Måndag med jobb och shopping!

Publicerat: 2011-05-30 Kl: 23:00:38 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Jobbade som vanligt idag och det gick kalas! Hann med att beställa lite eftersom det saknades lite varor. Toppen! Älskar att kunna göra såhär, känns så bra! Sparar dagar samtidigt som jag kan få in lite extra pengar :)

Efter jobbet så åkte jag och Elin in till Nacka Forum och kikade runt lite, hittade några fynd!

En supersöt jeansjacka på cubus för 99:-! Dock lite stor, men till sommaren så har hon vuxit i den!

2 supersöta bodysar till sommaren för 100:- på Cubus
Sen passade jag på att handla lite från mitt favoritmärke Newbie, dock lite tråkiga färger de har men jag gillar kläderna så hade jag även en rabbattcheck så jag passade på som sagt!

Nu har jag nyss betalat räkningarna och ska slänga mig i soffan med min man!
Li sover efter ett bad och mat, min vackra bebis! Kan inte sluta titta mig mätt på henne, ibland när hon sover önskar jag att hon vaknade så jag får kramas lite med henne,.. men får vänta till 6 tiden i morgon så får jag snusa lite på henne igen, nu får jag snusa på kärleken istället! :)


Nybadad! Här ser hon dock väldigt röhårig ut.... ? vad hände?!

Mors dag!

Publicerat: 2011-05-29 Kl: 23:04:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Morsd dag spenderades som sagt på olika håll, jag och Li i Dalarna och Anton i Örebro, dock kunde vi ses hemma i Stockholm på kvällen och med sig hade han den finaste buketten till mig på mors dag! Så mysigt! Tänk att jag är mamma! helt otroligt, den viktigaste och finaste uppgiften en kvinna kan få! Så glad mors dag på er alla mammor där ute!
Sen fick jag även en jättefin snittorkide i cool vas av Li på mors dag! Dock har den typ torkat ut å dött efter resan från Borlänge... :/ men den var superfiiin! <3

Gastons MH

Publicerat: 2011-05-29 Kl: 22:52:00 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Förlåt för kass uppdatering! Har varit så mycket så jag har verkligen inte hunnit vara aktiv i bloggen! Jäklarns!
På söndag blev det tidig morgon då vi klev upp vid 7 för att åka till Gagnef för att göra Gastons mentaltest! Såå nervös var jag, trodde jag skulle dö, men när vi väl var framme så kändes det som att det får gå som det går. Jag vet vad jag har för hund och vet vad det är för hund som följer med mig hem!

Gaston är en hund som inte har behovet av att vara nära andra människor, men så fort personen i fråga har anslutit sig till flocken så är han som en familjemedlem. Lär han dessutom känna personen så blir han alltid glad att träffas och visar sin glädje över mötet. Men allt annat runt omkring kan han lika gärna vara utan. Vi första mötet med mentalbeskrivningsgruppen luktade han och hälsade, sen när vi skulle prata med testledaren så var allt ok, han tyckte det var lite jobbigt när hon skulle klämma och känna på honom, ingen aning om vad han tyckte var obehagligt för på utställningar osv har det aldrig varit ett problem.

Testet gick vidare till jakten där det krånglade med linan och bytet drog aldrig iväg som det skulle så det momentet gjorde vi om 3 gånger. Gaston sprang alla gånger och den andra gången även till testledaren som gömde sig i skogen då de istället fick lov att dra banan manuellt. Vidare till aktivitet där han vankade runt lite, åt lite gräs satte sig. Sen var det dags för avståndsleken då blev han taggad att springa iväg och han sprang fram till testledaren och när han såg att de var en människa skällde han och sprang fram och tillbaka då figuranten lockade på honom och försökte leka. Han tog tag i trasan lite men var lite osäker. Vidare till dumpen där han såklart reagerade men flydde inte utan skällde på den blå overallen och var jättenyfiken och ville fram och se vad det var för något! Vid passagerna så gjorde han en liten båge första gången, på tillbakavägen nosade han lite sen var det som glömt. Skramlet stannade han upp och tittade på, blev lite överraskad men gick upp på skramlet utan hjälp. När vi sen kom till spökerna så visade han flera hotbeteenden och sa åt dem att här ska de minsann inte komma och ta min matte! Kontrollerade båda spökerna och när jag gick fram en bit till spöket tog han själv kontakt med figuranten. Testledaren bad mig vad jag trodde mig höra "Gå fram till spöket och krama" Jag tänkte för mig själv att såhär gjorde jag minsann inte på Texas mh men ok, klart jag kramar spöket om hon säger det så sagt och gjort! Jag går fram till spöket och kramar om samtidigt som spöket då i sin tur kramar mig tillbaka, då testledaren ropar, "du behöver ju inte krama spöket"... Jag skriker tillbaka "vad sa du dåå?" På kramavstånd fick jag som svar tillbaka och vi alla brister ut i skratt.... Så när vi ändå höll på så tänkte jag bjuda lite på mig själv!

Leken och skotten gick kalas, skotten brann av medan vi lekte och han fortsatte med dragkampen, han släppte in ens. Duktiga hund! Satt igår och skrev om mentaltestet i ett word dokument för att kunna klistra in det här på något vis, men det verkar inte vilja. Så är det någon som vet hur man kan göra för att få in ett textdokument så tar jag gärna emot tips och hjälp!

Ska försöka skriva om det i sifferform annars, men det kan ta ett tag! Är som sagt supernöjd över resultatet! Duktiga hund! Nyfiken i en stut samtidigt som jag kan bli lite överraskad!


