan säga att vi har varit billiga och det blev en höjning. Sen snabbt hem för att käka lunch och sen skulle vi vidare till vår bebisträff! För övrigt är det så sjukt typiskt att enda dagen då man faktiskt hade något planerat så blir man bjuden på lunch, sen ville min arbetskollega Sofia och Kerstin komma och leka. Varför är det alltid så? Alla vill leka samma dag, annars sitter man ju själv nästan jämt! Men lunchdaten kunde byta plats så vi ska till Mia och Elvis i morgon och leka! :) Sofia och Kerstin får komma över nästa måndag istället.

Idag var vi hembjudna till Klara och Lowe! Blev rätt många idag och det är så roligt när man får se ungarna växa upp! Vissa går redan med gåvagnen, andra längs med möblerna, vissa kryper andra kryper inte alls. Men det är som det ska vara, allt tar sin egna tid för varje liten!


Meja & Morris delar på gåvagnen


Mary & Emma


Marie & Felix


Tilde & Marie


Malena & Morris


Klara & Lowe


Meja


Bus!


Fikapaus


Lowe & Li leker


Gruppfoto!


Tyvärr hann Meja åka hem innan vi fick till detta!

Inte det lättaste att få så många ungar att sitta still, men med lite charmig sång från föräldrar så satt de som ljus och lyssnade fint på vår ljuva stämma! ;) Tack Klara & Lower för en kanonträff! Nästa gång får jag bjuda till date och bjuda på en tårta som tidigare utlovat! :)

150 års middag

Publicerat: 2012-01-08 Kl: 19:22:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Igår kväll var vi i Täby för att fira några födelsedagar, det blev bestämt att de skulle bjudas på en god middag lagad av Anton, Micke, Mange och en kock! Det var trevligt att träffa alla, dock var inte Li på sitt bästa humör då hon nyss varit sjuk och var väääldigt mammig, men det är väl sånt man får ta när ens lilla skrota har varit sjuk, fick huuur många pussar som helst av henne, så jag är nöjd! :)


Micke fixar mat!


Mange rullar potatisar


Anton och kocken


Hungrig?


Något vi måste skaffa, en köttometer! Helt klart, perfekt kött!


Tutan leker med bollen :)


<3


"Jag vill till diiig mamma!"


Pusskalas!


"Jag vill till diiig mamma!"


Pusskalas! Jag fick säkert 10 pussar!


Mammas tjej! <3


Kocken.... lagar mat :)


Syskon kärlek!


Li är med kusin Tobbe


Oxfilé


Kockar för 1 dag!


Halstrade pilgrimsmusslor med mandelpotatis och blomkåls creme.
Romsås & körvel


Oxfilé med hemmagjorda potatiskroketer. Grillade tomater och charlottenlök.
Bearnaisé och rödvinssås.
Älskling fixar efterrätt! :)


Creme brulee

Jättegod middag! Det gjorde du bra älskling! ;)Doptårta till Oliver

Publicerat: 2012-01-08 Kl: 15:13:49 | I kategori: Tårtbakning | 2 kommentarer


Har varit lite nervös över dessa tre doptårtor då det har varit sjukstuga hemma hos då Li åkte på någon kräksjuka. Väntade med att baka tårtorna in i det sista och på så vis försäkra mig om att Li var frisk ifrån magsjuka. Efter 48 timmar utan kräks så kan man vara säker på att magsjukan är över sa sjuksköterskan som jag pratade med på vårdguiden. Självklart informerade jag köparen att vi varit sjuka. Vi bestämde oss för att baka på, så här är resultatet av mina doptårtor.

Tårtorna är fyllda med hallongrädde och geischa fluff
Spacklade med grädde och täckta med dekorfondant och marsipan.
Bebis och filt dekoration är gjord i sugarpaste.

Sjukstuga!

