Dagens tips: Aldrig halkstrumpor i skorna!

Publicerat: 2012-03-17 Kl: 23:32:01 | I kategori: Dagens tips!


Dagens tips: Aldrig halkstrumpor i skorna!

I
mitt inlägg där jag berättade om Li´s nya läragåskor så skrev jag även att hon behövde strumpor. Gulliga Monica berättade då för mig att man inte skulle använda strumpor med halkprickar i skorna. De får fäste inne i skons sula som gör att de dras uppåt foten och tårna trängs ihop. Resultatet blir felställning av tårna och kanske att det gör ont. Ortopeder varnar för dessa strumpor! När hon berättade det för mig så låter det som en självklarhet! Hade inte alls tänkt tanken! Blev så glad när hon berättade! Tänkte därför också sprida detta inlägg och information vidare, kanske finns det någon mer som inte tänkt på detta.


Kommentarer
Postat av: sofia

asså det låter vettigt men man ska nog ändå ta det LITE med en nypa salt, såvida strumporna inte är sydda med något extremt oelastiskt material.

man känner ju när man tar på skon att foten glider ner trotts pluppar. ja det kanske beror på vilka pluppar man har så, kanske det finns några med superglue ;)



vi har från ica maxi som är lite "strävare" i plupparna. därimot finns det ju dom där jag absolut tror problemet kan uppstå. men jag tror det är lite överdrivet att påstå att tårna blir felvinklade. jag undrar då hur mycket dessa barn går runt i pluppsockor å skor, hela dagarna 7 dagar i veckan eller?



:D

2012-03-18 @ 20:33:31
URL: http://soffilina.blogg.se/
Postat av: Jennifer

Absolut! Det håller jag nog nog med om! :) Köpte ett par ifrån Lindex nu i går och de hade dock värsta trampdynorna med halkisar, stjärnor. Men jag vet inte, jag tycker de låter så självklart när hon sa det. Det måste ju stannas upp även i skon, och på så vis bli trångt åt tårna. Men jag tror dock att många barn borde säga till sånna fall. Detta kanske är något nytt de hittat på. Tyckte de var lite märkligt, för jag tycker att personalen på barnskospecialisten borde sagt något, eftersom hon hade halkisar på sig när vi testade skorna.

2012-03-18 @ 22:20:48
Postat av: anna

Hej hej!



Hittade hit när jag letade efter modellerade bebisar till tårtor. Oh, vilken fin blogg du har. Jättefina bilder och tårtbebisen vill jag ha nu ;) Så fin och söt. Undrar nu om man kan få köpa en sån av dig och vad den skulle kosta? Bebis + vingar.



Vilket fint rum er söta dotter har. Kan du inte visa upp andra sidan?

Blev lite förfärad när jag läste om födelsemärket. Hoppas det ger med sig. Stackars liten. Jag hade nog gråtit mig till söms av oro.

Min lilla skrutt på 3 år har ett storkbett mitt på pannan. Visst har det bleknat men det syns än. Många tro att hon slagit sig. Speciellt när hon är arg så kommer det röda fram.



Mvh Anna

2012-03-19 @ 03:06:13
Postat av: anna

Glömde fråga vart du beställt den fina bookbindern ifrån? Jag har beställt fotoböcker till mina tjejer och gjort ett första året bok var. Då har varje månad fått ett upplägg. Jisses, vilket hästjobb det var att sålla bland alla foton man har i datorn. Håller helt med dig att det är jättetrist att bara ha foton i datorn. Sen att det är svårt att begränsa sig när man väl framkallar låter vi vara osagt :)

2012-03-19 @ 03:10:12
Postat av: Jennifer

Hej Anna! Tack så mycket! :)

Jag kan absolut visa upp andra sidan av rummet, dock är det inte alls klart, och bara en massa vita väggar. Men lovar att visa upp hela rummet då jag satt upp lite tavlor osv! :) Kul att du tyckte det var fint!



Ja, nu är det hur fint som helst, är dock lika stort men det är helt och fint. Inte sårigt som flertalet bilder visar. Ja! Det är ju trots allt blodkärl som gör både storkbetten och hemangiomet, så att de vidgas när de blir lite arga är helt normalt, dock lyser det ju lite mer då. :)

2012-03-19 @ 16:17:37
Postat av: Jennifer

Jag mailar dig! också så du inte missar mina svar! :)

2012-03-19 @ 16:18:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0