Latdag!

Publicerat: 2011-05-28 Kl: 22:05:11 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Idag har vi inte gjort många knop! Myst på soffa, träffat vännerna och mysit lite till på soffan! Badat tillsammans med Li har jag också gjort. Dags att lägga sig strax för att gå upp tidigt i morgon för att åka till Gagnef för Gastons MH! Det är verkligen ingen idé att gå och vara nervös, det blir som det blir och hur som hellst så kommer jag hem med samma hund i kopplet som jag åkte dit med :)


Hundträning

Publicerat: 2011-05-27 Kl: 18:37:11 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag hade vi turen att få lite hundträning av Tina! Har insett att det är jag som behöver gå på en utbildning där man får lite mer tålamod... Det finns inget tålamod utan hade hellre vela att Gaston kunde allt så man bara kunde underhålla ;) haha Skämt å sido så är det jag som behöver jobba på mitt tålamod. Ibland behövs det att någon säger åt en vad man ska tänka på för att byta inställning till hundträning. Tack Tina! Du är en klippa som alltid!


Ska bli såå spännande på söndag så jag får se hur han beteer sig :)

Sen fick jag köttbullar hos Viola & Ingemar! Mums säger jag bara! Det är så himla gott! Kan äta så man spricker!


Gaston lekte även med Selma så han är helt slut! Han har verkligen mött sin överkvinna, jag trodde Gaston aldrig kunde bli trött men jag hade helt fel! Nu ligger han här på mattan i köket och Li på bordet å kollar på lampan, helt fascinerad har legat här och pratat en bra stund! Nu är det snart dags för badet och pyjamas och snart säängdax.

Shoppingdag!

Publicerat: 2011-05-26 Kl: 20:24:00 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Idag tog vi bilen och åkte hem till Dalarna! Blev snabbt bestämt då vi skulle upp till Gagnef för att göra Mh på Gaston. Fick en snabb tid så vi bestämde oss för att köra på för att få mh tider är skit svårt...

Idag blev det en sväng på kupolen hittade lite nya bodysar och Li fick lite kläder av mormor Mari :)
Provade massa solhattar överallt men alla såg skit fula ut.. ap tråkigt, var de inte för stora var de ännu fulare. Hittade dock en på pop som såg någorlunda ut...


Dock hade den "öronlappar" men kände att det ändå är ok när hon är så pass liten ifall de blåser :)


En kräklapp på babyproffsen hittade vi också! :)

Mentaltest!

Publicerat: 2011-05-26 Kl: 12:48:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Ja nu jäklar gäller det! Just nu sitter vi påväg upp till Dalarna för att vi ska gå ett MH på söndag i Gagnef!
Äntligen ska det göras och jag är super nervös! Gaston är en supertrevlig hund och världens underbaraste, dock är han lite nervös i vissa situationer, och nu kanske det är ännu värre när Texas inte längre finns vid hans sida. Jag hoppas han kommer att se det hela som en lek och vara i sin bästa form där han ska vara. Jag ser framför mig exakt hur han kommer att göra så ska bli spännande att se hur det kommer gå.

När jag gick Texas mh så kände jag likadant att jag visste minsann hur det skulle gå och vilka moment han skulle "klara av" osv. men kan säga såhär i efterhand när jag hade gått det att det var inte ens i närheten av vad jag trodde att han skulle göra. Dock skötte han sig utmärkt och gjorde ett jättebra mh. Även fast han drog gärnet vid dumpen och lämnade matte i skogen kom han snabbt tillbaka och var nyfiken på vad det var för något!

Ska bli riktigt spännande! Dock åker jag upp själv idag för att på fredag ska vi träna lite med Tina och dels för att jag inte orkar åka upp och ner samma dag med Li. Behöver att någon har hand om henne när jag går testet.
Så håll alla tummar och tassar att Gaston gör ett utmärkt mh och visar att han är den hund han är!


Spökerna kan ju vara sjukt läskiga....

Yoga!

Publicerat: 2011-05-25 Kl: 20:27:38 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Tänk vilket underbart jobb jag har som grejjar med roliga saker lite titt som tätt! Det uppskattas!
Idag körde vi ett yogapass som hade inriktning på medicinsk kundaliniyoga! Var en upplevelse, dock kan jag erkänna att det är skit svårt att bara kunna andas som man ska! Men en erfarenhet rikare!

Detta tillfälle skulle även ge oss lite smarta råd i arbetet eftersom vårt arbete kräver lite av kroppen. Det var spännande att se att det faktiskt går att hjälpa kroppen till självläkning genom att yoga! Används för att skapa djupgående balans i människan och hjälper mot stress, utbrändhet och andra åkommor.  Var tydligen bevisat enligt studier också så det verkade inte vara något hokkus pokkus! :)

Vi andas 20.000 gånger om dagen och då borde man kunna avvara några andetag i yogans tecken! ;)
Det lät riktigt bra det där! Haha! Känner mig duktig, men om det kan hjälpa i stressiga situationer så varför inte.ooooOooOOo


Vi körde i ca 1,5 timme å jäklar vad fort tiden gick! Efterråt myste vi lite med gott och nyttigt tilltugg!

Födelsedag och föräldrautbildning

Publicerat: 2011-05-25 Kl: 16:16:00 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Idag på förmiddagen åkte vi till Li´s gammelmormor för hon fyller 78 år idag, hurra hurra hurraa! Vi fick jättegod tårta och mumsiga kakor! :) Har glömt hur gott det är med hallon! Vi fikade en stund och sen fick vi tyvärr åka vidare för vi skulle på föräldrautbildning på bvc.Var ett glatt gäng med mammor och pappor som träffades för att prata om livet med bebis, var intressant att höra om allas förlossningar, funderingar och hur deras liv har förändrats. Kan konstatera att vi har en väldigt snäll liten tjejj som sover och äter väldigt duktigt! :)


Hejj å håå!

