Peace and love!!

Publicerat: 2012-06-30 Kl: 18:18:31 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Förlåt mina fina! .. Är sjukt torrt på bloggen denna vecka, men är på festival i Borlänge med alla andra fina människor! :) Det är 100% kärlek och rose!


Någon gång ska vara den första!

Publicerat: 2012-06-25 Kl: 13:35:48 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Igår följde jag med min kära Angelica till hennes hästar. De har nämligen fått en till häst i hagen så de behöver vara 3 personer när de rider ut, så jag fick äran att följa med igår! :) Jag, Angelica & Marie trotsade det fula vädret och åkte ut till hagen, dock kom solen fram och vi fick en underbar tur!
Innan har jag alltid ridit Lina, men denna gång red jag Angelicas häst Embla som är en islänning. Tänkte inte alls på de utan vi red iväg på en tur och det var inte förrän hästarna fick lite spring i benen som jag upptäckte att hon varken galopperade eller travade, hittade lixom inte rytmen! Haha hon töltade! Jag har aldrig i mitt liv töltat, men guuud så skojj de va! Å vilken fart, å vilket studs! Men när ja kom in i hur ja lättast skulle sitta så var det inga problem, satt hur bra som helst!
Hästarna var flyttade till sommarhagen och det var dags för nya fina ridvägar! Jättefina slingor som avslutades med lite plask för de 2 hästar som ville ;) Lina vägrade doppa tårna och stog på stranden. Livrädd för vatten!
Mys!

Midsommar!

Publicerat: 2012-06-23 Kl: 21:53:28 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Midsommarafton!
Vi klädde på oss efter att vi vaknat för att gå ut och leta blommor till ungarnas kransar! :) Vi hittade massa fina blommor, prästkragar, smörblommor, ja de var väl de ja kunde! Sen några fler fina blommor att pryda kransarna med! :) Svängde även förbi gammelfarmor för att säga hej och Li ville lämna en blomma!
Tyvärr fick ju inte gammelfarmor Hilda behålla blomman utan fick bara ha den lite snabbt till låns innan den var i 1000 delar.. Men lika glad var Hilda för de! <3
Midsommarafton spenderades hemma hos Micke & Angelica på mossen!


Kransar under bindning


Midsommar flickor!


Vår vackra familj!


Sill lunch innan majstångs tittandet!


Eftersom jag inte äter sill så fick jag en toast skagen istället, mums!


En glad midsommarpojke! <3

Efter lunchen åkte vi till Hemmesta bygdegård för att titta på midsommarstången! Jätte fin var den och att vädret var strålande gjorde ju saken himla mysig!
Det dansades massvis runt stången!

Tyvärr sov Li en bra bit in i föreställningen...

Nyvaken och danssugen!


Räven raskar över risen!






Mor & dotter






Min fina lilla midsommartjejj!


Det såldes ballonger, självklart var det dit Li drogs. Hon stod i kö flera gånger trots att hon redan hade en ballong....

Efter midsommarfirandet åkte vi tillbaka till mossen och käkade grillat med massa godsaker och efterrätt!
Vi var kvar in på småtimmarna och spelade spel och hade en trevlig kväll! Ungarna sov och vi kunde njuta mer av det som var kvar. Underbart hade vi!

Lilla snigel!

