Födelsemärke

Publicerat: 2011-12-19 Kl: 18:06:45 | I kategori: Födelsemärket


I slutet på förra veckan fick vi svar ifrån försäringsbolaget ang. Li´s födelsemärke. Som jag misstänkte så täcker självklart inte försäkringen just hennes åkomma. Försäkringen gäller inte för denna sjukdom och därför kan ingen ersättning betalas ut. Det är roligt nästan jämt! ...Känner att jag inte orkar stida emot detta beslut heller, då jag anser att det är en förslitningsskada som uppkommit av blöjjan, då är det fan inte medfött. Sen att det satt på detta stället var ju olyckligt, men men...

Särhär ser det iaf ut idag!


Känns som att hur mkt man än försäkrar sig för så täcker det aldrig just det man själv råkar ut för,.. är det inte typiskt? Hon är försäkrad till de högsta prisbasbeloppen som finns men ändå finns dessa kryphål.. Hon var till och med försäkrad innan hon föddes, under tiden hon låg i magen! Jaja,. Jag är glad så länge hon är frisk och det ser fint ut! Jag upplever att det är större nu än innan, men det är påväg bort. Det håller på att blekna vilket betyder att det är påväg att läka bort helt och hållet. Jag vet inte om jag skrivit det förut men jag hade själv 3 stycken när jag var liten, ett på handleden, kinden och ryggen. Det enda som syns nu är att det är lite tunnare hud. Vi får helt enkelt vänta och se hur Li´s födelsemärke kommer se ut om något år :)

Kommentarer
Postat av: Rebecca

Hej! Jag hittade den här bloggen för lite drygt två månader sedan och surfade idag in här igen. Vad lad jag blir när jag ser detta inlägg, det ser så fint ut!! Jag har en liten gosse som är 4,5 mån. Han har ett stort hemangiom på sin axel (10x10cm). Han har ett sår som täcker nästan halva och det har gäckat oss nu i snart 1,5 månads tid. För två veckor sedan såg det sååå fint ut, men nu e det något värre igen och vi har påbörjat en ny antibiotika kur... suck! Jag undrar om din lilla flickas märke läkt och blivit såhär fint med eller utan propanolol behandling? Har nämligen pratat om att sätta in det efter jul så får vi hoppas på det bästa... Man tycker ju så galet synd om de små liven som ska behöva utstå sådan smärta.... när de är så små... usch! Du får hemskt gärna maila mig om du har lust, annars svara här på bloggen om du har möjlighet så går jag in och läser! Tack! //Rebecca

2011-12-19 @ 21:37:22
Postat av: Jenny

Så där är dom försäkringsbolagen... Mamma teckna en sjuk och olycksfalls försäkring på mej när jag var liten, denna har ju hängt med och finns fortfarande. När vi tänkte nyttja den pga min Graves sjukdom som stod med i försäkringen, men.... Fick svar om att dom inte tyckte att jag led av någon medicinsk invaliditet, något jag finner konstigt! Jag menar jag måste äta levaxin resten av mitt liv och kolla mina värden under samma lååånga tid. Om jag inte äter den här tabletten varje dag dör jag tillslut. Men visst.... Jag är inte invalid men fasen alltså om jag inte ser det själv som en medicinsk invaliditet.

Förstår att du inte orkar strida om det för som sagt det är oftast bara till deras fördel.



En rolig sak var att när jag skulle göra en tilläggsförsäkring på denna så fick jag tillsvar att jag var sjuk haha som sagt dom vrider och vänder på det till sin egenfördel.

Hoppas ni slipper nyttja er försäkring på lill tjejen under resten av hennes liv =)



God Jul och ta hand om er!



Kram Jenny Dragon och Frost

2011-12-20 @ 00:15:36
Postat av: Jennifer

Hej Rebecca! Jag vet vad du går igenom! :( Om du läser fliken "födelsemärke" Så finns där alltihop om hennes födelsemärke, från alla läkarbesök, antibiotikakurer osv. Li hade sår till och från, även med stafylokocker och pseudomonas, inte alls roligt! De tyckte nog att de gjorde allt till jag sa ifrån och att de fick ta blodprover på henne för en eventuell behandling av propanonol. Men då ville de testa en sista gång innan med silveromläggning. Det var det som gjorde att det äntligen läkte ihop för oss. Fick silverbandage som jag skulle lägga om det med efter x antal andra olika behandlingar. Tillslut fungerade det för oss! Sprack upp en gång efter silveromläggningen, men då fick jag nytt silver på en gång, efter det har det äntligen varit fint!