Trevligt besök!

Publicerat: 2011-05-24 Kl: 20:11:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag tog jag, Li & Gaston en liten roadtrip till Täby, till Frida, Gustav & Herman!
Såå trevligt att träffas igen, har gått alldeles för lång tid sen vi sågs sist! pratade om allt mellan himmel och jord, men blev såklart mkt snack om det gamla vanliga ;)
Fiina flikkor! :)

Käkade lite thaimat och pratade barn och utveckling! Några skratt och lite prat kunde hon bjuda på min lilla tjej!

Sovmorgon!

Publicerat: 2011-05-24 Kl: 12:25:28 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Nu är min lillflicka tillbaka igen i humöret! Go och glad som hon skall vara och igår kväll la jag henne vid 21:00 och vaknade vid 05:45, sköönt! Sen plockade jag upp henne så fick hon mat i sängen så sov vi igen till halv 10 :) Duktiga tjejj, var dock vaken några stunder emellan och tittade på vår vackra skapelse! Tänk att hon är såå söt, men det tycker väl alla föräldrar! :)

Nu har vi ätit lite mer mat, klätt på oss och nu ligger hon en stund i babygymmet. Hon gillar att ta en liten powernap i gymmet! Är så skönt tycker jag att hon kan somna av sig själv och när hon vaknar så är det inte alls skrik och panik på en gång utan då kan hon ligga och prata med djuren och skratta lite tills det sen blir tråkigt...Ska göra oss i ordning och åka ut till Täby till min kära vän Frida! Ska bli så roligt! Vi har inte setts på skit länge! Så dags att göra slag i saken och åka ut och leka lite. Synd bara på det pissiga vädret... Kunde väl vara fint nu när vi ska på en liten tripp?... men vad gör det när man har sol inne istället :)

Babybjörn!

Publicerat: 2011-05-23 Kl: 22:20:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Igår kväll provade jag våran BabyBjörn som vi köpte av Sofia på riktigt!
Tog med Gaston och Li i björnen och gick ut i skogen! Funkade superbra, dock tycker jag att hon kläms lite? kanske går att ställa ut sömmarna. Ska kolla upp det. Men hon satt där och gungade på och kollade runt överallt. Tror hon gillade när jag gick för sen när vi stod stilla så var det inte alls lika roligt! Men en jäkligt fiffig grejj de där, snabbt och lätt att stoppa ner henne och så är de bara å knata! Lättare än att stoppa ner i vagnen och ut ....
Oliwer följde såklart med genom skogsrundan heeela vägen,.. nuförtiden är jag inte så rädd att han tappar bort sig. Han smyger alltid i bakgrunden och låtsas som att vi inte vet att han är där... Söta katt!


Arbetsmåndag med långlunch!

Publicerat: 2011-05-23 Kl: 15:45:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


I måndags var jag och jobbade igen, lika roligt som gången innan! Känner mig dock lite snurrig när jag håller på och tappar ord,.. skyller på ammningen! Men det är skönt att komma tillbaka lite och få lite tid för mig själv och lägga över allt ansvar på att pappa tar hand om Li medans jag är borta :) Denna gång hade hon skött sig toppen! Kan det vara för att hon sov till 9:45? Men vad spelar de för roll, gullunge!

Jobbet bjöd på en långlunch nere i hamnen där vi åt jättegod mat och väldans god efterrätt! Mums*!
Tack så mycket! Alltid lika roligt att göra något annorlunda någon gång.Konfirmations dag!

Publicerat: 2011-05-22 Kl: 20:28:55 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag har vi varit hos Li´s kusin Tobbe som har konfirmerat sig! Vi var dock inte med i kyrkan, tack och lov! Kyrkor är inte riktigt min grejj och Li hade nog inte klarat av att vara speciellt tyst så pass länge, så bäst att ta det säkra före de osäkra. Vi åkte till lunchen efter kyrkobesöket!

Tobbe fick en ring av oss som gick ihop

Det står Hope på den :)

Massa god grillad mat med sallad, mums! Li var superduktig hela dagen, inte ett skrik! Hon låg i sin vagn medans vi käkade och åt tårta! Gammelmormor Hilda pratade med henne så hon var så nöjd så!Li och gammelmormor Hilda <3


Busade lite med faster Catharina


Mys med faster Jenny


Vackra unge! <3

Alla dessa underbara faser!

Publicerat: 2011-05-22 Kl: 09:00:00 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


Det är så roligt ska ni veta med Li´s alla dessa utvecklingsfaser som det så fint heter. Hon hade ju en när hon var 5 veckor där jag tyckte hon var lite gnällig och otröstlig, ville bara ligga vid mitt bröst å likaså när hon var 8 veckor. Nu är vi där igen, började egentligen i måndags då hon var extra kinkig med pappa å sen i 2 dagar har det mest varit gråt och skrik. Jag tycker det börjar bli lite bättre, men nu skriker hon innan man ens har lämnat henne utan hon skriker i förebyggande syfte, ifall att man tänkte lämna henne. Idag har hon dock sovit nästan 3 timmar på eftermiddagen så då var hon inte alls lika grinig som alla andra dagar, peppar peppar!