Publicerat: 2012-06-19 Kl: 20:50:34 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Li ska den 6/8 börja på dagis! Hon har hamnat på avdelningen snigeln!
Då är de inskolning som gäller från 9-15 ska vi vara på plats i minst 3 dagar, sen får vi se hur det går efter de dagarna. Vissa barn/föräldrar behöver mer tid och då får de såklart mer tid. Annars får vi snällt vinka av vårat barn den 4de dagen. Dock ska vi vara tillgängliga och kunna vara på plats snabbt de första 2 veckorna. Andra veckan var det bra om de fick gå korta dagar som 9-15 även här vara tillgängliga. De första 3 dagarna kommer vi få vara delaktiga vid måltider, utevistelse och vilan. Under hela dagen så att säga.
Fått hem lite information och lite papper att skriva på som ska med till dagis. Lite saker som de ska ha med sig. Bland annat en kudde och täcke som de ska ha på vilan och namnmärkta kläder, regnkläder, div. saker som är nödvändiga. Har även fyllt i en sån här SOS- blankett,.. usch hoppas den inte behöver användas vid mer än sjukdom och då till mig eller Anton! Man får så himla mkt tankar och jag har drömt jättemycket om dagis.
Dock tror jag att det verkligen är dags för dagis och för att hon ska kunna utvecklas ännu mer! Få in en normal rutin på det hela och komma igång på riktigt med vardagen. Vår lilla tjejj börjar bli stor!
På deras avdelning kommer det även börja en flicka som har nedsatt hörselfunktion, döv. Vilket gör att barnen kommer få lära sig teckenspråk! Hur bra är inte det för framtiden? Nya ljuddämpade möbler kommer de få på dagis och möjligheten att lära sig teckenspråk, vilken grej! Detta betyder även att vi föräldrar kommer få lära oss lite teckenspråk, himla spännnade ska de bli!
Li ska bli en snigel!

Min födelsedag!

Publicerat: 2012-06-18 Kl: 15:41:22 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


Min födelsedag har varit helt perfekt! Det blev lite fika hos mamma med den årliga jordgubbstårtan! Jag har i mosad banan, chokladpudding och grädde å massa massa jordgubbar! :) Mums! Lite småkakor och saft, perfekt!
Fick en slant av mamma, mormor, morbror och sen fick jag faktiskt ett paket! av moster.
En superfin ljushållare, kanske lite svårt att se, men den ska sitta på väggen!
Fick en P&L biljett av min fina vän David! Helt otroligt! Jag ska gå på P&L! Om Anton också vill gå så köper vi en biljett till honom också. WOooP!
Av mina fina vänner och deras respektive fick jag ett presentkort på Kupolen och detta supertjusiga Lilla Lisa halsband!
Jättefint halsband med en dalahäst på!
När jag kom hem till Stockholm igår så stod det en stor vit springare i hallen och väntade på mig! Jag har fått en sprillans ny cykel av Anton och hela hans familj! Helt otroligt!
Den är så himla fin så ni kan inte förstå! :) Måste invänta fina vädret innan jag provcyklar, vill ju inte att den ska bli skitig! Sen ska vi köpa en cykelbarnstol såklart och hjälm till Li! Sen blir det långa fina cykel utflykter med hela familjen! :)
Tack alla fina för en kalas födelsedag! All kärlek till er! För att inte tala om alla grattis hälsningar som ja fick!  <3

BVC

Publicerat: 2012-06-18 Kl: 14:59:38 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag var Li på BVC för kontroll! :)
Det hade gått jättebra och Li var så fin så hade Anita sagt! Skönt att höra! Inte för att jag är orolig, men alltid skönt när någon säger det. Själv har jag jobbat så det var Anton som fick åka till BVC idag.
Såhär såg det ut idag:
1 år, 3månader och 16dagar
V
ikt: 12.600 g
Längd: 80 cm
Huvudomfång: Mättes aldrig.


Bal!

Publicerat: 2012-06-13 Kl: 16:57:40 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag ska min lillebror gå på bal! :) Han var så fin i sin kostym! Inte så ofta man får se honom i sånna kläder så man får passa på!
Var iväg på pop idag också och "lämnat" tillbaka jackan då det var rea på den som ja skrev tidigare, så fult gjort egentligen att inte då kanske säga att den snart sätts ner på 30%... Men nu fick ja ett par röda skalbyxor till istället, så det blev ju perfekt! :) Nu är hon utrustad för dagis!
Nu snart ska ja hämta Helen så ska hon fixa mitt hår! Har sjukt lång utväxt! Nästan inne med det ju ;)
Har nog aldrig haft såhär lång utväxt! Helt otroligt! ... Det är så himla slitet också.. typ rasar av när ja kammar mig.. så en rejäl klippning behövs! Mitt hår blev så himla mörkt efter jag fick Li! Är de fler av er som också fick ändrad hårfärg??...

Tisdag!