Publicerat: 2012-01-04 Kl: 14:02:56 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Ja.. Vår lillskrota är sjuk! Började i förrgår natt då hon kräktes och var superdålig! I går kräktes hon på morgonen sen gick hela dagen utan att hon kräktes, körde med små mängder vatten, sen när det gick bra fick hon en halv flaska majsvälling och vätskeersättning.Trött och slö hela dagen, sov mest men vi badade en stund på kvällen och sen fick hon pyjamas och så skulle hon få en halv flaska till innan läggdags. Hon åt upp allt och blundade och så plötsligt stod allt som en fontän! Jösses säger jag bara... hela hon, hela kudden, hela soffkudden... Stakkars stakkars sliten! Blev duschen igen och på med ny blöjja och sen fick hon somna i min famn. Tog inte många sekunder inann hon sov, då bar vi in henne i sin säng.

Men jag tycker det är så läskigt när hon kräks sådär, blir så nervös över att hon ska dö! Natten hon började kräkas kunde jag inte somna om och låg och lyssnade på henne hela tiden. Det är nog första gången som jag faktiskt får den känslan, att hon kanske skulle kräkas och dö i sina kräkor... Nu förstår jag hur dåligt alla föräldrar mår som är så nervösa över plötslig spädbarnsdöd. Usch! Igår kväll gick det ändå bättre, men kollade till henne några gånger under kvällen, bara en hemsk känsla som kommer över en. Man är ju inte van att hon är så lugn och stilla annars! Men det är väl något man ska gå igenom många gånger till detta med kräksjuka! Går tydligen runt överallt nu! Sjuksköterskan jag pratade med sa att mkt beror på det dåliga vädret också, att det inte blir tillräckligt kallt så basiluskerna dör. Lite kallt väder tack, och massa massa snö! Eller så får de bli varmt och vår!

Lilltutan sover för fullt, och har väl varit vaken som mest 1 timme denna dag, men då vet man att det är på rätt väg. Hon har fått en halv majsvällingsflaska, nästan en hel vätskeersättning, som för övrigt går väldigt bra att ge i hennes flaska. Sen när hon vaknade vid 13 så fick hon en maca med smör på, så slocknade hon igen. Allt är kvar och inget har kommit upp, så vi håller tummarna att det fortsätter såhär.


Bilar tårta

Publicerat: 2012-01-02 Kl: 13:30:58 | I kategori: Tårtbakning | 0 kommentarer


Nu har jag gjort min första bilar tårta :) Till en liten pojke som fyller 2 år idag! Grattis och jag hoppas tårtan skall smaka!Tårtan är fylld med hallongrädde och geischa fluff
Spacklade med grädde och täckta med dekorfondant och marsipan.
Blixten Mqueen dekoration är gjord i sugarpaste.


Vårat Nyår!

Publicerat: 2012-01-01 Kl: 12:31:02 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Huur fint Nyår som helst! :) Vi käkade god mat och alla njöt av den fina maten! :) Emmelie är ju kock, så vi fick helt perfekt kött, skagenröra och alltihopa! Mums! Så kul att vi ändå blev några stycken!


Ungarna kunde inte vänta! :)

Mamma & Li


Elin, Olle & Chris!


Jag, Li & Anton


Emmelie & Claes


Angelica & Micke
Lite bus blev det såklart också! :)

Tolvslaget närmade sig, alla tre ungarna sov och vi knäppte på alla babymonitorer och gick utanför dörren för att skåla in det nya året!


Jag & min kärlek!


Nästa år ska jag tända en sån här! Absolut! Hur fint som helst!

Skulle aldrig i mitt liv slänga ut pengar på raketer/smällare, det kan gott andra göra, för jag ser det ju precis lika bra som dem + att jag har mina stålar kvar! :)


Skååål för 2012!
Tack alla fina för ett underbart nyår!

Nu är det ett nytt år, men jag är så nöjd över mitt 2011 så det finns inte. Det har helt klart varit det absolut bästa året då våran lilla tjej kom till oss! Jag säger som alla andra, detta år som kommer kan bara bli bättre! Ska bli så spännande att följa hennes utvecklig och jag älskar min kärlek över allt annat! Jag kan inte ha det bättre!
Hoppas ni får en fin fortstättning på det nya året! Dags att göra det man vill göra och den enda som kan se till att det blir så är Du själv, slå klackarna i taket och gör det du vill!

RSS 2.0