Men nu till saken så att säga. Har fått låna en bok ifrån min syster som heter Växa och upptäcka världen.
Det roliga är att när man slår upp boken så står det bla. växa upp: Hur går de till? 5, veckor: Upplevelsevärlden, 8 veckor: En värld av mönster och 12 veckor: Nyansernas värld. Där är vi nu!

I boken står det tydligt att vid omkring 11 - 12 veckors ålder gör barnet det tredje stora utvecklingssprånget sedan födseln och träder då in i ytterligare en ny värld. Boken är helt underbar, äntligen känner man sig inte lika dålig och frustrerad när Li skriker eller gråter, utan nu tänker jag bara att " Jaha då går vi in i en ny utvecklingsstid, snart blir hon som vanligt igen" Då känns allt så mycket lättare!  I boken skriver dom såhär:

Tecken på att barnet är i en ny utvecklingsfas
* skriker oftare
* vill att du ska hålla henne sysselsatt
* Tappar aptiten
* är mycket blygare för människor
* är klängigare
* vill ha mer fysisk kontakt under amningen/matningen
* sover dåligt
*suger (oftare) på tummen
* är mindre livlig
*är tystare, har mindre ljud för sig
* andra förändringar som du noterar

Jag kan säga att Li inte har alla dessa saker för sig utan jag har märkt på henne att hon blir klängigare, skriker mer, blir ledsen för ingenting, sover dåligt på dagen som en stock på natten! (peppar, peppar) Däremot en rolig sak är att hon håller på med tungan i munnen och grjjar, ibland ser det ut som att hon äter på något! Vill också  stoppa händerna i munnen å suga på dem mer än vanligt... Vägrar fortfarande ta napp, nu känns det lixom inte som någon idé att fortsätta prova nappen. För vid 3 månaders ålder ska tydligen denna sugreflex minska mer.

Spelar ingen roll hur många faser vi ska igenom, nästa kommer tydligen vid 19veckor, så får man se det som att hon utvecklas som hon ska. Försöka se det positiva i att hon skriker hela dagarna :) Är så trött på alla som säger "Låt henne skrika det är bra för lungorna".... Då kommer ja kontra med att hon går igenom en fas i livet.
Vem gör inte det? Ser fram emot en spännande tid med vårat lilla hjärta och allt vad hon kommer hitta på!


Äntligen!

Publicerat: 2011-05-21 Kl: 22:04:27 | I kategori: Renovering | 0 kommentarer


Idag har jag och Anton äntligen satt upp listen under köcksluckorna! Bara ett år senare så sitter den äntligen där ;) Tog inte mer än 30 minuter, han är så duktig min man! Jättefint blev det! Nu slipper man se lamporna under bänken också, att man inte tagit sig tid att göra detta! Latmaskar vi har varit...

Sen kom Li´s farfar & Ullabritt på besök och fikade! Mitt i min målning av en kökshylla, hann måla klart första lagret, vet inte om jag ska måla ett till, tycker de är fint när man ser trät igenom. Här har vi arbetat på idag ska ni veta! Putsade och skrapade mina två fönster jag köpte på loppis för de ska målas vita!

Anton tyckte jag hade fuskat...


Jag har en plan, kommer bli superfint hoppas jag!


Tråkig fredag...

Publicerat: 2011-05-20 Kl: 15:26:38 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Denna vecka har bara försvunnit,.. as tråkigt! Förr såg man fram emot fredagar, nu är det som vilken dag som helst. Anton jobbar oftast fredagar och man sitter här själv med pyret, inte för att jag inte tycker om det. Utan det bara är så det är. Skit på tvn och en massa reklamer.

Saknar mina vänner som bor i borlänge och att bara kunna ses och prata massa! Vi sitter oftast här själv hemma,.. Så jävla tråkigt,.. Hade man bott i Borlänge så hade vi kunna rulla ut och träffat massa folk,. Deppigt värre,.. Kanske är det så att man får lite mer hemlängtan när man själv får barn. Jag vill inte flytta tillbaka till Borlänge, utan önskar jag kunde flytta alla mina nära och kära hit istället!

Idag har vi som sagt inte gjort mkt,.. städat, tvättat sängkläderna och lagat mat sen drog Anton till jobbet. Hatar när han jobbar från 12:30-00:00 ........... Man hinner ju knappt ses och Pyret sover ju när han kommer hem, blir inte mkt pappaumgänge här inte. Inte mamma pappa umgänge heller för jag måste ju hoppa i säng när han kommer hem för att själv orka med dagen som kommer. Vilket i landsproblem... Man ska inte klaga men ibland måste man få tycka lite synd om sig själv.

Mysdag med syster!

Publicerat: 2011-05-19 Kl: 20:45:09 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


I morse när vi slog upp ögonen så var vädret såå tråkigt! :( Hade regnat och var mulet som attan! Men det hindrade inte oss ifrån att gå ner till hamnen och möta min syster och systerson Ian! Vi käkade lunch på Bistro. Rätt mysigt lunchställe, dock väldigt mkt folk så ljudnivån blev skyhög på så liten yta, men god mat var det!

Kära syster!

Även Anton kom ner på sina inlines med Gaston i släp och fick i sig lite mat. Hade gått jättebra och Gaston hade sprungit jättefint bredvid. När vi sen kom ut strålade solen och det fanns inte ett elakt moln på himmelen! Toppen!
Vi promenerade ner mot vattnet och fick i oss en glass samtidigt som Li vaknade och skulle ha maat! Hon har varit rätt grinig idag,.. Väl hemma så satte vi oss här utanför och lekte lite i sandlådan så Ian fick gräva lite och vi bakade sandkakor, eller en sandborg var det :) Sen var det dags för Li att äta igen,..

