Min vikt resa!

Publicerat: 2012-09-02 Kl: 17:30:00 | I kategori: Viktnedgång


Redan innan jag blev gravid hade jag, enligt mig själv och min målvikt 10 kilos övervikt och efter att Li föddes blev det inte direkt bättre. Jag gick upp 17 kilo under graviditeten, vilket jag tycker är helt ok! Men jag trodde nog att det skulle vara lättare att bli av med dessa kilon igen, iaf ner till startvikten innan jag blev gravid. Men så har det inte varit kan jag säga. Jag tappade 10kg efter förlossningen direkt men sen har de där andra 7 kg hållit sig fast kan jag lova. Jag har heller ärligt talat inte varit sådär supernoga med vad jag har stoppat i mig under tiden jag ammade och var föräldraledig. Visst tog jag promenader osv. men tränade, det gjorde jag inte! Gick till och med upp 3 kilo till efter de, så det har varit lite tungt. 
 
 
Jag har alltså 16 kilo som jag behöver bli av med för att komma till min målvikt! Det låter himla mkt, men det är nog inte så farligt! Jag har ju varit där förut, då jag mådde som bäst! Till och med då tyckte jag mig ha en bilring och lite kärlekshandtag! Men det är mitt mål nu! Att gå ner dessa 16 kilo till nästa sommar. Jag och Angelica har gått ihop och ska hjälpa varandra då vi sitter i samma båt. Vi har gått powerwalk, tränat på gymmet. Men det har blivit lite fusk här på sista tiden med kvällspromenaderna då det har varit sjukdom och jobb som hindrat oss. 
 
Vår viktresa började 2012-08-02. Vi kommer att ha en vägning efter 3 månader, 2012-11-01 om vi då har klarat minst 7kg, kommer vi unna oss något lyxigt, som en ansiktsbehandling eller liknande. Har vi tappat mer än 7kg så blir det en lite större överraskning. Det är verkligen ingen supernedgång, men för oss ett mål att uppnå! Det är fullt möjligt att utföra den viktnedgången, så det ska bara gå.
 
 Det som verkligen gjorde att jag bestämde mig för att gå ner i vikt var efter att jag och Angelica fotade oss i troror och topp. Att få se sig själv var droppen! Det var inte jag som var där på bilden, det var en stor jävla heffaklump som stod där. Usch jag mår så dåligt när jag ser på de bilderna, samtidigt som de ger mig en styrka att klara av detta! Jag vill inte se ut sådär, valkar överallt med stor mage. Kan inte rikigt utsätta mig för att lägga ut bilderna på mig ännu så ni får se, men inom snar framtid kanske ja kan visa er jämförande bilder. Innan vi fotograferade oss så ringde jag till WorldClass och bad om att få göra en vägning. Vågen där visar metabol. ålder, bukfett, benmassa, fett i %  osv. Kan inte mer än säga att jag är som en 40åring i kroppen. Kul att få det på papper lixom, med 41,5% fett i kroppen, fatta! Det är typ halva mig idag som består av fett! Vidrigt. Ett riktigt wakeup call med andra ord!
 
Nu har jag hållit mig från godis och läsk i 4 veckor och kände att jag måste få hoppa upp på vågen för att kolla om det har hänt något åt rätt håll eller om det var dags att verkligen ge upp allt! Under denna månad har jag ätit pizza 2 gånger, så har inte dragit ner på allt onyttigt, men slutat med alla kakor, bullar, läsk och godis. Har inte tagit en enda godisbit! Känner mig sjukt stolt då det varit många prövningar på jobbet där det alltid är någon jävel som bakar! Det bästa med allt är att det faktiskt inte är så jobbigt! Den första veckan var hemsk!
Men nu känner jag mig inte ens sugen längre! :)
 
gen i morse visade iaf en viktminskning på -3,5kg! Det är mer än vad det någonsin har varit under dessa 1,5 åren. Fan vad sporrande det blev och nu är det järnet som gäller så ja får unna mig lite lyx i november! Nu är det bara att fortsätta så kommer jag förhoppningsvis inom snar framtid att nå mina mål. Jag vill kunna visa mig på stranden utan att skämmas och ha de där snygga kläderna som alla andra kan ha.
 
En ny jennifer som står där helt enkelt! Då kanske det känns lättare att visa hur fet man HAR varit,.. Nu skäms jag bara för vad jag har gjort med min kropp. Men vilket jävla uppvaknande att se sig själv! Nu kan jag inte längre blunda, bara att sätta igång att jobba! 
 
 
                                                    20120801                                    20130601

Kommentarer
Postat av: Linda E

Bra jobbat Jennifer jag har 10 kg som jag vill blir av med och nu sporrade du mig att kanske komma igång!

Svar: Åh vad kul! Lycka till! Det går bara man vill! <3
Jennifer

2012-09-03 @ 22:08:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0