Bilbarnsstol och tester

Publicerat: 2013-12-06 Kl: 10:50:49 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Vi har ju haft en BeSafe till Li sen hon växte ur babyskyddet. Men vi har aldrig varit riktigt nöjda,.. Aldrig fått den där bara lutningen så när hon somnar så åker hon alltid frammåt med huvudet. Sen har den varit stor, tung och otymplig när man skall ta ur den, inte för man gör det så ofta men när man väl gör det. Det sägs ju att det skall vara den bästa på marknaden och den stol som är stadigast. Men nu när vi plockade ur den från våran gamla bil så har den gjort ett stort hål i soppningen på vår skinnklädsel.. Inte så roligt! Skinnet har lixom blivit gropigt och uttönjt och det är trasigt. Mindre roligt! Det är alltså ringen på stolen som man pumpar in i ryggstödet som har suttit åt och spänt sönder.. Så nu har vi bett om att få skicka tillbaka den till IF då vi har hyrt den,. Tyvärr så får vi betala för den i ett år till, men vi vågar inte sätta in den i våran nya bil så den går sönder! Så det blir en retur på denna nu! 
 
BeSafe 
 

Så nu har vi köpt en ny stol som heter Britax Highway II och ja hoppas den skall funka bättre och den tog iaf lite mindre plats i bilen än vad BeSafen gjorde. Förhoppningsvis slipper vi även hål i sätet och så blir vi nöjda med denna nya stol som vi köpt. Förhoppningsvis kan hon sitta i den tills hon är åtminstonde 4 år, gärna längre. Men det verkar som att många ändå växer ur sina stolar innan de är 4 år. Man vill ju gärna att barnen sitter bakåtvända åtminstonde tills de fyller 4 år och gärna längre! Har nyligen läst en otäck undersökning från NTF där de skriver: "Okunskap och platsbrist gör att svenska barn färdas farligt i bil. I NTF:s riksomfattande undersökning visade det sig att 51 procent av Sveriges 3-åringar sitter felvänt i bilen"
Här kan ni läsa hela artikeln 

Läskigt värre! Jag vill såklart att mitt barn åker så säkert som jag bara kan erbjuda! Tanken på att jag skulle krocka, eller någon krockar med mig och Li sitter i en stol som inte är godkänd och det händer något... Skulle aldrig kunna förlåta mig själv... Nej, det är inte ens något att diskutera, mitt barn skall åka så säkert som jag bara kan erbjuda, då har jag iaf gjort allt jag kan för att just mitt barn skall åka säkert i bilen.
Britax Highway II

 
 
 

Adventskalender

Publicerat: 2013-12-02 Kl: 17:51:29 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Detta år slår vi på stort och låter Li få sin första adventskalender! Det är ingen vanlig chokladkalender då jag inte tycker man borde börja dagen med en chokladbit... men det är bara min åsikt! Den chokladen kommer nog tjatas till sig när hon blir äldre, men i år kör vi denna variant! 
 
Adventskalender

Små supersöta askar som jag har köpt på Panduro och i dessa små paket ligger det en liten sak. Hade fått en supersöt handgjord adventskalender av min gamla kollega Annika som jag hade tänkt ha dessa paket på, men då den var alldeles för liten så fick det bli såhär denna gång. Så nu kom även våran "kortram" till någon nytta! 
 
Titta mamma! 
 
En hääääst!


Li förstod inte riktigt varför man inte fick öppna allihopa.. jag förklarade och det verkar ändå som att hon köpte min förklaring. För stunden iaf, vi får se hur mkt tjat det blir innan kvällen! Nu blir det middag och sedan skall vi bädda ner oss i soffan och mysa! Li är lite trött efter en dag på dagis så det blir lugnt ikväll! 

1:a advent!

Publicerat: 2013-12-01 Kl: 18:00:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Första advent och det blev en mysig lunch med lite köttbullar, prinskorvar, ägg, potatis och såklart julmust! 

 Så gott! 
 
Självklart blev det lite pepparkaksbak till fikat efter maten och Li var så duktig och kavlade och tryckte ut former! 

 
 
 
Efter de hade gräddats så mumsade vi pepparkakor hela eftermiddagen! Min duktiga lilla tjej! 
 
 
 
 

RSS 2.0