Mellanmål tog vi inne för ute var det nästan storm! Li fick mat och sen låg hon nöjd i babygymmet en bra stund. Hon fick även sällskap av kusin Ian! :)Vackra barn! <3

Rolig present!

Publicerat: 2011-05-18 Kl: 20:12:00 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Min granne som vi tycker så mycket om är så himla rolig! Jag bara tycker så mycket om att prata med henne, och det värsta är att man kan stå i trapphuset när klockan närmat sig midnatt å gagga om allt mellan himmel å jord!
Säger det igen, tänk om alla kunde ha sån fin relation med sina grannar vad världen vore trevlig!


Lite rolig tycker jag och den stämmer!

Promenad och trevlig lunch!

Publicerat: 2011-05-18 Kl: 15:30:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Igår blev det en lagom promenad i skogen sen när vi kom hem så kom Emmelie hem till oss och lagade mat! Vi åt en kycklingsallad med avocado, feta å massa gott! Mums säger jag bara och längtar tills nästa gång!

Söta Emmelie!

Mums!

Li var duktig och satt i babysittern! En stund iaf, men när det luktar mat ska även hon vara med!

Ny design!

Publicerat: 2011-05-17 Kl: 22:22:10 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Titta vilken fin design! Den är verkligen toppen! Nu blev jag sådär glad igen!
Vad tycker ni?!

I
dag har farmor varit här och lagat jättegod mat till oss, mums säger jag! Biffar med fetaost inuti, tzatziki (stavas de så) ? å ungsgrejjer! Mumsfilibabba! Å lite lösgodis till efterätt som hon lämnade här åt oss, Anton var å repade men jag var snäll och lämnade några biffar som han kunde värma på! Ibland är jag en rätt så snäll flickvän!
Mammas hjärta!

Bilåkning nackkudde?

Publicerat: 2011-05-17 Kl: 15:22:11 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Har en fråga,.. När vi åkte från Borlänge förra gången så hängde Li med huvudet jättemycket, såg absolut inte skönt ut! Kom att tänka på en sån här nackkudde som jag vet att barn kan ha som stöd för att luta huvudet mot. Hon sitter jättebra i sin bilstol, men gillar inte att hon sitter så konstigt med huvudet framåtlutad.. Hoppas ni förstår hur jag menar. Kommer åka rätt mkt bil i sommar så vill gärna försöka hitta en lösning utan att behöva muddra upp med tröjor osv.

Är det någon som har något förslag på vart jag kan hitta dessa, eller om ni har hittat en bra modell ni gillar?


Första jobbdagen på väldigt läänge!

Publicerat: 2011-05-16 Kl: 17:31:44 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Idag klockan 8 var arbetskläderna på och det var dags att köra igång! Kändes faktiskt helt underbart! Var jätteroligt att komma tillbaka till jobbet och träffa arbetskamraterna och kunderna! Blodproverna fungerade dem med, det är nog som att cykla. När man väl lärt sig så sitter det där! Jobbade från 8-12 så mötte Anton och Li oss så gick vi hem  innan anton fick lov att åka iväg igen då han började jobba. Tuttarna var dock sprängfyllda så det var nog lagomt de där med 4 timmar.. Annars kan det ha blivit lite väl jobbigt!

Li har haft fullt upp med pappa! Hade väl varit lite gnällig och svårt att sova men det är ju första gången jag är ifrån henne så pass länge, så det är klart det blir en omställning för oss alla tre. Duktiga pappa!

Jag och Li la oss för att kolla på New Moon,.. jag somnade! haha! Tufft att arbeta! Gaston var också med på jobbet och pussade på Prima som är hans tjej! Dock har han lärt sig att öppna grinden, så man får hålla lite koll så det inte kommer ett gäng med hundar springandes i korridoren!


God morgon söndag!

Publicerat: 2011-05-15 Kl: 09:14:46 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Igår kväll kollade jag på Pearl Harbor,.. dock en av de längsta filmerna ja sett! När ja trodde de närmade sig slutet så var det 1,5 timmar kvar! ... Orkade inte vara vaken sista halvtimmen och kände att det nog var dags att lägga sig innan Pyret vaknade. Dock har hon sovit från 9-10 till 5-6 varje dag nu ett tag så det har varit skönt. Hon har knölat lite vid 4 tiden men somnat om igen. Förut var jag nog ganska snabb på att plocka upp henne innan hon egentligen hade vaknat, så låter man bara henne ligga där i mörkret så somnar hon om. Toppen tycker jag! Sen har vi alltid lagt henne ner i sin säng när hon redan har somnat i min famn och varit jätteförsiktiga när vi burit in henne, men det verkar vi inte heller behöva längre utan efter hon har fått sitt kvällsmål så bär jag in henne i sin säng, även om hon är vaken så lägger jag ner henne. Hon somnar ändå så det känns verkligen toppen! Min lilla tjej börjar bli stor!!

Idag här på Bergmossen ska vi ha vårstäddag! Har varit med alla gånger vi haft vår/höst städning med föreningen, men får se hur vi kan göra idag. Tänkte iaf försöka gå ut med vagen där strax före halv 11 så kanske hon somnar i vagnen så kan jag vara med litegrann iaf,.. verkar dock inte bli superroligt väder, men kan ju hoppas att det håller i sig så vi slipper regn, trots att det verkligen behövs en skur här hemma!