Publicerat: 2012-06-13 Kl: 09:55:37 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Förlåt för dålig uppdatering, men det är som sagt semester så har valt att försöka göra det mesta av tiden och då blir det inte så mkt tid till att sitta och blogga :) Igår var vi med mormor och kollade på stan efter en födelsedagspresent till mig, men ja hittade ingen! Så himla tråkigt, men det är väl som vanligt. Vore roligt om man kunde hitta någon grejj som man kunde spara eftersom jag fyller 25! :D
Li har varit en klippa de här dagarna, så himla snäll och lugn! Inga problem, hade lite svårt att sova andra dagen, men det var nog för alla intryck och att hon var lite övertrött. Nu går det som på räls och allt funkar toppen!
Igår kväll efter att jag hade lagt Li så blev det bio med Bella, Maritha & Emelie! Snow white and the huntsman! Så himla bra film! 8 av 10 från mig, hade det varit lite mer "kärlek" så hade den absolut fått 10 av 10 :D
Nu blir det en sväng till kupolen då POP har sommar rea! Såg att både byxorna och jackan ja köpte var på 50% rea, den är inte skjysst! Sen hem till gammelmormor för lunch! :) Mys! Sen ska jag äntligen få klippa mig och färga håret då underbara Helen äntligen är hemma! <3

Semester!

Publicerat: 2012-06-11 Kl: 11:59:03 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Jag & Li åkte till Dalarna i fredags! :) Jag har semester nu under vecka 24, så då passade vi på att ta lite semester så vi slapp sitta hemma å dega :) Jag fyller ju även år på torsdag, och Anton måste jobba så vill ej sitta själv på min dag! Då åkte jag upp till mina fina här uppe istället, tror inte ja återvänder hem! ;)
Har träffat mina vackra tjejjer och mina fina pojkar! Har varit skönt å inte träffa allihopa så stressat! Har ju hela veckan på mig!
Igår var vi på kupolen en sväng, kikade lite. Försökte hitta någon födelsedagspresent till mig, men hittade inget speciellt. Dock en snygg jacka till Li!
Sen hem till mormor och gammelmormor för en fika! :) Så skönt å bara kunna åka å fika lite snabbt utan massa bilkörning å köer! I Like!
Li & gammelmormor Viola! :)
Fika!
Bus med mormor! <3

Sommarens glass!

Publicerat: 2012-06-07 Kl: 11:20:22 | I kategori: Dagens tips! | 0 kommentarer


Dagens tips: GB gräddglass 88 & sandwich!

Idag på reklamen såg jag mina favoriter igen! Förra året tipsade jag om GB´s Nogger som kommit i 0,5 liter, nu har 88:an och sandwich kommit i dessa förpackningar! Måste rusa till affären och prova! Mumma!
Guuud så himla gott, de är verkligen dessa tre glassar, nogger, 88 och sandwich som är mina absoluta favoriter! Dajm finns ju redan så :)

Nationaldagsfirande!

Publicerat: 2012-06-07 Kl: 11:13:58 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Igår åkte vi ut till Bålsta till Elin, Chris & Olle för en date! Var supermysigt och vi tog det fina vädret med oss så vi fick sol heeela dagen! :) Grillade gott och åt jordgubbar med glass till efterätt! Mums säger jag bara, himla gott var de! Å roligt att träffas! Blir inte så ofta som när vi bodde grannar, men vi får försöka planera in så de inte går så himla långt mellan gångerna. Ungarna busade och hundarna busade, som de ska va!
Tutan gillar grillad korv! :)
Lite bus med Olles bilar
Olle har turen att ha hästarna precis brevid huset! :) Fiina totto!
Li älskar när pappa slänger upp henne i luften! :) Mamma tycker de är lika roligt!
Sen åkte vi hem mot ön igen och blev bjudna på middag hos Lis faster Jenny :) Proppmätt sen innan men lite gott grillat slank det ner! Å marängsviss till efterätt! Mumma! :D

Tråk dag!