Hoppas verkligen din lilla kille får den hjälp han behöver, de kan vara rätt svårt att få dem att gå med på propranolol behandlingen då de inte gärna vill ge den medicinen eftersom de är en hjärtmedicin i grund och botten. Fungerar ju för kärlbildningar, därför de funkar så bra med hemangiomen. Vart är du och behandlar någonstans??

// Jennifer

2011-12-20 @ 01:57:02
Postat av: Jennifer

Hej Jenny!

Kul att du är med och kommenterar! <3

Ja de är bra lustiga ibland! haha, Kan man annat än skratta! Du var ju inte sjuk, så då kan de ju heller inte påstå något annat när du vill tecka tillägg! Vilka puckon!



God jul själv! Ha en kanon jul & Nyår! Puss åkram!

2011-12-20 @ 01:58:53
Postat av: Helene

Hej.Intressant läsning,fick länken till denna sida utav Jenny. Har nämligen själv ett barn på 3 månader med likadant märke i huvudet,hon ska börja med hjärtmedecinen propranolol redan efter att ha haft en infektion i den,hon har fått antibiotika en gång & nu sätter dom in den där hjärtmedecinen på en gång. Hon har ont i sin & den är rätt ful. Hoppas det löser sig för er & er lille. Inte kul när dom blir så fula i märkena & besväras av dom. //Helene

2012-03-08 @ 14:15:36
Postat av: Jennifer

Hej Helene!

Ja hon frågade mig lite om hur det hade gått för oss. Måste först fråga vart ni behandlas, vilket sjukhus? Har hört att de har lite olika tillvägagångsätt beroende på vart man är. Sitter hennes märke så det kan skada hennes syn? För det var de svaret jag fick. Att man inte vill behandla med denna medicin om det inte är någon fara för andra organ. Tex. att den sitter för nära ögat och kan påverka synen.



Hoppas det blir bra för er lilla! Vår är sedan ett längre tag helt återställd. Skönt då hon slipper ha ont!



Lycka till!

2012-03-08 @ 22:19:22
Postat av: Lena

hej jennifer! vilken bra blogg du har!

Min dotter på över 3 månader har med ett stort smultronmärke lite ovanför bröstet.

nu har de blivit infekterat! och jag har ringt barn avdelningen på lasarettet för tid i dag. de lärkarna på vårdcentralen verkar ha noll koll :/ men usch stackars din lilla fis som har haft de så! har hon med haft problem att sova på nätterna? min lilla My kommer inte alls till ro, men de är väl för att hon trycker hakan emot och att de gör ont.

såg nu på sista bilden du lagt upp att de ser jättefint ut! jag hoppas med på att de ska bli så en dag! ha de bra/mvhLena

2012-06-04 @ 11:10:53
Postat av: Jennifer

Hej Lena!

Tack så hemskt mycket!



Vart bor du någonstans? Det verkar vara helt olika hur man går till väga beroende på vart i landet man bor. Jag har till och med varit i kontakt med en läkare nere i Kalmar för att få rådgivning.



Det har känts hopplöst vissa dagar, mkt skrik och gråt. Ingen kunde ju hålla henne då det nästan bara var jag & hennes pappa som visste hur vi skulle bära henne då det satt på rumpan. Jag skulle rekommendera dig att besöka ett sjukhus som är specialiserade på hud, eller träffa en barnläkare som är specialist på hud. Vi var länge på vårdcentralen innan de skickade oss vidare, och där hade de tyvärr ingen riktigt koll på vårdcentralen. Så sök "riktig" hjälp så fårt som möhligt. Sen överdriv allt vad du kan så de verkligen förstår att det är ett problem. Det var inte förrän flera månader senare som jag verkligen satte ner foten och krävde att få träffa en annan läkare och få ett annat utlåtande som jag fick prova dessa silverbandage som äntligen funkade för oss. De tar de som "sista utvägen" då det tydligen är en dyr behandling. Men kräv det! Lycka till och berätta gärna hur det går! MVH Jennifer

2012-06-04 @ 17:19:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0