Anton har åkt iväg till Strängnäs för att spela in slutet på deras skiva, The Civillains! Hoppas det går bra för dom och att de blir klara idag så de slipper åka ner flera gånger, men det visar sig :) Dom ska även spela på lördag den 28 maj i Örebro, sen på Broder Tuck den 11 Juni här i Stockholm.


Brännboll!

Publicerat: 2011-05-14 Kl: 20:02:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag har vi varit vid Munkmora och spelat brännboll med Antons vänner! :) Supertrevligt, perfekt väder och gott folk! Med på planen fanns även fyra hundar, 3 hanar och 1 tik. Känns så himla bra att Gaston kan vara med andra hanhundar utan att det ska bli bråk, han anpassar sig helt enkelt. Dock blev det lite gruffel men absolut inget som var värt att bry sig om. När de hade gjort upp vem som skulle bestämma så kunde vi köra igång! Kan tillägga att det inte var mesproppen Gaston som fick besätmma ;) Sen var ju Bobby rottisen 5 år också.


Gunvald var brännkalle i ena laget

Gaston & Anton förbereder sig för en löpning!

And off we go!

Angela var sekreterare! Elis spelar ett spel :)

Kan ju säga att Anton hörde till de äldre ;) haha

Man blir trött av att spela brännboll!

Gunvald är nog en av de söötaste å snällaste staffs jag har träffat!

Lite "vätske" paus!

Babygym!

Publicerat: 2011-05-13 Kl: 16:25:06 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Li fullkomligt ääälskar att ligga i sitt babygym och titta på alla djuren som dinglar ovanför henne. Hon blir nästan i extas och vibrerar ibland när hon försöker kommunicera med sina lekkamrater! Kan inte låta bli att skratta åt henne, hon försöker att nå dem och har lyckats några gånger. Sparka på ankan kan hon också göra, så
ryggövningar är inget problem här inte! :)


Tumme och pekfinger!Bästa vännen för stunden!


Huvudträning

Publicerat: 2011-05-13 Kl: 12:30:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Hur mycket ska man öva varje dag? Li blir superarg och börjar gråta nästan direkt när vi lägger henne på mage och mitt hjärta blöder och tuttarna läcker direkt... Hon är jätteduktig att hålla huvudet stadigt när vi bär henne och hon kan vända och vrida hur lätt som helst, men sen när det kommer till att ligga på mage så blir det lite jobbigare. Vi har provat både i soffan å på golvet, spelar ingen roll. Det kanske bara är till att öva, det sägs ju att man är starkare när man är arg och frustrerad,..


Ny lekkamrat!

Publicerat: 2011-05-12 Kl: 23:13:00 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Gaston har blivit rätt kaxig tycker jag, han som alltid gnällde när man mötte hundar har börjat moppsa upp sig och vill gärna springa fram till alla hundar vi möter. Speciellt om de är i snarlik storlek som han själv... Hoppas det är något som går över, eller som vi får jobba bort. Han är absolut inte elak på något vis, utan mer ska fram till hunden.

Idag fick vi lära känna en ny individ som heter Argos som är Elins hund. Vi tänkte att det är lika bra att introducera dem för varandra om vi ska kunna ta promenader ihop med vagnarna osv. Gaston skällde och grymtade lite när vi möttes upp i en promenad men när vi väl hade promenerat en bit så bjöd båda hundarna upp till lek och det blev stora hopp och språng. Vi gick bort till skogen där vi kunde släppa dem så de fick lära känna varandra på deras vis. Gick jättebra, dock vill ju Gaston gärna leka rätt hårda lekar som han lärt sig av Texas som i sin tur lärde det sig av sin idol, en hoffe tik som hette Saga. Alla hundar kanske inte kan ta denna hårda lek, men tyckte det fungerade bra. Han skärpte sig och körde en lite lugnare stil med Argos som tillslut stannade upp när Gaston kom farande över alla grenar och kvistar! Haha, man kan inte annat än skratta! Han är dock väldigt lyhörd mitt lilla hjärta och vill göra allt för att behaga, om det så betyder att sätta sig mittemellan två klippblock...Hur många är de som följer oss ?

Publicerat: 2011-05-12 Kl: 15:30:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Först vill jag bara säga att det är superkul att blogga om allt mellan himmel och jord, dock blir det mkt funderingar, tankar och såklart om Li för att folk ska kunna följa vad vi pysslar med om dagarna! :)

Men det är rätt roligt att följa statistiken på hur många som läser min blogg, vissa dagar kan det vara över 100 unika besökare! Spänannde! Ser att det även besöks de dagar jag har varit dålig på att uppdatera, förlåt för det! Ska försöka bli bättre på det, dock är det ibland svårt att hinna hit mellan sovstunder, mattider och blöjbyten!

Tack alla söta!

God morgon!

Publicerat: 2011-05-12 Kl: 10:45:09 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Natten har varit underbar! Li somnade vid halv 11, dock lite sent men det resulterade i att hon istället sov till närmare halv 6! Lovley, så fick hon komma till mamma för att få lite mat så sov vi igen,.. vi klev upp 9:15 ! Tycker jag är en bra tid, vi sover så gott tillsammans! Men Gaston tyckte det var dags att få mat, husse hade dock varit ute med honom på morgonen så det inte blir något panik för oss att komma ut. Idag är det inte alls lika fint väder, skönt, men vi har ändå 23grader i skuggan! Dags för lite regn tycker jag så man inte får dåligt samvete för man vill vara inne! Men man ska väl inte önska för mkt, för då lär det väl ösa ner vatten inom kort! Tar tillbaka de jag nyss skrev!