Publicerat: 2012-06-05 Kl: 21:36:36 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag har vi verkligen inte gjort någonting! Bara varit, dock har vi ju våra kära fönsterkillar här hemma som håller på å renoverar. Men tycker de har varit väldigt lugnt och sansat när de har hållit på så de har inte varit några problem. Vi gick ut en sväng där strax innan lunch då Li var helt omöljlig! Grinig till 1000 och sur... Fick henne att sova efter en timmes skrik å panik..
Hon somnade sittandes, så de var bara att välta omkull henne så sov hon en stund till :)
Efter de gick vi hem igen en sväng å kollade på tv, sen lekte vi på Li´s rum och sen ut på gården. Så vi har bara tagit det lugnt idag. Kyrkettan var stängd, så himla typiskt! Så vi fick roa oss själva, å de gick hur bra som helst det också. Träffade på Liam när vi satt på gräsmattan, så de har busat lite med varandra!
Blommorna smakade inte sådär supergott
Första gången hon inte skrek på denna häst?
Gullungar!

Fortsättning följer..

Publicerat: 2012-06-03 Kl: 16:04:13 | I kategori: Renovering | 0 kommentarer


I morgon kommer ju fönster renoverings killarna... Idag har vi plockat ner alla gardiner, gardinstångar och plockat undan ifrån alla fönsterbrädorna.. Det är bra att göra då man verkligen ser allt damm! Har skurat och torkat lite överallt. Blommorna har fått duscha och sen har jag och älskling fixat med listerna som vi borde gjort för 2 år sedan.. Men vi har så mkt betongväggar vilket gör att vi inte kan skjuta med spikpistol då spikarna bara viker sig. Så nu har vi limmat med en snällare och miljövänligare lim än PL400, PL600 :)
Så nu har vi limmat de allra flesta listerna som inte har skjutits. Har dock kvar en en köket som vi måste byta ut då den har svällt upp eftersom vi har en viss hund här hemma som dräller sjukt mkt när han dricker... Så nu är de fan drickförbud inomhus om vi inte vill ha fuktskador på riktigt!
Men fint blir de då listerna sitter fast mot väggen! Betydligt lättare att dammsuga och torka :)

Städar och plockar!

Publicerat: 2012-06-02 Kl: 11:37:32 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Har städat och plockat imorse. Rensat ur i skåpen och ställt dit det nya glasen jag köpte och kaffekopparna från Blå blom som vi fick ifrån Antons syster. Jättefina! :) Skulle vilja ha lite mer av dessa Blå blom porslinet.
Visst är de tjusiga glasen från Ikea med foten? :)
Igår när vi kom hem ifrån IKEA sprang älskling in på affären och köpte snus, ut kom han med en superfin bukett till mig också, älskar blommor! :)
Nu pryder de köksbordet!
På måndag får vi även besök av fönsterkillarna som håller på och renoverar alla fönster på Bergmossen.. Så då ska alla gardiner plockas ner, alla blommor bort ifrån blombrädorna, allt ska skjutas bort ifrån fönstren så de har plats att arbeta. Så det kommer bli lite drygt att möblera om, köksbordet, soffan och alla andra grejjer som inte får stå i närheten.. drygt värre! ... :/ + att de kommer klockan 7... så då gäller det ju att man redan är påklädd och klar så man inte står där naken helt plötsligt... De skulle komma den 7, så det var ju planerat med semester så vi slapp vara i röran,.. men de knackade glatt på igår och sa att de jobbat in tid och kommer tidigare.. ;)

Äntligen fredag!

Publicerat: 2012-06-01 Kl: 23:48:46 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Guud veckorna går så himla fort! Vart tar dagarna vägen?! ... Inte det roligaste vädret heller, dessutom svinkallt! Vi åkte till IKEA idag efter jobbet och handlade sånna där barnlås till skåp och lådor,.. kände att alla dessa knutna påsar på alla skåp inte riktigt funkar längre ;) .. Så i morgon blir det nog att skruva på dem och sedan plocka ihop lite här hemma. Vanligt helg göra med andra ord ;)




Hittade även ett par sockersöta kökshanddukar på Ikea som fick följa med hem


Även dessa vinglas för 9:- ! Kommer dock använda dem som "vanliga" glas, suupersöta!

Blev en kökspall också som skall målas vit. Li behöver ha en sån dels i badrummet när hon ska tvätta händerna osv. mer än så blev det inte. Känner mig stolt! har nog aldrig kommit så blilligt undan som 300:-! :D


RSS 2.0