Har även beställt ett nytt foder till Gaston, Specific CCD som ska vara lite mer energirikt så vi kan bygga lite muskler, han väger närmar 43kg men är ändå sjukt spinkig! Behöver mer muskler på bogen, så han får lite kraft i utseendet. Får se om detta kan hjälpa! Vi hoppas på det.


Ett tips!

Publicerat: 2011-05-11 Kl: 19:33:58 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer


Nu med alla bvc möten, läkarbesök å allt annat som man ska komma ihåg då minnet inte är allt på topp så har jag ett tips till alla er som är trötta på dessa urtråkiga almanackor!

Jag har beställt min egen personliga almanacka! Gissa om jag blev glad då jag hittade en sida som tillverkar dem!
Tog endast 30 minuter att göra och jag hade den i brevlådan efter 7 arbetsdagar! Toppen!
Födelsedagar, andra viktiga "komihåg" grejjer kan du lägga in så du får det förtryckt, så slipper du skriva om det för varje gång du köper en ny almanacka. Det sparas lixom på din användare och räknar automatisk ut hur mkt folket fyller! Kan inte bli annat än toppen! Dessutom får du själv bestämma hur utförandet ska se ut osv.

Såhär blev min!Länk


Läkarbesöket idag!

Publicerat: 2011-05-11 Kl: 15:20:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag var vi till läkaren för att visa upp Li´s alla födelsemärken, eller som det rätta namnet, smultronmärken.
Det hade ju börja blivit små svarta prickar i själva märket för några dagar sedan och såklart blir man orolig! Har fått en jättegullig barnläkare som heter Bonna som förklarade att det var inget att vara orolig över! Skönt!
Det kan tydligen se ut sådär när det börjar försvinna eller dra ihop sig. Hon sa att om det redan är påväg bort så har vi tur, för oftast sitter de kvar tills barn brukar vara uppåt 7 år. Vi får se helt enkelt!

Tidigare idag så var Elisabeth & Eric här för att kolla om våran gamla bur till focusen gick in i deras nya ford. Tyvärr så gick inte de! Var ju otur för oss båda. Fick en sån supersöt present till lilla Li! Tack så hemskt mycket!När vi var uppe i Borlänge kom även min barndomsvän Maritha på besök och hade med sig ett supersött halsband till Li! Tack gumman!


Svårt att se kanske men det är hennes stjärntecken, fiskarna! :)

Snart så!

Publicerat: 2011-05-10 Kl: 19:23:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag har vi varit ute heeela dagen och vandrat runt, har bränt mig på axlarna och i ansiktet... Svettigt var det, kan inte förstå var all svett kommer ifrån. Barnmorskan sa att det är helt normalt att svettas så mkt när man ammar och alla hormoner osv. Jisses! Nuförtiden är verkligen allt normalt...

Väl hemma och med lite mat i magen låg Li kvar i vagnen och det står nog inte på förrens hon griper tag i sakerna som hänger ovanför henne! Flera gånger var hon och drog i små djuren som vi har vid vagnen!
Gullunge!

Födelsemärke eller smultronmärke

Publicerat: 2011-05-09 Kl: 16:28:49 | I kategori: Födelsemärket | 1 kommentarer


När Li föddes hade hon ett ganska så stort födelsemärke på ena skinkan som var alldeles knallrött. Ett såkallat smultronmärke. Märkena uppstår på grund av blodkärlsmissbildningar i huden sägs det, vad vet jag. Vissa säger att det finns en ärftlig faktor inblandat i varför de uppkommer, men enligt den nyaste teorin så tror man att det är lösa kringflytande celler ifrån moderkakan som "växer sig fast" på embryot. Jag kan säga att jag hade tre stora smultromärken själv, ett på kinden, ryggen och handleden. De på ryggen såg ut som en pussmun! Så mamma tyckte det var lite fint med mitt födelsemärke.

Li´s födelsemärke har bara växt och växt. De sägs att de växer under de första månaderna men att de bleknar med tiden och brukar nästan alltid försvinna och är oftast helt borta när barnet är 2-4 år.

Det som nu oroar mig är att detta födelsemärke har börjar få små svarta prickar i sig! Utbuknad är tydligen normalt och vi har mätt det på bvc, men idag upptäckte jag att det har ändrat färg så jag blir lite orolig. Ringde till en barnläkare så vi fick en tid vid halv två på onsdag. Så får vi se vad hon säger. Hoppas på att det kanske är någon blodavgjutning eller något annat som snart försvinner... Tänk att det alltid ska vara något!


Äntligen fulländad!

Publicerat: 2011-05-09 Kl: 09:26:13 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Äntligen är familjen samlad och vi kan börja vår resa tillsammans! Vi åkte upp till Borlänge på torsdagen efter att Anton slutat jobba, gud vad man har saknat Gaston! Lilltjejjen sov hela resan dit och när vi kom fram var det dags för maaat! :) På fredagen gick vi även hem till min pappa för att visa upp Li, tyvärr sov hon hela tiden, men det kanske blir fler tillfällen då hon är vaken. Pappa tyckte iaf att hon var en kopia av mig när jag var liten.

På lördag kom Daniel förbi med Gaston, och jäklar vad glad han blev! Han hoppade, och pep å pratade för fullt! Mammas lilla hjärta! Å sen när han fick syn på husse så blev det pusskalas i mängder! Dock såg man att han letade  efter Texas,.. Han sprang till bilen för att kolla om han var där. Efter en stund så kändes det ändå som att han kunde släppa det och fortsätta vara glad för att vi äntligen var samlade. Han pussade på lillasyster som blev alldeles blöt av hans pussar sen tog vi våran familj och åkte hem till storstaden.

Väl hemma så möttes vi av en glad Oliwer och Gaston blev överlycklig och pussade massor på Oliwer som blev helt blöt och inte alls lika glad över detta pussande. Men följde med oss in för att inspektera vad vi hade med oss i alla väskor. Gaston sprang runt lite och kollade, letade kanske efter Texas, vem vet. Men efter ett tag lugnade han ner sig och kunde slappna av. Kommer nog ta några dagar innan han kan slappa av helt och inse att det är såhär det ska vara. Nu har vi varit i skogen i morse och busat lite. Snart dags för promenad!

Vardagen tar vid, men det är ändå tomt här hemma...

Publicerat: 2011-05-04 Kl: 09:37:59 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Dagarna rullar på och det känns inte som jag har varit hemma i över 2 månader,.. Tiden går fort som folk säger och snart börjar säkert pyret att krypa! Alla säger till mig att de inte kommer ihåg när de var så små, och jag börjar snart förstå dem. Kollade på bilder från Li när hon föddes och som sagt, 2kg + och nästan 10cm på längden gör ju en bit i famnen! Min lilla sötnos! Får hoppas det inte går alltför fort!

Jag kommer även att börja gå in och jobba 4 timmar på några måndagar! Ska bli kul att få komma tillbaka lite smått! Ut och göra något själv, även om jag helst av allt är med min lilla flicka så är det bra om man kan komma ut lite själv också. Samtidigt som jag då kan plocka ut färre dagar och dryga ut min föräldraledighet. Toppen tycker jag! Tänkte ta ut 5 dagar av 7, så får se hur vi klarar oss på det. Men vi får helt enkelt vara ekonomiska av oss!

Det är tomt här hemma utan min vackra vän... Tänker på honom konstant, men känner ändå att vi gjort rätt val.Han har det bättre där han är nu, där han kan springa runt som han vill och busa för fullt. Men det gör fortfarande ont och jag saknar honom så det gör int i hjärtat... Önskar allt bara kunde vara en dröm som jag snart vaknar ur.

Till helgen åker vi hem till borlänge och hämtar hem Gaston! Ska bli så skönt att få hem honom, även om han har haft det toppen hos Daniel som tagit hand om honom. Ska det bli skönt att få börja vårat liv tillsammans på riktigt.


Present!

Publicerat: 2011-05-03 Kl: 19:00:00 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Idag efter vi hade varit hos barnläkaren ringde min arbetskollega Sofia och ville lämna över en liten present till Li!
Vi åkte förbi jobbet och mötte upp henne samtidigt som vi visade upp Li för resterande kollegor :) Vi får bestämma en träff snart så vi får prata igenom allt! Ska bli så skojj!


Fick två "kräklappar" Perfekta! Sen ett par supersöta strumpor! Tack söta snälla Sofia, Kerstin & Markus!

Li 8 veckor och 5 dagar

Publicerat: 2011-05-03 Kl: 15:21:07 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


 


Barnläkaren!

Publicerat: 2011-05-03 Kl: 15:18:11 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Idag var vi på vårt första läkarbesök för Li !
Hon blev som vanligt supersur när vi var hos barnmorskan och skulle klä av henne för att mäta och väga,.. Ovanligt,  men sen när vi kom in till läkaren som klämde på magen, kollade höfterna, tittade å petade så bjöd hon till och med på ett av sina leenden och hade en liten konversation med doktorn. Allt såg och lät toppen sa hon!

Li har verkligen lagt på sig nu och äntligen ligger hon bra på viktkurvan. Längden har hon runnit iväg på!
Idag är hon 8veckor och 6 dagar!

Vikt: 4.850g
Längd: 59 cm
Huvudomfång: 39


Påväg till bvc :)
Min lilla smurf med mössan på sne!

Newbie

Publicerat: 2011-05-01 Kl: 16:14:53 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Ända sedan jag fick Li´s första jeans av min syster så har Newbie varit mitt favoritmärke för bebisar! Det är 100% ekologisk bomull och kläderna är supermjuka! Så idag åkte jag iväg för att shoppa lite nya bodysar och byxor. Fick allt detta för 408 kronor! Tänk om man själv kunde shoppa så mkt kläder för så liten summa pengar.

Har för övrigt helt ändrat mina egna shopping krav,.. har endast köpt, eller vänta, fått ett linne för 99:- som jag skulle köpa på H&M till mig själv. Har blivit snål på kläder till mig själv och tycker det är 100 gånger roligare att handla åt Li! ... Fast jag egentligen själv skulle behöva något nytt. Men det får bli en annan gång!
Kanske då Kappahl gjort kläder för vuxna i Newbie ;)

Min stora tjej!

Publicerat: 2011-05-01 Kl: 11:32:29 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Min lilla tjej börjar bli stor!... Nu är det många 50 bodys som är alldeles för små för henne, dags att inse att hon växer! Mammas lilla tjej! Får en liten tår i ögat när hon börjar bli så stor. Lång är hon också så bodysarna börjar bli lite korta på längden. Byxorna börjar bli för små och de allra minsta byxorna börjar bli lite tajta runt magen...

Har nyligen insett att även fötterna har växt! Dags att uppdatera strumplådan,.. När man kollar på dessa små söta bebisstrumporna som hon har haft och så tittar man på de nya strumporna så är det nästan dubbelt så stor skillnad! Hur ska detta sluta? Man kanske börjar förstå alla mammor som säger att de inte kommer ihåg när deras bebisar var så små,.. Jag vill inte att hon skall bli stor!


RSS 2.0